witamine C zawarta w pomidorze.Jedzenie pomidora w tym polaczeniu staje sie bezcelowe.Lyzeczka soku z ogorka jest w stanie zneutralizowc wit.C zawarta w 3 litrach soku pomidorowego.Laczac pomidora z bialym serem narazasz sie z kolei na bolesna chorobe stawow.Dlatego bezpieczniej i zdrowiej jest robic surowki dwu ,trzy skladnikowe.I smak lepszy i mniejsza mozliwosc interakcji miedzy skladnikami.Skladniki na 2 porcje:1/2 salaty
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smietana.Pieczona krotko w wysokiej temperaturze.Przypomina wloska pizze,ale nia nie jest.Ciasto wykonane jest bez dodatku drozdzy,jest bardziej chrupiace i szybsze w przygotowaniu.Spotykamy Flamkuchen z roznymi dodatkami,tartym serem,slimakami,rowniez z owocami oraz inne - ograniczone tylko wyobraznia kucharza.Nazwa oznacza"pieczona w ogniu".Jest to zwiazane z faktem,iz podczas pieczenia w piecu chlebowym plomienie dochodzily do brzegow tarty pozlacajac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!soda oczyszczona.Przy pomocy szpatulki polaczyc mase czekoladowa z maka.Nie mieszac za dlugo!Rozsmarowac rownomiernie na blaszce wylozonej papierem.Na to wylozyc przygotowana mase serowa,pozostawiajac 1 cm wolnego od sera dookola.Na gorze ulozyc maliny,posypac cukrem.Piec 40 minut w temperaturze 180 ° C.Ostudzic .Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zdrowia.Jesli nigdy nie piekliscie sernika z dodatkiem dyni,goraco polecam i zapraszam do przepisu.Skladniki na spod:100 g ciasteczek amarettini60 g sucharkow50 g maslaSkladniki na mase serowa:500 g sera twarogowego250 g puree z dynii Hokkaido230 g mleka kokosowego (75 %)4 jaja M3 lyzki maki ziemniaczanej220g cukru (pelna szklanka) dodatkowo: 15 ciasteczek amarettini do przybrania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Serniki pieke zdecydowanie najczesciej.Uwielbiam je nie tylko jesc,ale i piec.Sernik wdziecznie poddaje sie wszelkim eksperymentom plus niezwykla prostota wykonania sklania ciagle do nowych wyzwan.Ten sernik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jedzenie sledzi poprawia ponadto nastroj,poniewaz zwieksza poziom serotoniny,dzialajac tym samym przeciwdepresyjnie.Czy te wszystkie argumenty przekonuja Was,by siegnac czesciej po sledzika?To swietna alternatywa dla wedliny czy sera na kromce chleba.Zapraszam zatem na sledzika.Nie tylko od swieta!Sledzia mozna podawac na dziesiatki sposobow- w oleju,smietanie,z jablkiem,cebula,ogorkiem.Smaczne sa takze pieczone.Oboje z mezem uwielbiamy sledzie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dietetycznie,po prostu pysznie.Do wykonania tego dania musimy zarezerwowac jednak kilka godzin,samo gotowanie kurczaka zajmie nam okolo 2 godzin.Warto jednak ,bo to swietna alteratywa dla wedliny,czy sera na kromce chleba.Tym bardziej teraz ,gdy UE zakwestinowala "zdrowotnosc" polskich wedlin.Zapraszam zatem do przepisu.Skladniki na 8 -10 porcji galaretki:1 kurczak - 1.300-1.400g1 peczek wloszczyzny (bez kapusty)1-2 listki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zatem do przepisu. Skladniki na spod sernika na tortowmice o przekroju 20 cm:4 sucharki pelnoziarniste-40 g100 g mielonych migdalow2 lyzki maslaSkladniki na mase serowa:500 g sera 3 x mielonego200 g jogurtu greckiego200 g mleka kokosowego( tylko gorna, biala czesc)200-220 g cukru1 budyn smietankowy4 jajka MSkladniki na pianke malinowa:200 g smietany kremowki2 listki zelatyny300
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!proszkiem do pieczenia (wszystko przesiane przez sitko) ,a na samym koncu polaczyc z ubita na sztywno piana piec 25-30 minut w temperaturze 180°C.Studzic na kratce.Wykonanie kremu:ser utrzec z cukrem pudrem i dodac zapachzelatyne namoczyc w zimnej wodziedo garnuszka wlac kilka lyzek wody,zagotowac,dodac namoczona,odcisnieta zelatyne i mieszac do rozpuszczeniaubic smiatane na sztywno.Polaczyc lekko ostudzona zelatyne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sama zaraz po usmazeniu.Takze goraco polecam!Na post w wlasciwosciach zdrowotnych orkiszu zapraszam tutajSkladniki na 4 porcje:150 g Grünkern geschrotet400 ml bulionu warzywnego200 g marchewki1 cebula50 g twardego sera np.Bergkäse1 jajkoszczypiorsol,pieprz z mlynka2 lyzki tartej bulkiolej do smazeniaWykonanie:Kupilam cale ziarno zamiast sruty,musialam zatem zesrutowac orkisz.Ziaro umiescilam w kielichu blendera i rozdrobnilam (jest niebywale twarde).Zalac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Coraz czesciej ulubione tradycyjne polskie nalesniki z serem zastepuja nalesniki wytrawne.Mozliwosci sa tu tak naprawde nieograniczone.Dzisiaj niezwykle smaczne nalesniki z bardzo zwyklych produktow,bo w roli glownej poczciwa marchewka w towarzystwie czosnku niedzwiedziego.Teraz wlasnie jest jego najlepszy czas-ma jeszcze smaczne, delikatne listki.Gdy zakwitnie,lykowate liscie nie nadaja sie do jedzenia.Wiecej o czosnku i jego wartosciach prozdrowotnych mozesz przeczytac tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciasto :(na forme o srednicy 30 cm)420 g maki200 ml mleka50 g cukru50 g masla1 jajko L1/2 lyzeczki soli1 opakowanie suchych drozdzySkladniki na mase serowa:250 g sera 3 x mielonego1 jajko1 budyn waniliowy50 g cukru pudru40 g marcepanu250 g truskawek i jagod z czego 12 truskawek do kulekDodatkowo:50 g bialej czekolady1 lyzka mleka Wykonanie:mleko podgrzac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Polski i czekaly cierpliwie na swoja kolej,takze nie mialam wyboru.I tak wlasnie przy okazji robienia ruskich pierogow,zrobilam maly eksperyment i do czesci ziemniakow zamiast sera dodalam starta na tarce cukinie i powstaly dzisiejsze cukiniowe pierozki.Sa bardzo delikatne, naprawde pyszne.Polecam!Skladniki na ciasto:3 szklanki maki1 szklanka cieplej wody1-2 lyzki oleju1/2 lyzeczki soliSkladniki na farsz:500 g maczystych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Do tej pory wybierałam raczej całego kurczaka do pieczenia w piekarniku,w szczególności zaś unikałam dolnej części z nóżek kurczaka,uważając je za całkiem nieatrakcyjne.Całkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zapas i przechowywać w lodówce,a odsmażane są jeszcze smaczniejsze.Dzisiejsze są w całości z mąki orkiszowej i podane z musem jabłkowym oraz jogutrem greckim.Można dodatkowo wypełnić je białym serem,by danie było bardziej syte,a w wersji deserowej podać z bitą śmietaną.Składniki na ciasto naleśnikowe:1,5 szklanki mąki orkiszowej 6302 jajka 1 szklanka mleka1 niecała szklanka wody
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!