z rurkami - 1000 przepisów (strona:49/67)

Penne di pomodoro 161

Składniki: 1 opakowanie makaronu rurki Czaniecki, 150 ml domowego koncentratu pomidorowego, 10 zielonych oliwek, 100 g boczku, 1/2 cebuli, 1 czerwona papryka. 1/4 łyżeczki chilli, sól, pieprz, słodka papryka. Przygotowanie:      Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek wraz z cebulką. Następnie dodajemy paprykę i oliwki pokrojone w plasterki. Całość zalewamy domowym

Aga w kuchni
Ciastka 208

żurawiną Migdałowe ciastka Migdałowe ciasteczka z żurawiną Owsiane batoniki Owsiane ciasteczka z żurawiną Palce czarownicy Popękane czekoladowe ciasteczka Pierniczki Pierniczki - czerwone serca Pierniczki - mikołaje Pączki z serka homogenizowanego Rudolfy Rurki z kremem Serowe oponki Sezamki biało-czarne Szyszki z krówek Usteczka z jabłkiem Vanillekipferl Wiatraczki Zimtsterne- cynamonowe ciasteczka

Aga w kuchni
Desery 370

Lizaki wafelkowe Lody straciatella Malinowy sorbet Mrożona kawa z galaretką Owoce z grilla Panna cotta z galaretką Panna cotta z mleka sojowego Panna cotta z musem malinowym Pudding waniliowy Rurki z kremem Sorbet truskawkowy

Aga w kuchni
Zapiekanka z makaronem 2 196

Składniki: 1 opakowanie makaronu rurki, 2 piersi kurczaka, 4 łyżeczki przyprawy do gyrosa, 1 czerwona papryka, 1 pomidor, 1 por, 1 cebula, 400 ml sosu meksykańskiego, kilka plasterków żółtego sera, 2 garście rukoli. Przygotowanie:     Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i rozkładamy do dwóch naczyń żaroodpornych. Piersi kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy

Aga w kuchni
Makaron z rukolą i kurczakiem 206

Składniki: 1 opakowanie makaronu rurki Czaniecki, 2 garście rukoli, 1 podwójna pierś kurczaka, 1 por, 300 g pieczarek, 1 cebula, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie:    Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Następnie kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, cebulkę i por. Przyprawiamy pieprzem i solą. Warzywa

Aga w kuchni
Pieczeń z makaronem 147

Składniki: 1,5 kg szynki (mięsa), 1 opakowanie makaronu rurki,  1 brokuł, 2 łyżki majeranku,  1/4 ognistej mieszanki przypraw, 2 łyżeczki słodkiej papryki,  1 ząbek czosnku, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól,  pieprz czarny. Przygotowanie:     Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę: przeciskamy przez praskę ząbek czosnku i mieszamy

Aga w kuchni
Makaron z sosem szparagowym 196

bazarach.   Makaron z sosem szparagowym Składniki: 300 g zielonych szparagów 100 ml bulionu 2 ząbki czosnku masło do smażenia sól pieprz świeżo straty parmezan 250 g makaronu rurki Wykonanie: Szparagi myjemy i odłamujemy z nich stwardniałe końcówki, kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek i lekko przesmażamy. Następnie dodajemy szparagi (główki na razie odkładamy

Kulinarne przygody Gatity
Pennne w sosie serowym 160

400g. makaronu rurki (penne) 4 różyczki brokułów Szklanka groszku zielonego ja użyłam mrożonego, ale może być też konserwowy 1 serek topiony szczypiorkowy bądź ziołowy około 100g. Szklanka śmietany 2 łyżki Warzywka Pieprz ziarnisty, chili, sól i pieprz 100g. sera żółtego Kilka listków natki z pietruszki Makaron gotujemy… groszek mrożony (groszku konserwowego nie gotujemy) gotujemy w 2 szklankach wody

NaKońcuJęzyka
Sałatka z grillowaną cukinią i makaronem 219

cyklu szybkie obiady do pracy mam kolejna sałatkę do zaproponowania dla wszystkich miłośników takich rozwiązań w czasie pracy. Składniki: porcja dla 2 osób szklanka makaronu rurki mieszanka warzyw meksykańskich tj. kukurydza, groszek, fasola czerwona, marchewka 1/2 cukinii 5 pieczarek mała cebula 1 opakowanie Surimi około 200g. 1 łyżka majonezu3 łyżki jogurtu greckiego 4 jajka sól, pieprz Makaron

NaKońcuJęzyka
Tarte mousse au chocolat 130

dodać do czekolady wraz z likierem. Delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. Mus wyłożyć na ciasto. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Udekorować wg uznania, ja użyłam żółte wiórki kokosowe, rurki waflowe oraz cukrowe kwiatki.                 Smacznego:)   Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Makaron z sosem serowym 144

Składniki - 40 dag makaronu rurki - 1 opakowanie śmietany 18% ( ok. 200g ) - 150 ml sosu pomidorowego - 40 dag szynki - 30 dag sera - 2 łyżki oleju  - bazylia, oregano - sól, pieprz Wykonanie Szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju. Oprószyć solą i pieprzem oraz oregano. Ser zetrzeć na tarce. Dodać do szynki i mieszać aż ser całkowicie się roztopi. Wlać

Świat Smaku
Zapiekanka z kurczakiem i sosem czosnkowym 1009

Składniki - 40 dag makaronu rurki - 3 pojedyncze filety z kurczaka - 2 różnokolorowe papryki - sól, pieprz - oregano, przyprawa do gyrosa - olej - 20 dag żółtego sera - 3 ząbki czosnku - 2 duże jogurty naturalne - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka octu Wykonanie Obrać czosnek, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jogurtem, cukrem, solą, pieprzem, oregano i z octem. Sos wstawić do lodówki

Świat Smaku
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, papryką i pieczarkami 553

Składniki - 40 dag makaronu rurki - 3 pojedyncze filety z kurczaka - 30 dag pieczarek - czerwona i zielona papryka - puszka kukurydzy - 10 dag żółtego sera - 100 ml bulionu - sól, pieprz ziołowy - olej do smażenia Wykonanie Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Filet umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Smażyć ok. 10 minut. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w talarki. Paprykę umyć, osuszyć , usunąć

Świat Smaku
Ziołowa zapiekanka makaronowa z pieczarkami 198

Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu a jakże smaczne. Idealne na kolację bądź małą domówkę. Dzięki zawartości ziół łamie ona konwencję "kolejnej zapiekanki z pieczarkami". Składniki - 40 dag makaronu rurki - 30 dag pieczarek - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki masła - 10 dag tartego żółtego sera - ½ łyżeczki tymianku - ½ łyżeczki estragonu - 1 łyżka oleju - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone

Świat Smaku
A variation with the Cyprus cabbage 195

Jakże to dobrze czasami wyczytać coś ciekawego, a potem wymyślić sobie coś takiego: Wariacja pieczarkowo- kalafiorowa Składniki:  mały kalafior 5 średnich pieczarek groszek zielony kostka rosołowa makaron, np. rurki żółtko (lub śmietana i mąka) natka pietruszki oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Kalafiora umyć, pokroić w różyczki, odłożyć tyle ile potrzeba na zupę (ja zawsze robię to na oko). Zagotować

bastalena