z rurkami - 1000 przepisów (strona:54/67)

Jak zrobić samemu słoik na lemoniadę? 111

słoików są mega zawyżone. Po co przepłacać, skoro można zrobić podobny samemu, z elementów które zapewne każdy ma w domu! Co potrzebujesz: Kawałek materiału w kratkę (ja użyłam ścierkę) Rurka Gumna recepturka Słoik + ewentualnie wstążka Wykonanie: Wytnij kwadrat z materiału (najlepiej przyłóż słoik i sprawdź jaka wielkość będzie potrzebna, ale spokojnie pokryć wieczko). Zrób dziurkę na środku (ja robiłam nożyczkami

Tradycyjna Kuchnia
Truskawkowy sok z sokownika 137

jakiś czas zamieszałam bo bez tego ani rusz, jestem niecierpliwa hihi.  Woda się gotowała, wydzielała parę ,a owoce puszczały sok. Środkowa część sokownika zbierała sok ,a rurka była umieszczona niżej gdzie do garnka ściekał sok. Na  pierwszy sok czekałam 40 minut, a garnek który postawiłam miał 4 litry więc spokojnie sok ściekał. Całość trwała nie więcej

Różowa kuchnia
Galaretka z truskawkami 183

lodówki by galaretka stężała. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Na galaretkę pokruszyć 3-4 bezy, nałożyć szprycą bitą śmietanę i udekorować listkiem mięty, truskawką i czekoladową rurką.  Porcja na 4 kieliszki

Ala piecze i gotuje
Ananasowy koktajl z otrębami i chia. Idealny na śniadanie lub lekką kolację. 271

greckiego, dosypujemy 2 łyżki otrąb i 3/4 łyżki nasion chia. Całość dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl przelewamy do pucharka. Zdobimy ananasem i podajemy od razu (z szeroką rurką do koktajli). Smacznego Do przygotowania  koktajlu wykorzystałam otręby orkiszowe z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie także mąki, kasze i płatki. http://www.mlynystoislaw.pl

Słodkie okruszki
Sernik na ciasteczkowym spodzie z musem wiśniowym STOVIT - naturalnie owocowe. 134

połączenia składników. Masę serową należy wylać na schłodzony spód ciasteczkowy. Wyrównać wierzch ciasta a następnie wyłożyć łyżką porcje musu na wierzch. A następnie bierzemy wykałaczkę czy też rurkę do napojów i robimy po cieście takie esy floresy czy też ósemki. Powstaną ładne wzorki. Sernik wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 1 godziny i 20 min. w temp

Radość kipiąca uśmiechem.
Rożki z ciasta francuskiego z pieczarkami - rurki francuskie 237

Rożki francuskie wypełnione farszem z pieczarek mogą stanowić odrębne danie lub możemy je podać w formie przekąski. Świetnie smakują z barszczem czerwonym. Czytaj więcej »

Przepisy Kulinarne
Zapiekanka a'la cannelloni ze szpinakiem i serkiem ricotta na sosie pomidorowym 156

wypełniamy spód naczynia do zapiekania. W garnku gotujemy makaron, do miękkości ok 4 minut, następnie na każdy płat makaronu wykładamy po łyżce masy serowej z kurczakiem i zawijamy w rurkę jak cannelloni. Rulony układamy na sosie pomidorowym.  Na ułożonych rulonach wykładamy cienką masę zerową i wszystko posypujemy startym serem.  Całość pieczemy przez 30-40 minut w rozgrzanym

Niezły Młynek
Zapiekane cannelloni z mięsem mielonym 165

pomidorowy. Na koniec dodać czosnek granulowany, bazylię, oregano, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko zmiksować za pomocą blendera, aż powstanie jednolity sos. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Każdą rurkę makaronu nadziać farszem, układać ciasno obok siebie. Makaron zalać sosem pomidorowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180° i piec przez 35 minut. Po tym czasie posypać resztą sera

magiczna kuchnia Kasi
Rosół drobiowy - ozonowanie żywności 197

oczyszczona z chloru, bakterii, metali czy chloroformu.    Ozonowanie warzyw : warzywa umieścić albo w torebce foliowej, albo w naczyniu z wodą (ja wybrałam tę opcję). Umieścić w wodzie rurkę z dyfuzorem ozonatora. Włączyć ozonator na 10 minut, po zakończeniu ozonowania pozostawić je w wodzie na następne 10 minut, po czym wodę odlać, a warzywa używać do jedzenia lub gotowania

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ricotta z bananem i kiwi 83

Ricotta to włoski ser, który produkowany jest z pozostałej serwatki po serach podpuszczkowych. Najczęściej wykorzystywany do dań słodkich, najpopularniejszy włoski deser z ricottą to cannolo, czy sycylijska rurka nadziewana kremem z serem ricotta. Lubię ten ser w słodkich i słonych połączeniach, na grzankach z pieczonymi pomidorami, ziołami i czosnkiem smakuje wybornie! W połączeniu w owocami też jest smaczny.  Ricotta

Moja smaczna kuchnia
Żytni zakwas chlebowy 98

ściereczką (musi mieć dostęp powietrza i oddychać), obwiązujemy i odstawiamy w miejsce ciepłe - najlepiej minimum 24 stopnie, a im cieplej tym lepiej, ale bez przeciągów (ja postawiłam przy rurce od grzejnika, z dala od drzwi). Następnego dnia i w dni kolejne (zawsze o tej samej porze) czynność powtarzamy i dokładnie mieszamy zawartość słoika z nową porcją mąki i wody. Już

Kolorowy Przepisownik
raw rolada gryczano-śliwkowa z kiwi 141

jeden za drugim na środku ciasta, następnie obwijamy je ciastem. Najlepiej zrobić to posługując się papierem do pieczenia, nie przykleja się on do ciasta i ułatwia formowanie rolady. Naszą "rurkę zalepiamy z każdej strony ciastem i okdładamy do lodówki na ok 2 godzinki

healthy dreams
Jak umilić sobie Święta i nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę 104

sobie czajnik z wodą ok. 80*C i kilka ściereczek.  Ścierki układam na ostatniej półce lodówki, odrobinę wody wlewam w otwór i wkładam do niego giętki gruby patyczek (rurka do napojów lub połączonych kilka miękkich drucików - polecam druciki). No i jedziemy... porządne czyszczenie zajmuje ok. 30 minut - a jak macie zapchany otwór to i dłużej. Wlewamy wodę, wkładamy drucik

Gotowanie i blogowanie
Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca 238

średnicy ok. 8 cm) wycinarka do ciastek (w kształcie kwiatka, o średnicy ok. 7 cm) 1 małe sitko (z drobnej, metalowej siatki) okrągła wydrążarka (drylownica) do jabłek (lub metalowa rurka o ostrych brzegach i średnicy ok. 1-1.5 cm) 1 pipeta kulinarna o wąskim otworze lub pałeczka do ryżu (patyczek) Blachę z brownie dobrze schłodzić w lodówce (min. 60 minut

Jem więc Jestem
Supercombo – cytryna w miodzie gryczanym. Lekarstwo ze słoika. Zdrowe z natury! 229

słodki, za to odczuwalnie ostry i piekący, chwilami aż cierpki. Kolor rdzawy, ciemny, podbiegający czerwienią. Samodzielne mielenie jego kory jest ciężkie – to cholernie twarda kora. Zawija się w pojedynczą rurkę, jak cygaro. Nie poleca się spożywania tego cynamonu częściej niż raz w tygodniu i w ilości nie większej niż 3 gramy (jedna płaska łyżeczka).   Wiadomo który wybrać, prawda? Zawsze

Karo in the Kitchen