z orzechami - 5000 przepisów (strona:185/334)

Kalmary faszerowane amarantusem 133

kaszy z amarantusa 1 łyżka koperku siekanego 1 łyżka mięty siekanej 1 łyżka siekanego oregano 1 cukinia starta na grubych oczkach 200g starta skórka z jednej cytryny garść posiekanych orzechów 50g żurawiny (posiekanej) 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek Kaszę ugotować, przez ok 15 min. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu, dokładnie

Gotowanie jest łatwe
Migdałowe ciasteczka 107

pełnosiarnistej 200 g mąki pszennej 1 duży banan 170 g cukru 150 ml oleju roślinnego tabliczka gorzkiej czekolady rozpuszczona w kąpieli wodnej kolorowe posypki ale równie dobre będą posiekane orzechy Przygotowanie: utrzyj na puszystą masę cukier z olejem. Dodaj banana i utrzej wszystko razem. Dodaj powstałą masę do przesianych mąk. Możesz użyć miksera do wyrobienia ciasta, ale znacznie szybciej będzie

greenscarf
Chleb marchwiowy - listopadowa piekarnia 150

Amber) 1 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z marchwi (u mnie ok. 1,5 kg marchwi) 3/4 szklanki rodzynek 3/4 szklanki mieszanki pestek dyni i słonecznika (w oryginale są orzechy włoskie, z których musiałam zrezygnować ze względu na alergię) 1 łyżka nasion kminku Wymieszać w misce mąkę, sól i drożdże. Dodać sok z marchwi. Wymieszaj drewnianą łyżką lub ręcznie

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasteczka kokosowe z wiórkami z białej czekolady. 217

mieszać. Zmniejszyć obroty miksera i stopniowo dodawać mieszankę mączną, ubijając do otrzymania miękkiego ciasta. Czekoladę białą posiekać na drobno. Ręcznie wmieszać wiórki czekoladowe do ciasta. Rękoma ugnieść kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec przez 10 - 12 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC. Odstawić ciasteczka

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Murzynek przełożony bitą śmietaną 182

jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z bitej śmietany: 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 opakowania galaretki cytrynowej ½ szklanki wody Polewa: 100 g czekolady (dałam mleczną z orzechami) 2 łyżki masła 3 łyżki wody 2 łyki kakao Przygotowanie Przygotowujemy ciasto. Wodę, masło, cukier (zostawiamy 1/3 szklanki cukru do białek) i kakao przekładamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu

e-PrzepisyKulinarne
Trufle ze Śliwkami, Daktylami i Orzechami Pecan 207

użyłam papilotki firmy  Tescoma .   Składniki na 12 szt większych trufli: 1/2 szklanki suszonych śliwek kalifornijskich (bez pestek) 1/2 szklanki suszonych daktyli  (bez pestek) 1 szklanka orzechów pecan (100 g) ok. 1/2 szklanki kakao gorzkiego 4 łyżki syropu klonowego , można miodu kakao i cukier puder do obtoczenia Wykonanie: Wszystkie składniki wrzuciłam do malaksera i miksowałam kilka minut

Blondynka Gotuje
Ciasteczka pieczarki 170

jajko, aromat i mieszać do połączenia się składników. Wsypać obie mąki, sodę oczyszczoną i po uzyskaniu gładkiej masy - dodać sok z cytryny. Z ciasta formować kulki (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego) i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Szyjkę butelki (bez zakrętki) zanurzać w kakao i delikatnie wciskać kolejno w kulki ciasta tworząc kapelusze z korzonkami pieczarek

Di gotuje
7 przepisów z dynią 128

ziołach z kaszą jęczmienną Pesto z pieczonej dyni Spaghetti z pesto z pieczonej dyni Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z dyni z rukolą i orzechami Rozgrzewająca zapiekanka bezmięsna

Moja smaczna kuchnia
Babeczki dyniowe w akcji i dynia na start! 145

jesienna chandra i wcale nie chce mi się pisać. Ale zmobilizowałam się więc zapraszam na relację i po przepis na małe co nieco czyli Rogaliki dyniowe z powidłami i orzechami ! cała ekipa dyniowych babeczek w gotowości! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Gravlax z wiśniówką, sosem chrzanowym z kiszonymi burakami i jadalną ziemią 176

gęstego jogurtu, 3 łyżki soku z kiszonych buraków, 2 plastry kiszonych buraków (opcjonalnie), 1 łyżeczka chrzanu, cukier, sól i pieprz do smaku. Jadalna ziemia 50 g pumpernikla, 10 g orzechów włoskich, 1 łyżka tartego parmezanu. Do przybrania  zioła i czerwony kawior. Przygotowanie: Łososia umyć, osuszyć ręcznikiem, położyć ma foli spożywczej skórą do dołu. Natrzeć mieszanką soli, cukru, wiśniówki

SzczyptaSmaQ
Pagliaccetti z pulpecikami w sosie madziarów 160

czosnkiem, marchewką, selerem, cebulą i otrębami pszennymi. Następnie wbijamy jajko, całą masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z tak przygotowanej mieszanki mięsno warzywnej formujemy pulpeciki, wielkości orzecha włoskiego. Bulion mieszamy z sosem, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i wrzucamy uprzednio przygotowane pulpety. Gotujemy do miękkości mięsa. Mąkę ziemniaczaną mieszamy rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do sosu, dokładnie

R'n'G Kitchen
Owsiane ciasteczka z jabłkami i cynamonem - FIT 162

cynamon i ponownie wszystko razem wymieszać. Miskę przykryć i odstawić na około 15 minut (aby płatki spęczniały). Po tym czasie z masy formować kulki (nie co większe od wielkości orzecha włoskiego), spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.   Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku ) około 15-20 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko zarumienione.) Pozostawić do całkowitego

Di gotuje
Ciasto migdałowe z kremem pistacjowym 188

Postanowiliśmy zrobić Karolowi ciasto na urodziny. A ponieważ Karol bardzo lubi migdały i orzechy, podeszliśmy do tematu dość esencjonalnie. Goście znowu byli zachwyceni odwrotnie proporcjonalnie do sąsiadów, którzy odgłosy smakowej ekstazy potraktowali jako zamach na ciszę nocną. Nam znowu było bardzo miło. Wam polecamy powtórzyć ten przepis w domach. Tylko uprzedźcie co najmniej wszystkich innych na piętrze… Składniki: ciasto

GRUBY WAŁEK
Makaron z krewetkami i pesto z orzechów brazylijskich 114

pyszne spaghetti  przywiezione prosto z Asyżu, najdłuższe jakie jadłam, nie mieściło mi się w żadnej szafce;-), z dodatkiem pesto ze świeżej bazylii, oliwy z oliwek i orzechów brazylijskich, podane z krewetkami w sosie limonkowym. Pychota !  przepis KLIK

SMYKWKUCHNI
Proste ciasto dyniowe 184

jajka 1/2 szkl. roztopionego, ostudzonego masła lub oleju 1/2 szkl. cukru kokosowego lub syropu klonowego 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki posiekanych dowolnych orzechów (choć włoskie pasują najlepiej) 3 łyżki rodzynek Bardzo ważne jest, żeby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową, inaczej może się zdarzyć zakalec. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Jajka ubić z cukrem kokosowym

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania