Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym

Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym

Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym

Ravioli - czyli małe pierożki z dowolnym nadzieniem przygotowywano już w XIV wieku. W Wenecji w połowie XIV wieku w książce kucharskiej można było znaleźć przepisy na ravioli z zielonych ziół z jajkiem, świeżym serem duszone w rosole. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko 2/3 szklanki wody Sól do smaku  Składniki na nadzienie: 10 dag pieczarek 10 dag czarnych oliwek 1 cebula 1 żółtko jaja 2 łyżki oleju 2 łyżki bułki tartej Sól do smaku Pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki opłukać, pokroić i razem z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pieczarki, jajko, ravioli, rosół, bułki, ciasto, cebula, ser, pieczarki w cieście

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.