Masz ochotę na pożywny obiadek ? Lubisz makaron ? Jesteś fanem cukinii i chrupiących parówek ? Jeśli tak - to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Składniki ( 4 porcje ) : makaron rurki pełnoziarniste - 30dkg parówki - 30dkg czerwona cebula - 1szt cukinia - 1szt masło - 3 czubate łyżki keczup - 1szklanka suszone zioła prowansalskie sól , pieprz Sposób przygotowania : W garnku zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek wrzuć makaron
Bazylia kontra Rozmarynrozpuszczamy w 200ml wrzątku. Studzimy. Mleko ubijamy ze śnieżką, a następnie dodajemy zimną, ale jeszcze płynną galaretkę. Miksujemy. Wylewamy na warstwę budyniową i odstawiamy do stężenia. Deser można udekorować rurkami i borówkami. Podajemy schłodzony. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkatylko pojawią się pierwsze polskie truskawki to od razu przygotowuje makaron w sosie truskawkowym. Danie idealne dla osób zabieganych jak i wegetarian. Do poniższego przepisu możecie użyć makaronu typu rurki, świderek jak i spaghetti :) Jeżeli chcecie bardziej sycący obiad to przygotujcie makaron z twarogiem i sosem truskawkowym (przepis tutaj ). Składniki na 2 porcje: 0,5 kg truskawek (z szypułkami
Ugotowaćzdrowe oraz dobrze wyglądające, które niewielkim nakładem czasu i pracy można przyrządzić o każdej porze dnia. W tego rodzaju kompozycjach bardzo często stosuje się właśnie makaron typu skośno cięte rurki (penne) i wydaje się on nadawać do tego najlepiej. Nie jest wszakże powiedziane, że nie można wykorzystać makaronu innego rodzaju, który akurat jest pod ręką. Zamiast pomidorków koktajlowych można
Kulinarna Pokusasię zredukuje, to dodać do niego ugotowane szparagi, posiekany koperek i pociętego na mniejsze kawałki pomidora. Całość jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Podawać z ugotowanym al dente makaronem, np. rurkami
UgotowaćMakaron rurki z farszem ze świeżych pomidorów, szpinakiem i parmezanem to coś dla miłośników włoskich smaków. Całość polana lekkim sosem jogurtowym tworzy wspaniałą kompozycję na rodzinny obiad
Milion Smakówjuż nie odleci i aromat potu pomieszany z dezodorantem – feromon niby taki. Panowie! Tak samo, jak grube baby wyglądają źle w leginsach, tak widok patyczkowatych męskich nóg w obcisłych rurkach też nie jest za fajny. Z drugiej strony, skoro są amatorzy posągowych kształtów opiętych lateksem, tak może i jakieś kobiety kochają zabiedzonych intelektualistów zgubionych w matriksie
ladykitchencienki placek 4-5mm . Okrągłą foremką wykrawamy ciastka, układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i robimy dziurkę dość blisko krawędzi. Ja używam do tego zwykłej rurki do napoju. Pieczemy ciasteczka w 160 stopniach , 25 minut. Po upieczeniu, ciasteczka muszą ostygnąć, najlepiej żeby odczekały kilka godzin, dopiero w tedy dekorujemy je lukrem. Najpierw nakładamy na powierzchnię
Farmażonylekko osolonej wodzie- al dente! Uwaga nie dodajemy do wody tłuszczu (gdyż zależy nam na tym, że sos go oblepił). Makaron dodajemy do masy i dokładnie obtaczamy każdą z rurek. Nadzienie wykładamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika na 15 minut (180 stopni). Podajemy na ciepło. Smacznego! Ps. Tarta bierze udział w konkursie om nom nom. Jeśli
Wielki apetytszynki serrano. Ciasto francuskie pociąć wzdłuż dłuższego boku na około 1 cm szerokości paski. Tak pociętymi paskami owijać każdego szparaga w szynce "na okrętkę", jakby nawijało się ciasto na rurki. Tak przygotowane szparagi posmarować z wierzchu żółtkiem, posypać czarnuszką, szczyptą świeżo mielonej morskiej soli oraz starym parmezanem. Szparagi w cieście francuskim wstawić do nagrzanego do 200'C piekarnika, piec
Moje Qulinariazapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułami, kukurydzą i parmezanem. pierś z kurczaka 450 g brokułów (mogą być mrożone) 100 g kukurydzy w puszce 200 g śmietany 18% 200 g makaronu rurki 150 g parmezanu 3 ząbki czosnku łyżeczka suszonego oregano pieprz sól łyżeczka oliwy Makaron zagotować do miękkości w osolonej wodzie. Kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć z solą, pieprzem, oregano
Bullioprzypomina młyna, o jakim mamy wyobrażenie. Na próżno szukać tu młynarza obsypanego mąką. Nie zaleźli byście tam ani krzty pyłku mącznego. Ten młyn, to cały szereg nowoczesnych urządzeń, rur, rurek i innych takich tam... Tam wszystko sterowane jest komputerowo. Fajnie, ale jednak taki stary młyn ma swój urok, tajemniczość i aurę, a taki nowoczesny niestety nie... Ale, ale - wszystko
kolorowotorcikoworyżowej, następnie po 2 łyżki wiśni oraz po 2 gałki lodów. ponownie nałożyć po 2 łyżki masy ryżowej, trochę wiśni oraz gałkę lodów. Polać odrobiną likieru jajecznego, udekorować np. rurkami waflowymi. Shake czekoladowo - jagodowy Składniki: 2 szklanki mleka, 1/2 opakowania lodów Carte d'Or Chocolate Brownie, szklanka mrożonych jagód. Wykonanie Do blendera wlać mleko, dodać jagody oraz
Z miłości do słodkościdwóch startych ząbków czosnku. Dodałam do niego śmietanę (ja użyłam 100 ml 18% nierozcieńczonej z 50 ml mleka). Gdy śmietana ze szpinakiem zawrzała wyłączyłam gaz. Przestygniętym mięsem nadziałam rurki cannelloni. Ułożyłam je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Zalałam 200 ml ciepłego bulionu. Na wierzch wyłożyłam szpinak w śmietanie. Przykryte naczynie wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. Po około
Kuchnia po mojemuspaghetti ORZECH 1 łyżka suszonej bazylii 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 4 łyżki dobrej oliwy 1do 1.5 szklanki bulionu Makaron rurki Wykonanie : Makaron ugotować all dente. W rondlu rozgrzać oliwę , dodać mięso , przeciśnięty przez praskę czosnek i bazylię , wymieszać i chwilę podsmażyć. Następnie wlać bulion i dusić
Sama słodycz i szczypta chili