spód się wypiecze/zastygnie włączając raz po raz termoobieg (około 10-15 minut) na tak upieczonym cieście rozsmarowujemy koncentrat i wykładamy pozostałe składniki ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy, aż ser się rozpuści, a pozostałe składniki wypieką SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjest Weronika z bloga Kocham i gotuję ;) To moje pierwsze takie wirtualne śniadanie, tym bardziej cieszę się, że zostałam do niego zaproszona ;) Zdecydowałyśmy się na kluski kukurydziane z serem i bananem, przygotowane zgodnie z przepisem znalezionym, na tej oto stronie . Pyszności! ;) Składniki (około 24 kluski): 1 banan 250 g białego, chudego twarogu 1 jajko 50 g mąki kukurydzianej Sposób
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdodajemy do białek pozostałą masę ciasto wykładamy na wyłożona papierem do pieczenia blachę pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20 minut studzimy w tym czasie miksujemy ze sobą ser, jogurt, rodzynki, rozpuszczoną (dokładnie) we wrzątku żelatynę oraz stewię ostudzone ciasto przekładamy na folię aluminiową i kroimy na 3 części (pasy), ważne żeby środkowa część była o około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmieszając, aż nabierze budyniowej konsystencji (u mnie to trwało jakieś 15-20 minut), odstawiamy (nie przejmujcie się jeżeli masa nie będzie idealnie gładka, u mnie też zostały delikatne drobinki sera) banana kroimy w kostkę, dzielimy na 3 części i układamy następująco w słoiczku: banan/masa serowa/banan/masa serowa, a na wierzch rodzynki/bakalie (oczywiście kolejność zależy od nas;)) tak przygotowany słoik wkładamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćserowej przekładamy do tortownicy wyłożonej szczelnie folią spożywczą pozostałego banana kroimy na cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny na wierzchu sernika układamy plasterki banana lekko wciskając go w ser wstawiamy sernik do lodówki, aż stężeje SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpierś z kurczaka + marynata (łyżka koncentratu pomidorowego + sól morska + pieprz + papryka czerwona + zioła prowansalskie) około 4 pomidorów z puszki około 0,5 szklanki kukurydzy około 5 cienkich plastrów sera feta (ten o najniższej zawartości tłuszczu) panierka: jajko + przemielone (ale nie całkowicie) płatki owsiane Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy na drobne kawałki, a następnie obtaczamy w marynacie i wstawiamy na około godzinę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSposób przygotowania: Płatki, mleko oraz ziarenka laski wanilii mieszamy, a następnie wstawiamy na noc do lodówki (najlepiej zostawić laskę wanilii dla intensywności smaku) rano owsiankę gotujemy na małym ogniu ser dokładnie mieszamy z jajkiem i syropem z agawy, a następnie dodajemy do owsianki gotujemy mieszając, aż zgęstnieje, jajko się zetnie i będzie lekko bulgotać przekładamy do miski i czekamy chwilę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwypiecze wykładamy na wierzch doprawiony szpinak gęstą część serka wiejskiego blendujemy na jednolitą masę z jajkiem i wylewamy na wierzch szpianku ponownie wstawiamy zapiekankę do piekarnik i pieczemy, aż ser się wypiecze (mój piekarnik jest specyficzny dlatego nie potrafię podać wam przybliżonego czasu pieczenia, musicie obserwować wypiek;)) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjodowana, pakowane osobno suche drożdże. dodatkowo potrzebujemy (do ciasta): 2 łyżki oliwy 150 ml letniej wody dodatki na wierzch pizzy (moja inwencja twórcza;)): papryka cebula wędzona pierś z kurczaka ser żółty 5% tłuszczy dostępny w sklepie Centrum Sylwetki sos pomidorowy *0,5 puszki pomidorów, czosnek, oregano, sól, pieprz wg. smaku (smażymy na małym ogniu, aż zgęstnieje) Sposób przygotowania: Do miski
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkostce ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku garść płatków kukurydzianych dostępnych w sklepie Centrum Sylwetki Sposób przygotowania: Płatki miażdżymy i wysypujemy na dno żaroodpornego naczynia miksujemy ze sobą oba sery, a następnie dosładzamy wg. smaku ksylitolem dodajemy jajko i miksujemy na najwyższych obrotach przez około minutę, aż masa stworzy jednolitą masę wykładamy masę do naczynia zaraz na pokruszone płatki wstawiamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcałości strączki waniliowe. Nie zawiera ona dodatków cukrów, barwników ani konserwantów. Składniki (porcja): 5 łyżek otrębów żytnich z zarodkami Skworcu 0,5 łyżeczki mielonej wanilii Skworcu jajko 180g sera białego chudego 0,5 szklanki mleka Stevja (w pudrze) wg. smaku truskawki jako dodatek Sposób przygotowania: Mleko, otręby, wanilię, mieszamy, a następnie przekładamy na teflonową patelnię lub rondelek
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwspomaga leczenie białaczki. Zawarte w burakach barwniki należą do bardzo silnych przeciwutleniaczy i czterokrotnie zwiększają przyswajanie tlenu przez komórki. Wspomagają więc układ krwionośny. ( źródło ) Składniki (porcja): około 4 buraki ser feta (około 2 plastry) garść roszponki mieszanka prażonych ziaren Euforia Ziarenkowo dressing musztardowo-miodowy: łyżeczka musztardy, łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka miodu, łyżka octu balsamicznego Sposób przygotowania: Buraki myjemy, owijamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsię już jutro ;) a i jeszcze zrobiłam dwie sałatki! bardzo bardzo produktywnie :D Składniki (porcja): *porcja makaronu niskowęglowodanowego filet pstrąga łososiowego sok z połowy cytryny *2 łyżki sera homogenizowanego lub innego śniadaniowego śmietankowego (sprawdźcie ilość tłuszczu) *spora garść roszponki *mieszanka prażonych ziaren Euforia Ziarenkowo *sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKluski z serem, twarogowe kluski, jak zwał tak zwał, miałam na nie ochotę już od dawna, ale nie miałam ochoty na ich lepienie. Dziś w pierwszy dzień urlopu, kiedy robiłam rzecz, którą uwielbiam, a mianowicie leniłam się z rana :D stwierdziłam że nastał czas na te kluski i obyło się nawet bez lepienia ;) Składniki (na około 10 klusek): jajko łyżka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzalewamy szklankami wody i mleka, gotujemy na bardzo małym ogniu, co jakiś czas mieszając przez około 20 minut odstawiamy mak na około godzinę odcedzamy mak do maku dodajemy ser, żółtka, miód, ksylitol, olejek, pokrojone orzechy, skrobię, rodzynki jabłko obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach, dodajemy do masy makowej białka ubijamy na sztywno, dodajemy do maku delikatnie mieszając przekładamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość