z masą serową - 1000 przepisów (strona:8/67)

Sernik gotowany na kruchym cieście makowym 4187

sernik gotowany, który przygotować można na bazie gęstego twarogu z wiaderka, lub twarogu mielonego. Do sernika na kruchym cieście makowym polecam wykorzystać twaróg zmielony w domu, nada on masie serowej zwartej konsystencji bez dodatku dużej ilości mąki, a sernik nie będzie miał mazistej, lekko budyniowej konsystencji jak wtedy, gdy skorzystamy z sera wiaderkowego.Sernik przygotowałam w tortownicy o średnicy 21cm.Sernik gotowany(...)trzykrotnie zmielonego90g masła70g cukru pudru50ml mleka 2 żółtka15g mąki ziemniaczanejolejek migdałowypolewa śmietankowa150ml śmietanki 30%50g białej czekoladygarść orzechów laskowych do dekoracjiWykonanie:- składniki na ciasto kruche powinny być zimne, na masę serową - w temperaturze pokojowej KRUCHE CIASTO MAKOWE - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodać wypłukany i odsączony mak, zimne masło, jajko, żółtko i śmietanę- składniki posiekać

Smakołyki Bereniki
Deserowy consensus - Seromakowiec 353

ciasto jest wynikiem pogodzenia zwolenników sernika z zwolennikami makowca :) Idealne połączenie.  Ciasto robiłam wspólnie z mamą. Ona była odpowiedzialna za kruche ciasto a ja za masę serową i makową. Przepis mam z bloga: Uwielbiam gotować, oto link: przepis na seromakowiec, recepturę troszkę zmodyfikowałam pod swój gust :) Składniki na spód(...)zgęstnieje. Zdejmujemy garnek z makiem z ognia, dodajemy kaszę mannę i doprawiamy aromatem waniliowym, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy do masy pianę ubitą z białek ze szczyptą soli. Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na białą, puszystą masę. Do utartej masy dodajemy stopniowo po 1 łyżce sera z wiaderka. Z białek ubijamy sztywną pianę ze szczyptą soli

Bon Appetit Małgorzaty
Przedświąteczne zwariowanie i sernik dyniowy 135

skróty. Zamiast kruchego ciasta - spód z ciasteczek. Troszkę inne przyprawy, bez wylepiania boków tortownicy, ricotta, bo akurat trafiła mi się w sklepie... Wyszło bosko.Kruchy spód świetnie trzyma całość, masa serowa jest niezwykle delikatna i kremowa, soczyste gruszki ożywiają ciasto, a chrupiąca, lekko słona kruszonka nadaje charakteru. Do tego obłędny wręcz zapach cynamonu i pozostałych przypraw (powiało Świętami...?), i zachwyt gwarantowany(...)pieczenia. Wyłożyć ciastka, dokładnie ugnieść na spodzie dłonią lub łyżką. Schłodzić w lodówce przez 20-30 minut.Piec w 180 st. C. przez 15 minut.Przestudzić.Wszystkie składniki masy serowej umieścić w dużej misce, zmiksować na gładką masę - krótko, ale dokładnie. Masę serową wyłożyć na spód.Piec w 180 st. C. przez 20 minut.W tym czasie z mąki, cukru, soli

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z pianką cytrynową. 190

luchot - Fotolia.com Składniki : Ciasto na spód : 30 dkg mąki 15 dkg margaryny 10 dkg cukru 2 żółtka 2 łyżki śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy Masa serowa :   1,5 kg mielonego sera 3 szklanki mleka 1,5 szklanki cukru 6 żółtek 3/4 szklanki oleju 3 jajka 3 budynie śmietankowe 2 cukry wanilinowe 1,5 łyżeczki proszku(...)kokosu białego kisiel cytrynowy Sposób wykonania : Ciasto na spód : Z podanych składników zagnieść ciasto. Wywałkować i wyłożyć na blaszkę z wysokim bokiem. Boki blaszki także wyłożyć ciastem. Masa serowa :   Ser, jajka, żółtka, cukier,olej, budyń - wszystko razem dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Następnie wlać mleko, wymieszać, wylać na blaszkę wyłożoną ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piec

Przepisy i porady kulinarne
Sernik z Brzoskwiniową Niespodzianką 162

wody i przelewamy do silikonowej formy Monamour ze sklepu Garneczki i odstawiamy do lodówki. Kiedy mamy już upieczony biszkopt i galaretki stężałe zabieramy się za masę serową. Twaróg miksujemy z sokiem z cytryny, cukrem i jogurtem. Na końcu dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę i miksujemy do połączenia się składników. Na dnie układamy biszkopt, boki obkładamy brzoskwiniami pokrojonymi(...)plasterki. Na biszkopt wylewamy odrobinę masy serowej, na którą delikatnie wykładamy brzoskwinie w galaretce, całość zalewamy masą serową. Na którą układamy galaretkowe serduszka. Sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Sernik z brzoskwiniami 361

