z rurkami - 1000 przepisów (strona:42/67)

Zapiekanka makaronowa z cukinią i parówkami. 284

Masz ochotę na pożywny obiadek ? Lubisz makaron ?  Jesteś fanem cukinii i chrupiących parówek ? Jeśli tak - to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Składniki ( 4 porcje ) : makaron rurki pełnoziarniste - 30dkg parówki - 30dkg czerwona cebula - 1szt cukinia - 1szt masło - 3 czubate łyżki keczup - 1szklanka suszone zioła prowansalskie sól , pieprz Sposób przygotowania : W garnku zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek wrzuć makaron

Bazylia kontra Rozmaryn
Deser "Kubuś" 262

rozpuszczamy w 200ml wrzątku. Studzimy. Mleko ubijamy ze śnieżką, a następnie dodajemy zimną, ale jeszcze płynną galaretkę. Miksujemy. Wylewamy na warstwę budyniową i odstawiamy do stężenia. Deser można udekorować rurkami i borówkami. Podajemy schłodzony. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Makaron w sosie truskawkowym 288

tylko pojawią się pierwsze polskie truskawki to od razu przygotowuje makaron w sosie truskawkowym. Danie idealne dla osób zabieganych jak i wegetarian. Do poniższego przepisu możecie użyć makaronu typu rurki, świderek jak i spaghetti :) Jeżeli chcecie bardziej sycący obiad to przygotujcie makaron z twarogiem i sosem truskawkowym (przepis tutaj ). Składniki na 2 porcje: 0,5 kg truskawek (z szypułkami

Ugotować
Penne z bakłażanem i pomidorkami 121

zdrowe oraz dobrze wyglądające, które niewielkim nakładem czasu i pracy można przyrządzić o każdej porze dnia. W tego rodzaju kompozycjach bardzo często stosuje się właśnie makaron typu skośno cięte rurki (penne) i wydaje się on nadawać do tego najlepiej. Nie jest wszakże powiedziane, że nie można wykorzystać makaronu innego rodzaju, który akurat jest pod ręką. Zamiast pomidorków koktajlowych można

Kulinarna Pokusa
Makaron ze szparagami, pomidorem i piersią kurczaka w sosie śmietanowym 114

się zredukuje, to dodać do niego ugotowane szparagi, posiekany koperek i pociętego na mniejsze kawałki pomidora. Całość jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Podawać z ugotowanym al dente makaronem, np. rurkami

Ugotować
Cannelloni ze świeżymi pomidorami i szpinakiem 75

Makaron rurki z farszem ze świeżych pomidorów, szpinakiem i parmezanem to coś dla miłośników włoskich smaków. Całość polana lekkim sosem jogurtowym tworzy wspaniałą kompozycję na rodzinny obiad

Milion Smaków
Grillowane warzywa i moda. 130

już nie odleci i aromat potu pomieszany z dezodorantem – feromon niby taki. Panowie! Tak samo, jak grube baby wyglądają źle w leginsach, tak widok patyczkowatych męskich nóg w obcisłych rurkach też nie jest za fajny. Z drugiej strony, skoro są amatorzy posągowych kształtów opiętych lateksem, tak może i jakieś kobiety kochają zabiedzonych intelektualistów zgubionych w matriksie

ladykitchen
Pomysł na podziękowania dla gości - Komunia. 191

cienki placek 4-5mm . Okrągłą foremką wykrawamy ciastka, układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i robimy dziurkę dość blisko krawędzi. Ja używam do tego zwykłej rurki do napoju. Pieczemy ciasteczka w 160  stopniach , 25 minut. Po upieczeniu, ciasteczka muszą ostygnąć, najlepiej żeby odczekały kilka godzin, dopiero w tedy dekorujemy je lukrem. Najpierw nakładamy na powierzchnię

Farmażony
Tarta makaronowa 122

lekko osolonej wodzie- al dente! Uwaga nie dodajemy do wody tłuszczu (gdyż zależy nam na tym, że sos go oblepił). Makaron dodajemy do masy i dokładnie obtaczamy każdą z rurek. Nadzienie wykładamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika na 15 minut (180 stopni). Podajemy na ciepło. Smacznego! Ps. Tarta bierze udział w  konkursie om nom nom. Jeśli

Wielki apetyt
Szparagi w cieście francuskim 139

szynki serrano. Ciasto francuskie pociąć wzdłuż dłuższego boku na około 1 cm szerokości paski. Tak pociętymi paskami owijać każdego szparaga w szynce "na okrętkę", jakby nawijało się ciasto na rurki. Tak przygotowane szparagi posmarować z wierzchu żółtkiem, posypać czarnuszką, szczyptą świeżo mielonej morskiej soli oraz starym parmezanem. Szparagi w cieście francuskim wstawić do nagrzanego do 200'C piekarnika, piec

Moje Qulinaria
Zapiekanka z kurczakiem i brokułami 231

zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułami, kukurydzą i parmezanem. pierś z kurczaka 450 g brokułów (mogą być mrożone) 100 g kukurydzy w puszce 200 g śmietany 18% 200 g makaronu rurki 150 g parmezanu 3 ząbki czosnku łyżeczka suszonego oregano pieprz sól łyżeczka oliwy Makaron zagotować do miękkości w osolonej wodzie. Kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć z solą, pieprzem, oregano

Bullio
Z wizytą w Fabryce Lubelli 132

przypomina młyna, o jakim mamy wyobrażenie. Na próżno szukać tu młynarza obsypanego mąką. Nie zaleźli byście tam ani krzty pyłku mącznego. Ten młyn, to cały szereg nowoczesnych urządzeń, rur, rurek i innych takich tam... Tam wszystko sterowane jest komputerowo. Fajnie, ale jednak taki stary młyn ma swój urok, tajemniczość i aurę, a taki nowoczesny niestety nie... Ale, ale - wszystko

kolorowotorcikowo
Deser lodowy oraz Lodowy Shake czekoladowy 165

ryżowej, następnie po 2 łyżki wiśni oraz po 2 gałki lodów. ponownie nałożyć po 2 łyżki masy ryżowej, trochę wiśni oraz gałkę lodów. Polać odrobiną likieru jajecznego, udekorować np. rurkami waflowymi. Shake czekoladowo - jagodowy Składniki: 2 szklanki mleka,  1/2 opakowania lodów Carte d'Or Chocolate Brownie, szklanka mrożonych jagód.  Wykonanie Do blendera wlać mleko, dodać jagody oraz

Z miłości do słodkości
Makaronowe inspiracje, czyli cannelloni nadziewane kurczakiem zapieczone pod szpinakiem 125

dwóch startych ząbków czosnku. Dodałam do niego śmietanę (ja użyłam 100 ml 18% nierozcieńczonej z 50 ml mleka). Gdy śmietana ze szpinakiem zawrzała wyłączyłam gaz. Przestygniętym mięsem nadziałam rurki cannelloni. Ułożyłam je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Zalałam 200 ml ciepłego bulionu. Na wierzch wyłożyłam szpinak w śmietanie. Przykryte naczynie wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. Po około

Kuchnia po mojemu
Makaron z Sosem Spaghetti Orzech 145

spaghetti ORZECH 1 łyżka suszonej bazylii  2 ząbki  czosnku sól, pieprz do smaku 4 łyżki dobrej oliwy  1do 1.5 szklanki bulionu  Makaron rurki  Wykonanie : Makaron ugotować all dente. W rondlu rozgrzać oliwę  , dodać mięso ,  przeciśnięty przez praskę czosnek i bazylię , wymieszać i chwilę podsmażyć. Następnie wlać   bulion  i dusić

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania