z mascarpone - 5500 przepisów (strona:185/367)

z herbatnikami,truskawkami,galaretką sernik na zimno... 144

Składniki: herbatniki 250 gram, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, truskawki 50 dag, serek mascarpone 250 ml, serek homogenizowany 250 ml, śmietana kremówka 200 ml, żelatyna 3 łyżeczki, aromat waniliowy 2 krople mascarpone, serek homogenizowany waniliowy, ubić z zimną śmietaną 30 %, aromat waniliowy, żelatynę rozmieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzoną pomału wlewać do serków w trakcie

W Mojej Kuchni Lubię
WARSTWOWIEC Z TRUSKAWKAMI 146

Składniki: 200 g truskawek 1 - 2 łyżeczek cukru pudru 175 g jogurtu naturalnego 250 g serka mascarpone 6 - 7 ciasteczek pełnoziarnistych 1 opakowanie galaretki truskawkowej 375 ml gorącej wody startą gorzką czekoladę - do dekoracji Przygotowanie: 6 - 8 truskawek opłukać  i pokroić w plastry na dno pucharków. Galaretkę rozpuścić w 375 ml gorącej wody, przelać do 1/3 wysokości pucharków, wstawić(...)lodówki do całkowitego stężenia.  Ciasteczka pełnoziarniste bardzo drobno pokruszyć i wsypać na stężoną galaretkę. Jogurt i serek mascarpone z cukrem pudrem zmiksować na gładką masę. Do kremu dodać resztę pokrojonych w słupki truskawki i za pomocą łyżki delikatnie wymieszać. Porcję kremu wyłożyć na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać i udekorować startą gorzką czekoladę. Deser lekko schłodzić

Ciastka - domowe słodkości
Mini torciki z ciasta francuskiego z kremem i owocami. 209

Składniki 10 sztuk: 550 g gotowego ciasta francuskiego (2 opakowania) 250 g śmietany kremówki 30%  1 opakowanie bitej śmietany w proszku lub śnieżki 250 g serka mascarpone 150 g borówek amerykańskich 150 g malin           Sposób przyrządzania:             Zimne ciasto francuskie podzielić na 20 części. Pocięte części ułożyć na blasze(...)piec przez 12 - 15 minut. Po czym wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać bitą śmietanę w proszku i porcjami serek mascarpone. Borówki amerykańskie oczyścić, umyć i osuszyć, maliny tylko oczyścić z zanieczyszczeń. Na połowie kawałków ciasta wyłożyć krem (najlepiej za pomocą szprycy) i ułożyć owoce. Mini torciki przykryć wierzchami i posypać cukrem pudrem. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Tiramisu - wersja 2 z kremówką 200

się wyjaśniło, jak mój przepis został powiększony o jeden istotny dodatek - śmietanę kremówkę. Takie tiramisu jest po prostu obłędne. Składniki: 6 żółtek* 5 płaskich łyżek cukru trzcinowego (brązowego) 500g mascarpone 250g śmietany kremówki (30-36%) 400g podłużnych biszkoptów 0,5l gorącej, mocnej kawy 50ml amaretto kakao Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę, odstawiamy do lodówki. Żółtka ubijamy z cukrem(...)gęstą, białą masę – tak długo, aż cały cukier się rozpuści. Dodajemy mascarpone i miksujemy kilka minut, aż oba składniki dokładnie się połączą. Kremówkę wyciągamy z lodówki, dodajemy partiami do masy i miksujemy na wolnych obrotach. Gotowy krem wstawiamy do lodówki Do kawy dodajemy amaretto, mieszamy. Biszkopty dokładnie nasączamy w kawie i układamy w naczyniu/blaszce. Warstwę biszkoptów przykrywamy 1/2 kremu, posypujemy

Gotowanie i blogowanie
Truskawkowiec 331

ciasto :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa: 200 g śmietany 30% 250 g serka mascarpone 300 g truskawek 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: 1. Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i dokładnie(...)minut. Studzimy. 2. Masa truskawkowa: Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku i studzimy. Truskawki miksujemy blenderem na mus. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mus truskawkowy oraz płynną galaretkę i ponownie dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopt kakaowy i wstawiamy do lodówki, aby masa stężała. 3. Obie galaretki truskawkowe rozpuszczamy

Na Ciasteczkowych Papierach
Tiramisu 125

pietyzmu kulinarnego! Dolce far niente! Za przepis, który dwa lata leżał w szufladzie, dziękuję pani Oli. Za inspirację i natchnienie cioci Jadzi.  Tiramisu fot. Izabela Magdalena 2 serki mascarpone (500 g) 2 paczki biszkoptów 500 ml śmietany 30% kakao 4 żółtka 4 łyżki cukru 8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 3-4 łyżki Amaretto Działamy: 1. Kawę zaparzyć gorącą wodą(...)ostudzić. 2. Żółtka z cukrem ubijamy na biały krem. 3. Śmietanę ubijamy na sztywno. 4. Na wolnych obrotach miksera rozmieszać mascarpone. 5. Dodać ubite jajka, wolno i na wolnych obrotach miksujemy. 6. Do masy dodajemy śmietanę. 7. Do tak powstałej masy dodać Amaretto - wymieszać. 8. Dno naczynia cieniutko posmarować kremem. 9. Położyć warstwę nasączonych w kawie biszkoptów, na to obficie

Kuchnia smaków
Spaghetti z brokułami 138

brokuł - rozdzielamy na różyczki i gotujemy 3-4 minuty w osolonej wodzie. Sos: 3-4 ząbki czosnku - kroimy w kosteczkę kawałeczek szynki - kroimy w kostkę 1 opakowanie serka mascarpone (250 gram) sól, pieprz, ziarenka smaku, kwasek cytrynowy lub cytryna 1 łyżka masła Czosnek wrzucamy do rozpuszczonego masła, dodajemy szynkę. Chwilkę dusimy na maśle. Dodajemy mascarpone, doprawiamy pieprzem, solą, ziarenkami smaku

Kuchnia smaków
Rabarbarowa tarta bez pieczenia 183

nadrabia z nawiązką. Idealne połączenie słodkiego spodu, pysznego, waniliowego kremu i kwaskowatego rabarbaru. Mniam! Składniki: (na foremkę 33x11cm) SPÓD: 400g markizów kakaowych 100g rozpuszczonego masła KREM: 250ml kremówki 250g mascarpone 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru RABARBAR: 4 laski rabarbaru 3 łyżki cukru brązowego  3 łyżki wody + 3 truskawki pokrojone w plasterki Przygotowanie: SPÓD: Ciasteczka zmielić w malakserze(...)wodę umieścić na patelni, a kiedy połączą się i cukier rozpuści, włożyć rabarbar. Dusić kilka minut aż zmięknie, ale nie będzie się rozpadał. Ostudzić. KREM: Śmietankę ubić na sztywno, mascarpone wymieszać z cukrem i ziarenkami z 1 laski wanilii. Do serka dodać ubitą kremówkę, połączyć.  SKŁADANIE: Na schłodzony spód wyłożyć krem waniliowy, na nim ułożyć, jeden obok drugiego rabarbar

Cakes By Kejt
Ciasto "Kinder Country" bez pieczenia 2276

Country" bez pieczenia. Dla kogo: dla fanów batonika Kinder Country dla mających zepsuty piekarnik dla tych, którzy nie przepadają za pieczeniem Składniki: 350ml śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 200g herbatników 2 białe czekolady (200g) 2 mleczne czekolady (200g) 3 szklanki ziaren pszenicy ekspandowanej lub płatków śniadaniowych Kangus + garść/dwie płatków do posypania (w sumie ok. 100g) 2 sztuki(...)ostudzenia. W drugim naczyniu roztopić czekolady mleczne w kąpieli wodnej i również odłożyć do ostudzenia. 200ml śmietanki kremówki ubić na sztywno (można dodać saszetkę śmietan fixu). Dodać serek mascarpone i ubijać dolewając powoli białą czekoladę. Gdy składniki się połączą wsypać płatki (3 szklanki) i wymieszać łyżką.  Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno (można dodać ŚmietanFix) i dodać

Mania Wypiekania
Najlepszy krem czekoladowy 154

mrozić a do tego jest puszysty i nie za słodki. Polecam serdecznie, bo jest niezawodny :) Składniki: 330ml śmietanki kremówki 400g czekolady - pół na pół gorzka z mleczną* 250g mascarpone (w temperaturze pokojowej, u mnie Mlekoma ) Przygotowanie: Śmietankę umieścić w garnku, zagotować. Do gorącej śmietanki dodać połamaną czekoladę, mieszać rózgą do połączenia składników. Odstawić do ostudzenia, kiedy będzie zimny, wstawić(...)lodówki i chłodzić kilka godzin, a najlepiej całą noc. Na drugi dzień krem zmiksować na wysokich obrotach miksera aż będzie dobrze napowietrzony i puszysty. Dodawać po łyżce serek mascarpone, miksować do połączenia składników. Przekładać tak przygotowanym kremem torty, ciasta czy użyć do gofrów. * jeśli zamiast klasycznej, gorzkiej czekolady wykorzystamy czekoladę smakową, np. pomarańczową, malinową, wiśniową to otrzymamy krem o delikatnym

Cakes By Kejt
Kokosowo- krówkowa kostka bez pieczenia 142

czas oczekiwania aż warstwy się odpowiednio schłodzą, byłby naprawdę błyskawiczny do zrobienia. Składniki: Na blaszkę 32x26cm 2 opakowania herbatników maślanych (ok 400g) 500ml śmietanki 30% 2 opakowania serka mascarpone (2x250g) 3 łyżki cukru pudru 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 100g wiórek kokosowych 1opakowanie śmietan fix 50ml likieru o smaku toffi Ponadto: 1 mleczna czekolada 30ml mleka 2 garści(...)płatków białej czekolady Sposób przygotowania: 1. Przygotowaną formę wykładamy folią spożywczą i układamy warstwę herbatników. Śmietankę ubijamy na sztywno z opakowaniem śmietan fix i cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i dzielimy na 2 części. Do pierwszej części dodajemy masę krówkową i wykładamy na warstwę herbatników. Drugą warstwę herbatników przed nałożeniem namaczamy w likierze toffi. Pozostały krem mieszamy z wiórkami kokosowymi

Kuchnia w czekoladzie
Mini serniczki chałwowe z bitą śmietaną 206

użyłam herbatniki i pokruszone orzechy ziemne, można użyć też np ciasteczek owsianych lub samych orzechów) 2 łyżki masła Masa serowa: 200 g twarogu sernikowego (z wiaderka) 150 g mascarpone 75 g cukru 2 jajka 1 łyżka chałwy 1 łyżka masła sezamowago/tahini (można zastąpić również chałwą) Wierzch: 100 ml śmietanki (można więcej jeśli chcemy bardziej ozdobić ale takie "kleks" śmietanki(...)Masło rozpuścić, przestudzić. Orzechy i ciastka zblendować razem z masłem - powinna powstać mieszanka o konsystencji mokrego piasku. Wyłożyć do foremek na muffinki i ugnieść łyżką. 2. Twaróg sernikowy, mascarpone, cukier, jajka, chałwę i masło sezamowe zmiksować na gładko - jak najszybciej, jedynie do połączenia składników, żeby nie napowietrzać masy. 3. Masę serową wyłożyć na ciasteczkowo-orzechowy spód (prawie na równi

Kto ugości moich gości?
Torcik "leśny mech" 139

szklanki mąki ziemniaczanej) 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 450g mrożonego szpinaku    Masa: 400ml śmietany 36% pół opakowania Śnieżki 125g mascarpone cukier puder do smaku Dodatkowo:   czerwona galaretka lub granat  Mrożony szpinak rozmrażamy i dobrze odsączamy. Obie mąki przesiewamy i mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy(...)nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 60-65 minut, do suchego patyczka. Studzimy.   Śmietanę ubijamy ze śnieżką. Pamiętajcie, że przed ubiciem śmietana musi być schłodzona. Następnie dodajemy mascarpone, miksujemy, aż masa będzie gładka. Dosładzamy w razie potrzeby. Ja zazwyczaj dodaje około łyżkę  cukru pudru.   Ciasto dzielimy na trzy części. Wierzchnią rozdrabniamy. Pierwszy blat smarujemy masą, przykładamy drugim

Czerwona Porzeczka
Torcik truskawkowy bez pieczenia. 324

Kochani! Dziś mam dla Was szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny, ładnie się prezentujący torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest to ciasto na bazie herbatników kakaowych, przełożonych puszystym kremem z serkiem mascarpone, białą czekoladą i bitą śmietaną, a wszystko to przełamane orzeźwiającą galaretką i soczystymi truskawkami. Niebo w buzi ;) Polecam! Składniki na torcik truskawkowy bez pieczenia:  na formę 24x28(...)herbatników kakaowych 200 g schłodzonej śmietanki 30% 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru (do smaku) 2 opakowanie galaretki truskawkowej truskawki      Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, chłodzimy. Żelatynę zalewamy 4-5 łyżkami zimnej wody, odstawiamy. Śmietanę ubijamy na sztywną pianę. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej (lub w mikrofali

Rozpustne gotowanie
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW 120

Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 l bulionu  1 mała cebula 1 łyżka oliwy  sól, pieprz, gałka muszkatołowa 2-3 łyżki serka mascarpone lub ser pleśniowy ( opcjonalnie) Przygotowanie: Szparagi umyj, odetnij główki i odstaw na bok.   Resztę szparagów obierz cieniutko i odetnij zdrewniałe końcówki. Cebulkę pokrój w piórka, podsmaż na oliwie.  Dodaj szparagi ( główki i dolną(...)część)  Zalej całość bulionem i duś przez 15 minut.  Wyciągnij główki, a resztę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku. Podawaj z serkiem mascarpone, główki szaragów ułóż na zupie.  Smacznego

Kukuleczki

Proponowane wyszukiwania