z serem - 4000 przepisów (strona:170/267)

Trufle serowe o smaku cytrynowo - czekoladowym 161

prawdziwy rarytas:)) Szczególnie takie z nadzieniem, otoczone czekoladą są dość czasochłonne. Jednak trufle, które dziś Wam przedstawiam są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ich podstawowym składnikiem jest biały ser oraz płatki czekoladowe. Dla wzbogacenia smaku dodałam nieco soku i skórki z cytryny. Całość oczywiście obtoczona w stopionej czekoladzie:) Pycha! Składniki:    cukier waniliowy,  250g chudego twarogu

Z miłości do słodkości
Sernik z budyniem bez pieczenia 2654

zimnej wody zamaczamy żelatynę i odstawiamy na bok, aż spęcznieje. Po tym doprowadzamy do wrzenia mleko i rozprowadzamy w nim budyń śmietankowy. Budyń studzimy.  Za pomocą miksera ubijamy ser z cukrem, cukrem wanilinowym, kremówką przez ok. 4 min, masa powinna stać się bardzie puszysta. Po tym dodajemy przestudzone, roztopione masło, ostudzony budyń,  a spęczniałą żelatynę podgrzewamy w kąpieli

Kuchnia Łukasza
Przepis na… – Calzone, pizzę z farszem 255

się je w tradycyjnych pierogach). Gotowe calzone wykładamy na blachę (wysmarowaną oliwą z oliwek bądź wyłożoną papierem do pieczenia) i smarujemy ich wierzch oliwą oraz posypujemy świeżymi ziołami i serem. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy około 20 minut. Buon appetito! Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku: https://www.facebook.com/pages/Bon-Ton-Italia/1606161612932078 – Bon Ton Italia Dziękujemy

Bon Ton Italia
Wegańska tofucznica z pomidorami i rukolą 110

wrzucamy na patelnię. 4. Dodajemy kurkumę, czarną sól (która ma jajeczny posmak za sprawą dużej ilości siarczanów - trzeba uważać, żeby nie przesolić) i płatki drożdżowe (które mają delikatny smak sera) 5. Całość mieszamy, i czekamy aż tofu będzie ciepłe. 6. Gotową tofucznicę wykładamy na talerz, posypujemy rukolą i pomidorem i zjadamy ze smakiem :) My jedliśmy tofucznicę na późne śniadanie

Bananowe Pole
Tarta z botwinką 137

pieczonych buraków czy też chodniku z zakwasem buraczanym . Natomiast  dziś zapraszam na przepis na ciepło z botwiną w roli głównej, czyli będzie tarta z botwinką,  z dodatkiem sera feta. Pyszna na ciepło, jak napisałam, ale ja lubię ją też na zimno.   Tarta  z botwinką Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o średnicy 28 cm Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Szybki sposób na pyszną kolację 420

szybka . Wracając tak późno do domu nie mam już wiele czasu (i energii) na długie stanie "przy garach" Zapraszam do eksperymentowania:) Składniki (dla 1 osoby): 4 plastry koziego sera pasta z awokado (przepis tu ) garść rukoli około 10 oliwek pól szalotki nierafinowany olej rzepakowy - dwie łyżki bazylia, sól,pieprz, mielone suszone pomidory Wykonanie: Każdy plaster serca posmaruj pastą z awokado

pyszne zdrowości
Przepyszny tofurnik na zimno, truskawkowy 266

bardzo słodki więc starczyła mi szczypta. W efekcie wyszedł tofurnik, który w smaku przypomina zwykły sernik. Koleżanka, która wegańskiego jedzenia nie jada nie mogła uwierzyć, że to sernik bez sera i bez cukru ;) Polecam ten przepis, myślę, że będzie smakował każdemu:)  Składniki: Spód migdały i suszone morele w proporcji 2:1 u mnie wyszło 1 kubek migdałów i pół

pyszne zdrowości
Sałatka szpinakowa 402

oczywiście żelazo. Duża część tych substancji ulega niszczeniu pod wpływem gotowania dlatego zachęcam do spożywania szpinaku w postaci surowej. Bardzo dobrze komponuje się z np. pomidorami, oliwkami i kozimi serami. Przyprawiac można dowolnie. Tutaj nie dodałam żadnych przypraw, użyte składniki są wystarczająco aromatyczne i nic juz więcej nie trzeba :) Składniki: 150 g świeżych liści szpinaku 4 łyżki kaparów

