z rurkami - 1000 przepisów (strona:56/67)

Murzynek a'la tort. 171

upieczeniu placek przekroić na pół.  Jedną część posmarować dżemem truskawkowym. Przełożyć drugim. Podgrzać wszystkie składniki na polewę. Polać torcik. Białą czekoladę podgrzać, rozpuścić. Z papieru wykonać kornet ( rurkę do dekoracji). Napełnić czekoladą  - wykonać napis lub inną dekorację. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Halloween Cake Pops 122

wodnej czekoladę. Czekoladę zabarwić na pomarańczowo barwnikiem spożywczym. Kiedy kulki z ciasta dobrze się schłodzą, w każdą wbić patyczek ( patyczek do lodów, specjalny patyk do cake pops lub przyciętą rurkę do napojów ). Cake pops maczać w płynnej czekoladzie i dowolnie dekorować. Przechowywać w lodówce. Smacznego

kolorowotorcikowo
Lizaki ciasteczkowe 130

zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, twaróg i wszystko ponownie zmiksować. Ciastem napełniać otworki w maszynce do pieczenia lizaków ciasteczkowych. Do wystygłych ciastek wbić plastikową  rurkę(końcówkę zamoczyć w lukrze z cukru pudru i soku z cytryny). Ozdabiać można według własnych upodobań. Ja ciasta obtoczyłam w białej czekoladzie i gorzkiej a mój Tymon posypywał je ozdobnymi

Amatorka kuchenna
Biała kiełbasa - domowym sposobem robiona 190

minut mięso. Po 10 minutach dodaje doprawioną wołowinę i mieszam teraz razem. Jelito mocze 3 godziny wcześniej w zimnej wodzie  ( wymieniam wodę co pół godziny ). Nakładam jelito na rurkę ,przymocowuje do maszynki . Wkładam mięso do maszynki , włączam ją . Jeną ręką  popycham mięso, drugą robię kiełbaskę . Parzę kiełbasę w 70 stopniach ( woda nie ma się gotować , wtedy nie popękają

Różowa kuchnia
Naleśniki z malinami 154

malinami przygotowujemy łącząc ze sobą składniki i na końcu dodajemy maliny, delikatnie mieszając uważamy aby nasze maliny nie rozpadły się. Naleśniki podajemy przełożone farszem, mogą być zwinięte w rurkę. Na koniec posypujemy cukrem pudrem

Naleśniki
Pierniczki na choinkę-proste i pyszne 147

miski i zagnieść-ja robię w robocie elektrycznym, wszystko wrzucam mieszam i gotowe,masa jest świetna do rozwałkowania,(dobra rada -zróbcie dziurkę na sznureczek jeszcze przed pieczeniem,ja robię rurką ),piekę w 180 stopniach,od 10-15 min,w zależności od wielkości pierniczków. bardzo długo zostają świeże.Największą frajdę mają dzieci,moja córcia 4-letnia,najbardziej lubi zlizywać lukier

Swojskie jedzonko
Świąteczne pierniczki choinkowe 162

które następnie owijamy folią i wkładamy do lodówki na min. godzinę. Ochłodzone ciasto wałkujemy na grubość ok.5 mm i wykrawamy foremkami ozdobne kształty. Jeśli chcemy wieszać na choince, to rurką do napojów wykrawamy dziurkę w odpowiednim miejscu. Pierniczki pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku (ok 170st C) przez ok 8-10 minut. Lukrujemy i ozdabiamy kolorowymi posypkami- wedle uznania

Kuchnia w czekoladzie
Sok jabłkowy z sokownika 172

chcemy uzyskać ciemniejszy sok - zostawiamy gniazda nasienne. Owoce umieszczamy w odpowiedniej części sokownika (koszyku) i zasypujemy cukrem. Dół sokownika wypełniamy wodą. Powoli gotujemy. Sok ze zbiornika zlewamy przez specjalną rurkę do wyparzonych wcześniej butelek i zamykamy na gorąco lub czekamy aż jego maksymalna ilość zbierze się w zbiorniku, przelewamy do garnka, zagotowujemy i dopiero wtedy rozlewamy do wyparzonych butelek

