Zupa cebulowa pod pierzynką.
Zupa cebulowa pod pierzynką.
Składniki: 1 kg cebuli 2 łyżki masła klarowanego 1 l bulionu warzywnego 1 łyżka mąki 2 ząbki czosnku 1 płat ciasta francuskiego sól, pieprz, gałka muszkatołowa Wykonanie: Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w piórka cebulę. Przyrumienić ją, ale nie przypalić. Dodać posiekany drobno czosnek. Posypać mąką i szybko wymieszać. Zalać gorącym bulionem, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gotować chwilę i wlać gorącą zupę do małych naczyń do zapiekania. Nakryć ciastem francuskim przyklejając je... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem
Autor
smak i uczucie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa cebulowa, ciasto, zupa, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, czosnek, cebula, francuskie, ser żółty, ser, lekkie ciasto, szybki ciasto, szybkie ciasto, szybka zupa, zupa warzywna
Inne przepisy z O kuchni z uczuciem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję