z serem - 4000 przepisów (strona:212/267)

Domowa pizza 194

drożdży1/8 l letniej wody1/2 łyżeczki soli2 łyżki oliwy z oliwekDODATKI DO PIZZY:Do pizzy można dodać różne składniki w zależności od smaku :)Nasza propozycja:10 plasterków szynki10 plasterków sera żółtego1 puszka kukurydzykilka pieczarekpomidorpieprz i sólWYKONANIE:Przygotowanie ciasta: Najpierw należy przesiać mąkę. W środku mąki zrobić wgłębienie i pokruszyć drożdże. Następnie wlać do wgłębienia letnią wodę i wymieszać. Pozostawić pod przykryciem

Serce zamknięte w formie pyszności
Cytrynowe babeczki z galaretką 239

Cytrynowe babeczki z galaretkąKiedy byłam mała ulubionym ciastem na wszystkich rodzinnych przyjęciach był cytryniak mojej mamy. Próbowałam go piec wiele razy i niestety nigdy nie wyszedł

Ciastkozercy
Cukiniowy sposób na głoda 234

właśnie! Do odciśniętej już cukini dodajemy koper, pietruszkę, jajka, mąkę, płatki kukurydziane. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.A teraz zajmujemy się naszym dipem:Mieszamy ser z przygotowanym wcześniej cosnkiem, dodajemy koper, sól, pieprz do smaku i łączymy składniki śmietaną. Ja osobiście wolę z gęstym jogurtem naturalnym, ale każdy zrobi tak jak chce i lubi! :)Odstawiamy nasz dip i smażymy

Kuchnia moimi oczami
BEZGLUTENOWY CHLEB RAZOWY 149

zarazem rozpływający się w ustach.PS. gdy macie ochotę zjeść jeszcze gorący, to krójcie większe kromki, bo inaczej się rozrywa.Z pastą jajeczną, świeżo zrobioną ze swojskich jajek i swojskiego sera, smakował rewelacyjnie!(Tyle co zrobiony, a już mówimy o nim w czasie przeszłym, no!).Ps. chcecie przepisy na wspaniałe pasty kanapkowe? ;)Na blogu sami swoi, więc i brudny z pasty nóż

Wypisz Wymaluj
ZWIĄZEK AZJATYCKO-WŁOSKI. 143

nawet bardziej). Odcedzamy. Dodajemy do niego sporo czosnku przeciśniętego przez praskę i odrobinę oliwy. Mieszamy. Jeśli zostanie Wam makaron - nie martwcie się, na drugi dzień jest tylko lepszy.- ścieramy ser, może być zwykły żółty bez wyjątków. Możecie podawać: makaron, na niego "sos" i na górę serek, ale równie pyszne będzie po wymieszaniu. GRZYBKI SHITAKE - Co to takiego?Twardnik

Wypisz Wymaluj
Pyszna przekąska na cieście francuskim 148

podsmażana cebula  Farsz II 1 mały pomidor Parmezan bazylia 1/4 cebuli Farsz III 5 czarnych oliwek 2 plasterki polędwicy łososiowej 12 kostek 1x1 cm sera feta Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty 5x5 cm. Nie wałkujemy ciasta francuskiego! Kwadraciki rozkładamy na papierze do pieczenia, a papier na kratce. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Farsz kładziemy

cooklife
Makaronowe gniazdka 289

piekarnika nagrzanego do 175C na 10 minut.Po tym czasie gniazdka wyjmujemy z foremki za pomocą łyżki i nakładamy do nich wcześniej przygotowany sos (klik). Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Podajemy na ciepło

Emcia Pichci
Szybko i smacznie. Zapiekanki z ricottą, mozarellą i kiełbaskami 279

Lubicie zapiekanki ? Takie zapiekane kanapki z różnymi dodatkami ? Mam nadzieję, że tak bo chcę Wam dzisiaj pokazać te, które u nas są prawdziwym hitem. Dwa rodzaje sera, suszone pomidory i kiełbaski na chrupiącej bułce - po prostu wielka pycha ! Można wykorzystać bułki nie pierwszej świeżości dzięki czemu nie zmarnują się. Z niezbyt świeżego chleba można też zrobić dużą, pyszną zapiekankę ROZWIŃ