Łatwy do wykonania i pyszny sernik z brzoskwiniami, na spodzie z herbatników i orzechów włoskich. Składniki:      Masa serowa 1 kg sera twarogowego ( np. twaróg President  w wiaderku lub Hanusi z Mlekovity) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 szklanka cukru 3 średnie jajka 50 g miękkiego masła 2 łyżki śmietany 1 puszka brzoskwiń  Spód(...)orzechy posiekać, masło roztopić i wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Foremkę 33 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia i powstałą masą z herbatników lekko dociskając dokładnie wyłożyć dno formy. Przygotowanie masy serowej: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ser utrzeć z masłem i cukrem na gładką masę. Ciągle ucierając dodawać po jednym jajku, śmietanę i pod koniec dodać budyń.  Piekarnik nagrzać

Kuchcik gotuje
Sernik krakowski 208

wykonania paseczków na wierzchu sernika. Pozostałe ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno formy. Wierzch ciasta ponakłuwać widelcem. Piec około 10 minut, do lekkiego zarumienienia się ciasta. Wyjąć, wystudzić. Masa serowa: 1kg tłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie 8 jajek 225 g drobnego cukru 200 g masła 35 g mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 100 g drobnych rodzynek 50 g kandyzowanej skórki(...)połączą się. Dodać mąkę ziemniaczaną lub budyń. Wsypać rodzynki i skórkę. Wymieszać. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać pozostałe 25 g cukru. Delikatnie wmieszać ubitą pianę do masy serowej, mieszając całość łyżką lub szpatułką. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 ° C. Wyłożyć masę serową na podpieczony spód. Wyrównać wierzch. Pozostałe ciasto cienko rozwałkować, wyciąć z niego nożem lub radełkiem

maniapieczenia
Sernik z wiśniami na czekoladowym spodzie 186

polecam zarazem bardzo smaczny serniczek z wiśniami. Spód i wierzch wykonany z czekoladowego ciasta (z dużą ilością gorzkiej czekolady), wewnątrz znajduje się dość zwarta (ale aksamitna w swojej konsystencji) masa serowa o delikatnie waniliowym smaku. Wiśnie, jak to wiśnie – dają troszkę „kwasku” i sprawiają, że sernik jest idealnie wyważony w smaku. Jeśli jednak za nimi nie przepadacie możecie użyć innych(...)Ciasto czekoladowe: 300 g mąki pszennej 350 g gorzkiej czekolady 50 g cukru 150 g miękkiego masła 1 duże jajko (w temperaturze pokojowej) 1 czubata łyżka kakao szczypta soli Masa serowa: 750 g twarogu (zmielonego trzykrotnie) 4 duże jajka (w temperaturze pokojowej) 125 g masła 125 g cukru 100 ml śmietany 30% 1 op. budyniu waniliowego (40 g) Dodatkowo

MyCookBook.pl
Torcik cytrynowy 377

Lekkie i pyszne połączenie cytrynowego ciasta, serowej masy i galaretki cytrynowej uwieńczone słodką bitą śmietaną. To musi być pyszne! :) SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Spód cytrynowy: 4 jajka 4 łyż cukru 2 łyż cukru z wanilią skórka otarta z 1 cytryny (sparzonej) 4 łyż mąki pszennej 1,5 łyżki budyniu śmietankowego/waniliowego szczypta soli Warstwa serowa: 1/2 kg sera twarogowego(...)mąkę. Zmiksować na najniższych obrotach miksera do połączenia się składników. Piec w tortownicy wyłożonej od spodu papierem do pieczenia ok 20 min w 180*C (do suchego patyczka). 2. Masa serowa : Śmietankę ubić na sztywno. Przestygnięte galaretki (te rozpuszczone w 2 szkl wody, nie muszą być tężejące byle były zimne) zmiksować z serem, dodać cukier puder i ubitą śmietankę. Zmiksować

Kto ugości moich gości?
Sernik brzoskwiniowy na zimno na wafelkowym spodzie 470

wafelek w czekoladzie był rewelacyjny. Będę robić go częściej tym bardziej, że rodzince również zasmakował. Składniki: Spód 250 g wafelek w czekoladzie (u mnie prince polo) 30 g masła Masa serowa 600 g twarogu z wiaderka 3 jajka 0,5 szkl cukru pudru Emix 1 galaretka brzoskwiniowa Emix 1,5 łyżeczki żelatyny Emix Góra 1 galaretka brzoskwiniowa Emix 1 puszka(...)odłożyć do lekkiego stężenia. Twaróg przełożyć do naczynia i zmiksować z cukrem pudrem. Dodawać po jednym żółtku i zmiksować na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej i połączyć najlepiej mieszając. Dodać tężejącą galaretkę i zmiksować na najwolniejszych obrotach mikserem. Połowę masy wylać na wafelkowy spód, przesypać pokrojonymi brzoskwiniami i wylać resztę masy serowej. Odłożyć do stężenia

Ala piecze i gotuje
Sernik z brzoskwiniami - klasyk! 284

Mój pierwszy pieczony sernik, przygotowany na wzór tradycyjnego przepisu  - na kruchym spodzie z intensywnie brzoskwiniową masą serową i resztą kruchego ciasta. Szybki w przygotowaniu i pyszny - nie może się nie udać! Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm.) :  kruche ciasto  - 400 g mąki (u mnie pół na pół krupczatka z pszenną pełnoziarnistą) - 200 g masła - 2 łyżki(...)cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 żółtek masa serowa - 500 g półtłustego twarogu typu klinek - 125 g gęstego greckiego jogurtu (u mnie waniliowy) - 5 białek - 4 łyżki cukru - kisiel brzoskwiniowy (40 g) - słoik dżemu brzoskwiniowego (u mnie 100 % owoców) - puszka (ok. 800 g) brzoskwiń Przygotowanie:  Kruche ciasto: Wszystkie składniki uformować na gładkie jednolite ciasto. 1/3 zawinąć w folię

Kuchnia Ellie
Miniserniczki z rabarbarem i truskawkami podane z mrożoną kawą 104

kroję na kawałki i przekładam do miski, dodaje cukier i miksuję chwilę, aż składniki się połączą. Dodaję jajko i szczyptę soli ponownie miksuję około minuty aby składniki utworzyły gładka masę. Następnie dodaję mąkę i miksuje do połączenia składników - nie można miksować zbyt długo ponieważ ciasto będzie twarde. Jeżeli cisto jest zbyt suche można dodać łyżkę zimnej wody.Ciasto wykładam na opruszoną(...)zdejmuję papier. Jeszcze ciepłe wyciągam z foremek. Zostawiam do przestygnięcia (są cienkie więc nie trwa to długo).Na ciasto nakładam mus rabarbarowy (dość grubą warstwę), na mus nakładam masę serową. Całość dekoruję świeżymi truskawkami i odstawiam do lodówki na chwilę aby masa serowa stężała

Magiczna kuchnia Darii
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 197

towarzystwem bezy.SKŁADNIKI:/ CIASTO KOKOSOWE:- mąka kokosowa, 3/4 szklanki- mąka bezglutenowa, 1/4 szklanki- masło, pół kostki- żółtka, 2- łyżka śmietany,- cukier, 3/4 szklanki- łyżeczka proszku do pieczenie (bezglutenowego)/ MASA SEROWA O SMAKU WIŚNI- ser twaróg trzykrotnie mielony, 0,5 kg- masło 0,5 kostki- cukier, szklanka- jajka. 3- budyń, 1 (pół śmietankowego, pół waniliowego)- wiśnie w syropie, 2 słoiki litrowe(...)cukrem (pół szklanki) i cukrem waniliowym/wanilinowym. - Dodajemy po łyżce sera, mieszamy na średnich obrotach. - Dodajemy proszek budyniowy.- Osobno blendujemy odcedzone wiśnie - Łączymy masę wiśniową z masą serową, powoli wlewając rzadsze do gęstszego.- Ubijamy całe jajka z cukrem (pół szklanki).- Łączymy masy delikatnie mieszając.- Wykładamy na ciasto i pieczemy 45 minut w temp 180 stopni./BEZABeza - białka ubijamy

Wypisz Wymaluj
pyszny sernik na zimno z truskawkami i galaretką 1241

oraz śmietanę, siekamy nożem i zagniatamy ciasto. Wkładamy do tortownicy o średnicy 24 cm i pieczemy na złoty kolor w 180 st. C. przez ok. 20 min. składniki na masę serową: 1000 g sera białego zmielonego trzykrotnie lub gotowego w wiadereczku 120 g masła 200 g cukru 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 opakowanie galaretki truskawkowej wykonanie masy serowej: Galaretki rozpuszczamy(...)miksującego wlewamy masło, dodajemy ser, cukier i ucieramy na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy lekko stężałą galaretkę i miksujemy, aż masa stanie się aksamitna. Na upieczone ciasto wylewamy masę serową odstawiamy do lekkiego stężenia. wierzch ciasta: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki myjemy, kroimy na połówki

Domowy Smak Jedzenia
37. Trochę ciepłych promieni na mroźny dzień, czyli serniczki w wersji mini z dodatkiem szafranu! 191

zimnego masła 1 łyżka kakao 1/4 szklanki cukru 1 łyżka aromatu amaretto (takiego do kawy) 2 żółtka 1 łyżka śmietany garść sezamu +masło do posmarowania kokilek lub form Masa serowa:  2 opakowania serka śmietankowego Almette (300g) 1 jajko 1 białko + szczypta soli ok. 10 łyżek cukru trzcinowego *lub zwykłego 1 opakowanie szafranu (0,12g) Polewa czekoladowa(...)ściany kokilek do ok 3/4 wysokości. Kokilki z ciastem wstawiamy do lodówki na ok. 20minut. Piekarnik nagrzewamy do 200*C. W czasie chłodzenia spodów zabieramy się do przygotowania masy serowej. Do miski wykładamy serki śmietankowe, dodajemy jajko, cukier oraz szafran. Białko z odrobiną soli ubijamy na najwyższych obrotach miksera aż do uzyskania zwartej piany. Dodajemy do masy, którą dokładnie mieszamy

Symfonia Smaków

Proponowane wyszukiwania