z serem - 4000 przepisów (strona:166/267)

Nuggetsy warzywne z dyni bezglutenowe 252

obtaczania  Dynię pieczemy ok 40 minut w 190 stopniach. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Odstawiamy aby wystygła.  Do zimnej dyni wbijamy jaja, dodajemy mąkę, ser i pozostałe składniki.  Wyrabiamy krótko masę. Formujemy nuggetsy, obtaczamy w kaszce kukurydzianej, układamy na papier do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach ok 25 minut. Do maczania w sosach ulubionych

AZgotuj!
Kubdari czyli gruziński placek drożdżowy z mięsem 180

Dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 lub 4 części i wałkujemy tworząc koło. Nakładamy część farszu na środek koła, zostawiając 7-8 cm odstępy od brzegów. Farsz posypujemy serem i sklejamy ciasto tworząc worek (zdjęcie poniżej jak powinno to wyglądać). Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem łyżki masła i "smażymy" placek tak długo aż się zarumieni, przekładamy na drugą stronę

Mango Papaja
Różowa sałatka makaronowa z wędzonym twarogiem 247

dente w osolonej wodzie. Buraczka obrać i pokroić w małą kostkę. Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni. Dodać wraz z buraczkami do makaronu, i delikatnie wymieszać. Ser rozkruszyć w palcach i dodać do sałatki. Całość skropić dressingiem. W tym celu wszystkie składniki dressingu należy umieścić w małej miseczce i rozetrzeć. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Makarony , Na wynos , sałatki

https:KKuchniaMniam
"Coraz bliżej Święta..." I nieświąteczny keks wytrawny 174

zrobić. Była sałatka, był sos do makaronu, tarta, bajgle z pastą jajeczno-łososiową... W końcu przyszedł czas na wytrawny keks, który kusił mnie od dawna. Zamiast sera koziego użyłam oscypka, który przyjechał z nami z Polski, a w którym C. się zakochał od pierwszego gryza.  Chlebek wyszedł pyszny, mięciutki i wilgotny, idealny zamiast kanapek na drugie śniadanie. C. rozsmakował

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Spaghetti Carbonarra 171

oraz czosnek i szklimy je. Na sam koniec polecam dodać trochę suszonej bazylii. Do miski wbijamy dwa całe jajka oraz żółtka i mieszamy je. Do rozbełtanych jaj dodajemy śmietankę, ser, zioła, sól do smaku oraz sporą ilość pieprzu - tak naprawdę od serca. Makaron wyjmujemy z wody i kładziemy prosto na patelnię z boczkiem (nie odcedzajcie makaronu).  Mieszamy makaron

Kuba Gotuje
Owocowe naleśniki owsiane z malinowo-bananowym twarożkiem - LUNCH KIDS :) 163

czasie na pewno się znudzą i nie będą smakować tak jak za pierwszym razem. Ponad to duża ilość szkolnych kanapek przygotowywana jest z białego pieczywa, niskiej jakości wędliny czy sera oraz bez świeżych warzyw czy dodatkowego owocu. Taki lunch na pewno nie jest źródłem zdrowych składników odżywczych, witamin i minerałów. Dlatego dziś prezentuje Wam zupełnie coś nowego, coś co możecie

Zdrowie na języku :P
Krem z pieczonych pomidorów z pesto i mozarellą 156

można użyć 50:50 liści bazylii i szpinaku 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki orzeszków pinii lub ziaren słonecznika podprażonych na patelnii 10 g startego parmezanu lub innego twardego sera ok 70 ml oliwy sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki blendujemy, aż powstanie w miarę jednolita masa z niewielkimi drobinkami

Zawsze głodna!
Jajka po ranczersku 174

jakości, z dużą ilością miąższu, a nie soku/wody. W rzeczywistości ta skądinąd popularna na świecie potrawa ma więcej wariacji. Można do niej dodać m.in. czerwoną fasolę, czosnek, a nawet ser. Typową bazą jest jednak mniej lub bardziej pikantny sos pomidorowo-paprykowy. Przepis poniżej jest pod tym względem dość „zachowawczy”, ale oczywiście zachęcamy do eksperymentów zgodnych z własnymi upodobaniami. Jajka

