z rurkami - 1000 przepisów (strona:26/67)

Makaron zapiekany pod beszamelem z kurczakiem, szparagami i szpinakiem 145

warzywnika babci i piersi kurczaka oraz kilku przypraw spowodował, że to kolejna propozycja do której będę wracała często.  Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka makaronu Lubella MINI rurki 5 warzyw  10 zielonych szparag  łyżka oliwy z oliwek  sól, pieprz, bazylia suszona  2 garście świeżego szpinaku  250 gram piersi kurczaka  Beszamel

Mango Papaja
LubelLOVE Inspiracje - wiosenny makaron z botwiną i groszkiem. 196

maxa, więc danie musi być szybkie, sycące i lekkie, nikt nie ma ochoty sterczeć w kuch godzinami. Do dzieła: Potrzebujemy na 2 porcje. pół opakowania makaronu Lubella Mini  rurki z warzywami mały pęczek młodziutkiej botwiny ząbek czosnku pół szklanki  zielonego groszku (świeży lub mrożony) natka pietruszki kilka listków estragonu i mięty olej sól i pieprz migdały

Farmażony
Makaron z pesto z liści mięty i rzodkiewek ze szparagami i krewetkami marynowanymi w limonce 141

ukochanymi szparagami zielonymi i krewetkami do perfekcyjne w swej prostocie połączenie do którego z chęcią nie raz wrócę.  Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka makaronu drobnego Lubella Mini rurki 5 warzyw  10 krewetek  marynata do krewetek: skórka otarta z jednej limonki, sok z 1/4 cytryny, sól i pieprz  12 szparag zielonych  oliwa z oliwek

Mango Papaja
Galaretka z herbaty Earl Grey z truskawkami, śmietaną i domowym wafelkiem tuille 168

domowym wafelkiem tuille. Tuille to upieczony cieniutki i chrupiący wafel, pochodzący z Francji. Jego smak wszyscy znają, bo któż nie próbował lodów w waflu lub nie chrupał wafelkowych rurek zdobiących lodowe desery :) Wafelek tuille jest banalny w przygotowaniu, a składniki łatwe do zapamiętania. Należy bowiem zważyć jedno białko jaja, a następnie z taką wagą dodawać do niego pozostałe składniki

Moja Delicja
Frittata z warzywami i makaronem 224

warzyw takich jak cukinia, czerwona papryka i pomidorki koktajlowe. Całość dopełnia idealnie dobrana mieszanka przypraw i ziół. Jest pysznie ;-) SKŁADNIKI 3 łyżki oliwy 150 g makaronu Lubella mini rurki z warzywami 1 cukinia 1 czerwona papryka 250 g pomidorków koktajlowych 6 jajek 200 g śmietany 30% 1 kulka mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Cukinię

Passions hobbies life
Makaron penne z sosem z sera koziego i szpinakiem 207

Użyłam również szpinaku i pieczarek. Idealne sprawdzi się również cukinia. Uwierzcie, jest prosty i szybki w przygotowaniu. Życzę smacznego! porcja dla 2 osób Składniki: około 180 g makaronu penne ( rurki – polecam kukurydziany) 1,5 szklanki mleka łyżka mąki orkiszowej/pszennej/jaglanej (dowolna) 3/4 szklanki startego sera koziego pieprz, sól, szczypta cukru 3 garście szpinaku 1/2 cukinii 2 ząbki czosnku

Jaglusia
Krem patissiere Thermomix 270

Krem patissiere Thermomix Mocno waniliowy, gęsty i idealnie gładki. To krem patissiere. Krem można wykorzystać jako nadzienie do rurek, babeczek czy tart. Można go również jeść prosto ze słoika. Składniki: 300 g mleka 3,2% 60g cukru 30g masła 20 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 3 żółtka nasiona z 1 wanilii szczypta soli Przepisy Thermomix. Krem patissiere

Themo przepisy
Ciepła sałatka z kolorową fasolą, kurczakiem i makaronem 151

Dziś sałatka jako danie obiadowe na ciepło. Zakupiłam piękną kolorową fasolę i aż prosiła się o tak cudne wykorzystanie. Miałam 10 rurek makaronu cannelloni które zostały mi po nadziewaniu i też prosiły się o wykorzystanie. Tak oto kilka zbędnych produktów w rezultacie stworzyło przepyszne danie. Polecam gorąco. Ciepła sałatka z kolorową fasolą, kurczakiem i makaronem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czekoladowy deser w chmurach 168

nasz przestudzony biszkopt. Wykładam na nim deser. Drugą połowę czekolady rozsmarowuję na zimnym szklanym blacie i wstawiam do zamrażalnika na 10 minut. Ostrym nożem podważam czekoladę na desce tworząc rurki. Krem: Żelatynę namaczam w łyżce wody i rozpuszczam w mikrofalówce. Śmietanę ubijam na sztywno, dodaję łyżkę jej do żelatyny przestudzonej i wlewam całość do śmietany miksując cały czas, dodaję

wesoła kuchnia
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem 247

osób kosztować Was będzie jakieś 15 zł. Można? Można! Składniki: 40 g kostki masła 1,5 kopiatej łyżki mąki 350 ml mleka sól, biały pieprz 400 g makaronu rurki 1 puszka pomidorów krojonych 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku sól, świeży pieprz 100 g żółtego sera pietruszka Sos beszamelowy Masło roztopić

Magda Kucharzy
Makaron z tuńczykiem 182

Składniki dwie garści makaronu pełnoziarnistego - rurki kilka pieczarek puszka tuńczyka w oleju pęczek natki pietruszki sól, pieprz, tymianek, estragon łyżeczka octu jabłkowego sos sojowy creme do dekoracji Przygotowanie Makaron ugotować w osolonej wodzie ok 10 min. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na łyżce oleju, dodać tuńczyka.  Ugotowany makaron dodać do tuńczyka z grzybami, przyprawić do smaku solą, pieprzem

Gaździnka warzy
Kawa jagodowo-jogurtowa (na zimno) 293

łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru* 1/2 szkl. gorącej wody 200 g jogurtu naturalnego 0% 3 łyżeczki jagód z syropu (lub świeżych) 3 łyżeczki soku jagodowego bita śmietana opcjonalnie rurki waflowe Sposób przygotowania: Kawę zalewamy gorącą, ale nie wrzącą wodą, słodzimy do smaku (*osłodziłam 2 łyżeczki z uwagi na to, że jogurt jest kwaśny), studzimy. Do połowy jogurtu dodajemy

Kolorowy Przepisownik
Makaronowa sałatka z kurczakiem 279

solą oraz pieprzem. Sałatkę (każdą jedną) możemy podać w salaterce, porcjując np. do malutkich słoiczków tak, by każdy miał swój obok siebie oraz napełnić nią upieczone z ciasta francuskiego rurki i postawić na stole jako przekąskę

Kuchnia w czekoladzie
JAGODOWY TORCIK NA ZIMNO 186

przestudzoną żelatynę. Mieszamy dokładnie, wylewamy na zastygnięty spód ciasteczkowy. Wyrównujemy powierzchnię. Galaretka: W ¾ szkl. wrzątku rozpuszczamy galaretkę, zostawiamy do stężenia. Ciasto zalewamy tężejącą galaretką. Gdy ciasto całkowicie stężeje, obkładamy rurkami z czekolady

słodki bratek
Cannelloni z kurczakiem barbecue 400

ugotowane udka kurczaka 100 g tartego sera emmentaler 120 ml creme fraiche lub gęstej kwaśnej śmietany 120 ml słodkiej śmietany 120 ml mleka  garść natki pietruszki około 10 rurek makaronu cannelloni (nieugotowanego) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka drobno kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy sos barbecue i podsmażamy około 5 minut tak aby włókna mięsa się oddzieliły. Następnie dodajemy

Delusional Trine