jako przekąski z dipem pomidorowym lub czosnkowym. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie! Skł adniki: 10 kromki chleba tostowego, 10 plasterki sera żółtego, 10 plasterki wędliny, 5 parówek pokrojonych w pół 2 jajka, bułka tarta, olej vegeta ( kupiona tutaj ) papryka słodka ( kupiona tutaj ) Przygotowanie: Każdą kromkę cienko rozwałkowujemy wałkiem dla lepszego zwijania. Odcinamy z każdej kromki skórki(...)każdą kromeczkę kładziemy żółty ser, plasterek szynki oraz połowę parówki i zawijamy. Krokiety zamaczamy w roztrzepanym jajku z przyprawami oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zarumienienia na złoto. Smacznego
Podróż w kulinariabułka paluch – 2 szt parówka – 2 szt cebula majonez ogórek keczup Bułkę naciąć wzdłuż ,ale nie do końca, podgrzać w mikrofali albo piekarniku, posmarować majonezem, układamy cieniutkie talarki cebulki i ogórka,, układamy gorącą parówkę, polewamy keczupem i majonezem
Camilla w kuchniŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO I PARÓWEK KIEDYŚ GDZIEŚ W INTERNECIE WIDZIAŁAM ICH ZDJĘCIE, ALE JAKOŚ NIE BYŁO WCZEŚNIEJ OKAZJI ŻEBY JE ZROBIĆ, WCZORAJ ZROBIŁAM JE NA MOJE URODZINY I OKAZAŁY SIĘ STRZAŁEM W DZIESIĄTKĘ ZNIKNĘŁY ZE STOŁU BŁYSKAWICZNIE I BYŁY NAPRAWDĘ PYSZNE I DO TEGO ZROBIŁAM JE W 5 MIN. SKŁADNIKI: CIASTO FRANCUSKIE 4 PARÓWKI 15 DAG ŻÓŁTEGO SERA
Swojskie jedzonkochętnie w przyszłości jeszcze raz zasmakuję haggis . English Breakfast W Szkocji tak samo jak w całej Anglii podaje się full English Breakfast , czyli smażone tosty, jajecznica, smażone plastry bekonu, parówki wieprzowe lub baranie, pieczone pomidory i fasolka w sosie pomidorowym. Do picia oczywiście herbata z mlekiem, ale jest również kawa i herbata bez mleka dla turystów. Nie mogłam(...)typowej angielskiej herbatki. Jej smak jest dla mnie neutralny, nie jest jej ani fanką ani wrogiem. Inaczej jest w przypadku śniadania, które bardzo mi smakowało. Najbardziej lubowałam się w parówkach i jajkach, dobre też były ciepłe pomidorki oraz tosty z masłem. Wiem, że typowe angielskie śniadanie nie należy do najchudszych, ale będąc w Szkocji mogłabym je jeść codziennie rano ponieważ
Projekty ze smakiemprzystawka syta i drzwi do lodówki na dłużej będą zamknięte . Składniki 6 porcji 6 naleśników 6 plastrów szynki parmeńskiej ( może być inna) 6 parówek 12 plasterków sera żółtego sos pomidorowy lub keczup. Wykonanie - Na naleśnik rozsmarować trochę sosu pomidorowego , na sos położyć plaster sera żółtego . - Na ser plaster szynki . Na brzegu ułożyć parówkę
Eli GotowanieLeczo na parówkach... Szybkie, pochodzące z Węgier, danie jednogarnkowe na bazie papryki. Przypominające trochę ratatouille. W Polsce przyrządza je się na wiele sposobów. Każdy dodaje inne składniki. U nas w domu robi się je z serdelkami. Składniki na duży garnek: 1,5 słoika papryki konserwowej 8 ogórków kiszonych 80 dkg pieczarek 6 serdelek 3 średnie cebule 3 ząbki(...)czosnku koncentrat pomidorowy sól, pieprz papryka ostra i słodka szczypta chili cayenne Cebule kroimy w piórka, parówki (obieramy ze skórek) i ogórki w pół talarki, pieczarki w plasterki (można je podsmażyć), paprykę kroimy w większe kawałki bo na pewno się trochę rozpadną, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko wrzucamy do garnka, przyprawiamy, zalewamy wodą i gotujemy aż do miękkości cebuli. dodajemy
Pelusiowa Kuchniawywar mięsny 1,5 L · kapusta kiszona 30 dag · cebula biała · papryka 2 strąki · tłuszcz · koncentrat pomidorowy 2 łyżki · mąka pszenna 1-2 łyżki · parówki cienkie 2-3 szt · sól · pieprz · przyprawa do zup Kapustę pokroić, zalać wywarem, ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości; pod koniec duszenia dodać koncentrat(...)pomidorowy, oprószyć mąką. Połączyć z kapustą i parówkami obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki, zagotować, doprawić do smaku
Camilla w kuchninich mleko oraz ser. Doprawiamy. Smażymy z tłuszczem lub bez (dowolnie). Najlepiej po przygotowaniu farszu, żeby omlet nie zdążył ostygnąć. Składniki na nadzienie: - ½ puszki krojonych pomidorów - 1 parówka - 3 pieczarki - sól - pieprz - zioła prowansalskie - masło/olej Przygotowanie nadzienia: Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (nie jest to konieczne, można rozgrzać patelnię bez tłuszczu, ja bym jednak zalecał chociaż odrobinkę). Wrzucamy pokrojoną(...)parówkę, pieczarki oraz pomidory z puszki. Całość dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Nadzienie wykładamy na jednej połowie omletu i przykrywamy drugą częścią. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakudwóch osób). Składniki: Omlet Po 2 jajka / na osobę 2 łyżki mleka Łyżka startego sera Sól, pieprz Szczypta ostrej papryki Farsz do omleta 1 mała cukinia 3 pomidory 2 parówki 1 cebula dymka lub szczypiorek Vegeta Pieprz Zioła prowansalskie Słodka papryka Olej Wykonanie: Pomidory parzymy i obieramy ze skóry a następnie kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w plasterki, przyprawiamy vegetą(...)Parówki kroimy również w plasterki. Dymkę lub szczypiorek drobno siekamy. Całość przyprawiamy ziołami prowansalskimi, papryką, pieprzem, ewentualnie solą i dusimy na patelni. Do miseczek wbijamy po 2 jajka, 2 łyżki mleka, przyprawiamy solą, szczyptą ostrej papryki, pieprzem. Energicznie roztrzepujemy widelcem. Na koniec dodajemy po łyżce tartego sera. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju. Smażymy pod przykryciem, aż cała
Smaki Ewywywar warzywny 1,5 L · ziemniaki 5 szt · por 30 dag · tłuszcz · parówki cienkie 4 szt · śmietana 18 proc 1/2 szkl · mąka pszenna 1-2 lyżki · sól · pieprz biały Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pory oczyścić, dokładnie umyć drobno pokrajać, usmażyć. Parówki obrać z osłonek, pokrajać w plasterki, połączyć z ziemniakami, porami oraz śmietaną
Camilla w kuchnismakują niż ... wyglądają :)) Tak było i tym razem. Prosta kompozycja smakowa, kilka ogólnie dostępnych składników pozwoliły stworzyć pyszne obiadowe danie. Składniki: 200g m akaronu 1/2 brokuła 3 parówki z szynki 200g pieczarek 2 cebule 1 łyżka oleju sól pieprz curry 200ml słodkiej śmietanki 18% garść startego żółtego sera Wykonanie: Brokuła oczyszczamy, gotujemy w lekko osolonej wodzie(...)minut. Makaron gotujemy al dente. Na oleju podsmażamy posiekane cebule, dodając do nich pokrojone w plasterki parówki oraz pokrojone na plasterki pieczarki. Lekko solimy i pieprzymy całość, jeśli lubimy dodajemy szczyptę curry. Następnie dorzucamy ugotowany wcześniej makaron, brokuły, trochę startego sera oraz śmietanę. Mieszamy całość dokładnie i przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Wierzch posypujemy resztą startego sera. Naczynie przykrywamy
Walijskie Pichceniewołowina bez kości 15 dag · ziemniaki 5 szt · ogórek kiszony 2 szt · tłuszcz · cebula · koncentrat pomidorowy 1 łyżka · śmietana 18 proc 1/2 szkl · mąka pszenna 1-2 łyżki · parówki cienkie 2-3 szt · natka pietruszki · koperek · sól · czarny pieprz mielony · imbir mielony · przyprawa do zup Mięso umyć, zemleć, zalać wywarem, dodać obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, ugotować(...)obrać, pokrajać w paseczki, podsmażyć razem z drobno pokrajaną cebulą i koncentratem pomidorowym, poddusić, połączyć z ziemniakami, śmietaną wymieszaną z mąką oraz obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki parówkami, gotować kilka minut, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać zieleniną
Camilla w kuchnibułka paluch 4 szt · parówki 4 szt · ogórki kiszone 3-4 szt · kapusta pekińska · keczup Bułki przekrawamy na pół, do środka wkładamy po jednej parówce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu, aż bułeczki lekko zarumienią. Następnie układamy pokrojoną drobniutko kapustę pekińską oraz pokrojone w plasterki ogórki. Całość polewamy keczupem
Camilla w kuchnibułka paluch 2 szt · ogórek kiszony 3-4 szt · cebula dymka · majonez · musztarda · keczup · parówki cienkie 2 szt Bułki przekroić na pół, posmarować majonezem, ułożyć plasterki ogórka, cebuli, dodać parówkę, !ogórek pokroić w kostkę i posypać po wierzchu razem ze szczypiorkiem, polac majonezem,, musztarda i keczupem
Camilla w kuchniwierzch): - mleko - sezam Prażona cebulka przygotowana według przepisu Prażona cebulka do hot-dogów : - 1 cebula - sól, mielony pieprz czarny - mąka pszenna - olej rzepakowy do smażenia Dodatki: - parówki - majonez (u mnie o smaku smażonej cebulki) - ketchup Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie: Bułki przygotowuję według podane wyżej przepisu. Formułuję z nich paluchy, lekko spłaszczam. A po wyrośnięciu smaruję mlekiem(...)minutach wyłączyć dolną grzałkę Gdy się pieką, przygotowuję cebulkę. Gotowe bułeczki jeszcze ciepłe przekrawam na pół, ale nie do końca. Otwieram, smaruję majonezem, obsypuję cebulką. Wkładam do środka parówkę zagrzaną w misce z gorącą wodą. Całość polewam ketchupem
Kuchnia co dnia