pyszne zdrowości
Jarmark Francuski 2015 w Poznaniu 164

wiadomo nie od dziś, kuchnia francuska jest jedną z najlepszych w świecie. Już dochodząc na Stary Rynek zaczęły nas otaczać piękne aromaty przywodzące na myśl Francję. Intensywne zapachy rozmaitych serów oraz świeżo pieczonego pieczywa. Z wielkim zaciekawieniem  zwiedzałyśmy cały Jarmark odkrywając na każdym kroku coraz to wspanialsze smakołyki. Było fantastycznie i na pewno udamy się na niego

Kolizje Smaków
Sałata lodowa z serkiem bałkańskim 184

Sałatę lodową myjemy, osuszamy i kroimy w duże kawałki. Warzywa płuczemy i kroimy w dużą kostkę Na dno salaterki wkładamy sałatę i mieszamy z warzywami. Na wierzch posypujemy kosatkami sera bałkańskiego. W oddzielnym naczyniu mieszamy  składniki sosu. Przed podaniem polewamy sałatę. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Koktajl jaglany z truskawkami i jablkiem 196

była wczorajsza improwizacja! pierwsze śniadanie razowy chleb, żółty ser i wielgachny pomidor z oliwą, a na drugie koktajl.  Przyznam, że znowu powstał z potrzeby zrecyklingowania kaszy jaka została mi z kotletów buraczanych. Nie lubię marnować... napój jest bardzo treściwy, w smaku odrobinę poziomkowy. Niestety tym co kasza nie przepadają raczej zasmakuje :( Koktajl jaglany z truskawkami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zdrowy nowalijkowy obiad w 15 minut 192

ciepłej wody. Wymieszać. Gorgonzolę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię.  Posypać potrawę zmielonym pieprzem. Wymieszać. Całość dusić aż zmiękną ogonki liściowe buraczków i roztopi się ser. W tym czasie pokroić wypłukany szczypiorek i koperek. Na talerz przełożyć kuskus i ułożyć na nim podduszone nowalijki. Polać sosem i posypać szczypiorkiem i koperkiem.  ----------------- Podobne: Pęczakotto z mięsem i kurkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Pizza jak z włoskiej pizzerii...i kilka słów o kamieniach! 607

sobie pizzę! Przepis na ciasto znajdziecie W TYM MIEJSCU! Dodatki do dzisiejszej pizzy są mało skomplikowane i śródziemnomorskie -mąką ECO pszenna od  Młyn Kopytowa -oliwa z oliwek -utarty ser -łosoś wędzony, pokrojony drobno -papryka marynowana, domowo Przygotuj ciasto według przepisu, wstaw do lodówki. Kamień do pizzy włóż do piekarnika i zagrzej go do 230 stopni. Niech przyjmie ciepło

Z Kuchni Do Kuchni
Bananowy snack 119

Drugie śniadanie nie musi być nudne. Zamiast zwykłych kanapek z chleba, sera lub wędliny stawiam na banany, miód i wafle ryżowe. Składniki 1 banan 2 wafle ryżowe (np. słonecznikowe lub sezamowe) 2 łyżeczki miodu 1 łyżka syropu klonowego (wersja dla łasuchów) Wafle ryżowe smarujemy miodem. Banana kroimy w plasterki. Plasterki banana układamy na waflu ryżowym. Łasuchy mogą całość polać łyżką

My Chcemy Jeść
Tarta makowa 136

ciężkiego makowca proponuję lekką tartę z makiem na zimno. Składniki Spód: resztki ciasta z  piernikowych gwiazdek lub 1 małe opakowanie herbatników  Krem: 60 g maku 1 opakowanie sera ricotta light 10 sztuk orzechów macadamia 25 ml rumu (1 kieliszek do wódki) 3 łyżki cukru trzcinowego garść płatków migdałowych 1 szklanka oraz 50 ml ciepłego mleka żelatyna do deserów

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania