Coś dla miłośników śniadań w wersji ciepłej i chrupiącej - pyszna ciabatta zapiekana z serem pleśniowym typu camembert, szynką szwarcwaldzką lub inną surową podsuszaną oraz rukolą. Niezawodne połączenie składników każdemu z Was umili poranek
Milion SmakówCukinia faszerowana mięsem mielonym z piersi indyka z dodatkiem aromatycznym przypraw i świeżych pomidorów to bardzo smaczna i efektowna propozycja obiadu czy kolacji. Dopełnieniem całości są kawałki sera feta przyrumienione podczas pieczenia oraz prosty dip jogurtowy. W przepisie korzystam z lekkich odpowiedników składników stosowanych w tego typu daniach (mielone z indyka, feta light, jogurt do dipu zamiast majonezu itp.) dzięki
Milion SmakówOmlet z klasycznym połączeniem: pieczarki i żółty ser. Sycące i smaczne. Omlet nie zawiera mąki, po to, żeby dłużej utrzymać uczucie sytości
Milion SmakówUwielbiam połączenie szpinaku z serem pleśniowym i ricottą. Tak przygotowana masa nie potrzebuje już wielu dodatków. Jeżeli chcecie przygotować obiad, który nie tylko będzie smaczny i zdrowy ale również będzie cieszył oko przygotujcie makaron muszle nadziewany pyszną masą szpinakowo-serową z dodatkiem pomidorowego sosu. Dodatkowym atutem tego dania jest możliwość przygotowania do wcześniej - przed podaniem wystarczy włożyć do piekarnika
Milion SmakówŻurawina idealnie sprawdza się do wielu rodzajów mięs, ale także do takich dań jak camembert z patelni czy grillowany ser Haloumi. Ta wersja jest nieco inna od tradycyjnej - z dodatkiem miodu i pomarańczy, które dodają do smaku żurawiny doskonały posmak
Milion SmakówInna i trochę nietypowa wersja koreczków. Zazwyczaj jest do danie całkiem "na słono", ale naprawdę warto trochę poeksperymentować ;) Winogrono całkiem nieźle komponuje się z serem i kabanosem i dodaje daniu słodyczy. A jeszcze lepiej smakuje jeśli połączymy kilka rodzajów koreczków razem
Milion SmakówProsta propozycja szybkiego śniadania o niebanalnym smaku. Połączenie chleba razowego z lekko słonym salami i słodką rukolą a do tego ser żółty jako wypełnienie. Chrupiące i sycące
Milion SmakówPrzyciąga wzrok, prawda? :-) Piękny, zielony kolor sprawia, że aż chce się ją jeść. Nie zawsze mamy ochotę na ser czy wędlinę do kanapki. To właśnie wtedy z pomocą spieszą nam wszelkiego rodzaju jajeczne pasty a dziś prezentuję przepis na jedną z moich ulubionych. Zasmakuje każdemu wielbicielowi szpinaku i sprawi, że kanapki nie będą nudne. ;-) Do pasty dodałam bardzo smaczny, wyrazisty
Szefowa kuchnimałych biszkoptów (po 3 na porcję ) 1/2 szklanki mocnej kawy przygotowanie Maliny rozmrozić. Odsączyć, niezbyt dokładnie. Odłożyć kilka do dekoracji. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodawać po łyżce ser i ksylitol. Zaparzyć kawę, ostudzić. Kawą nasączyć biszkopty. W szklaneczkach układać warstwami: 1 biszkopt, porcja kremu, maliny, pozostałe biszkopty, maliny, krem. Deser przybrać, schłodzić przed podaniem . Smacznego
Stare Garybieżąco najnowsze przepisy i diety , zapraszam Cię do polubienia naszej strony na Facebook'u. Kliknij tu. Jabłka umyj i zetrzyj na tarce z małymi oczkami, ser przetrzyj na sicie. Połącz ze soba w misce i dodaj mleko kokosowe , zmielone nasiona, ksylitol, cynamon, dokładnie wymieszaj . Zamiast surowego jabłka możesz uzyć przetarte upieczone jabłko. Gotowe! Smacznego! Jeśli potrzebujesz pomocy
IzaGotujenasiąknie, nie moczymy z dwóch stron, bo ciapa gwarantowana. I układamy- warstwa nasączonych biszkoptów, warstwa masy serowej i warstwa rabarbarowego musu. Nam wyszło małe, trzywarstwowe ciasto- ostatnia warstwa to ser i mus. Deser chowamy do lodówki na kilka godzin, żeby biszkopty zmiękły. I padamy z zachwytu, próbując. A dla zrównoważenia bodźców smakowych, trochę bodźców wizualnych- garść zdjęć z naszej niedzielnej
les mirabellesotrzymasz indywidualną i profesjonalną dietę odchudzającą na 7 dni za jedyne 35 zł zamiast 50zł ! Możesz ją kupić tutaj. Klik. Rzodkiewkę umyj i zetrzyj na tarce z małymi oczkami, ser zetrzyj przez sito . W misce połącz wszystkie składniki , dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Tak uzyskaną pastą posmaruj dosyć grubo kanapki , na pastę połóż
IzaGotujeładne były, że musiały się znaleźć w tle zdjęcia. Porową sałatkę do tego dopisałem. Czego użyłem? -por posiekany w drobne krażki -papryka konserwowa obrana i posiekana w krótkie paski -ser żółty starty na grubej tarce -gruszka, obrana i pokrojona w drobną kostkę -jogurt naturalny dwie łyżki -majonez (u mnie kielecki), łyżka -sól, pieprz Wszystkie składniki łączymy razem, solimy i pieprzymy
BaRepassmakuje jeszcze lepiej. Jak co sobotę wybraliśmy się na działkę moich rodziców aby odpocząć po intensywnym tygodniu. Na kolację zjedliśmy tam przepyszną wiosenną tartę z botwinką, ogórkiem, rzodkiewkami i serem feta. Zapiekaną ze śmietanką i podaną z delikatnym sosem jogurtowym. Niebo w gębie! Poza tym, że jest pysznie to jeszcze zdrowo :) Botwina jest bardzo cennym źródłem błonnika, zawiera dużo kwasu
Mienta blogużyłam przysmażone z cebulką drobno pokrojone pieczarki) sól, pieprz zrumieniona na oleju cebula lub zrumienione masło do polania pierogów do farszu można też dołożyć 30 dag startego żółtego sera Przygotowujemy farsz: odciśniętą kapustę szatkujemy na drobniejsze części, dodajemy podsmażone z cebulką pieczarki, przyprawiamy solą, pieprzem. Moja domowa kapusta nie jest zbyt kwaśna więc jej nie gotuję, w przypadku gdy kapusta
Kuchenne aromaty