Smaczna Pyza
K... Koktajl bananowo-gruszkowy (i kilka słów o Francuzach) 159

godziną 20, a 21(!) następuje ich najważniejszy posiłek. I jak tu żyć?! Wierzcie mi, starałam się, trudziłam, kombinowałam, w międzyczasie nabrałam 2-3kg (ale to chyba z winy sera, chleba i wina!), aż w końcu wymyśliłam ;)Moje śniadanie składa się jak już od kilku miesięcy z owsianki i owoców, orzechów lub pysznych kanapek. O 12:00, gdy przygotowuję Królewiczowi

Kitchens Alphabet
Pumpkin Cheesecake / Sernik z dynią i cynamonem! /dla gości 226

Sernik jest przepyszny podawany na ciepło (nie tak jak standardowe serniki, które najlepiej jeść na drugi dzień).Zapraszam!SKŁADNIKI:- 2 słoiczki puree z dyni piżmowej (500 ml)- 500 g sera białego - 5 jajek- 6 czubatych łyżek cukru brązowego- 1/2 łyżeczki cynamonu- 1/2 łyżeczki kardamonu- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia- 3 łyżki oleju rzepakowego- 3 łyżki mąki ziemniaczanej

SMYKWKUCHNI
DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM 159

przepisu na najfajniejszym blogu jaki udało mi się dotychczas znaleźć w necie, a mianowicie TUTAJCiasto z tego przepisu wyszło rewelacyjnie, było mięciutkie i elastyczne. Z braku sera, zrobiłam nadzienie z budyniu i kaszki manny. Też fajnie się komponowało z drożdżowym ciastem...:)A przepis na ciasto oraz wykonanie drożdżówek, bardzo dokładnie opisała Margarytka TUTAJNa nadzienie użyłam

Walijskie Pichcenie
SCHAB PIECZONY W RĘKAWIE 184

Pieczony schab to pyszne rozwiązanie kiedy już nie  mamy ochoty na kanapkę z szynka lub żółtym serem. Wychodzi tanio i szybko, bo schab praktycznie piecze się sam, a mamy gwarancję smaku i jakości... no i nie musimy się zastanawiać ile jest w naszym mięsku polepszaczy, wypełniaczy i innych wynalazków, które dominują w sklepowych szynkach.Taki schab to samo zdrowie

Walijskie Pichcenie
FRYKADELKI W SOSIE PIECZARKOWYM 179

standardowych mielonych. To takie zrazy tylko, że z mięsa mielonego. W środku z dodatkiem boczku, papryki lub ogórka. Oczywiście przepis można modyfikować wg uznania dodając do środka mozzarellę, ser żółty, suszone pomidory lub inne ulubione dodatki.Składniki:800g mięsa mielonego2 czerstwe kajzerki3 jajka2 cebula (z tego 1 do sosu)sólpieprz20 dag boczku wędzonego1 czerwona papryka50 dkg pieczarekłyżeczka musztardyśmietana

Walijskie Pichcenie
DOMOWE JAGODZIANKI 149

dodajemy szklankę podgrzanego, letniego mleka, 2 łyżki mąki i łyżkę cukru. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Podgrzewamy pozostałe mleko, dodajemy do niego serek i rozcieramy, aż ser połączy się z mlekiem. W misce ubijamy jajko z żółtkami i pozostałym cukrem, na puch. Wlewamy masę jajeczną do mąki, dodajemy sól, skórkę z cytryny i mleko z serkiem oraz

Walijskie Pichcenie
B... Brokułowa! 186

średnim ogniu dodajemy makaron i czekamy, aż zmięknie. Pamiętajcie, że "wypije" on troszkę bulionu, więc postępujcie ostrożnie z pkt.4 :) Zupę po przełożeniu do talerza dekorujemy nasionami i serem. I voilà! Pyszna, ekspresowa, kolorowa, dietetyczna zupa bez grama śmietany ani jogurtu, za to przypominająca konsystencją wszystkie inne kremy, gotowa! :) Smacznego

Kitchens Alphabet

Proponowane wyszukiwania