bułki tartej, dodać do tego syrop klonowy, ponownie zamieszać. Dodać płatki kukurydziane, moja rada wyrobić ciasto rękami. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i piec w temp. 180 C około 20 minut. Smacznego
greenscarfniż docelowa słodkość babeczek po upieczeniu. Polewa: 1/4 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki kakao 4 łyżeczki stewii z erytrytolem 1/2 szklanki mleka koko 4 łyżeczki mielonych migdałów lub zmiksowane orzechy laskowe (można pominąć) Sposób przygotowania: Babeczki Nagrzewamy piekarnik do 180C Do miski wrzucamy obrane banany i blenderujemy je z mlekiem. Dodajemy resztę składników na ciasto, oprócz masła orzechowego i proszku
Fill The BowlSkładniki: - 200g masła - 3/4 szklanki cukru - 1 jajko - 2 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich - 1 garść rodzynek i żurawiny Forma: blacha z piekarnika Przygotowanie: Miękkie masło ucieram z cukrem. Dodaję jajko i mieszam. Następnie dosypuję mąką, sól, sodę. Do dobrze wymieszanej masy
Kuchnia co dniaaromatyczne same w sobie. Oczywiście są też dużo zdrowsze, gdyż mąka żytnia korzystnie wpływa na nasz układ trawienny. Takie naleśniczki to samo zdrowie, a w połączeniu z owocami czy orzechami tworzą idealną kompozycję obiadową :) Składniki : 100 g mąki żytniej 2 jajka 130 ml mleka 140 ml wody 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy Rozgrzać patelnię. Składniki dokładnie zmiksować. Przesmarować
Chocolate Muffin Blogdlatego, że się leniliśmy... po prostu było tyle pytań, tyle porad, opowieści.... Udało nam się przygotować dwa ciasta i napój. Oprócz tarty szpinakowo-truskawkowej przygotowaliśmy ciasto morelowe z orzechami nerkowca oraz koktajl arbuzowo-melonowy. Bardzo dziękuję za miło spędzony czas. Zdjęcia Lidl i królestwo garów
królestwo garówCiasteczka, które wymyśliła sobie Zuzia. Ja piekłam marchewkowe, które jednak na bloga na razie nie trafią, bo daleko im do … Czytaj dalej →
brunetkawkuchnipostanawiasz poprawy. Podjadam, i to o najróżniejszych porach. Pory posiłków są dla mnie bardzo umowne - jak tylko robię się głodna, jem. 5. Miałaś czasem ochotę podjeść pistacje w dziale orzechów na wagę? Nie, jakoś o tym specjalnie nie myślałam... Co innego czereśnie - często mnie korci, żeby sprawdzić, czy są wystarczająco słodkie. 6. Jaka jest Twoja najdziwniejsza fobia? Bo ja wiem
Pożeraczka, czyli raz adobrzesosiwem, wyszło tak idealnie, że zjedzenie go zajęło zaledwie kilka sekund. Cenowo też fajnie - 10 zł. Na deser wybraliśmy czekoladowy przysmak z tapioki z karmelem, tartą czekoladą i orzechami na wierzchu. Porcja była spora, więc spokojnie najedliśmy się jednym słoiczkiem. Całość była smaczna, nie za słodka i nie mdląca. To było nasze pierwsze spotkanie z tapioką i nie zawiedliśmy się
Bananowe Poleznam osoby, która nie lubi czekoladek Toffifee. Są wyśmienite! Dlatego postanowiłam zrobić z nich krem, który doskonale nadaję się np. do kanapek, ciast czy deserów. Słodki, gęsty, z kawałkami orzechów. Polecam! Składniki: 200 g czekoladek Toffifee 50 g masła 50 g śmietany kremówki 30- 36% Przygotowanie: Czekoladki Toffifee drobno posiekać nożem, umieścić w garnuszku. Dodać masło oraz słodką śmietankę
Nastoletnie Wypiekanieminuty. Dodajemy odżywkę i ponownie miksujemy blenderem. Potem dodajemy ubite białka i delikatnie mieszając łyżką lub taką łopatką łączymy to ze sobą przez 20-30 sekund. Do smaku dodałam orzechy. Mroziłam 5 godzin. OLIMP Pure Whey Isolate 95 Odżywka w formie proszku, która dostarcza dużej ilości białek z serwatki. Białko ma strukturę zapewniającą najwyższą wchłanialność i szybkie
ClauditteMissCookingobtoczenia: oregano papryka wędzona tymianek pieprz kolorowy posiekane oliwki Do zamarynowania: oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku Serek wymieszać z solą i przyprawami. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Do środka można włożyć oliwkę. Obtaczać w tymianku, oregano, papryce i pieprzu kolorowym. Do słoika nalać oliwę do połowy wysokości i wrzucić czosnek. Ułożyć kulki serowe, jedne na drugich i zalać
Chocolate Muffin Blogchwilę, warto chociaż raz w tygodniu zafundować sobie taką przyjemność! Składniki na 2 porcje: 120 g kaszy jaglanej 800 ml mleka 25 g chałwy (my użyłyśmy bakaliowej) banan garść orzechów ziemnych (lub innych ulubionych) garść rodzynek W rondelku zagotować mleko. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i powoli wsypywać kaszę. Gotować przez ok.15 minut do napęcznienia i uzyskania gęstej konsystencji
Banana Smilesblogu, który odwiedziłam, autor głosi, że jego jagodzianki są najsmaczniejsze. Skupiłam się na czterech przepisach i z nich wybrałam ten najlepszy. Wybór nie był taki oczywisty, naprawdę miałam twardy orzech do zgryzienia i nie mogłam zdecydować się między jagodziankami z ciasta nocnego, a tymi z dodatkiem mascarpone. Głos mojego Męża zadecydował i ostatecznie wygrały te z mascarpone :) Poniżej prezentuję wszystkie
Domowa Cookierenka Agiużyłam masła domowej roboty) - 1 jajko - 5 łyżek wiórków kokosowych - 1-2 łyżki miodu Przygotowanie : Wymieszać składniki, najlepiej ręcznie, ciasto jest dość klejące, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (mogą być nierówne) i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia, spłaszczyć kulki widelcem i piec 8-10 minut w temperaturze 180 stopni
zdrowa vege kuchniatrzeba zjeść przepyszną i zdrową pastę z bobu. Ja uwielbiam tego typu smarowidełka na pajdy chleba. Ta ma dość orientalną nutą, przygotowałam ją ze świeżego gotowanego bobu, masła z orzechów nerkowca (prezent od Primavika), i sporej ilości włoskiej oliwy z oliwek, ale naturalnie nie tylko ;-))) Zapraszam do lektury! SKŁADNIKI: - bób świeży 1/2 paczki (ugotowany w osolonej wodzie) - masło z nerkowców
SMYKWKUCHNI