Taka jesienna przegryzka świetnie sprawdza się na wszelkich spotkaniach rodzinnych czy z przyjaciółmi gdy każdy skubie jeszcze gorące kasztany i zjada ze swoim ulubionym dodatkiem. Kasztany smakują trochę jak orzechy, trochę jak słodkie
Pyry na Gazciasto; 300 g mąki 200 g margaryny 150 g cukru 3 żółtka szczypta soli nadzienie 3 białka 100 g białego sera 2 łyżki śmietany pół szkl cukru mieszanka bakaliowa (orzechy nerkowca, migdały, żurawina) 200 g kilka moreli odrobina lukru do dekoracji Ciasto zagnieść, rozwałkować, wyciąć w kształcie jaja , lub mniejszych jajek. Na brzegach jajek zrobić dekoracyjne szlaczki. Spody podpiec
Gotowanie jest łatwegarście liści i wierzchołków lebiody (łobody) 1 łyżka ziaren słonecznika 2 łyżki ziaren dyni 1 łyżka orzechów włoskich 1 szkl oliwy 40 g tartego parmezanu Wszystko zmiksować blenderem stopniowo dodając liście . Pesto można zamrozić w małych porcyjkach
Gotowanie jest łatwepomidory w kostkę, Wszystko włożyć do głębokiej patelni , dodać przyprawy i smażyć ok 15- 20 min Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem oraz bułką tartą, uformować kulki , wielkości orzecha włoskiego i opanierować w bułce tartej, następnie usmażyć sie ze wszystkich stron często obracając. Dodać do warzyw i jeszcze raz zagotować. Podawać z kaszą gryczaną. Posypać zieleninką. (koper, natka pietruszki
Gotowanie jest łatwerabarbarem . Jako dodatek do: ♥ orkiszowych placków z mango i maślanki , ♥ orkiszowych placków z mascarpone , ♥ orkiszowych placków pomarańczowych , ♥ pieczonych placków jaglanych z gruszką i cynamonem , ♥ placków gryczanych z orzechami i lnem , ♥ placuszków bez mąki z jabłkiem , ♥ puszystych placuszków otrębowych bez mąki , ♥ pancakes'ów z ricotty . Składniki: - 4 jabłka - 200g puree z dyni - 2 łyżki miodu/syropu klonowego - 1 łyżeczka cynamonu
Be Fit Be StrongLubicie popularną nutellę? Pewnie tak, ale kiedy poczytacie jaki jest je skład to chyba trochę Was to zniechęci. Najwięcej tam cukru a nie orzechów i prawdziwej czekolady. Moja nutella, mój domowy krem, jest bardzo orzechowa, mocno czekoladowa i naprawdę przepyszna. Robiąc ją samodzielnie w domu wiem co jem i co podaję chłopakom. Taki krem orzechowo czekoladowy będzie doskonałym smarowidłem
Smaczna PyzaRano rozgrzać piekarnik do 200 stopni, kokilki wysmarować tłuszczem, wlać na dno trochę ciasta, wsypać odrobinę bakalii i ułożyć połówki wypestkowanych śliwek, zalać resztą ciasta. Z wierzchu można posypać orzechami. Piec 30 minut. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkowysmarowanej tłuszczem. Piec w temp. 180 C około godziny, Samo w sobie jest pyszne, przysięgam, ale ja dla podkręcenie jeszcze bardziej smaku polałam skarmelizowanym mlekiem ryżowym i posypałam orzechami włoskimi. Smacznego
greenscarfktórymś kierunku! Tym razem główną rolę odgrywa kasza jęczmienna, która pierwszy raz gości na moim blogu. Lecz koniec o kaszy, gdyż rewelacją tego dania jest sos! Połączenie dyni i orzechów jest tak fenomenalnym strzałem w dziesiątkę, że aż nie umiem tego opisać. Smak jest nieziemski i w 100%, a nawet 200% trafia w moje kubeczki smakowe. Po prostu musicie tego
Be Fit Be Strongmleka 2% - 70 ml wody - 3 łyżki mieszanki płatków (owsianych, pszennych, jęczmiennych, pełnoziarnistych) - 1/2 kiwi - gruby plaster świeżej papai - plaster mango - łyżeczka płaska nasion chia - łyżka morwy białej - kilka orzechów nerkowca - łyżka suszonej żurawiny W rondelku na mleku i wodzie gotujemy płatki, około 7 minut. Owsiankę przekładamy do miseczki. Na wierzch układamy pozostałe składniki. Smacznego! Do zobaczenia na Instagramie (Smyk
SMYKWKUCHNIdrugiej strony wskazane było by spożywanie codziennie dużej ilosci różnorodnych warzyw ( z danego sezonu) i innych produktów alkalizujacych: takich jak banan, ziemniaki, marchewka, koper, seler, adwokat, kasztan, orzech brazylijski, migdały, algi, kiełki. Korzystne byłoby również stosowanie jak najprostszych zestawien pokarmowych (tak by trawianie przebiegało jak najszybciej) i dokładne przeżuwanie. Chodzi tu o uregulowanie trawienia
MODA NA BIOtwarożku W jednej misce wymieszać suche składniki. W drugiej zmiksować mokre. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać szybko widelcem. Dodać żurawinę - wymieszać. Z twarożku ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Do foremek na muffinki nałożyć ciasto do 2/3 wysokości. W środek każdej muffinki włożyć kulkę serową. Piec 30-40 minut w 175*C. Smacznego
Chocolate Muffin Blogpomidorami i natką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i balsamico Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana
Moja smaczna kuchnia