cytrynowa) 150 ml białego Kubusia (banan-jabłko-brzoskwinia) 100 ml soku pomarańczowego 2-3 kostki lodu Soki mocno schłodzić, wymieszać z wódką, dodać lód. Podawać w wysokiej szklance z rurką i plasterkiem pomarańczy. Brzeg szklanki można zamoczyć w wodzie, a następnie zanurzyć w cukrze
Czerwień i błękitcukier w kawałki mandarynek, aż puszczą sok. Następnie wrzucamy kostki lodu i zalewamy wódką. Na samym końcu dodajemy kilkanaście kropel cytryny.Mały szczegół ale ważny - te drinki pijemy przez rurkę
Smaki Brazyliioraz kostki lodu. Potrząsamy.Bierzemy 2 wysokie szklanki lub kieliszki i na ich dno wlewamy syrop truskawkowy (na grubość 1 cm). Następnie wlewamy zawartość z shakera.Drinki należy pić przez rurkę, zanurzając ją na dnie w syropie i wyciągając do góry (aby zebrać również trochę alkoholu i mleka).Przepyszne
Smaki Brazyliiświeżej bazylii i posypujemy czarnym sezamem. Smacznego :)Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie :tradycyjny asortyment : krajanka makarony tłoczone: ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska , rurka ukośna makarony walcowane: łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko 1, gniazdko 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony
Moniki Smakołykizrobiłam dżem.Składniki:5 kg truskawekcukierSposób wykonania:1. Umyte i odszypułkowane truskawki przekładamy do kosza sokownika.2. Całość podgrzewamy, pamiętając, by uzupełniać wodę w dolnym pojemniku.3. Gotowy sok jest odprowadzany rurką do garnka. Pulpę owocową zachowujemy na dżem.4. Do garnka z powstałym sokiem wsypujemy cukier (u mnie 75 dag cukru). Zagotowujemy, zdejmujemy pianę i przelewamy gorący sok do przygotowanych wcześniej
Kuchnia domowa Anicukru (lub wedle smaku)Sposób przygotowania:1. Umyte porzeczki umieszczamy w koszyku od sokownika.2. Całość podgrzewamy, pamiętając, by uzupełniać wodę w dolnym pojemniku.3. Gotowy sok jest odprowadzany rurką do garnka. Pulpę owocową zachowujemy na galaretkę.4. Do garnka z powstałym sokiem wsypujemy cukier (u mnie 2 kg cukru). Zagotowujemy, zdejmujemy pianę i przelewamy gorący sok do przygotowanych wcześniej słoików
Kuchnia domowa AniuznaniaSposób wykonania:1. Umyte i oberwane z gałązek porzeczki umieszczamy w koszu sokownika.2. Całość gotujemy, pamiętając o tym, aby co jakiś czas uzupełniać wodę w dolnym pojemniku.3. Sok odprowadzamy rurką do garnka. Nie wyrzucamy owoców! Przydadzą się do zrobienia dżemu.4. Sok podgrzewamy, dosładzamy wedle uznania. Zagotowujemy, ściągamy pianę i sok przelewamy do buteleczek lub słoików. Mocno zakręcamy. Można zapasteryzować
Kuchnia domowa AniRewelacyjna propozycja dla dzieci- mleczny napój z dodatkiem lodów, wzbogacony ulubionymi przez wszystkie dzieciaczki żelkami :)Zimny, słodki, kremowy i gęsty (ale z łatwością się go 'ciągnie' przez rurkę) z małymi kawałeczkami żelków- które ciekawie wzbogacają strukturę napoju.Ja proponuję shake'a truskawkowego i, w tym wypadku, z dodatkiem czerwonych żelków- ale Wy możecie pobawić się i kolorami i smakami, bo obojętnie
Kraina Miodem Płynącasłoninę i boczek na gęstszej. Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, ziele angielskie zmiażdżyć. Cała sztuka dobrej kiełbasy polega na odpowiednim wyrobieniu farszu. Potem już tylko napełnianie jelit przez odpowiednią rurkę. Efekt końcowy na zdjęciuSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyMakaronu jeszcze nie zdarzyło mi się robić według konkretnego przepisu. Zawsze jest to totalny spontan, przez co nigdy nie wychodzi dwa razy taki sam. Tym razem
Z butelką mleczka w tleWlewamy schłodzony nektar bananowy i czerwone (najlepiej półwytrawne) wino. Proporcje według upodobań. Ja najczęściej na 2 części nektaru wlewam 1 część wina.Napój można wymieszać, ale też pić przez rurkę bez mieszania składników - łyk wina, łyk nektaru :)Życzę wszystkim udanych spotkań urlopowych tylko w przyjaznych gronach :) no i oczywiście smacznych drinków ;)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennagotowej masy formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę rozwałkowywać dość cienko na kształt koła. Gotowy placek umieszczać na palcu wskazującym, dwa końce ciasta skleić ze sobą, formując rurkę. Pozostałe na bokach fragmenty ciasta zgiąć do środka. Tutaj znajduje się instrukcja z obrazkami, jeżeli macie problem z prawidłowym formowaniem ciasta.Gotowe paluszki smażyć na rozgrzanej oliwie
Food Squaregodzinę aż podwoi swoją objętość. - w tym czasie przygotowuję posypki oraz nasze bazę do pieczenia- rolkę papieru lub puszkę owijam srebrną folią, końcówki wpycham w środek, aby rurka mogła spokojnie sobie stać- gdy nasze ciasto już podwoiło swoją objętość, kładę je na blat wysypany odrobiną mąki. Ciasto odgazowuję uderzając pięścią po czym delikatnie je kilka razy ugniotę.- ciasto dzielę
Basia w kuchnirozbijamy używając tłuczka do mięsa. Solimy i pieprzymy z obydwu stron. Na szerszą część mięsa nakładamy nadzienie, czyli ser, szpinak, bazylie, oliwki i pomidory. Zwijamy ostrożnie i ścisło w "rurkę", którą owijamy dokładnie plastrami szynki długo dojrzewającej. Roladki spinamy używając wykałaczek lub białej nitki i układamy w naczyniu żaroodpornym z wcześniej natłuszczonym dnem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym
Taste Of My Daywałek owijamy folią aluminiową. Zabezpieczamy tak przed upaleniem. Możemy poświęcić wałek i wtedy należy go przesmarować lekko olejem przed owinięciem go ciastem. Jeszcze lepiej jak drewniane rączki zastąpimy metalową rurką, a najlepiej, jeżeli będziemy mieli metalowy wałek zrobiony np. z grubego drutu i stelaż na który będziemy wkładać wałek. Najprościej mają Ci, którzy mają w piekarniku rożen obrotowy. Wyrośnięte
Kulinarny karnet Christophera