kromki chleba kółko. Rozwałkuj je delikatnie. Wyłóż 4 kółkami wgłębienia na muffiny. Każdą kromkę posmaruj łyżeczką ketchupu. Boki 2 muffinek wyłóż wędliną, do 2 pozostałych włóż pokrojoną w talarki parówkę. Na małej patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż z dwóch stron na średnim ogniu pokrojoną pieczarkę i pomidora. Posyp je pieprzem, solą, a pomidora także bazylią. Odstaw na chwilę do wystygnięcia. Pokrój
Gotowanie to kochaniedziurę w żołądku!Musiało być smacznie, szybko i syto !Kanapki!Grzanki!Składniki-chleb lub bułka-Emmentaler ser topiony plastry Lactima-Gouda ser topiony Lactima-szczypiorek-parówka drobiowa-natka pietruszki-ketchup-pomidorki koktajlowe-oliwki zielone-imbir marynowany * do sushi dostepny TUTAJ-glassa sojowa- Słoneczne Pola od ZiarenkowoKromki chleba wysmaruj serkiem topionym Gouda, pokrój w plasterki(...)parówkę. Posyp szczypiorkiem. Im więcej witamin tym lepiej.Na wierzch połóż plasterki Emmentalera, polej ketchupem.Dodaj pomidorki koktajlowe i ...do piekarnika, aż się stopia serki. Wyłóż na talerz. Szybko po wierzchu glassa sojowa. Dodatkowo zielona pietruszka. Marynowany imbir dobry na wszystko, w tej kompozycji jest idealny ! Na samym końcu posyp ziarnami od Ziarenkowo i ...smacznego
Z Kuchni Do KuchniZUPA PARÓWKOWASkładniki:- 1kg parówek drobiowych- 1 udko z kurczaka- 800g pieczarek- 3 duże ziemniaki- 2 cebule białe- 300g papryki konserwowej- 300g ogórka zielonego- 2 kostki rosołowe z pietruszką i lubczykiem- 4 liście laurowe- 5 ziaren pieprzu czarnego- 3 ziarna zioła angielskiego- 3 ziarna owoców jałowca- 1 łyżeczka lubczyku otartego- 1 łyżeczka majeranku- 100g koncentratu pomidorowego- 50g ketchupu łagodnego- 1 łyżka(...)kostki rosołowe, liście laurowe, pieprz czarny, zioło angielskie, owoce jałowca, lubczyk otarty oraz majeranek. Zalewamy wodą i przygotowujemy wywar. Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka. Parówki kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do garnka. Paprykę konserwową oraz ogórka zielonego również kroimy w drobną kostkę po czym dodajemy do garnka. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, cebulę obieramy
Mentor SmakuBardzo prosta w przygotowaniu, nie wymaga wielu składników, nie można jej kupić w żadnym sklepie a smakuje wyśmienicie z każdym pieczywem.Składniki:-0,5 kg dobrych parówek-4 ugotowane jajka-15 dkg pieczarek-cebula-olej do smażenia-pieprz-przyprawa warzywna Na niewielkiej ilości oleju szklimy dowolnie pokrojoną cebulkę.Dodajemy pokrojone pieczarki. Posypujemy delikatnie pieprzem(...)przyprawą warzywną i smażymy do odparowania wodya następnie studzimy. Jajka, parówki i pieczarki z cebulką mielimy przez maszynkę. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.Doskonale smakuje z każdym pieczywem i ogórkiem kiszonym lub innymi dodatkami.Smacznego
Maminek kulinarnyproste składniki przynoszą bardzo ciekawe rezultaty. Tak jest w przypadku tych paczuszek, które fajnie sprawdzają się na domowych impreskach :)Składniki:- 1 opakowanie ciasta francuskiego- 250 g parówek- 1 ser pleśniowy camembert- zioła prowansalskiePrzygotowanie:Ciasto francuskie kroimy w kwadraty. Każdy kwadrat nadziewamy pokrojonym w plasterki serem oraz parówką, a wierzch posypujemy szczyptą ziół prowansalskich. Pieczemy
