mleka 0,5% DEKORACJA: *gorzkie kakao *talarki banana/ żurawina Przygotowanie Składniki powinny znajdować się w temperaturze pokojowej. Dojrzałe banany miksujemy. Następnie łączymy w misce, również za pomocą miksera ser, mąkę, budyń, aromat waniliowy i ewentualnie słodzidło do smaku (choć pamiętaj banany nadają dużej słodyczy!). Dodajemy do masy banany i mleczko zagęszczone, a także jajka i białka. Miksujemy do uzyskania
Zdrowie na języku :Pciasto. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni na ok. 20-25 minut. Po tym czasie ciasto wyciągamy i smarujemy koncentratem pomidorowym, następnie wykładamy na to farsz. Posypujemy startym serem (jeżeli ktoś preferuje bez, jak najbardziej polecam :)) I jeszcze chwilkę wkładamy do piekarnika, do momentu rozpuszczenia się serka. Podajemy z polanym keczupem, bądź bez :D Pizza wyśmienicie pachnie, ciasto jest delikatnie
Zdrowie na języku :Pciasto aż nabierze elastycznej formy. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok. 25 minut. Następnie dzielimy na dwie części, każdą wałkujemy na okrągły placek. Jeden smarujemy masą twarogową (ser+żółtko+słodzik), drugi powidłami. Zawijamy w rulony. Każdy rulonik koimy na niewielkie części. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Smarujemy żółtkiem z odrobiną wody, wstawiamy do piekarnika
Zdrowie na języku :Pżółtko jajka - 2 łyżki cukru - 3 czubate łyżki rodzynek - aromat - powidła (u mnie dżem aroniowo-jagodowy) Rodzynki namaczamy w gorącym mleku/wodzie aby zmiękły. Żółtko ucieramy z cukrem, dodajemy ser i aromat, a także rodzynki i miksujemy całą masę. Kiedy ciasto podwoiło swoją wielkość przystępujmy do lepienia bułeczek. Bierzemy niewielką ilość ciasta (w zależności od tego jakiej wielkości chcemy, aby bułeczki
Zdrowie na języku :Paksamitny! Po prostu cudowny! Spód ciasta wykonany z migdałów i nasionek chia wpasował się idealnie, jest puchaty, mięciutki i aromatyczny :) Wiecie co, ja chyba już teraz nie będę kupować sera, tylko kaszę jaglaną :D Jestem zachwycona końcowym efektem, podobnie jak w przypadku sernika z tofu, którego robiłam na Wielkanoc, o tutaj :) Serdecznie Wam polecam Serniczek jaglany, uwierzcie mi będziecie równo
Zdrowie na języku :Popakowanie ciasta francuskiego 3 średnie pomidory 2 kule mozzarelli pieprz bazylia Przygotowanie : Ciasto francuskie rozwijam i dzielę na 18 kwadratów (6x3). Na każdy kawałek kładę plasterek pomidora i plasterek sera mozzarella posypuję odrobiną pieprzu i zapiekam przez ok 10 minut w temp. 200oC. Przed podaniem ozdabiam listkami bazylii. Najlepiej smakują na ciepło. Smacznego
Mechanik w kuchnioliwkami i fetą - świetna solo, z ciemnym pieczywem , a także jako dodatek do mięs. SKŁADNIKI garść szpinaku 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki dymka - ze szczypiorkiem 120g sera feta kilkanaście czarnych oliwek świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Szpinak myjemy i osuszamy. Papryki kroimy w cienkie, krótkie paseczki. Dymkę siekamy. Fetę kroimy w kostkę. Mieszamy
Moje Kuchenne Rewelacjemakaronów mojej rodzinki, która notabene jest bardzo makaronowa. Przedstawiam Wam dzisiaj jedną z wersji przygotowywanej przez nas carbonary. Składniki: - kawałek chudego boczku ok.200g - 3 cebule - 3 jajka - 50g startego sera typu Parmesan, Grana Padano itp. - ok.130g mascarpone - 150ml wody - paczka makaronu (u mnie pomieszany orkiszowy jasny z pełnoziarnistym) 0,5kg - 1 łyżka bezzapachowego oleju kokosowego (gdy mamy b.chudy boczek) - sól
Smaczne Zdrowetłuszczu!) i delikatnie doprawimy - jeśli lubimy mocno przyprawiony farsz :)Smażymy naleśniki i na każdym kładziemy porcję nadzienia. Zawijamy, tak jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem żółtym - ilość według własnego uznania :)Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i podpiekamy 25 minut w 170 stopniach. Bardzo dobrze smakują z keczupem, sałatką albo solo ;)Smacznego
Lawendowe Niebosię układa:) Sos - mieszamy ze sobą wszystkie składniki ;)Na ciasto wykładamy sos pomidorowy i pozostałe składniki. Wszystkie chwyty smakowe dozwolone jeżeli chodzi o dodatki :) Ważna uwaga, by ser dodać na kilka minut przed końcem pieczenia. Całość pieczemy 20-25 minut. Przyprawy na górę są dowolne: przyprawy do pizzy, suszona bazylia, oregano, zioła prowansalskie. Smacznego
Lawendowe NieboCzasami dobrze jest zostawić wolną rękę w kuchni Mężowi :) Wtedy powstają takie cuda ;) Fantazyjne kanapki Składniki:bułeczkimasłoser żółtysalamiketchupdużo miłości Pychota!
Lawendowe Niebołupki pomidora. Całość dusimy i dodajemy pieczarki z cebulką oraz pokrojoną natkę pietruszki.Nasz farsz jest już gotowy :) Układamy wydrążoną cukinię na blaszce i wypełniamy ją farszem. Całość posypujemy serem żółtym i zapiekamy 40 minut w 180 stopniach.Idealnie smakuje z dressingiem jogurtowym
Lawendowe Nieboprzy nadziewaniu makaronowych rur;)Nadziane i ułożone w naczyniu rury makaronowe polewamy dokładnie beszamelem. Przykrywamy i zapiekamy całość 40 minut w 200 stopniach. Potem odkrywamy i posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy nadal jeszcze 20 minut. Można podawać ze świeżą, posiekaną bazylią. Pycha
Lawendowe Niebodoprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Tak przyprawione pomidory wyścielamy w środku szynka parmeńska i wbijamy jajko, które należy doprawić solą i pieprzem. Pomidory z taką zawartością przykrywamy plastrem sera żółtego oprószonego ziołami prowansalskimi. Tak przygotowane pomidorki zawijamy do połowy w folię aluminiowa i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut.W tym czasie na masełku
Lawendowe Niebociężkim dniu spędzonym na grabieniu, kopaniu i sadzeniu Potwory są głodne. Niestety nie wystarczą im kanapki z serem. Już po wyruszeniu z budowy słyszę: "Pancakes i lodu, pancakes i lody". Cóż więc robić, mięśnie bolą jak fiks po sadzeniu kwiatków, ale mus to mus... A mus jak to mus może być i truskawkowy:)Składniki: 1 i 1/2 szklanki maślanki
Magiczna kuchnia Darii