z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:43/703)

Zupa pieczarkowa zabielana 210

Zupa pieczarkowa zabielana... Aromatyczna i pachnąca grzybami.  Z pływającymi plasterkami pieczarek. Przyprawiona czosnkiem i majerankiem. Z dodatkiem natki pietruszki. Zabielona słodką śmietanką. Podana z makaronem. Smacznego! Składniki: 700 g pieczarek; 250 ml słodkiej śmietanki UHT o zawartości tłuszczu 12% (w kartoniku, takiej do kawy); 1,5 bulionu (u mnie 1,5 l gorącej, przegotowanej wody + 2 kostki bulionowe(...)czosnku; 2 czubate łyżki drobno posiekanej natki pietruszki; 1 łyżka majeranku; 3 łyżki masła; Sól; Pieprz; 250 g makaronu. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, drobno pokroić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Na rozgrzane na patelni masło wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić

Gospodyni Miejska
10 pomysłów na pieczarki 333

Pamiętam doskonale jak w Katowicach na ulicy Wawelskiej (dzisiaj w tym miejscu powstała knajpa z azjatyckim jedzeniem) były sprzedawane w okienku najlepsze zapiekanki w mieście, długa bułka, pieczarki z dużą ilością natki z pietruszki i ciągnący się ser. Od tej pory nie jadłam nic lepszego, a minęło dobre ćwierć wieku! Ot smaki PRL-u najlepsze!  Drożdżowe pierożki z kapustą(...)pieczarkami Duże fusilli z pieczarkami Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Zimowe tosty z goudą Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami

Moja smaczna kuchnia
Łazanki z pieczarkami i domowym makaronem 243

Można powiedzieć jedno z najprostszych dań świata, które można dowolnie modyfikować, bo oprócz pieczarek można do niego dodać mięso lub kiełbasę. Wszystko zależy od Waszej fantazji :) Bardzo lubię pieczarki i powiem szczerze, że bez dodatków mięsnych łazanki również smakują bardzo dobrze :)   Składniki: 500g makaronu gotowego lub domowego 800g pieczarek 2 średnie cebule 50g margaryny 30g masła Sól Pieprz Domowy(...)ciężko pokroić i może się łamać. Pokrojony makaron rozsypujemy na ściereczkach i pozostawiamy by całkowicie wyschnął. Najlepiej pozostawiać go tak na cały dzień, co pewien czas go przewracając. Pieczarki obieramy, myjemy, a następnie kroimy w średnio grube plasterki. Na patelni lub w rondlu rozpuszczamy margarynę, dodajemy pieczarki i smażymy na wolnym ogniu, co pewien czas mieszając. Po około 5 minutach

Smakowy Raj
Spaghetti kremowe z pieczarkami i groszkiem 189

dłużej posiedzieć w kuchni, to kombinuję z daniami, ale kiedy czas mnie goni, to biorę makaron, kilka dodatków i chwila moment, a obiad mam gotowy.  Polecam makaron z pieczarkami i groszkiem, który jest bardzo kremowy dzięki śmietance i camembert, a sos sojowy zabarwił go na ciemniejszy kolor i dodał ciekawej   nuty  smakowej .    To danie jest(...)szybkie, smaczne i kremowe.  Składniki: 300 g pieczarek, 1 biała cebula, 2 ząbki czosnku, 100 ml śmietanki 30%, 100 g sera camembert, 100 g mrożonego zielonego groszku, 250 g makaronu spaghetti, 1 -2   łyżki ciemnego sosu sojowego, sól, pieprz do smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego,   świeża zielona pietruszka. Przygotowanie: Pieczarki, myjemy, suszymy, w razie potrzeby oczyszczamy

Moniki Smakołyki
Pieczarki faszerowane 152

Dziś zapraszamy na pieczarki faszerowane. Właściwie farsz do tych pieczarek to kwestia tylko naszego gustu i wyobraźni. Ja zrobiłam z tym co aktualnie miałam w lodówce i  wyszło bardzo smacznie. Pieczarki faszerowane SKŁADNIKI (na jedną porcję): 3 duże pieczarki   kawałek pora (ok 8 cm) 3 łyżki groszku konserwowego łyżeczka oliwy suszona zielona pietruszka pieprz sól 1 jajko(...)plasterek sera żółtego Z pieczarek odcinamy nóżki i drobno je (tz nóżki kroimy). Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej drobno pokrojonego pora z pokrojonymi nóżkami pieczarek oraz groszkiem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy zielona pietruszką. Smażymy ok 5 minut. Po tym czasie  przygotowany farsz nakładamy na kapelusze pieczarek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z pieczarkami i serami 262