Kulinarna Pokusa
Dietetyczny sernik 261

propozycja dla tych wiecznie na diecie, oraz tych którzy chcą po prostu spróbować czegoś nowego. Dodam, że to świetny przepis aby zaskoczyć innych - w koncu jak to? sernik bez sera? Czas udowodnić, że nie ma rzeczy niemożliwych ;) TORTOWNICA 26 CM Składniki na spód : 12 łyżek otrąb  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 6 łyżek mleka Wszystkie składniki

Jedzeniomania
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 204

zagnieść ciasto i uformować w kulę. Przykryć ściereczką i odstawić na około godzinę. W tym czasie przygotować farsz i sos pomidorowy. Farsz: 400 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 200 g sera ricotta 1 średnia cebula 2 łyżeczki suszonego oregano 1 płaska łyżeczka soli 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka oleju do smażenia Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów bez skóry

Bullio
SERNICZEK WINOGRONOWY 231

Mojemu mężowi zachciało się sernika na zimno, ja miałam ochotę na winogrona. Postanowiłam więc połączyć jedno z drugim i powstał taki oto lekki serniczek. Składniki: 1 kg sera w wiaderku 60 dag winogron jasnych bezpestkowych 200 g serka mascarpone cukier puder 3 łyżki żelatyny 1 zielona galaretka Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Dno formy do ciasta wykładamy całymi winogronami

Z Majeczką w kuchni
Tosty z mozzarellą i rzodkiewką z sadzonym jajkiem przepiórczym 152

mozzarellą i rzodkiewką zapiekane w tosterze, a na to smażone jajko przepiórcze. Koniecznie z lejącym się żółtkiem.  Słodkie uzupełnienie znajdziecie tutaj   Przygotowanie jest banalne, ser kroimy w plastry i układamy na chlebie, na to pokrojoną rzodkiewkę i wszystko opiekamy w tosterze. W tym samym czasie smażymy jajka sadzone, jednak bez żadnego tłuszczu najlepiej na patelni teflonowej

Niezły Młynek
Dolce vita do kwadratu, czyli klasyczne włoskie tiramisu 200

kąpieli wodnej), trzepaczką balonową wmieszamy serek mascarpone – nie miksujemy i nie ubijamy, mieszamy tylko do połączenia. W osobnej misce ubijamy na sztywno mocno schłodzoną śmietanę. Delikatnie przekładamy ją do sera z jajkami i dokładnie mieszamy, tylko do połączenia, tak żeby masa nie opadła. Ja tiramisu składałam w kwadratowej formie o wymiarach 22/22cm i zużyłam 28 biszkoptów. Biszkopty nie mogą być

Karo in the Kitchen
Cytrynowo-koperkowa zapiekanka z kurczakiem i makaronem orzo 184

Wasze casserole zacznie się przypiekać, zmniejszcie temperaturę do 160⁰C i odrobinę wydłużcie czas pieczenia (jeśli to potrzebne). Gotowe danie posypujemy startym parmezanem i odstawiamy na 5 minut, żeby ser się rozpuścił. Z tej porcji zrobicie danie obiadowe dla 4 osób, lub posiłek dla 2 dorosłych osób na dwa dni. Na drugi dzień łatwo odgrzać zapiekankę w rondlu

Karo in the Kitchen
Produkty EKO- logiczne Biooaza używać czy nie - oto jest pytanie.. 183

smakują z sałatką warzywną . Dodaje je też do pizzy czy koreczków jako przekąskę . Polecam zrobić z nich pastę na kanapki  : -zielone oliwki -majonez -ser żółty -czosnek Miksujemy i powstaje pyszna pasta . Mamy 7 powodów,  aby jeść 7 oliwek dziennie: Produkt niskokaloryczny: 25 g oliwek zawiera 37 kcal.!!!!! Źródło błonnika

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania