makaronu cannelloni 6 łyżek pomidorów krojonych 4 łyżki startego sera Przyprawy : bazylia oregano tymianek suszony Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy. Rurki makaronu cannelloni nadziewamy kawałkami grzybów. Makaron układamy na folii aluminiowej w parowarze. Urządzenie do gotowania na parze zalewamy wrzątkiem i włączamy na 25 minut. Pomidory krojone przyprawiamy bazylią i oregano
Parowar FacetaCiasteczka cynamonowe Pachnące ciasteczka Kruche ciastka Pierniczki Oponki dyniowe Wafle Racuchy Rurki z kremem Amarantuski Owsiane Gniazdka Diphahata Scones Faworki Muffinki ( I ) Muffiny czekoladowe
NA MOIM TALERZUczekolady deserowej 25 ml śmietanki 30 % 20 g miodu 30 g miękkiego masła 40 g mrożonych malin ( zmiksować i przetrzeć przez sito ) Dekoracja wiórki kokosowe tarte orzechy laskowe rurki, listki z białej czekolady itp Śmietankę zagotuj z miodem i przetartymi malinami. Do zagotowanej śmietanki dodaj pokruszoną czekoladę mleczną i deserową, i poczekaj aż się rozpuści. Zmiksuj śmietankę z czekoladą
Z Kuchni Do Kuchniskarżą się, więc chyba źle nie jest... Np. makaron z dzisiejszego przepisu bardzo lubią :-) Mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu :-) SKŁADNIKI ok. 300 g makaronu (kokardki, świderki, rurki, kolanka... jaki tylko lubicie) 2 puszki tuńczyka w oleju (w kawałkach, nie sałatkowego) 1 mała cukinia 200 g śmietany 30% 100 g startej mozzarelli 1 pęczek natki pietruszki
Czary - gary w kuchniłączy ze sobą mizerię z makaronem :). Bardzo smaczna jest sama ale również pasuje do wędliny lub mięsiwa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki makaronowej będziemy potrzebować: 500 g makaronu rurki lub innego grubego 2 ogórki sałatkowe 1 cebula na sos: 5 łyżek majonezu 5 łyżek jogurtu naturalnego 4 łyżki octu winnego 1 łyżeczka cukru 4 łyżki usiekanego koperku
Uwaga Babcia Gotujebulion z kurczaka, warzywna, cielęca lub 2 litry domowego rosołu 5 łyżek oliwy z oliwek 2 litry wody 3 pełne łyżki zielonego pesto 150g drobnego jajecznego makaronu – np. koraliki, rurki po łyżce startego parmezanu na porcję sól pieprz
Karo in the KitchenNastępnie dodajemy whiskey i wodę niegazowaną. Wszystkie składniki wstrząsamy i przelewamy do wypełnionej kruszonym lodem niskiej szklanki do whiskey. Drinka dekorujemy dużą ilością świeżej mięty. Najlepiej podawać z krótkimi rurkami, aby uwydatnić świetny smak i zapach mięty. Artykuł Mint Julep pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
DrinkologiaZadziorne takie :) I nawet ciężko jest mi się zdecydować, które podobają mi się bardziej. Mam w głowie jeszcze jeden pomysł na serducho z papieru - na razie skręcam rurki, bo dość dużo będzie mi ich potrzebnych do realizacji tegoż pomysłu
dobra gospodyni dom wesołym czynimiało być. Prezentuję wieniec na drzwi wyplatany moją ulubioną techniką:) Najpierw robię dwa okręgi z drutu - jeden mniejszy i drugi większy. Układam w miarę równo i przyklejam rurkę. Oplatam w ten sposób, by powstał sztywny szablon, który będę zaplatać gęściej, a nie będzie się przemieszczał i będzie stabilnie. No i pleciemy, pleciemy, pleciemy.... Ostatnią rurkę przyklejam i spinam spinaczem
dobra gospodyni dom wesołym czyniliść laurowy sól, pieprz, czosnek granulowany, ostra i słodka czerwona papryka w proszku kilka gałązek świeżej bazylii tłuszcz do podsmażenia. Dodatkowo : 500 g makaronu penne, lub innych rurek np. tricolor 25 dag żółtego sera do posypania wierzchu Wykonanie: Makaron wrzucić do wrzącej posolonej wody i podgotować go przez 5 minut by był tylko w połowie ugotowany (będzie się jeszcze
Poezja Smaków - blog kulinarnydaniu pyszny roztopiony ser łączy ze sobą makaron i różyczki brokuła. Potrwę można urozmaicić ulubioną kiełbasą lub wędliną. Czas przygotowania tylko 10 minut. Skladniki: Paczka makaronu (świderki lub rurki) Brokuł Ser żółty Kiełbasa sucha Krakowska Olej, sól, pieprz Makaron i różyczki brokuła gotujemy w osobnych garnkach przez 5-10 minut: we wrzącej wodzie z dodatkiem łyżki soli i oleju
prawdziwe jedzenieognia. 2. Wszystkie składniki na sos mieszamy w szklance. Odstawiamy na bok. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Cannelloni nadziewamy farszem (najłatwiej jest nabierać farsz bezpośrednio makaronowymi rurkami, pomagamy sobie małą łyżeczką). Spód naczynia do zapiekania smarujemy 4 łyżkami przygotowanego sosu, układamy nadziane cannelloni. Całość polewamy resztą sosu, na wierzch układamy mozzarellę. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy
My Culinary Artjest prawdą,ze makaron jest tuczący....to sosy do niego powodują,że możemy przytyć. A więc spróbujcie mojej propozycji bo jest naprawdę smaczna. Składniki: ok 40 dag makaronu rurki bądź świderki( u mnie pełnoziarnisty durum) 1 pęczek zielonych szparagów ok 20 dag pomidorków koktajlowych 1 garść rukoli 5 ząbków czosnku( można dać mniej) 4 łyżki oliwy z oliwek
Niespełnione zdolności kulinarneserki topione śmietankowe (każdy po 100g) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 szklanki mleka bazylia sól, pieprz olej do smażenia dowolny makaron np. kokardki, świderki, rurki Sposób przygotowania: 1. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do kurczaka i odstawiamy na 30 min do lodówki. Cebulę siekamy w drobną kostkę, paprykę także kroimy
Na Ciasteczkowych Papierachpołączeniu z mozarellą sprawi, że poczujesz się jak we włoskiej restauracji :) To proste, smaczne i bardzo sycące danie obiadowe. Składniki na 5 porcji: 400 g makaronu penne (rurki) sos serowo-pieczarkowy Winiary 500 ml śmietanki 18% 100 g serka topionego pieczarkowego 20 dag sera mozarella w kawałku 20 szt. pieczarek 30 dag wędzonego boczku 2 średnie cebule
Alutka-Gotuje