Makaron, pieczarki i sery...szybko, łatwo i smacznie... Pieczarki brązowe są twardsze od białych i mają w sobie mniej wody.  W smaku nie wyczuwa się większej różnicy. Danie to można przygotować z samych białych pieczarek, ale należy dłużej je smażyć, żeby nadmiar soków z nich wyparował.   Składniki na 2 porcje: 150 g makaronu pełnoziarnistego, 200 g pieczarek(...)dente. Gotujemy pod pokrywką. Jeśli makaron "wchłonie" cały bulion, a nie będzie jeszcze ugotowany, wystarczy go dolać. Cebulę, czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, całość smażymy często mieszając. Ugotowany makaron mieszamy z pieczarkami, koperkiem i pokrojonym na mniejsze kawałki serkiem topionym. Podgrzewamy do połączenia się wszystkich składników. Bezpośrednio

Moniki Smakołyki
Pieczarki marynowane 155

lubię marynowane pieczarki;) Już dawno miałam ochotę zrobić je samodzielnie ale nie mogłam dostać małych pieczarek. Jednak jakiś czas temu się udało. Te domowe pieczarki są o niebo lepsze od tych kupnych, wprost idealne, bardzo aromatyczne i przede wszystkim wiemy co tak naprawdę w nich jest. Bardzo fajne jako samodzielna przegryzka bądź też dodatek do sałatek, kanapek czy obiadu. Polecam(...)bardzo;)  Składniki: 1 kg pieczarek łyżka soli  łyżka octu  6 plasterków marchewki  łyżeczka gorczycy 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu  1 mała cebula ewentualnie połowa dużej 2 ziarenka ziela angielskiego Wykonanie: Pieczarki obrać i wymyć. Następnie przełożyć je go garnka i zalać zimną wodą tak aby były nią przykryte, dodać łyżkę soli oraz octu

Krakowskie smaki Ani
Schab w śmietanie z pieczarkami i boczkiem 427

Schab w śmietanie z pieczarkami i boczkiem... Miękkie i soczyste plastry schabu. Aromatyczny pieczarkowo-śmietanowym sos. I kawałeczki wysmażonego boczku. Pycha!   Składniki: 1 kg schabu bez kości; 500 g pieczarek; 250 g wędzonego boczku; 3 duże cebule; 500 ml słodkiej śmietanki o zawartości tłuszczu 30 lub 36%; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Schab umyć, osuszyć, oczyścić(...)Smażyć z obu stron, na rogrzanym na patelni oleju, bez panierki, na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Boczek pokroić w niewielką kostkę. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Pieczarki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Na rogrzany na patelni olej wrzucić pokrojony boczek i podsamżyć. Następnie dodać cebulę i chwilę razem podsmażać. Na końcu dodać pieczarki

Gospodyni Miejska
Kuchnia gruzińska 359

esencjonalny rosół, który od razu trzeba wypić po nadgryzieniu pierożka. Mięso przyprawiane jest dużą ilością świeżej kolendry. Wegetarianie także mogą cieszyć się smakiem chinkali – dostępne są wersje z pieczarkami, z ziemniakami oraz z serem – w nich oczywiście nie znajdziemy rosołu.Chinkali mają charakterystyczny kształt. Dziubek ułatwia złapanie pierożka ręką w celu wypicia rosołuPieczarki z seremPieczarki są bardzo popularne(...)Gruzji. Na każdej suprze oprócz chleba, chaczapuri, serów i sałatki gruzińskiej, zawsze znajdowało się miejsce na pieczarki zapiekane z serem. Podawane są one w glinianym naczyniu zwanym ketsi. Przepis nie jest zbyt skomplikowany – pieczarki, masło i słony gruziński ser (w wersji domowej możemy użyć mozzarelli) – bo w prostocie tkwi siła.Pieczarki z serem - nic więcejAjapsandaliProste, ale pełne smaku

Poezja smaku
Risotto z pieczarkami i groszkiem 151

typu risotto, ale doceniłam jego prostotę i genialny smak w ostatnich latach. Warto przygotować do niego najlepsze dodatki, bulion i odrobinę białego wina i zrobić w tej wersji z pieczarkami i groszkiem lub w innej, którą znajdziecie na moim blogu. Wszystkie będą przepyszne. Zajrzyj też do innych przepisów: – risotto z krewetkami Książka Zapach Świąt(...)boczkiem –  makaron ze szpinakiem –  makaron z polędwicą –  makaron z krewetkami –  spaghetti aglio oilo –  spaghetti bolognese –  spaghetti carbonara –  spaghetti z krewetkami RISOTTO Z PIECZARKAMI I GROSZKIEM Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji : 2 porcje Składniki: –  200 g ryżu do risotto – pół cebuli lub 2 szalotki – 5-7 pieczarek – 2/3 szklanki mrożonego groszku

