Makarony często kupuję i dania z nich przygotowuję. Za każdym razem inaczej smakują, bo z różnymi składnikami się komponują. Makarony dzieci moje uwielbiają i swoje smaki mają. Ja staram się łączyć je z warzywami, z delikatnym mięsem i lekkimi sosami.Składniki:na 4 porcje20 szt. makaronu Czaniecki Muszla z pomidorem, szpinakiem i kurkumą,1/2 polędwiczki wieprzowej,30 g serka śmietankowego,3 garści listków świeżej bazylii, ziarenka kapary,10 pomidorów suszonych,1 ząbek czosnku,sok z ½ cytryny,100 ml oleju r... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.