z serem - 4000 przepisów (strona:15/267)

Pizza z serem pleśniowym i kurczakiem 211

Post Pizza z serem pleśniowym i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
KOTLECIKI Z KASZY GRYCZANEJ PRAŻONEJ I CHLEBA ŻYTNIEGO Z ŻÓŁTYM SEREM. 222

żadnym z nich się nie posłużyła,przygotowując dzisiejsze kotleciki. Wykorzystała tylko inspirację, by właśnie kotleciki z kaszy zrobić. A resztaułożyła się sama. Kotleciki wyszły pyszne. Nie rozpadają się, a ser, podczas smażenia, nie wycieka na patelnię. Za to pięknieciągnie się, przy krojeniu. Sycą i świetnie zastępują danie mięsne. Chleba w smaku nie czuć, stanowi lepiszcze.Karmel-itka po prostu nie miała(...)sklepu przecież nie pójdzie.Trzeba było sobie radzić z tym, co znalazła w szafkach. A poradziła sobie śpiewająco! KOTLECIKI Z KASZY GRYCZANEJ PRAŻONEJ I CHLEBA ŻYTNIEGO Z  ŻÓŁTYM SEREM. /całkowicie autorski;/ na 10-12 kotlecików 2 woreczki kaszy gryczanej prażonej 4 kromki chleba żytniego 2 jajka 200g startego Emmentalera  100g mielonego lnu 2 posiekane pęczki koperku sól

W kuchni Karmel-itki
Jajka zapiekane w kokilkach z szynką, serem i papryką 183

konserwowej 2 plasterki serka żółtego sól pieprz oregano Piekarnik rozgrzewamy do 200*C. Na patelni rozgrzewamy oliwę.  Cebulkę i szynkę kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Ser kroimy w paseczki i  umieszczamy na dnie kokilek, szynkę z cebulą dzielimy na trzy części i rozkładamy. Posypujemy solą, pieprzem i oregano. Paprykę kroimy w kostkę i wykładamy

Chocolate Muffin Blog
Pierogi z serem lub truskawkami 124

umieścić w misie miksera i wyrobić spiralnymi końcówkami. Podzielić na dwie części.Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm, wykrawać szklanką kółka. Nałożyć 1 łyżeczkę sera i zalepić. Jeśli zdecydowaliśmy się na wersję z truskawkami: nakładamy po jednej średniej, zamrożonej truskawce na środek krążka i zalepiamy. W garnku zagotować dużą ilość wody, posolić dwie łyżeczki. Pierogi

Chocolate Muffin Blog
Bagietki z serem 167

dnia zagnieść ciasto i upiec. Pierwszego dnia zjedliśmy je z dodatkami na śniadanie a następnego zrobiłam z nich pyszne zapiekanki. Polecam Post Bagietki z serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Stir-fry z kaszą jaglaną, zieloną fasolką i serem feta 236

porcje): - 100 g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem) - 450 g fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) - papryka czerwona - pomidorki koktajlowe - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - opakowanie sera typu feta (ok. 180 g) - sól, pieprz, chilli, papryka ostra w proszku, szczypta cukru - cytryna do skropienia  Przygotowanie:  Kaszę (najlepiej dzień wcześniej) ugotować. Przepłukać gorącą wodą (w celu pozbycia

Kuchnia Ellie
Łosoś z serem mozzarella gotowany na parze 218

można też zrobić to jak ja - czyli użyć najzwyklejszego, metalowego sitka. Sitko umieszczam na garnku, w którym znajduje się kilka centymetrów wody. Tak właśnie został przyrządzony łosoś z serem mozzarella :-) Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo. Sami zobaczcie i oceńcie:-) Składniki: 150g łososia 1/2 brokuła 1/2 kulki mozzarelli 1 plaster cytryny sól, pieprz Wykonanie: Łososia obieram ze skóry i myję. Następnie

