z rurkami - 1000 przepisów (strona:45/67)

Nadziewany por z parowaru 230

Mięso mielone wykładamy do głębokiego naczynia. Przyprawiamy pieprzem czarnym, oregano i bazylią, wbijamy jajko, dodajemy lnu mielonego i mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone warzywa i znów wszystko dokładnie mieszamy. Nadziewamy rurki pora przygotowanym farszem i układamy je na folii aluminiowej w parowarze. Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 20 minut.     Po 20 minutach przekładamy cannelloni

Parowar Faceta
Pyszny makaron z brokułami i kurczakiem 199

kurczakiem. Bardzo smaczny. Niewielka porcja sprawi, by poczuć się sytym i najedzonym, SKŁADNIKI: 1 brokuł   (świeży) pół piersi z kurczaka 2-3 ząbki czosnku 1 opakowanie makaronu ( np. rurki) 10 dag sera żółtego 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy pieprz sól 2 łyżki maki 1 szklanka mleka WYKONANIE Brokuły kroimy na różyczki, płuczemy,. Gotujemy na parze pod przykryciem

W kuchennym oknie Ewy
Ciasteczka i pierniczki 606

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Kasztanki Ciasteczka z orzechami Kokosanki Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Mini tarty z orange curd Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą

Ala piecze i gotuje
Tarty i kruche 199

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym Kruche babeczki z makiem Szwajcarski Orzech Pie Kruche z masą kokosową Mini tarty z malinami Kruche babeczki z masą serowo borówkową Kruche z czekoladową pianką i borówkami Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Tarta z rabarbarem i kokosową bezą Tarta z morelami i migdałami Mini tarty kokosowe z owocami

Ala piecze i gotuje
ŻARŁOSTACJA - szkoda, że już po :( 122

truskawkami. Truskawkowy sernik na zimno CanelaKabakSuprise, czyli zgadnij kotku co mam w środku. Ciasto z cukinią i cynamonem Toffik. Sernik czekoladowy z toffi E-kler. Eklerki z truskawkami SweetTube. Rurki z kremem Pestka. Dyniowe Muffiny Wszystkie załączone zdjęcia dzięki uprzejmości naszego fotografa Arkadiusz Kornacki Fotografia . Większa fotorelacja : https://picasaweb.google.com/107829375761994349541/ZarOstacja?authkey=Gv1sRgCLO43Jq8gOrp6wE Było cudownie, smacznie, kolorowo. Żałuję tylko, że pochłonięta własnym

Kuchnia w opałach
LODY MALINOWE Z BITEJ ŚMIETANY 84

innym przypadku sok zabarwi całe lody), miąższ z wanilii i wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki na minimum 5-6 godzin. Swoje lody podałam z rurkami waflowymi, oraz sosem malinowym. Polecam na poprawę nastroju i nie tylko

Kuchnia w opałach
Zapiekanka z kurczakiem i brokułami 389

zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułami, kukurydzą i parmezanem. pierś z kurczaka 450 g brokułów (mogą być mrożone) 100 g kukurydzy w puszce 200 g śmietany 18% 200 g makaronu rurki 150 g parmezanu 3 ząbki czosnku łyżeczka suszonego oregano pieprz sól łyżeczka oliwy Makaron zagotować do miękkości w osolonej wodzie. Kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć z solą, pieprzem, oregano

Bullio
Makaronowa zapiekanka 275

sycąca zapiekanka . Przepis otrzymałam od znajomej i postanowiłam ją przygotować. Zapiekanka jest bardzo smaczna, z tego przepisu wyszły 2 naczynia żaroodporne średniej wielkości. Makaronowa zapiekanka   SKŁADNIKI: makaron rurki -500 g olej -3 łyżki kiełbasa cienka -1 pętko pieczarki -1/2 kg cebula -3 szt ser żółty -100 g jajka szt 4 oregano -1 łyżka tłuszcz sól

Kuchnia Danusi
Karnawał- coś słodkiego 165

Drożdżówki z budyniem Drożdżówki serca z chałwą Faworki vel chrusty Maślane rogaliki   Karnawałowe róże Pączki z serka homogenizowanego Rogaliki drożdżowe Rogaliki drożdżowe z powidłami Rurki z kremem (bitą śmietaną) Serowe oponki

Aga w kuchni
Zapiekanka z makaronem i brokułem 353

Składniki: brokuł, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, pierś z kurczaka, mały jogurt naturalny, 2 łyżki śmietany, zioła prowansalskie, oregano, gyros, pieprz, ser żołty, 250 g makaronu, np. Rurki. Przygotowanie: Na wrzącą wodę wrzucamy makaron. Dodajemy łyżeczkę soli oraz dużą łyżkę oliwy. Makaron gotujemy al dente. Brokuł dzielimy na różyczki. Wrzucamy na wrzącą osoloną wodę oraz gotujemy

Kuchnia Pełna Pasji
Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 196

przesadzić ;-) Ja dałam dużo pomidorów, bo tyleż mi w ogródku dojrzało i nie chciałam żeby się zmarnowały. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 400 g makaronu rurki lub muszelki (niecałe opakowanie) 3 duże cebule 5-6 pomidorów 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 śmietana 18% (duża) około 230 g pieczarek kilka świeżych listków bazylii

Passions hobbies life
Makaron zapiekany ze szpinakiem i smażonym łososiem 307

ogólnie to miała być lasagnia, ale makaron gdzieś się zapodział...SKŁADNIKI:1 opakowanie mrożonego szpianku200 ml jogurtu greckiego4 ząbki czosnku40 dkg świeżego łososia30 dkg makaronu (u mnie rurki)2 szklanki mleka1 czubata łyżka maki2 łyżki masłaSól, pieprz, gałka muszkatołowaSok z 1 cytrynyŻółty ser do posypania PRZYGOTOWANIE:Łososia myje, osuszam i kroję na 3 -4 mniejsze kawałki, które solę

Magiczna kuchnia Darii
Makaron penne w sosie śmietanowym ze szpinakiem i oliwkami 209

Składniki: 200 g rurki Czaniecki,1 podwójna pierś kurczaka,kilka suszonych pomidorów w oliwie,300 ml kremówki,6 brykietów szpinaku,kilka zielonych oliwek,2 łyżki ziaren słonecznika,3 łyżki startego żółtego sera,sól,pieprz. Przygotowanie:  Pierś kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy brykiety szpinaku i mieszamy, aż do rozmrożenia

Aga w kuchni
Cannelloni ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem ricotta 219

uzyska kremową konsystencję doprawiamy sos solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Sos jest gotowy do podania.*Składamy CannelloniMakaronu nie gotujemy. Faszerujemy nasze rurki Cannelloni ostudzonym farszem. Układamy je w naczyniu (np. żaroodpornym) posmarowanym masłem, jedna przy drugiej. Zalewamy wszystko naszym sosem beszamelowym. Posypujemy posiekaną natka pietruszki. Na końcu układamy plastry mozzarelli. Pieczemy

kulinarnyJa
OGÓRKI Z PASTĄ ORZECHOWO-CHRZANOWĄ. 234

łyżeczki startego chrzanusól, pieprzOrzechy włoskie miksuję blenderem z serkiem i chrzanem, doprawiam.Ogórki dzielę na 5-6cm kawałki, obieram je i wydrążam miąższ tak, aby powstały"rurki". W otwory nakładamy pastę. Można skropić oliwą z oliwek i posypać posiekanym koperkiem, ja jednak ograniczyłam się do minimum.SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki