Risotto po mediolańsku ze smażonym kurczakiem

Risotto po mediolańsku ze smażonym kurczakiem

Risotto po mediolańsku ze smażonym kurczakiem

Podstawowy sposób przygotowania risotto jako takiego jest mało zróżnicowany. Zazwyczaj wygląda mniej więcej tak, że odpowiednią do tego odmianę kleistego ryżu mieszamy z zeszkloną na maśle lub oliwie cebulą, a następnie zalewamy stopniowo winem i bulionem. Ważne jest częste mieszanie składników. W ten sposób po ok. 20 minutach otrzymujemy miękki, ale nie rozgotowany ryż o intensywnym smaku. To oczywiście tylko pewna podstawa, na której możemy konstruować kolejne receptury. Jedną z nich jest risotto po medi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

risotto, kurczak, cebula, tarta, krewetki, mielone, groszek, ser, owoce morza, ryż, kurczak z ryżem, ryż smażony, filet z kurczaka, szybki obiad, obiad na szybko, obiad, potrawy z kurczaka, kurczak po włosku, szybki kurczak, gotowany kurczak, dania z kurczakiem, ser żółty, kurczak z serem, ser biały, obiad dla 2 osób

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.