Anielska Kuchnia Ani
Sałatka z buraków i koziego sera 129

młodej sałaty (może być rukola, młode liście buraka lub cokolwiek innego)Kilka orzechów włoskichSól I pieprzOliwa z oliwekBuraka kroimy w cienkie plasterki i rozkładamy na talerzu. Na wierzchu układamy ser I na to sałatę. Orzechy podprażamy na suchej patelni I posypujemy nimi sałatkę. Doprawiamy do smaku I skrapiamy oliwą.W ten oto sposób powstała szybka I zdrowa kolacja.Smacznego

Kulinarna rozmowa
Oponki z serem 152

Pyszne oponki nie tylko na tłusty czwartekOponki z serem SKŁADNIKI:twaróg - 700 gcukier - 3/4 szklżółtka jaj - 5 sztmąka - 800 g + do podsypywaniaocet - 1,5 łyżkisoda - 1 łyżeczka szczubaśmietana - 0,5 szklmargaryna - 170 gDODATKOWOcukier puder do posypaniatłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE:Do miski wsypać mąkę wymieszaną z sodą. Następnie dodać twaróg zmielony, żółtka jaj i pozostałe składniki, zagnieść ciasto

Kuchnia Danusi
tartaletki ze szparagami, kozim serem i pieczoną cebulą - Majowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 140

Majowe wyzwanie blogerek i blogerów  to piknikowe smakołyki. Moja propozycja to tartaletki ze szparagami, kozim serem i pieczoną cebulą. Zrobiłam 4 małe, ale można zrobić z tych proporcji jedną większą tartę. Są przepyszne na zimno, a więc idealne do piknikowego koszyka. Z kieliszkiem białego, wytrawnego wina - super!Inspiracją był przepis na Bon Appetitskładniki ( 4 sztuki)ciasto kruche200

Stare Gary
Kotlety mielone z cukinią i serem feta duszone z pomidorami 200

Mięso mielone przekładamy do miski.Wsypujemy bułkę tarta i wlewamy śmietankę.Posiekaną natkę pietruszki dodajemy do mięsa.Wbijamy jajko i przyprawiamy sola i pieprzem.Dobrze wyrabiamy masę mięsną.Cukinie i ser feta pokrój w kostkę.Dodaj do mięsa i jeszcze raz wszystko wymieszaj.Uformuj małe okrągłe kotleciki.Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy i układamy kotleciki.Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane.Posiekaną cebulę

Kredowe Menu
Roladki z polędwiczki wieprzowej faszerowane kozim serem i orzechami włoskimi, w asyście puree selerowo-jabłkowego i sałaty 258

nowe, nieznane mi dotąd połączenia smaków. Spróbujcie sami :)SKŁADNIKI:Obiad dla 3 - 4 osób.Roladki z polędwiczki wieprzowej:1 polędwiczka wieprzowa (około 600 g)1 opakowanie koziego sera (150 g)50 g posiekanych orzechów włoskich 1 ząbek czosnku2 łyżki oliwy z oliweksól, pieprz do smakuPuree z selera i jabłek:1 duży seler (korzeń)2 średniej wielkości jabłka1

W kuchni Katie
Pieczone gruszki z serem pleśniowym i orzechami 233

śliwki, więc najwyższy czas by upiec też gruszki :)Składniki:gruszkiorzechy włoskieser pleśniowymiódew. tymianekWykonanie:Gruszki myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy gniazda nasienne, a w miejsce po nich wkładamy ser pleśniowy i orzech. Możemy doprawić świeżymi ziołami, dla wzbogacenia smaku.Owoce pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 - 200 stopni przez ok 30 minut, w zależności od rodzaju i twardości wykorzystywanych gruszek

Taste Of My Day
Rogaliki z serem feta i rozmarynem 171

francuskie kroimy na 8 części -każdą z nich na 2 trójkąty. Fetę mieszamy w misce ze śmietaną. Doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekane listki rozmarynu. Nakładamy na każdy trójkąt łyżkę sera z rozmarynem i zwijamy rogaliki. Smarujemy żółtkiem. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania