z serem - 4000 przepisów (strona:192/267)

Imprezowa przekąska z łososiem 131

pieprzem 50 g łososia wędzonego rukola  PRZYGOTOWANIE:  Placek tortilli rozkładamy na płasko i smarujemy równomiernie serkiem. Łososia kroimy na paseczki i układamy je na tortilli posmarowanej serem. Następnie układamy rukolę i zwijamy tortille w dość ciasny rulon. Owijamy w folię aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie kroimy na plasterki i podajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rolada z mięsa mielonego 123

inspiracji na jutro. Zapraszamy na roladę z mięsa mielonego z jajkiem, fasolką i pieczarkami. Takie rolady robiłam już z wieloma różnymi nadzieniami, np z samymi pieczarkami czy z ogórkiem, serem i boczkiem. Wybierzmy to co najbardziej Nam odpowiada i ukryjmy w środku, a efekt będzie przepyszny. Rolada z mięsa mielonego SKŁADNIKI: 250 g mięsa mielonego mielonego  2 cebule

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sosy do warzyw na ciepło Knorr 178

Następnie sos Knorr czosnkowo-serowy roztrzepałam  zgodnie z przepisem na opakowaniu z 100 ml śmietany, sosem zalałam  szpinak i razem poddusiłam.  Podałam z pokrojonym w kosteczkę serem blue pleśniowym. Szpinak z sosem niestety nie wpadł w moje gusta smakowe, mimo że uwielbiam sos serowy. Zapach który rozprzestrzenił się na całą kuchnię, był tak intensywny i nieprzyjemny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Restauracja Śląskie Ranczo - Zabrze 158

była bardzo dobra, w dużej szklance i z dużą ilością spienionego mleka czyli taka jaką lubimy. Następnie do stolika podana została zupa. Zaserwowano nam  krem z pomidorów z serem feta ,   posypany prażonymi migdałami. Smak całości bez zastrzeżeń, delikatna zupa i chrupiące migdały, które świetnie ją uzupełniały. Jako danie główne dostałyśmy polędwiczkę wieprzową w sosie grzybowym podaną

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - serniczki żurawinowe z patelni 132

cukru trzcinowego  3 łyżki suszonej żurawiny  cukier puder do posypania  opcjonalnie 2 łyżki oleju do smażenia  Twaróg mieszamy z serkiem homogenizowanym i dokładnie rozgniatamy. Do sera wbijamy jajko, dodajemy połowę mąki, kasze manną, cukier i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Żurawinę siekamy drobno i dodajemy do masy serowej.    Z masy serowej formujemy małe kulki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Słodkie środy - sernik kawowy ze złotą karmelową nitką 156

bokach formy. Kawę rozpuszczamy w łyżce wrzątku. Jajka wbijamy do miksera  i ucieramy z 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki cukru trzcinowego.  Dodajemy do jajek stopiono ser cały czas miksując.  Następnie dodajemy mąkę i ostudzoną kawę.    Tak przygotowaną masę przelewamy na przygotowaną podstawę z herbatników.     Wkładamy do piekarnika i pieczemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - sałatka na liściach świeżego szpinaku 316

połówki. Mięso z wędzonego udka dzielimy na kawałki i układamy na szpinaku, na przemian z paskami czerwonej papryki. Jajka kroimy na małe części i układamy na talerzu razem z serem i pomidorami. Wokół warzyw z kurczakiem układamy malutkie grzanki. Całość posypujemy posiekaną zieloną cebulką, skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem, ewentualnie odrobiną soli

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Słodkie środy - drożdżówki odrywane z masą kajmakową 131

Jeśli chodzi o wypieki drożdżowe to ten właśnie wiedzie u mnie prym. Dziś zachęcamy do przygotowania bułeczek z masą kajmakową, ale można ukryć w środku również prażone jabłka, biały ser, budyń lub sezonowe owoce. Drożdżówki odrywane z masą kajmakową   SKŁADNIKI: 600 g mąki pszennej 45 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 250 ml mleka 100 ml oleju sól

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Słodkie środy - Pluszki - czyli rosyjskie bułeczki drożdżowe z makiem lub kremem kasztanowym 168

połowę bułeczek z makiem, a druga połowę z gotowym - kupnym kremem kasztanowym o słodkim smaku. Do ich przygotowania można poza tym wykorzystać np. ulubioną marmoladę, gotową masę makową czy ser.  Do przygotowania wykorzystałam majonez Kielecki , który dostałyśmy od firmy WSP SPOŁEM , razem z innymi ich produktami do przetestowania.  Muszę przyznać, że ciasto z dodatkiem majonezu jest

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Słodkie środy - Świąteczne bułeczki drożdżowe z masą makową z bakaliami 476

już je znają i się nimi zajadają. Jeśli jeszcze ich nie robiliście to zachęcam do przygotowania. Dziś wersja świąteczna czyli z masą makową, ale można je przygotować również z serem czy marmoladą. Przepis zawiera zdjęcia krok po kroku, aby nikt nie miał problemu z przygotowaniem tego smakołyku. Świąteczne bułeczki drożdżowe z masą makową z bakaliami   SKŁADNIKI

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Naleśniki herbaciano - brzoskwiniowe pysznie nadziane 259

brzoskwiniowa) 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru   1 szklanka soku w puszki z brzoskwiniami oliwa lub olej kokosowy do smażenia Na krem: 250 g sera mascarpone 180 g śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 3-4 połówki brzoskwiń z puszki ewentualnie kilka kostek czekolady PRZYGOTOWANIE: Saszetkę herbaty zalewamy niepełną szklanką wody i zaparzamy, lekko studzimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Puszysty snikers 408

Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: jedzenie na przyjęcie sernik na boże narodzenie masa na tort dla rocznego dziecka serniki na boże narodzenie sernik na bożenarodzenie ślimaczki drożdżowe z serem ciasta swiateczne na boze narodzenie puszysty snikers przekąski na święta bożego narodzenia utwardzanie mascarpone The post Puszysty snikers appeared first

dom-agi.pl
Sernik z rosą 280

Kasią : Spód z ciasta 1 szklanka mąki 120 g cukru 120 g margaryny 1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Masa serowa 1 kg sera białego (najlepiej z wiaderka, Piątnica lub President) 4 jajka 4 żółtka 1 szklanka cukru ¾ szklanki oleju 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe Piana na wierzch 4 białka ½ szklanki cukru Wszystkie składniki

dom-agi.pl
Kurkuma - Naturalny żółty barwnik do ciast,tortów,makaronów oraz sosów ! 124

używa się do barwienia ryżu,makaronu,ciast,ciasta drożdżowego, masła,sałatek warzywnych,pikli,majonezów. Doskonale przyprawia potrawy z baraniny,wieprzowiny,kurczaka,fasoli i soi. Poprawia smak gotowanych jajek,omletów,serów topionych i sałatek rybnych. szczypta kurkumy dodana do ciasta drożdżowego,biszkoptowego lub ucieranego (np. babka piaskowa ) nada mu atrakcyjny żółty kolor. Warto ją mieć w swojej kuchni,można ją kupić

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania