zamarzną, jutro stawiam na rękawiczki! ;) Co idzie za jesienią? Cynamon, goździki, imbir i jabłka, stąd mój nowy przepis ;) smaaacznie wyszło ;) Składniki (na keksówkę 24x12cm): 2 jajka garść daktyli garść orzechów nerkowca 3 jabłka (moje były dość małe) szklanka musli owocowego Naturalna Spiżarnia 0,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej łyżeczka cynamonu łyżeczka sody 1/4 łyżeczki imbiru Sposób przygotowania: Mieszamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcelebruję? póki co świętowanie przekładam na przyszły weekend ;) Składniki (około 11 kul): 2 szklanki domowego musli (ja miałam mieszankę: płatków żytnich, płatków owsianych, nasion słonecznika, lnu, rodzynek, orzechów laskowych) łyżka serka homogenizowanego jajko 2 łyżki czekoladowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 85% Whey Protein Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, odstawiamy na kilka minut z powstałej masy lepimy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćktoś za sponsorować lustrzanki? :) Składniki (jedno ciastko)/około 225kcal/: 10g lnu mielonego firmy Oleofarm 10g płatków żytnich 10g czekoladowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 85% Whey Protein 5g orzechów włoskich 50g dojrzałego banana Sposób przygotowania: Banana rozduszamy widelcem i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy tak powstałą masę przekładamy na talerzyk i wstawiamy na około 2 minuty do mikrofali (jeśli
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkokosowe (6 łyżek pozostawić do obtoczenia) i ponownie wymiesza ć . Masę wstawić na godzinę do lodówki. Herbatniki rozdrobnić np. za pomocą blendera, i wymieszać. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych i wstawić do lodówki na minimum dwie godziny. rrarossa@gmail.com
RAROSSAwstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 100 st. C i zwiększamy temperaturę do 160 st. C. Pieczemy 45-50 minut. Po wystudzeniu możemy posmarować czekoladą i posypać wiórkami lub orzechami. Każdy kawałek babki wygląda inaczej. Smacznego
Maminek kulinarnymasa będzie ciepła. Dodać ją do mąki z wiórkami, wsypać pestki z sezamem i wymieszać (powstawanie ciepłe, dosyć plastyczne ciasto). 4. Z ciasta formować w rękach kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać (proszę zachować między ciasteczkami odstępy). Ciasteczka wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg (możemy wtedy
Mała Cukierenkarozdrobnij przy pomocy widelca. Dodaj bułkę tartą, mielone migdały, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek oraz jajko. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób masę i uformuj z niej klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, wrzuć na nią klopsiki i obsmaż na złoto ze wszystkich stron. Dodaj dwie puszki krojonych pomidorów, rozgniecione ząbki czosnku. Dopraw do smaku solą, cukrem
Chilli Czosnek i Oliwajadłam!), następnym razem skuszę się chyba na wersję karmelizowaną z sezamem , suszone wiśnie , owoce morwy białej Ciekawe są też owoce kandyzowane takie jak np. agrest (w czekoladzie), porzeczka , gruszka , orzechy np. kemiri , o których wcześniej nie słyszałam a także czekolada... bez cukru ! Drugim działem, któy odwiedziłam były herbaty - każda z nich jest szczegółowo opisana a już same nazwy powodują ślinotok
Kto ugości moich gości?Składniki: twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, czekolada mleczna Złoty Orzech Goplana 100 gram, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, herbatniki 40 dag, masło 15 dag, truskawki świeże 60 dag, galaretka agrestowa 1 opakowanie, czekolada gorzka Goplana 5 dag, śmietana gęsta 1 łyżeczka czekoladę mleczną orzechową rozdrobnić w blenderze, najlepiej tabliczkę czekolady włożyć do zamrażalnika na 30 minut, wtedy dobrze się rozdrobni twaróg
W Mojej Kuchni Lubięcukrem waniliowym Powoli dolać olej . Ciągle ubijając, stopniowo dodać mąkę wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia i sodą Dodać cynamon Na końcu wsypać marchewkę startą na tarce ,oraz posiekane orzechy, wymieszać. Formę natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto marchewkowe ,a na to serek i piec przez ok. 50-60 minut (najlepiej sprawdzać patyczkiem) w temp
w mojej kuchnijedną część wyciągamy i w puste miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną, dodajemy 1-2 łyżki wody lub żółtko i wyrabiamy na jednolite ziemniaczane ciasto. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzechów włoskich, spłaszczamy delikatnie tworząc kluseczkę i robimy w niej dziurkę. Kluski gotujemy w osolonej wodzie przez 3-4 minuty od wypłynięcia
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkigram) szklanka płatków owsianych górskich 2 łyżki cukru 1/2 szklanki mąki kukurydzianej ( może być też pszenna lub żytnia) opakowanie cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki dowolnych bakalii ( orzechy włoskie, laskowe, migdały, pestki słonecznika, suszona żurawina, suszone morele itp.) 2 małe jajka Do niedużej miski wsypałam mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz bakalie. W niedużym rondelku rozpuściłam masło
apetytnapieczeniemąki pszennej ( ja użyłam 450) * 250 g cukru pudru 5 jajek - oddzielnie żółtka i białka ** łyżka octu aromat waniliowy ( ja dodaję ekstrakt waniliowy) 200 g bakalii - ja użyłam orzechów laskowych, migdałów, suszonych moreli, daktyli, fig, rodzynek, suszonej żurawiny i skórki z cytryny i pomarańczy *** Wykonanie : Do miski wsypałam cukier puder, dodałam żółtka - zmiksowałam na jasną, puszystą masę. Następnie powoli dolewałam
apetytnapieczeniezmiksowałam. Ciasto wyszło miękkie, bardzo fajne i łatwe do formowania - jak ciastolina playdoh. Na duży talerz wsypałam brązowy cukier. Z ciasta formowałam nieduże kulki, nieco większe od orzechów laskowych, obtaczałam w cukrze, spłaszczałam palcami i układałam w na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w około 3-4 cm odstępach - ciastka w trakcie pieczenia " rozpłaszczają się " i nieco
apetytnapieczeniemoim przepisie. Oto moja wersja : 1i1/2 szklanki mąki pszennej typ 650 ( przesianej) 1 szklanka mąki żytniej typ 720 łyżeczka drobnej soli łyżeczka cukru 75 g posiekanych bakalii - suszonych fig, orzechów włoskich i migdałów ( u mnie w równych proporcjach po 25g ) 1/2 szklanki maślanki nieco ponad 1/2 szklanki ciepłej wody 2 czubate łyżki gęstego aktywnego zakwasu razowego żytniego (dokarmionego
apetytnapieczenie