Zainspirowana w kuchnianalizować produkty, jakie podaje im do jedzenia. Na opakowaniach wędlin i innych kanapkowych wynalazków znajdujemy opis, że w składzie jest na max 80% mięsa. Czyli w przysłowiowej parówce w przeciętnej cenie jest tylko pół parówki mięsa, a reszta to dziwne dodatki, różnie pooznaczane. Dlatego też zbawieniem okazał się szynkowar. Jest to bardzo fajne urządzenie, dzięki niemu
Malinowe Pocałunkiwariantów zup :) Na pewno znacie zupę pomidorową. Niektórzy jedzą ją z ryżem, inni z makaronem, jeszcze inni zabielają ją śmietaną, a ja jak byłam mała to zawsze dorzucałam sobie... parówkę :D mniam! Gdyby ktoś zapytał mnie o mój smak dzieciństwa, od razu wykrzyknęłabym: parówki i pomidorowa! Jako, że jestem uzależniona od zup (jem je nawet latem!), to zapraszam
Kitchens Alphabetpuszki konserwowej dojrzałe pomidory kilka sztuk przecier / koncentrat pomidorowy 1 szklanka / mała puszka skrobia kukurydziana lub tapioka 2 łyżeczki czosnek 1 ząbek tymianek, majeranek, pieprz, sól do smaku parówki lub kiełbaski bezglutenowe kilka sztuk Przygotowanie: Ciecierzycę namoczyć na noc w wodzie. Następnego dnia wodę wymienić na świeżą i ugotować do miękkości. Wodę odlać. Dodać obrane ze skórki(...)pokrojone na kawałki pomidory, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz przecier pomidorowy (lub koncentrat i wodę), przyprawy i pokrojone parówki, gotować kilka minut mieszając. Skrobię rozrobić z małą ilością zimnej wody, wlać do sosu, zagotować do zgęstnienia
głodny alergikwszystkiego, co świeże. Dlatego warto założyć "parapetową" szklarnię i hodować własne zioła. Leczo SKŁADNIKI: - 2 duże cukinie - 3 duże papryki (różne kolory) - pęczek świeżego majeranku - 1 cebula - 6 parówek (może być też kiełbasa) - sól - pieprz - 1-2 łyżki ziarenek smaku - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka papryki słodkiej - 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego - pół łyżeczki pieprzu ziołowego(...)kostkę. Zalewamy wodą do połowy wysokości warzyw. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kilka ziaren czarnego pieprzu, ziarenka smaku. Dusimy aż zmiękną. Następnie kroimy parówki w kawałki i podsmażamy z cebulką na smalcu i wrzucamy do garnka razem z tłuszczem. Dodajemy posiekany, świeży majeranek, wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze aż wszystko zgęstnieje
Zainspiruj się kuchniąporcje: 1-2 kromki chleba tostowego 2 jajka 2 plasterki salami1 parówkamasło sól, pieprz do smaku Miseczki (foremki) wysmarowałam masłem. Do środka nałożyłam: pokrojony w kostkę chleb, salami, pokrojoną parówkę. Na wierzch wbiłam jajko. Zapiekałam w piekarniku (10-15 min. w 200st.), aż jajko się ścięło. Podawałam doprawione solą i pieprzem. Całość można podać ze szczypiorkiem, startym żółtym serem, pomidorem
bastalenakiełbaską. Według mnie doskonale nadaje się na leniwe, sobotnie śniadanie lub kolację. Ropuszka w dziurze 3 jajka 150ml mleka 300g mąki ulubione przyprawy 1/2 cebuli 2 białe kiełbaski2 parówki 2 łyżki oliwy Mąkę, mleko i jajka połączyłam i zmiksowałam. Ciasto posoliłam, dodałam przyprawy i odstawiłam na chwilę. Parówki i kiełbasę lekko obsmażyłam (w całości). Spód naczynia żaroodpornego polałam
bastalenazapisałam skąd pochodzi..ale prawdopodobnie z książki Kuchnia Polska.. 25 dag średniego makaronu (kolanka,penne, rurki, świderki, krajanka,muszelki, motylki itp.) [ u mnie kokardki] 20 dag parówek lub wędzonego boczku 1-2 cebule 1-2 strąki kolorowej papryki 1 mała puszka pomidorów w zalewie 3 łyżki margaryny 1/2 szklanki gęstej śmietany 1 łyżka oleju(...)Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody z łyżką oleju. Dokładnie odcedzić i wymieszać z łyżką margaryny. Cebulę drobno posiekać, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w makaronik, parówki obrać z osłonek i pokroić w kostkę. Jarzynki razem z boczkiem zeszklić na tłuszczu. Pomidory rozgnieść widelcem i razem z zalewą dodać do sosu, smażyć, na niewielkim ogniu stale mieszając
Moje domowe kucharzeniezłotych. Kawa lub herbata gratis. Na śniadania zaprasza od 9:00. źródło: fanpage Sielsko Anielsko Apetito, ul. Zana 32B Do wyboru jest kilka propozycji śniadaniowych, m.in.: parówki, jajecznica czy omlet. Ceny wahają się od 5,50 do 11 zł. Napoje płatne dodatkowo. Otwarte od poniedziałku do piątku od 9:00. źródło: fanpage Apetito Giuseppe, ul.Hipoteczna 3Restauracja(...)skład śniadań - brak. Ale udało mi się dowiedzieć, że śniadania są po 11 zł, a do wyboru: panini z 4 składnikami, kiełbaski, jajecznica czy naleśniki. Nie zabraknie także nieśmiertelnych parówek i twarożku. źródło: fanpage Giuseppe Kanapki i Dodatki, ul. Krakowskie Przedmieście 39 lok. 4 Bardzo duży wybór kanapek. Są też tosty lub śniadanie dnia w cenie
Pasja Smakuporcja zakwasu (lub słoik, butelka kupnego)- ok.200g wędzonego boczku- 2 średnie cebule- 3-4 duże ząbki czosnku- 3-4 białe kiełbaski (lub wedle uznania)- 2-4 dobre,cienkie parówki (nie trzeba)- ok.3/4-1 szklanki kwaśnej śmietany 12 lub 18% (lub jogurtu greckiego)- 4-6 łyżek aromatycznego majeranku- 1/2-1 garści suszonych grzybów- sól, świeżo mielony pieprz- ok.1l wywaru (albo od parzenia(...)razu gdy tylko poczujemy aromat smażonego czosnku zdejmujemy patelnię z ognia (by się nie przypalił). Całość dodajemy do gotującej się zupy. Na tej samej patelni podsmażam plastry cienkiej parówki, do zrumienienia. Dodaję je również do zupy. Dolewam wodę do uzyskania pożądanej konsystencji.Białą kiełbasę obieram z flaka i kroję na mniejsze kawałki (takie na raz) i dodaję do garnka
Smaczne Zdrowelubi chyba każdy. U nas to taka klasyka, dlatego sałatka jest obowiązkowa na wszelkich uroczystościach:) Składniki: 6 dużych ziemniaków,2 marchewki,4 jajka,2 grube parówki,1/2 pora, puszka groszku,6 ogórków kiszonych,4 łyżki majonezu,sól, pieprz. Przygotowanie Ziemniaki i marchew umyć, ugotować w łupinach do miękkości, następnie ostudzić. Obrać ze skóry(...)pokroić w kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, oskubać i pokroić w kostkę. Por sparzyć wrzątkiem, pokroić w kosteczkę. Parówki obrać ze skóry i również pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę i odsączyć wraz z groszkiem, dodać do reszty składników. Dodać majonez, doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać
Z miłości do słodkości