z rurkami - 1000 przepisów (strona:34/67)

Cannelloni z pieczarkami na parze 221

makaronu cannelloni 6 łyżek pomidorów krojonych  4 łyżki startego sera  Przyprawy : bazylia  oregano  tymianek suszony  Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy.  Rurki makaronu cannelloni nadziewamy kawałkami grzybów. Makaron układamy na folii aluminiowej w parowarze. Urządzenie do gotowania na parze zalewamy wrzątkiem i włączamy na 25 minut. Pomidory krojone przyprawiamy bazylią i oregano

Parowar Faceta
Ciasteczka 139

Ciasteczka cynamonowe Pachnące ciasteczka Kruche ciastka Pierniczki Oponki dyniowe Wafle Racuchy Rurki z kremem Amarantuski Owsiane Gniazdka Diphahata Scones Faworki Muffinki ( I ) Muffiny czekoladowe

NA MOIM TALERZU
Mini trufle malinowo-czekoladowe na 3 Urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie 114

czekolady deserowej 25 ml śmietanki 30 % 20 g miodu 30 g miękkiego masła 40 g mrożonych malin ( zmiksować i przetrzeć przez sito ) Dekoracja wiórki kokosowe tarte orzechy laskowe rurki, listki z białej czekolady itp Śmietankę zagotuj z miodem i przetartymi malinami. Do zagotowanej śmietanki dodaj pokruszoną czekoladę mleczną i deserową, i poczekaj aż się rozpuści. Zmiksuj śmietankę z czekoladą

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z tuńczykiem i cukinią 168

skarżą się, więc chyba źle nie jest... Np. makaron z dzisiejszego przepisu bardzo lubią :-) Mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu :-) SKŁADNIKI ok. 300 g makaronu (kokardki, świderki, rurki, kolanka... jaki tylko lubicie) 2 puszki tuńczyka w oleju (w kawałkach, nie sałatkowego) 1 mała cukinia 200 g śmietany 30% 100 g startej mozzarelli 1 pęczek natki pietruszki

Czary - gary w kuchni
Sałatka Makaronowa z Ogórkiem 1008

łączy ze sobą mizerię z makaronem :). Bardzo smaczna jest sama ale również pasuje do wędliny lub mięsiwa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki makaronowej będziemy potrzebować: 500 g makaronu rurki lub innego grubego 2 ogórki sałatkowe 1 cebula na sos: 5 łyżek majonezu 5 łyżek jogurtu naturalnego 4 łyżki octu winnego 1 łyżeczka cukru 4 łyżki usiekanego koperku

Uwaga Babcia Gotuje
Minestrone verde – wiosenna włoska zielona zupa jarzynowa 199

bulion z kurczaka, warzywna, cielęca lub 2 litry domowego rosołu 5 łyżek oliwy z oliwek 2 litry wody 3 pełne łyżki zielonego pesto 150g drobnego jajecznego makaronu – np. koraliki, rurki po łyżce startego parmezanu na porcję sól pieprz

Karo in the Kitchen
Mint Julep 209

Następnie dodajemy whiskey i wodę niegazowaną. Wszystkie składniki wstrząsamy i przelewamy do wypełnionej kruszonym lodem niskiej szklanki do whiskey. Drinka dekorujemy dużą ilością świeżej mięty. Najlepiej podawać z krótkimi rurkami, aby uwydatnić świetny smak i zapach mięty. Artykuł Mint Julep pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Serduszka z papieru 206

Zadziorne takie :)  I nawet ciężko jest mi się zdecydować, które podobają mi się bardziej.   Mam w głowie jeszcze jeden pomysł na serducho z papieru - na razie skręcam rurki, bo dość dużo będzie mi ich potrzebnych do realizacji tegoż pomysłu

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Lada dzień Wielkanoc - wiosenny wianuszek na drzwi i parę jajek 156

miało być.  Prezentuję wieniec na drzwi wyplatany moją ulubioną techniką:) Najpierw robię dwa okręgi z drutu - jeden mniejszy i drugi większy. Układam w miarę równo i przyklejam rurkę. Oplatam w ten sposób, by powstał sztywny szablon, który będę zaplatać gęściej, a nie będzie się przemieszczał i będzie stabilnie. No i pleciemy, pleciemy, pleciemy.... Ostatnią rurkę przyklejam i spinam spinaczem

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Zapiekanka bolońska (lasagne dla leniwych). 195

liść laurowy sól, pieprz, czosnek granulowany, ostra i słodka czerwona papryka w proszku kilka gałązek świeżej bazylii tłuszcz do podsmażenia. Dodatkowo : 500 g makaronu penne, lub innych rurek np. tricolor 25 dag żółtego sera do posypania wierzchu Wykonanie: Makaron wrzucić do wrzącej posolonej wody i podgotować go przez 5 minut by był tylko w połowie ugotowany (będzie się jeszcze

Poezja Smaków - blog kulinarny
Makaron z brokułem w sosie serowym 179

daniu pyszny roztopiony ser łączy ze sobą makaron i różyczki brokuła. Potrwę można urozmaicić ulubioną kiełbasą lub wędliną. Czas przygotowania tylko 10 minut. Skladniki: Paczka makaronu (świderki lub rurki) Brokuł Ser żółty Kiełbasa sucha Krakowska Olej, sól, pieprz Makaron i różyczki brokuła gotujemy w osobnych garnkach przez 5-10 minut: we wrzącej wodzie z dodatkiem łyżki soli i oleju

prawdziwe jedzenie
Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 196

ognia. 2. Wszystkie składniki na sos mieszamy w szklance. Odstawiamy na bok. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Cannelloni nadziewamy farszem (najłatwiej jest nabierać farsz bezpośrednio makaronowymi rurkami, pomagamy sobie małą łyżeczką). Spód naczynia do zapiekania smarujemy 4 łyżkami przygotowanego sosu, układamy nadziane cannelloni. Całość polewamy resztą sosu, na wierzch układamy mozzarellę. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy

My Culinary Art
MAKARON ZE SZPARAGAMI I POMIDORKAMI 152

jest prawdą,ze makaron jest tuczący....to sosy do niego powodują,że możemy przytyć. A więc spróbujcie mojej propozycji bo jest naprawdę smaczna. Składniki:   ok 40 dag makaronu rurki bądź świderki( u mnie pełnoziarnisty durum) 1 pęczek zielonych szparagów ok 20 dag pomidorków koktajlowych 1 garść rukoli 5 ząbków czosnku( można dać mniej) 4 łyżki oliwy z oliwek

Niespełnione zdolności kulinarne
Kurczak w kremowym sosie paprykowym z makaronem 235

serki topione śmietankowe (każdy po 100g) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 szklanki mleka bazylia sól, pieprz olej do smażenia dowolny makaron np. kokardki, świderki, rurki Sposób przygotowania: 1. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do kurczaka i odstawiamy na 30 min do lodówki. Cebulę siekamy w drobną kostkę, paprykę także kroimy

Na Ciasteczkowych Papierach
Penne w sosie serowo - pieczarkowym z boczkiem 151

połączeniu z mozarellą sprawi, że poczujesz się jak we włoskiej restauracji :) To proste, smaczne i bardzo sycące danie obiadowe.   Składniki na 5 porcji: 400 g makaronu penne (rurki) sos serowo-pieczarkowy Winiary 500 ml śmietanki 18% 100 g serka topionego pieczarkowego 20 dag sera mozarella w kawałku 20 szt. pieczarek 30 dag wędzonego boczku 2 średnie cebule

Alutka-Gotuje