Życie zamknięte w smaku
Sok jabłkowo-śliwkowy z sokownika 122

kroimy drobniej i umieszczamy w sokowniku. Następnie umieszczamy je w odpowiedniej części sokownika (koszyku) i zasypujemy cukrem. Dół sokownika wypełniamy wodą. Powoli gotujemy. Sok ze zbiornika zlewamy przez specjalną rurkę do wyparzonych wcześniej butelek i zamykamy na gorąco lub czekamy aż jego maksymalna ilość zbierze się w zbiorniku, przelewamy do garnka, zagotowujemy i dopiero wtedy rozlewamy do wyparzonych butelek

Życie zamknięte w smaku
Sok winogronowy-jabłkowy z sokownika 125

drobniej (jabłka) i umieszczamy w sokowniku. Następnie umieszczamy je w odpowiedniej części sokownika (koszyku) i zasypujemy cukrem. Dół sokownika wypełniamy wodą. Powoli gotujemy. Sok ze zbiornika zlewamy przez specjalną rurkę do wyparzonych wcześniej butelek i zamykamy na gorąco lub czekamy aż jego maksymalna ilość zbierze się w zbiorniku, przelewamy do garnka, zagotowujemy i dopiero wtedy rozlewamy do wyparzonych butelek

Życie zamknięte w smaku
Wino gronowe czerwone „Mocarne” 92

przez tydzień ), Po tym czasie wino przecedzam i wlewam do balona o pojemności 35 litrów , w razie potrzeby dosładzam i pozostawiam do fermentacji beztlenowej ( po zamknięciu balona korkiem z rurką fermentacyjną ), która potrwać może nawet kilka tygodni. W tym czasie wino dojrzewa i klaruje się. Trzeba pamiętać, że do fermentacji potrzebna jest temperatura powyżej 20 st . Celsjusza – w niższej drożdże

Smaki Ewy
Ciasto nie tylko do kawy 192

coś insynuowała), zorganizowała na swoim blogu kawowe wyzwanie. Ha! Dla mnie to dopiero wyzwanie, bo kawę pijam sporadycznie. U Karoliny: kawę z pianą z jej nowego ekspresu z odpadającą rurką, przynajmniej dwie na jedno posiedzenie; u Mamuni: rozpuszczalną kawkę z mleczkiem, czasem nawet z łyżeczką cukru, choć przy moich ostatnich skłonnościach przy najbliższej wizycie raczej obejdzie się bez tego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Karnawałowe szaleństwo 165

szklanki wlewamy truskawki, wkładamy gałkę lodów, wlewamy banany i na koniec kiwi. Jeśli chcecie mieć większą różnicę w kolorystyce, możecie najpierw dać kiwi, a potem banany. Pijemy przez rurkę, najlepiej dwie, bo jedną wkładamy w gałkę lodów, a drugą w napój. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Milkshake stracciatella z bezą 128

się skłaniki. Wsypujemy pokruszone bezy i mieszamy na niskich obrotach. Możemy też pomieszać to ręcznie.  Gotowy napój wlewamy do szklanek, kładziemy na niego bitą śmietanę i bezę wkładamy rurkę i gotowe. Mamy przepyszny napój. Pijemy go od razu.     SMACZNEGO

Lili w kuchni
23 fakty o mnie! 104

przetworzonej truskawki już nie smakują tak dobrze :( 18. Jestem osobą towarzyską i uwielbiam spotkania z przyjaciółmi.  19. Nie lubię i boję się oglądać horrory :( 20. Umiem zrobić rurkę z języka, podnieść jedną brew ale nie umiem ruszać uszami :) 21. Nie lubię cynamonu. 22. Kocham serial "PRZYJACIELE", niektóre sceny znam na pamięć. 23. Jestem blondynką, mam niebieskie oczy

Kolejny blog o gotowaniu

Proponowane wyszukiwania