paluszki i chipsy .Zastosowanie:Pomidory suszone idealnie nadają się do dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem jak i tych z mięsem. Świetnie nadaje się do faszerowania mięsa
Moje domowe kucharzeniemarynowania mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup, sosów, steków, kotletów, mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z grzybów oraz serów
Moje domowe kucharzeniezmianę mojego podejścia i sprawienia, aby za każdym razem przygotowanie tego aromatycznego napoju stało się dla mnie rytuałem dnia codziennego.Jestem bardzo zadowolona z tej książki i ze szczerego sera polecam ją każdemu, kto w duszy pragnie poznać sekrety baristy i stworzyć swoją własną "kawę idealną
Emcia Pichcimiejsce na ok. 1,5 godziny do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu, ciasto ponownie lekko zagniatamy. Przekładamy na blaszkę lekko naoliwioną. Nakładamy ketchup, kukurydzę, paprykę, kabanosy (pokrojone w talarki), oliwki i ser, również pokrojone na plasterki. Pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180C na ok. 25 minut
Emcia Pichciprzygotowanych do upieczenia placków. Piec 15 minut w 180 stopniach. Uwaga !! Placek dolny piekę tylko 10 minut. Musi być tylko podpieczony, ponieważ potem będzie jeszcze raz pieczony razem z serem. W tym czasie przygotować masę serową. Twaróg sernikowy połączyć z cukrem i mascarpone. Dodać jajka, miód, mąkę ziemniaczaną, fix do sernika i aromat waniliowy. Wymieszać mikserem, na koniec dodać
Mania Gotowaniapieczarek 1 łyżka sosu worhestershire 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz zioła prowansalskie Dodatkowo: oliwa garść rukoliokoło 40 g tartej mozzarelli około 60g sera gorgonzola Przygotowanie: Mleko wlewamy do garnka, dodajemy 40g masła i zagotowujemy. Do gotującego się mleka wsypujemy semoline. Gotujemy około 15 minut na małym ogniu cały czas mieszając energicznie, aby nie zrobiły się
Mania Gotowaniakluseczkami francuskimi i ku mojemu zdziwieniu z gotowaną mini marchewką -dzieci ( z dziecięcej karty ) dostały ,, carewicza,, - czyli po prostu frytki i kawałki kurczaka z grilla -córka zamówiła wareniki ( z serem i ziemniakami) - czyli po prostu ruskie pierogi i tu kucharz poległ - pierogi były na 100 % kupne - moje zamówienie to solianka i pielmieni z mięsem i śmietaną.Solianka pychota. Porcja
Buniabaje w kuchniprzygotowywaniu kolacji naszym szefom kuchni. Ja jednak wybrałam dyskusje o nalewkach na bazie wiśni nadwiślanki. Dyskusja była smakowita, nalewka jeszcze bardziej. Po jakimś czasie na stoły trafiło pierwsze danie: ser koryciński z palonym chlebem prądnickim (ChOG), wiśnią nadwiślanką (ChNP) i pomidorami przygotowane przez Tomasza Harmana, po nim caprese.pl Grzegorza Łapanowskiego, a następnie sarna z wiśniami nadwiślankami (ChNP), słonecznikiem prażonym
Pasja Smakuśniadanie? Marzenie każdego, szczególnie w tygodniu. Najłatwiejszy sposób? Wstawić do piekarnika i pod prysznic! Do miseczki wrzucamy na spód masełko, a następnie co kto lubi: boczek, szparagi, pomidory, bazylię, ser żółty i do piekarnika, idziemy pod poranny prysznic. Wychodzimy spod prysznica i sprawdzamy jak nasze jedzonko się ma, jeżeli już jest ok, sadzimy jajko (najlepszym sposobem jest wsadzenie kokilki
Brzuszki Łakomczuszkitakie których musimy się naszukać. :) Na pewno książka to dobra podstawa na temat kuchni włoskiej. Smażona polenta ze słoniną i truflą. Ravioli z ziemniakami i szynką. Lasagne z kozim serem, cukinią i orzechami. Homarce z koniakiem. Dział: ryby. Konfitura z czerwonej cebuli. Koreczki owocowe na słono
Brzuszki Łakomczuszkipizzę z ziemniakami? Z cukinią? Ale nie jako jako jeden ze składników ale jako jedyny! Albo placek od pizzy z nutellą, czy z sałatą sosem majonezowym i krewetkami (bez sera?!). Ja wcześniej nie jadłam. Pizzę można dostać wszędzie. Zawinąć, wziąć w rękę i zjeść na Schodach Hiszpańskie albo zanieść do parku i popić winem nalanym z ogromnego tanku w plastikową
Brzuszki Łakomczuszkigadać do roboty. Przepis pochodzi z książki: "Szczypta smaku" z małymi modyfikacjami. Składniki: 3 boczniaki 1/2 czerwonej papryki 1/2 cebuli 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa troszkę sera bryndza trochę oliwy 3 gałązki tymianku sól, pieprz Warzywa czyścimy. Połówkę cebuli kroimy na 4 części, pół papryki na 3-4. Wrzucamy cebulę, paprykę, boczniaki do miseczki, polewamy odrobiną oliwy, dodajemy sól, pieprz, tymianek
Brzuszki Łakomczuszkibób (ok 15 min od zagotowania wody) oraz jajka na twardo (ok 3-4 min od zagotowania wody). Obieramy jajka (i kroimy) oraz bób. Dokładamy do sałatki. Posypujemy płatkami sera. Aby stworzyć sos łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Sos wyszedł dobry i pasował do całości jednak trochę jeszcze warto przy nim pokombinować. A może polanie samą oliwą z pomidorów
Brzuszki ŁakomczuszkiByło tak: dwa dni wcześniej kupiłam buraki i zrobiłam przekąskę z pieczonych w piekarniku plastrów buraka posypanych po wyjęciu serem solankowym. Po tym daniu został mi jeden niewykorzystany (surowy) burak. A dzisiaj nie miałam na nic szczególnej ochoty. Zdarza mi się to bardzo rzadko, że nie przychodzi mi do głowy żadne danie, które chciałabym zjeść na obiad. Nie miałam ochoty
Zdrowa Kuchnia Sowy