migas, więc moja wersja jest nieco bardziej podrasowana :) Przepis dostałem od Marty, która jest w Hiszpanii, a ona dostała go od babci kolegi :) Składniki: - czerstwy chleb - czosnek - cebula - jakieś parówki - papryka (opcjonalnie, bo jest zima, ale ja kupiłem w promocji) - słodka papryka w proszku Wykonanie: Chleb kroimy drobno, nawet bardziej drobno niż ja. Zalewamy go wodą, tu cytat: " żeby były
Kryzysowa Książka Kucharskakiełbasy najczęściej jada, ponieważ surowce, z których są wykonane zadowolą najwybredniejszych. Niezależnie od tego jakimi kryteriami się posługujemy. U mnie po świętach została, klasycznie, biała oraz posiłkowałem się parówkami :) Kiełbasy takie są zazwyczaj w Wielkanoc gotowane, a podsmażenie spowoduje, że otrzymają nowe życie. Składniki: - kiełbasy, które zostały nam ze świąt - małe cebule - podłużne bułki Wykonanie: Kiełbasy i cebulę pokroić
Kryzysowa Książka Kucharskapewne tabu oraz próbuje zracjonalizować nie tylko samo zjawisko, ale generalnie relacje międzyludzkie w sensie ogólnym. Zdecydowanie polecam dla ludzi o otwartych umysłach! Składniki: - młode ziemniaki - cebula - marchewka - jakieś parówki - olej Wykonanie: Wszystko obieramy, kroimy na plasterki i mieszamy. Wkładamy na folię aluminiową i dolewamy trochę oleju. Zawijamy pakunek i umieszczamy na grillu. Ja podałem najprostszą wersję
Kryzysowa Książka Kucharskapigs in quilt” czyli świnki w patchworku. Rzeczywiście – pieczone kiełbaski w cieście francuskim zawijanym naprzemiennie (naprawdę nie jest to skomplikowane) wyglądają jak patchworkowy wzór :) Składniki: 10 kiełbasek/ parówek cienkich 1 opakowanie ciasta francuskiego oliwa sól, pieprz musztarda, ketchup, inny ulubiony dodatek Wykonanie: Do przygotowania kiełbasek w cieście francuskim potrzebujemy blachę lub podłużne naczynie żaroodporne. Smarujemy je delikatnie oliwą
Pociąg Do Kuchnidzieci najczęściej bardzo chętnie zjadają? Parówki! Czego nie lubią na swoich talerzach? Zielonych warzyw. Jak sprawić, aby jedno i drugie „pochłaniały” równie ochoczo? Przyrządzić im dziecięcy fusion! Zastanawiałam się, co takiego jest w zielonych warzywach, że nie wzbudzają entuzjazmu dzieci, kiedy widzą je na swoich talerzach. Doszłam do wniosku, że skoro dzieci – […] Artykuł Spaghetti „ośmiornica
Wiszniówkaopłukać, obrać z łyka (chyba, że używacie mrożonej poza sezonem), ugotować na półtwardo w wodzie z solą. Odcedzić, ale nie wylewać wody. Cebulkę obrać, drobno posiekać, zeszklić na maśle. Parówki bankietowe (te małe) naciąć z każdego końca na krzyż. Dorzucić do cebulki i podsmażyć. Dodać koncentrat, sól, pieprz, paprykę i pół szklanki wody z gotowania fasolki. Wymieszać. Dorzucić fasolkę. Dodać
Pociąg Do KuchniSkładniki: serek topiony parówka szczypiorek oliwka zielona bądź czarna czarny sezam krakers
Moja Galeria SmakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Hot dogi z domową bułką, parówką i warzywami. Są proste w wykonaniu, dużo dużo zdrowsze i smaczniejsze niż te z budki na mieście. Doskonałe do podania na obiad, kolację jak również imprezę. Post Hot dogi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeMONTAŻ I PODANIE (2 min) Bułki podgrzać, a kiełbaski/parówki najlepiej szybko obsmażyć lub zgrillować dla uzyskania lepszego smaku. Na bułce położyć cebulę, paprykę oraz ogórki, następnie parówkę, a wszystko polać solidną porcję ulubionej musztardy. Porcja odnawia małą dawkę życia. Wcinać w imię Columbii! OM NOM NOM! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny
Nerds KitchenWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczne bułeczki a’la hot- dogi z parówką, papryką i ogórkiem. Smakują na ciepło jak i na zimno. Możemy zabrać je na piknik, do szkoły czy pracy. Są idealną przekąską. Polecam Post Domowe hot dogi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeCorn god (źródło: flickr.com: IntangibleArts) Corn dog to amerykańskie danie, będące zmodyfikowaną wersją hot doga. To nic innego jak parówka nadziana na patyczek, obtoczona w cieście kukurydzianym i smażona w głębokim tłuszczu
WojnaNaSmaki.plświeżość, jeśli umieścimy w chlebaku surowe jabłko. 4# Jeżeli chcemy zapobiec zalęgnięciu się szkodników w pojemnikach, w których trzymamy mąkę, kaszę lub ryż, umieśćmy w środku liść laurowy. 5# Parówki na śniadanie, nie muszą być nudne ;) 6# Zwykłą oliwę o neutralnym zapachu możemy aromatyzować różnymi ziołami. Podobnie możemy uszlachetnić ocet. Potrzebne produkty: dowolny olej, ocet winny lub jabłkowy, dowolna kompozycja
Kolejny blog o gotowaniupotem jeść mógł ktoś. I nie zawsze to musi być Matka. Wystarczy, że ja owsiankę wylizuję do dna ;) bułka pełnoziarnista serek kremowy smakowy (rukola&zioła) jajko sadzone parówka plaster zielonego ogórka plaster papryczki chilli garść rukoli Wystarczy wszystko złożyć. I zajadać się ze smakiem... zwierzakiem
bastalenałyżeczki – sól – 0,5 łyżeczkiFARSZ: – pieczarki – 250 g – cebula – 2 szt – ser żółty – 100 g – wędlina ( u mnie parówki ) – 100 g – czerwona papryka – 1 szt – natka pietruszki – 2 łyżki – sól – szczypta – olej – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Żółtka oddzielamy od białek.Ucieramy
Ostra na Słodko