Niedawno zagościły u mnie w domu prawdziwe, góralskie oscypki i wpadłam na pomysł, aby wykorzystać je w sałatce. Dodanie melona i oliwek, dressingu na bazie sosu
JaglusiaTerrina to pochodząca z Francji, podawana na zimno, przystawka przypominająca... Artykuł TERRINA SEROWO-WARZYWNA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENiyftorzi zajś pedz ōm 1 : co to łon sie normalnyj pizzy narychtować 2 niy poradzi, yno cały czołs 3 musi tak wynołkwiać? 4 Dyć joł wiym
Chop w kuchniPierogi Ruskie Składniki: Farsz: ok 1 kg ziemniaków 250-300 g chudego twarogu 2 duże cebule Majeranek, pieprz, kucharek, magii, sól Ciasto: 300 g Mąki Basi
W Moim Magicznym DomuJakiś czas temu zapowiedziała mi się w gości rodzinka i zastanawiałam się nad daniem, którego wyjdzie dużo, a co najważniejsze, by było też smacznie. W takich
karmelowyZobaczyłam ostatnio na Pintereście fantastyczne zdjęcie choinki z ciasta francuskiego na słodko. Utkwiło mi w pamięci i cały czas o nim myślałam. Jadąc dzisiaj samochodem wpadłam
Kolizje SmakówWbrew temu co mogłaby nam współczesnym sugerować nazwa tej potrawy, nie ma ona wiele wspólnego z Rosją, lecz pochodzi raczej z terenów Galicji Wschodniej i zachodniej
Kulinarna PokusaDziś przedstawiam kolejny pomysł na typowo jesienny obiad. Soczyste kotleciki schabowe z kostką, w sosie z palonego masła i podane z kremowym makaronem z rydzami, pieczarkami
karmelowy"Ciasto na niedzielę" [ klik ] i dynia w temacie czyli "woda na mój młyn". Dynia to moja kolejna miłość i jemy jej dużo
Moje Małe CzarowanieSerek wiejski praktycznie zawsze jest w mojej lodówce ;-) Tym razem postanowiłam wykorzystać go trochę inaczej niż zwykle. SKŁADNIKI: - serek wiejski - 3-4 biszkopty - ok. 3/4 szklanki
WielopokoleniowoJak pewnie wiecie spróbować należy wszystkiego aby ocenić i wydać opinię czy mi smakowało czy nie. Jeśli ktoś mówi ze czegoś nie lubi to najpierw pytam
Moje Małe CzarowanieBananowe naleśniki (z dodatkiem mleczka) ; z malinową ricottą i mleczkiem kokosowym (wsiąkło) Zmienili mi ricottę w sklepie na jakąś inną.. i chyba muszę zacząć
More food, love and dreamsCzy ja już wspominałam jak bardzo uwielbiam kaszę jaglaną? Pewnie tak, ale muszę się powtórzyć raz jeszcze. ;) Delikatna w smaku, o niezliczonych właściwościach zdrowotnych, smakuje
Kuchnia ElliePrzedstawiam dzisiaj przepyszne i szybkie danie z sezonowymi letnimi składnikami. Ulubiony makaron z pieczonym kurczakiem, kawałkami chrupiącej cukinii i szpinakiem w delikatnym sosie śmietanowym z dodatkiem
karmelowyC hłodzący, chrupiący, szybki, idealny na upału. Dzięki dodaniu kwasu buraczanego można serwować bezpośrednio po zrobieniu. Zamiast kalorycznej śmietany aromatyczny serek z czosnkiem i
SzczyptaSmaQ