konserwowymi ogórkami i papryką. Może ktoś z Was nie jadł i mu zasmakuje?! :) Prawdę mówiąc można powiedzieć, że wyszła (wiadomowp;) jajecznica lub warzywa z jajkami:) Składniki: 4 jajka 2 parówki z szynki 1 średnia cebulka 2 mniejsze konserwowe ogórki (możecie zastąpić je kiszonymi) 2 - 3 plasterki kolorowej papryki marynowanej sól, pieprz masło Przygotowanie: na patelni rozgrzej masło, podsmaż pokrojone(...)talarki parówki, gdy będą miękkie i lekko zarumione dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulkę, chwilę smaż aż cebulka się zeszkli; w miseczce wymieszaj jaja z solą i świeżo zmielonym pieprzem; na patelnię wrzuć marynowane warzywa, chwilę przesmaż do połączenia składników i dodaj jaja; można jeszcze posypać szczypiorem - ja akurat nie miałam; smacznego śniadania
Zasmakuj KuchniJeśli macie mrożone warzywa i chcecie je dobrze wykorzystać to wrzućcie je do makaronowej zapiekanki. Dodatki? Proste: ser, parę parówek (ewentualnie wędlina, kurczak, mięso mielone lub bezmięsnie - co macie i lubicie) i sos z ziołami. Składniki: ok. 3 szklanek makaronu świderki (lub penne) warzywa mrożone: ile? dodałam po większej garści: żółta fasola, zielona cięta fasola, groszek zielony, kukurydza, kilka kwiatów(...)brokułów i kalafiora, marchewka 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 2 suszone pomidory pokrojone w kosteczkę ser brie naturalny 125 g 4 parówki z szynki przyprawy do smaku: vegeta natur, sól, pieprz, lubczyk, majeranek, papryka słodka i ostra masło klarowane do smażenia 1,5 łyżki bułki tartej do posypania (opcjonalnie) sos: szklanka bulionu szklanka mleka 5 dag masła ząbek
Zasmakuj Kuchniżółtko jest płynne po upieczeniu. ciasto: 40 dkg mąki pszennej typ 500 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru 2 dkg drożdży 200 ml letniej wody Dodatki: 1 burak pieczony 4 parówki małe 4 jajka 7 oliwek zielonych 1/2 papryki zielonej 1 garść rukoli 4 pomidorki koktajlowe oliwa z pomidorów suszonych czosnek z pomidorów suszonych zioła prowansalskie natka pietruszki pieprz Ciasto(...)piekę jeszcze około 15 minut aż zrobią się rumiane Zimne bagietki kroję wzdłuż, na środku wyjmuję trochę miąższu wbijam jajko polewam oliwą, posypuje ziołami, układam plastry buraka, dodaję plasterki parówki, kawałki papryki paseczki, pokrojone oliwki, dodaje czosnek z zalewy, pomidorki połówki. Można posmarować bagietki świeżym czosnkiem rozgniecionym. Posypuje pieprzem wstawiam do piekarnika na około 10 minut, temp 200 stopni
wesoła kuchniaduża cebula olej do smażenia ok.3 łyżek mąki 300 ml.bulionu mięsnego 1 łyżeczka musztardy 25 dag.pieczarek 100 ml.kremówki30% 2 łyżki papryki słodkiej w proszku sól i pieprz ********************************************* Parówki obrać z osłonek i pokroić na kawałki.Pieczarki opłukać i obrać,pokroić w plasterki.Cebulę drobno posiekać.Fasolkę odcedzić.Cebulę podsmażyć na oleju , dodać do rondla.Dorzucić parówki i podsmażone pieczarki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiresztek tego co zostało. Jak widać nie trzeba specjalnie marnować jedzenia. Nie raz się przekonałam, że z takich czystek wychodzą najlepsze dania SKŁADNIKI : ziemniaki – 8 sztuk jajka – 2 sztuki parówki lub kabanosy– 4 sztuki ogórki konserwowe – 2 sztuki kukurydza – 1 mała puszka ser żółty lub parmezan zielona cebulka – pół pęczka papryka słodka sól i pieprz margaryna do smażenia PRZYGOTOWANIE : Ziemniaki(...)obrać, pokroić na pół i ugotować w posolonej wodzie. Odlać wodę i ubić ziemniaki. Pokroić parówki lub kabanosy i ogórki konserwowe na kawałki. Przesmażyć na patelni z kawałkiem margaryny. Dodać ubite ziemniaki, kukurydzę i przyprawy. Wbić jajka i wszystko wymieszać. Zieloną cebulkę posiekać i dodać po wyłączeniu palnika. Przełożyć do miski i posypać serem
kuchniabellissima.wordpress.comtrzeba zrobić coś do jedzenia co rozgrzeje porządnie i se smakiem zapraszam na leczo kiełbasiane . Składniki 10 średnich ziemniaków 5 sztuk serdelka z szynki ( bądź parówki z szynki ) 3 kolorowe papryki 2 cebule 2 cukinie 10 pieczarek 5 łyżek ketchupu 2 łyżeczki pieprzu ziołowego sól do smaku pieprz czarny(...)skórką , ziemniaki obieramy i także kroimy w kostkę,pieczarki ,paprykę , jak mamy wszystkie warzywa przygotowane , przesmażamy około 10 minut , na koniec dodajemy cebulę pokrojoną w talarki i pokrojoną parówkę bądź serdelki , wszystko zalewamy wodą aż nasze warzywa będą zakryte , dodaje ketchup , przyprawy i gotujemy na małym ogniu do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Jak ziemniaki są miękkie , doprawiamy
Mój Smaknaprawdę smaczne. Podane z gulaszem czy po prostu z łyżką jogurtu naturalnego będą stanowić wspaniały posiłek. Składniki; 1 średnia cukinia (ja obrałam i wydrążyłam środek) 3 ziemniaki 2 grube parówki ok, pół szklanki startego sera żółtego 1 cebula 1 marchew 2 ząbki czosnku 1 jajko 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki mąki(...)marchew oraz cebulę obieramy. Cukinię ścieramy na tarce o średnich oczkach, posypujemy solą i odstawiamy aby puściła sok. W tym czasie ścieramy ziemniaki, cebulę a także marchew. Ścieramy także parówki oraz ser. Cukinię dokładnie odciskamy z soku i wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy przeciśnięty czosnek, jajko oraz przyprawy. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Na końcu dodajemy stopniowo mąkę. Ilość
Radość kipiąca uśmiechem.Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Mąka pszenna – 2 szkl Drożdże świeże – 5 dag Woda ciepła -0,5 szkl Olej – 1 łyżka Ser żółty – 10 dag Parówki – 25 dag Koncentrat pomidorowy – 2 łyżki Sól Pieprz Zioła prowansalskie Z maki, drożdży, wody oraz oleju oraz szczypty soli zagnieść ciasto- tak jak na pierogi, następnie odstawić je w ciepłe miejsce(...)wyrobić go jeszcze raz przez kilka minut i rozwałkować na placek grubości ok. 0,5 cm Ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową pieczenia. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, następnie rozłożyć parówki pokrojone w cienkie plasterki i posypać startym serem, na końcu doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 minut. Podawać gorące
Camilla w kuchnidobry. Spróbujcie! TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: 1-30 min PORCJE: 1 Gulasz warzywny w dyni 20 dag mięsa z szynki 1 cebula kilka plasterków szynki 1 laska kiełbasy 1 parówka 1 pęczek natki pietruszki 1/2 słoiczka papryki marynowanej 1/2 cukinii 1,5 dyni (małe) sól, pieprz, kucharek Cebulkę poszatkować, mięso z szynki pokroić w kostkę. Wrzucić cebulkę na patelnię(...)olejem i lekko zarumienić. Dodać mięso z szynki. Następnie pokroić w kostkę cukinię i pół dyni, kiełbasę i parówki w mniejsze kawałki. Szynkę pokroić w kwadraciki. Wszystko dodać na patelnię i smażyć ok. 8 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w mniejsze kawałki paprykę marynowaną oraz poszatkowaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku i podsmażać jeszcze chwilkę. Całą dynię obkroić
Gotuję TestujęSkładniki: 4 bułki w kształcie litery U 4 dobrej jakości parówki sałata cebula sos amerykańskie Fanex sos gyros Fanex ketchup nr VII Fanex cebula prażona Fanex Przygotowanie: Bułki i parówki … Czytaj dalej Hot dogi
czarrna od kuchniniewielu produktów,jest prosta w przygotowaniu i smaczna.Z powodzeniem może zastąpić obiad lub kolację. Składniki: pół średniej kapusty pekińskiej pół papryki czerwonej pół ogórka sałatkowego pół pęczka rzodkiewek 3 parówki 3 łyżki majonezu sól,pieprz Przygotowanie: Kapustę kroimy drobno i przekładamy do miski.Paprykę kroimy w kostkę,ogórka w półplasterki a rzodkiewki i parówki w cienkie plasterki.Dodajemy majonez,przyprawiamy solą
słodkie i nie tylko historie kulinarneulubionych serów i gotowe! Druga propozycja to moja ukochana carbonara, chrupiący boczek, parmezan, śmietanka i żółtka i można zajadać! Trzecia propozycja to makaron z sosem pomidorowym i... parówką. To opcja, którą na pewno pokochają dzieci. Używam spaghetti i przygotowuję najprostszy sos marinara, czasami ratuję się także gotowymi sosami ze słoika (np. Łowicz do spaghetti), wiem(...)najzdrowsze i warto wybrać wariant z sosem domowej roboty, ale raz na jakiś czas ta opcja też nikogo nie zabije. Parówkę można pokroić i wrzucić do sosu, by się podgrzała, ja natomiast kroję ją na plasterki i przesmażam na chrupko na oleju kokosowym. Część wrzucam do sosu, a częścią posypuję już gotowe danie. Wierzcie lub nie, ale smakuje
Cooking Monsterczas bardzo chętnie gotuję i wekuję sama. Ale są też dni, kiedy potrzebuję zabrać coś gotowego za sobą, a po powrocie do domu mam ochotę zjeść nawet zimne syfne parówki, które kupił sobie mój mąż, razem ze słoikiem nutelli, bo czekanie na jajko sadzone to zbyt długi wysyłek. Co można kupić sobie ze zdrowych, gotowych dań? Dostawcami są zarówno(...)fermentowanej soi, które wystarczy tylko podgrzać. Trochę się czuję jak Ch*jowa Pani Domu po tym wpisie, ale lepiej mieć coś zdrowego szybko, niż jeść te zimne parówki, a produkty, które kupiłam były bardzo smaczne. Na pewno zaprzyjaźnię się zwłaszcza z hummusem burakowym p, Grażyny i zakwasem. Z praktycznych rzeczy, to zostawiłam sobie też nasiona dyni, żeby posadzić
Ugotowane pozamiataneulubionych serów i gotowe! Druga propozycja to moja ukochana carbonara, chrupiący boczek, parmezan, śmietanka i żółtka i można zajadać! Trzecia propozycja to makaron z sosem pomidorowym i... parówką. To opcja, którą na pewno pokochają dzieci. Używam spaghetti i przygotowuję najprostszy sos marinara, czasami ratuję się także gotowymi sosami ze słoika (np. Łowicz do spaghetti), wiem(...)najzdrowsze i warto wybrać wariant z sosem domowej roboty, ale raz na jakiś czas ta opcja też nikogo nie zabije. Parówkę można pokroić i wrzucić do sosu, by się podgrzała, ja natomiast kroję ją na plasterki i przesmażam na chrupko na oleju kokosowym. Część wrzucam do sosu, a częścią posypuję już gotowe danie. Wierzcie lub nie, ale smakuje
Cooking Monsterzapiekankę która prawie robi się sama! Kto ma ochotę na warzywną zapiekankę? No więc zapraszam! Składniki; 2 średnie cukinie (młode bez gniazd nasiennych) około 5 - 6 ziemniaków 3 grube parówki lub inna wędlina sól, pieprz , przyprawa do ziemniaków sos; 1,5 szkl. śmietany 18% 3 jajka 20 dag sera żółtego sól, pieprz, gałka muszkatołowa oliwa do wysmarowaia formy Przygotowanie; Cukinię(...)także pokroić w plastry. Naczynie posmarować oliwą a warzywa oprószyć przyprawami. W naczyniu żaroodpornym układać plastry na przemian ( plaster cukinii, plaster ziemniaka ) i tak do zapełnienia formy. Parówki również pokroić w plastry i powkładać w wolne szczeliny między warzywami. Całość jeszcze raz po wierzchu oprószyć przyprawami. W misce roztrzepać widelcem wszystkie składniki sosu ( sera dodać pół porcji. )Powstałą masą
Radość kipiąca uśmiechem.