z orzechami - 5000 przepisów (strona:185/334)

Egipska zupa z soczewicą, ciecierzycą i makaronem 220

kuchni dość często. Nowością jest dla mnie wykorzystanie ziela angielskiego, ja rzadko po niego sięgam, ale widzę, że Egipcjanie go cenią. W sosie do tej sałatki z pomidorów i orzechów włoskich także występował. Dzięki wykorzystaniu korzennych przypraw zupa rozgrzewa i poprawia humor. To jest coś, czego zimą zawsze bardzo mi potrzeba. Egipska zupa z soczewicą, ciecierzycą i makaronem Składniki

Chilli Czosnek i Oliwa
Wegański WROCŁAW 178

ciekawie zaaranżowane w dość nietypowym budynku. Na stronie lokalu znajdziecie dokładne menu. Mieliśmy okazję jeść tam zupę dnia z marchewki i mango na mleczku kokosowym z czarnym sezamem i orzechami nerkowca - porcja była bardzo duża, zupa była pyszna i sycąca. Za drugim razem wybraliśmy opcję na słodko - tofurnik piernikowy. Reszta dań do wypróbowania :) Najadacze ul. Nożownicza 40 Orientalna kuchnia

Bananowe Pole
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 162

autorka: papilionka | blog: Papilionka o wszystkim i o niczym Zdrowe Rafaello twarogowe autorka: Dolce120 | blog: Smiling shrimp Bezglutenowe bounty domowej roboty autorka: Dolce120 | blog: Smiling shrimp Quinoa z owocami, orzechami i nasionami chia autorka: dooseet | blog: dooseet Naleśniki z tapioki z masłem migdałowym, kiwi i miodem autorka: dooseet | blog: dooseet czekoladowe batoniki musli z morwa suszona autorka: przEKOnseczki | blog: przEKOnseczki

Weekendy w domu i ogrodzie
Rogaliki budyniowe 182

sypkie składniki i dodajemy śmietanę, olejek, żółtka i masła. Zagniatamy, im krócej tym rogaliki będą bardziej kruche. Ciasto schładzamy ok. 15-20 minut w lodówce. Następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, rolujemy między dłońmi i nadajemy kształt rogalika. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem

Aga w kuchni
Bezglutenowa i wegańska ciabatta. 132

nadać bułeczkom bardziej ciabattowego kształtu. Możecie też wzbogacić je o oliwki, lub ulubione przyprawy. Ja jednak polecam na początek spróbować wersji minimalistycznej. Gotowe bułeczki najlepiej smakują z dojrzałym awokado, orzechami włoskimi, sałatą, pomidorkami suszonymi i sosem pesto. Mniam. Bezglutenowa i wegańska ciabatta   Składniki: 240g mąki z tapioki 120g mąki gryczanej (najlepiej jasnej) 240ml + 80ml mleka migdałowego 4 łyżki oleju

Fill The Bowl
Recenzja #.21 - pasty kanapkowe Primavika 166

kwas oleinowy ma wpływ na geny odpowiedzialne za metabolizm komórek tłuszczowych. Tłuszcze nie tuczą, warunkiem jest ich roślinne pochodzenie i odpowiedni skład – taki jak w nierafinowanych olejach roślinnych, orzechach i nasionach. W hummusie znajdziemy wszystko, co potrzebne do wzmocnienia serca i unormowania masy ciała: tłuszcze o korzystnym składzie, pełnowartościowe białko i całą gamę składników mineralnych. Skład :  woda, cieciorka

breakfast of dreams
Orzechowe ciasteczka z dżemem 211

mąki ryżowej 100 g maki pszennej 1 banan 150 g masła orzechowego (3 duże łyżki) 50 g niesolonych orzeszków ziemnych (można pominąć, jeżeli macie masło z kawałkami orzechów) 60-80 g brązowego cukru 100 ml oleju roślinnego (pół szklanki) łyżeczka cukru waniliowego lub esencji waniliowej łyżeczka sody oczyszczonej dżem- użyłam własnej roboty z aronii, ale sprawdzi się tez z czarnej

greenscarf
Tapas Party. Menu na imprezę. 141

pieczonej papryki i koziego sera roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i bazylią sos tzatziki paluszki grissini świeża bagietka Sałatki: sałatka z pieczonych buraków z gorgonzolą i orzechami włoskimi sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego turecka sałatka z ciecierzycy Na ciepło: ekspresowe calzone pieczarki faszerowane po liguryjsku (z czosnkiem i natką pietruszki) pieczarki faszerowane mozzarellą grzanki śródziemnomorskie Jeśli masz

Chilli Czosnek i Oliwa
„Szczęśliwe garnki. Kulinarna książka z przepisami na wiosnę", Beata Pawlikowska - recenzja 169

umknęło mi wcześniej, a mianowicie – kosztowność niektórych dodatków, czy też komplikacje w ich poszukiwaniu. Wiedzieliście, że istnieje olej z dzikiej róży? Ja nie miałam pojęcia. Z kolei koszt orzechów pecan o mało nie zwalił mnie z nóg. Jeżeli generalnie funkcjonujecie jako wegetarianie czy weganie, to zainwestowanie w tego typu drobiazgi nie powinno być dla Was wyzwaniem – brak kosztów mięsa – jednak

Życie zamknięte w smaku
Tradycyjne Jadło , naturalnie przy stole 175

dziwnymi nazwami.Da się? Da się jak widać! Produkt naturalny może być dobry, a nawet musi być dobry! Moja decha składała się z sera, oraz kiełbas- wołowej hetmana z orzechem włoskim oraz kiełbasy królewskiej wędzonej suszonej. Mają bardzo ciekawy smak, który zauważyli goście "A skąd masz taką ciekawą kiełbaskę? Bo dobra ! " Moją deskę posypałam dodatkowo siekanymi migdałami i położyłam pomidorki koktajlowe

Z Kuchni Do Kuchni
Klopsiki w sosie koperkowym 324

dodać ją do mielonego mięsa. Do mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę oraz przyprawy. Wbijamy jajko. Całość bardzo dokładnie wyrabiamy rękoma lub w malakserze. Następnie z mięsa formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego (można też robić trochę większe). Obtaczamy je dokładnie w mące lub bułce tartej i smażymy na patelni na złoty kolor. Usmażone klopsiki przekładamy do garnka z zagotowaną wodą

MyCookBook.pl
Makowiec podwójnie rolowany 170

maku z puszki u mnie Bakaland - 3 łyżki bułki tartej jeśli masa jest za rzadka lub 2 zmielone czerstwe drożdżówki - łyżka rodzynek - 2 duże łyżki pokrojonych orzechów włoskich   Kruszonka : - 200 g mąki - 100 g cukru - 120 g masła - kilka kropel olejku waniliowego zgniatamy wszystkie składniki ,wkładamy do woreczka i do lodówki Sposób wykonania : Z drożdży , łyżki cukru

Wypieki Rene
Chleb żytnio-pszenny. 112

drożdży 600 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli słonecznik  Mąki wsypujemy do dużej miski, dodajemy sól oraz drożdże i mieszamy, następnie dodajemy słonecznik (możemy dodać inne nasiona, ziarna, orzechy)i wlewamy ciepłą wodę. Całość zagniatamy tak długo, aż ciasto przestanie się kleić do rąk (może być konieczne podsypanie odrobiną mąki). Formujemy kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce

Moje-pitraszenie
Owoce w gorzkiej czekoladzie 168

przekąskę. Pracy niewiele, a efekt bardzo fajny i smaczny. Potrzebujemy: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - kilka wykałaczek lub patyczków - owoce ( np. jabłko, banan) - dodatki na posypkę (np.wiórki kokosowe, orzechy) Owoce pokroić na kawałki (banan może być pokrojony nawet w plastry) i nabić na wykałaczki lub patyczki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie przelać do wąskiego naczynia (np.szklanki) to ułatwi

Fit & Healthy Life

Proponowane wyszukiwania