nietylkopasta.pl
Pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami 186

lubi lepić pierogi? Mam dla Was propozycję na pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami. Pyszne :) Składniki na ciasto (na około 36 cieniutkich pierogów): 250 g mąki 2 łyżki oliwy około 150 ml ciepłej wody 1/4 łyżeczki soli Składniki na farsz: 100 g czerwonej soczewicy (polecam firmę  Skworcu ) 1 duża cebula 250 g brązowych pieczarek oliwa(...)Soczewicę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy. (Moja zmiękła po 15 minutach) Cebulę kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, do momentu zeszklenia się cebuli. Pieczarki szatkujemy na tarce o dużych oczkach. Do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki. Solimy je, pieprzymy i podsmażamy. Na początku pieczarki będą  puszczać sok. Po odparowaniu wody z pieczarek, podsmażamy

Smak mojego domu
Pieczarki portobello , faszerowane soczewicą 191

Pieczarki portobello , faszerowane soczewicą Pyszne danie wegetariańskie , a jednocześnie doskonały dodatek do pieczonych mięs dla mięsożerców " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Szybkie w wykonaniu , banalnie proste , niebanalne w smaku . Bardzo lubię takie potrawy , gdyż zawsze mają wzięcie i ciekawie wyglądają , no na pewno lepiej i zdrowiej niż(...)style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Zdecydowanie zadowala mnie też fakt , że od jakiegoś czasu , nie ma problemu z zakupem tego rodzaju grzybów w sklepach , do niedawna były tylko pieczarki białe , a teraz ..brązowe , portobello " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Fajnie ! Oby więcej takich , pysznych ciekawostek Składniki

Ogrodnik w podróży
Pieczarki portobello faszerowane szpinakiem i serem ricotta 221

Pieczarki były dodatkiem do faszerowanej piersi kurczaka ( przepis tutaj ). Dopełniły całości Składniki: 4 pieczarki portobello (lub inne naprawdę duże) 250 g sera ricotta 2 łyżki zielonego pesto 2 garści świeżych liści szpinaku baby garść startego sera mozzarella 2 ząbki czosnku 1/2 świeżej, ostrej czerwonej papryczki 1 szalotka ok. pół pęczka natki pietruszki  sól, pieprz do smaku 2 miski Wykonanie(...)Pieczarki i szpinak umyć, osuszyć.  Z pieczarek usunąć nóżki. Z liści szpinaku oderwać łodyżki, a liście drobno pokroić. Do miski dodać szpinak, stary ser mozzarella, drobno posiekaną szalotkę. Wymieszać. Do drugiej miski dodać ser ricotta, pesto, drobno posiekaną, ostrą papryczkę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Kapelusze pieczarek najpierw nadziać mieszanką z serem ricotta, na wierzch

gutfut
Kotleciki z tofu i pieczarek 217

Kotleciki z tofu i pieczarek czyli niedzielny wege obiad Bardzo smaczne, wilgotne i maja jedną wadę – znikają w oka mgnieniu Nie musisz mieć dużej wprawy, żeby zrobić taki obiad. Trzeba uważać tylko przy smażeniu bo kotlety są delikatne i potrzebują delikatnego traktowania Propozycja podania: ⚪ Ryż na sypko ⚪ Mix sałat polany sosem winegret Kotleciki z tofu i pieczarek   Drukuj(...)Czas przygotowania 1 min Czas gotowania 10 min Czas całkowity 11 min   Ilość porcji: Kotleciki z tofu i pieczarek Recipe type: 2-4 Składniki 1 kostka tofu naturalnego 2 łyżki sosu sojowego 15 obranych pieczarek ½ cebuli białej ⅓ szklanki płatków jaglanych 1 jajko 2 ząbki czosnku sól ziołowa do smaku sól do smaku 1 łyżka czosnku niedźwiedziego/ pietruszki

Apetyt na Zielone
Jajecznica z pieczarkami i serem żółtym 190

Jajecznica to bardzo oklepane i stereotypowe śniadanie, aby nadać jej nieco innego smaku, trochę ją urozmaicić i wzbogacić, polecam dodać do niej na przykład pieczarki i ser żółty – świetnie się komponuje. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 2 Składniki: 4 jajka 200 g pieczarek 50 g sera żółtego 1 łyżka masła ½ łyżeczki soli(...)Przygotowanie: Pieczarki pokroić i poddusić na maśle przez około 10 minut. Dodać jajka, posolić i wymieszać. Na koniec posypać startym serem i chwilkę poczekać, aż ser się rozpuści. Krok po kroku: 1. Pokroić pieczarki 2. Podsmażyć pieczarki, a następnie dodać jajka i wymieszać 3. Wszystko posypać serem żółtym Pobierz wersję do druku

KuchniaWeDwoje.pl

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję