z parówkami - 964 przepisów (strona:34/65)

Serduszko z parówki i jajka 152

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com     1 parówka 1 jajko sól, pieprz Dodatkowo (opcjonalnie): 2 plastry wędzonego boczku ser żółty szczypiorek Romualda duńska (sos z firmy Folwark ) Parówkę przeciąć na pół zostawiając około 1-1,5 cm. Wygiąć, aby przypominała kształt serca a końce spiąć wykałaczkami. Na patelni podsmażyć boczek i na wytopiony tłuszcz położyć kiełbaskę. W środek wbić jajko

Di gotuje
Mumie na Halloween - parówki/kiełbaski w cieście francuskim 601

domowego - 2 opakowania vege kiełbasek grillowych z papryką POLSOJA (500g) lub innych - 1 łyżeczka majonezu sojowego lub majonezu z serka wiejskiego - 16 ziaren pieprzu czarnego (po 2 na każdą parówkę/kiełbaskę) *opcjonalnie: ketchup, majonez do maczania mumii  Opakowanie lub domowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w cienkie paseczki. Każdą parówkę/kiełbaskę owijamy 3-5 cienkimi paseczkami

Be Fit Be Strong
Naleśniki z parówkami i pieczarkami 174

Normal 0 21 Naleśniki: · mąka pszenna 3 szkl · mleko 1,5 szkl · woda gazowana 1,5 szkl · jajka 3 szt · sól Parówki- 8 szt Cebula – 3 szt Pieczarki –30 dag Olej- 30 dag Pieprz Sól    Normal 0 21 Wszystkie składniki ciasta miksujemy do uzyskania gładkiej masy, jesli jest zbyt gęsta dolewamy wody. Odstawiamy na 10 minut. Cebule(...)ciasto na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju., przekładamy na druga stronę, układamy plasterek sera i smażymy. Usmażony naleśnik układamy na talerzu, nakładamy ciepły farsz z pieczarek i   podgrzaną parówkę i rolujemy, można podać polane keczupem

Camilla w kuchni
zupa z mieszanki chińskiej 123

charakterystycznym smaku, z dużą ilością warzyw. Można dodać do niej śmietanę lub przecier pomidorowy, jak kto woli. Robi się ją ekspresowo.  Składniki: 300 g mrożonej mieszanki chińskiej 3 parówki kość wędzona 1/2 szklanki ryżu 1 łyżka śmietany sól,pieprz ziele angielskie i liście laurowe ostra i słodka papryka 2 ząbki czosnku natka pietruszki Kość wędzoną zalać dwoma litrami wody(...)dodać ziele angielskie i liść laurowy, gotować około kwadransa. Dodać mieszankę chińską i ryż, gotować aż warzywa będą miękkie. Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do zupy. Przyprawić czosnkiem i przyprawami. Zabielić do smaku. Podawać z pietruszką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kapuścianka z parówkami 134

ulubionych zup mojego męża, syta i bardzo smaczna. Zimą mocniej przyprawiam ją czosnkiem i pieprzem aby była rozgrzewająca. Składniki: kość wędzona 4 ziemniaki 200 g kapusty kiszonej włoszczyzna 3 parówki 1 cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki łyżka oleju ziele angielskie kostka rosołowa (można zastąpić solą) liście laurowe pieprz słodka i ostra papryka 2 łyżki przecieru pomidorowego Kość zalać wodą(...)wrzucić do zupy. Kiedy będą miękkie dodać kapustę i przecier pomidorowy i nadal gotować. Cebulę posiekać, czosnek rozdrobnić. Wrzucić je na rozgrzany olej i zeszklić. Dodać pokrojone w plasterki parówki, podsmażyć a następnie wrzucić do zupy. Przyprawić zupę wedle uznania, podawać gorącą z posiekaną natką pietruszki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zupa ogórkowa z cieciorką papryką i cukinią 149

cukinia ok 25 cm • 2 marchewki • 1 papryka czerwona • biała część poru • 1 mała cebula • 1 słoik cieciorki • 2 ziemniaki • 4 ogórki kiszone • 1 szklanka śmietany 18% • 2 kawałki parówki grubej • 2-3 łyżki oliwy z oliwek • 1/2 łyżki masła • pęczek ziół pietruszka,seler,lubczyk •sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Cukinię zetrzeć na grubej tarce marchewkę pokroić w plasterki(...)odcedzoną z zalewy cieciorkę 3. Ogórki zetrzeć na grubej tarce podsmażyć na patelni z dodatkiem masła  aż odparuje woda dać do zupy. Dodać śmietanę i pokrojone w plasterki parówki gotować 5 minut wszystko  razem doprawić solą pieprzem dodać posiekane zioła

W królestwie smaków Beaty
Omlet z kiełkami na patelnię 119

sklepach ), wzbogacony pomidorami i wędliną. Idealny pomysł na śniadanie. Składniki: podane na 3 omlety 2 jajka /na osobę 2 łyżki mleka/ na osobę Sól Pieprz szczypiorek Farsz 2 parówki lub 1 serdelek ( gruby ) 2 plasterki boczki wędzonego 1 łyżka masła klarowanego 3 pomidory ( sparzone pozbawione skóry ) Kilka zielonych oliwek bez pestek Opakowanie kiełków na patelnię Sól Pieprz olej Wykonanie(...)patelnię wykładamy 1 łyżkę masła klarowanego, dodajemy do niego pokrojona parówkę i boczek. Chwilę przesmażamy a następnie dodajemy pokrojone pomidory i oliwki. Na koniec wykładamy kiełki na patelnię. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do miseczki wbijamy 2 jajka, wlewamy 2 łyżki mleka. Roztrzepujemy i wsypujemy posiekany szczypiorek. Dodajemy sól, pieprz i mieszamy. Patelnię smarujemy olejem, wylewamy masę. Omleta

Smaki Ewy
,,Krokiety z chleba tostowego’’ 6873

jako przekąski z dipem pomidorowym lub czosnkowym. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie! Skł adniki: 10 kromki chleba tostowego, 10 plasterki sera żółtego, 10 plasterki wędliny, 5 parówek pokrojonych w pół 2 jajka, bułka tarta, olej vegeta ( kupiona tutaj ) papryka słodka ( kupiona tutaj ) Przygotowanie: Każdą kromkę cienko rozwałkowujemy wałkiem dla lepszego zwijania. Odcinamy z każdej kromki skórki(...)każdą kromeczkę kładziemy żółty ser, plasterek szynki oraz połowę parówki i zawijamy. Krokiety zamaczamy w roztrzepanym jajku z przyprawami oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zarumienienia na złoto. Smacznego

Podróż w kulinaria
Hot dog cebulowo ogórkowy 174

bułka paluch – 2 szt parówka – 2 szt cebula majonez ogórek keczup  Bułkę naciąć wzdłuż ,ale nie do końca, podgrzać w mikrofali albo piekarniku, posmarować majonezem, układamy cieniutkie talarki cebulki i ogórka,, układamy gorącą parówkę, polewamy keczupem i majonezem

Camilla w kuchni
Ślimaczki z ciasta francuskiego i parówek 502

ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO I PARÓWEK KIEDYŚ GDZIEŚ W INTERNECIE WIDZIAŁAM ICH ZDJĘCIE, ALE JAKOŚ NIE BYŁO WCZEŚNIEJ OKAZJI ŻEBY JE ZROBIĆ, WCZORAJ ZROBIŁAM JE NA MOJE URODZINY I OKAZAŁY SIĘ STRZAŁEM W DZIESIĄTKĘ ZNIKNĘŁY ZE STOŁU BŁYSKAWICZNIE I BYŁY NAPRAWDĘ PYSZNE  I DO TEGO ZROBIŁAM JE W 5 MIN. SKŁADNIKI: CIASTO FRANCUSKIE 4 PARÓWKI 15 DAG ŻÓŁTEGO SERA

Swojskie jedzonko
Co jadłam w Szkocji? 135

chętnie w przyszłości jeszcze raz zasmakuję haggis . English Breakfast W Szkocji tak samo jak w całej Anglii podaje się full English Breakfast , czyli smażone tosty, jajecznica, smażone plastry bekonu, parówki wieprzowe lub baranie, pieczone pomidory i fasolka w sosie pomidorowym. Do picia oczywiście herbata z mlekiem, ale jest również kawa i herbata bez mleka dla turystów. Nie mogłam(...)typowej angielskiej herbatki. Jej smak jest dla mnie neutralny, nie jest jej ani fanką ani wrogiem. Inaczej jest w przypadku śniadania, które bardzo mi smakowało. Najbardziej lubowałam się w parówkach i jajkach, dobre też były ciepłe pomidorki oraz tosty z masłem. Wiem, że typowe angielskie śniadanie nie należy do najchudszych, ale będąc w Szkocji mogłabym je jeść codziennie rano ponieważ

Projekty ze smakiem
Naleśniki z parówka 183

przystawka syta i drzwi do lodówki na  dłużej  będą zamknięte . Składniki  6 porcji  6 naleśników  6 plastrów szynki parmeńskiej ( może być inna) 6 parówek 12 plasterków sera żółtego  sos pomidorowy lub keczup. Wykonanie -  Na naleśnik rozsmarować trochę sosu pomidorowego , na sos położyć plaster sera żółtego . - Na ser plaster szynki . Na brzegu ułożyć parówkę

Eli Gotowanie
Leczo 157

Leczo na parówkach... Szybkie, pochodzące z Węgier, danie jednogarnkowe na bazie papryki. Przypominające trochę ratatouille. W Polsce przyrządza je się na wiele sposobów. Każdy dodaje inne składniki. U nas w domu robi się je z serdelkami.  Składniki na duży garnek: 1,5 słoika papryki konserwowej 8 ogórków kiszonych 80 dkg pieczarek 6 serdelek 3 średnie cebule 3 ząbki(...)czosnku koncentrat pomidorowy sól, pieprz papryka ostra i słodka szczypta chili cayenne Cebule kroimy w piórka, parówki (obieramy ze skórek) i ogórki w pół talarki, pieczarki w plasterki (można je podsmażyć), paprykę kroimy w większe kawałki bo na pewno się trochę rozpadną, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko wrzucamy do garnka, przyprawiamy, zalewamy wodą i gotujemy aż do miękkości cebuli. dodajemy

Pelusiowa Kuchnia
Kapuśniak Krzysztofa 154

wywar mięsny 1,5 L · kapusta kiszona 30 dag · cebula biała · papryka 2 strąki · tłuszcz · koncentrat pomidorowy 2 łyżki · mąka pszenna 1-2 łyżki · parówki cienkie 2-3 szt · sól · pieprz · przyprawa do zup  Kapustę pokroić, zalać wywarem, ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości; pod koniec duszenia dodać koncentrat(...)pomidorowy, oprószyć mąką. Połączyć z kapustą i parówkami obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki, zagotować, doprawić do smaku

Camilla w kuchni
Omlet leniwy z nadzieniem 172

nich mleko oraz ser. Doprawiamy. Smażymy z tłuszczem lub bez (dowolnie). Najlepiej po przygotowaniu farszu, żeby omlet nie zdążył ostygnąć.  Składniki na nadzienie: - ½ puszki krojonych pomidorów - 1 parówka - 3 pieczarki - sól - pieprz - zioła prowansalskie - masło/olej Przygotowanie nadzienia: Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (nie jest to konieczne, można rozgrzać patelnię bez tłuszczu, ja bym jednak zalecał chociaż odrobinkę). Wrzucamy pokrojoną(...)parówkę, pieczarki oraz pomidory z puszki. Całość dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Nadzienie wykładamy na jednej połowie omletu i przykrywamy drugą częścią. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku