Składniki: 4 bułki do hot dogów 4 dobrej jakości parówki 2 pomidory ogórek kawałek papryki sos 1000 wysp Fanex sos czosnkowy Fanex ketchup premium Fanex Przygotowanie: Bułki i parówki obsmażyć … Czytaj dalej Hot-dogi
czarrna od kuchnirozwałkować naprawdę cienko. Bierzemy teraz część kakaową i rolujemy ją na wałek o długości 55cm. Następnie ciasto ciemne nakładamy na jasne i jasnym zawijamy kakaowe. Wygląda to trochę jak parówka w cieście :). Gotowy rulonik przekrawamy na pół i w ten sposób powstają nam dwa ruloniki o długości ok. 28cm. Tak samo postępujemy z resztą ciasta. Po zakończonej pracy mamy(...)rozwałkować naprawdę cienko. Bierzemy teraz część kakaową i rolujemy ją na wałek o długości 55cm. Następnie ciasto ciemne nakładamy na jasne i jasnym zawijamy kakaowe. Wygląda to trochę jak parówka w cieście :). Gotowy rulonik przekrawamy na pół i w ten sposób powstają nam dwa ruloniki o długości ok. 28cm. Tak samo postępujemy z resztą ciasta. Po zakończonej pracy mamy
Mania Wypiekanialeczo też uwielbiam. Ponieważ zimową porą cena papryki jest dosyć wysoka, właśnie teraz, jesienią, robię sobie zapas leczo na zimę. Wystarczy szybko podsmażyć kiełbaskę, pierś z kurczaka czy parówki ( bo są i tacy co jadają leczo z parówką), ugotować ryż, kaszę, makaron a nawet nie gotować i zjeść po prostu leczo z chlebem. W lato, leczo ma u mnie nieco
Mieszam w Garnkusię opublikować 13 przepisów: Dania obiadowe: Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli Domowy wiejski garnek, czyli niezawodny jednogarnkowiec Krokiety z pikantnym farszem i parówką Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą Słodkości: Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami Jogurtowe muffinki z jagodami Kokosowy pudding chia(...)musem z brzoskwiń Gumi-jagodowe ciacho kokosowe Inne: Domowe masło kokosowe Top 5 najpopularniejszych wpisów wakacji to: Domowe masło kokosowe Krokiety z pikantnym farszem i parówką Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Domowy wiejski garnek, czyli niezawodny jednogarnkowiec Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli Na topie moje eksperymenty z kokosem i dania
Cooking MonsterKolejna szybka potrawka z fasolką szparagową. 30 dkg fasolki szparagowej 2-3 parówki 1 cebula kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz koperek Fasolkę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, odcedzić. Posiekaną cebulę zeszklić,dodać pokrojone na plasterki parówki, podsmażyć. Następnie dodać fasolkę, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Pod koniec wsypać pokrojone na kawałki pomidorki, koperek
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 1 mała główka sałaty lodowej 4 parówki z szynki 6 pomidorków koktajlowych żółtych 6 pomidorków koktajlowych czerwonych 4 suszone pomidory 1 średnia cebula 3 ogórki kiszone 200 g sera typu fety 8 - 10 łyżek oliwy z oliwek pieprz, papryka słodka, majeranek, suszony czosnek Jak przyrządzić? Umytą i osuszoną sałatę posiekaj, ułóż w głębszej misce. Dodaj umyte(...)cebulę i suszone pomidory pokrojone w drobniejszą kostkę. Ogórki kiszone posiekaj w cieńsze plastry, fetę pokrusz. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Na kilku łyżkach oliwy zrumień pokrojone w talarki parówki, dopraw majerankiem, słodką papryką i suszonym czosnkiem. Gdy ładnie się zrumienią lekko je ostudź i dodaj do sałatki, polej oliwą, przypraw do smaku, wszystko dokładnie wymieszaj, by składniki się
Zasmakuj Kuchnipapryki czerwonej 500 g dojrzałych pomidorów 300 g kurek 200 g pieczarek 1 średniej wielkości cukinią 2 cebule 300 g kiełbasy śląskiej 200 g cienkich parówek 3 łyżeczki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku 1 kostka rosołowa 4 łyżki oleju papryka słodka i ostrą do smaku 500 ml wody(...)pokrojone pomidory. Następnie dodajemy przyprawy i kostkę rosołową. Prużymy około 15 minut. Następnie wlewamy wodę i dodajemy przecier. Gotujemy około 15 minut. Do lecza wsypujemy kurki i pokrojone parówki, zmniejszamy gaz i mieszając doprawiamy do smaku, chwilkę gotujemy. Leczo studzimy, najsmaczniejsze jest kiedy trochę postoi. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliKolorowa, lekko chrupiąca sałatka... Smaczna:) Składniki: 3 łodygi selera naciowego; 2 parówki cienkie; 1 puszka kukurydzy; 1 czerwona papryka; 2 jajka; 1 cebula; szczypiorek; majonez; 2 łyżki jogurtu naturalnego; ząbek czosnku; sól; pieprz; Seler pokroić w półtalarki, parówki, paprykę i cebulę oraz ugotowane jaja na twardo pokroić w kostkę. Dodać resztę składników: odsączoną kukurydzę i pokrojony szczypior. Wszystkie składniki wymieszać
In my kitchensyna :) Jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu, nic nie trzeba gotować, smażyć itp. Czas przygotowania to ok 10-15 minut. Ogólnie do tej sałatki nie dodaje się parówek ale tym razem zrobiłam wyjątek dla dzieci i dodałam ich ulubione parówki pokrojone w plasterki. Wy również możecie modyfikować sałatkę, np. zamiast kukurydzy jak ktoś nie lubi dodać groszek
Kuchnia Vikiulubionym sosem lub świeżymi warzywami. Możecie użyć dowolnych kiełbasek, pamiętając aby były długie i cienkie. Chyba przerobiłam już większość rodzai i przyznam, że najlepiej do tego nadają się parówki. Tym razem postawiłam na białe kiełbaski, które delikatnie "puchną", ale mimo wszystko zamierzany efekt jest nadal widoczny. 1 płat gotowego ciasta francuskiego 5-6 cienkich kiełbasek (użyłam białych; mogą być parówki
Di gotujeKolejny sposób na smaczną,szybką KOLACJĘ.Danie lekkie i zdrowe.Polecam. Danie ma 120 kcal. 2-3 małe ziemniaki 1 parówka lub inną wędlina 1 ogórek konserwowy 2-3 łyżki groszku konserwowego natka pietruszki i lubczyku sól pieprz olej ****************************** Ugotowane ziemniaki w mundurkach obrać,pokroic w kostkę.Parówkę obrać z osłonki i pokroić w plasterki.Ogórek konserwowy pokroić w kostkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidogów nie było u mnie ho ho ho i jeszcze dłużej! Jeśli o nie chodzi, jestem bardzo wymagająca. Bułka ma być puszysta, mięciutka i domowa, parówka dobrej jakości i oczywiście dużo świeżych warzyw. Do środka możecie włożyć to, co Wam najbardziej smakuje. Do mojego hot-doga trafiła sałata, ogórek, pomidor, papryka i młoda cebulka. Wszystko zostało polane ketchupem. Zachęcam(...)jeszcze raz mlekiem, dzięki temu lepiej przyklei się do bułek i nie będzie odpadał po upieczeniu, Pieczemy w 200 stopniach przez 10-12 minut. Do środka wkładamy ulubione warzywa, parówkę i polewamy wszystko ketchupem, musztardą lub innym ulubionym sosem. Tu wszystko zależy od Waszych preferencji i pomysłowości. Życzę smacznego! :) Przepis pochodzi ze Słodkiej Strony
Czerwona Porzeczkaziemniaczków z poprzedniego dnia z obiadu, i tak oto powstała kolorowa frittata z patelni. Składniki: 4 młode ziemniaki 3 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Kawałek pora 1 cienka parówka z szynki ½ czerwonej papryki 10 dag sera aldamer 1 łyżeczka klarowanego masła ½ pęczka natki pietruszki Szczypta gałki muszkatołowej Szczypta curry Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ugotowane ziemniaki(...)paprykę w paski a por w pół krążki. Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam paprykę i pora duszę pod przykryciem około 5 minut-aż zmięknie, następnie dodaję pokrojoną w plastry parówkę, mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem , dodaję ziemniaki. Jajka miksuję ze śmietaną , doprawiam gałką oraz curry do smaku, zalewam warzywa, posypuję pokrojonym serem żółtym, przykrywam pokrywką i trzymam
Wanilia i Kardamonnadzieję, że trochę Wam pomogłam, szczególnie tym którzy nie mieli do czynienia jeszcze ze szparagami. Zapraszam do pieczenia i życzę smacznego:) Składniki: pęczek zielonych szparagów 2 cienkie mięsne parówki 2 plasterki żółtego sera oliwa z oliwek sól, pieprz kilka kropel soku z cytryny Wykonanie: Szparagi myję, osuszam ręcznikiem. Następnie łapię za końcówkę (tam gdzie jest ogonek, nie ta część(...)kwiatkiem") i odłamuję ją - sama pęknie w miejscu gdzie mają najwięcej łykowatej części. Układam w naczyniu żaroodpornym: Parówki i ser kroję wzdłuż tworząc cienkie paski i układam je w naczyniu żaroodpornym w taki sposób, popatrzcie niżej: Polewam kilkoma kroplami oliwy i sokiem z cytryny, solę i pieprzę do smaku. Piekę 20 minut w 200C w piekarniku na średniej półce programem
Zasmakuj KuchniSKŁADNIKI NA 4 OSOBY 8 parówek drobiowych 8 plastrów sera żółtego Kruche Ciasto ok 375 g Przyprawa do ziemniaków lub inna z chilli SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto kruche dzielę na 8 części. Kładę na jedną plaster sera żółtego potem kładę parówkę i zawijam w rulon. Zaklejam końcówki. Kładę na papier do pieczenia. Posypuję przyprawą z chilli
Gotowanie Patki