z masą serową - 1000 przepisów (strona:14/67)

Mocno czekoladowa tarta serowo-krówkowa i zapowiedź CANDY W MAGICZNEJ KUCHNI / Heavily chocolate tart with cheese and fudge, and 153

cukier waniliowy. Mleko podgrzewam razem z ziarenkami wanilii, kiedy jest gorące (ale nie wrzące) dodaję żelatynę i mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Ciepłe mleko z żelatyną dodaję do masy serowej. Miksuję caość przez chwilę.Na podpieczony spód nakładam masę krówkową, a na nią masę serową. Odstawiam do zastygnięcia (ser powinien być ścięty, ale nia tak gęsty jak w serniku

Magiczna kuchnia Darii
Tarta serowa z żurawiną (waniliowa) 173

zimnej margaryny do pieczenia 16 g cukru waniliowego 75 g cukru 1/2 opakowania cukru z wanilią i kardamonem (opcjonalnie) 1 jajko szczypta soli szczypta cynamonu do oprószenia Masa serowa: 750 g mielonego sera waniliowego na sernik (z wiaderka) 1 budyń waniliowy (47 g) 3 jajka "M" (osobno żółtka, osobno białka) 10 dag świeżej żurawiny 1 laska wanilii 1/2 szklanki cukru(...)brzegów - odetnij nadmiar ciasta wystający poza formę, ale tak, by lekko wychodziło na rant formy. Resztki ciasta zachowaj. Spód ciasta nakłuć widelcem w kilkunastu miejscach. Na czas wyrabiania masy serowej ciasto znów włożyć do lodówki. Ser przełóż do misy miksera. Jajka rozbij i oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, schowaj do lodówki. Do masy

Moje Qulinaria
Sernik na zimno z mandarynkami 164

dnie tortownicy ( 26 cm ).Dwie galaretki rozpuścić w szklance wody, odstawić by zaczęły zastygać. Śmietankę ubić na sztywno. Serek zmiksować z tężejącą galaretką, pod koniec miksowania dodać ubitą śmietankę. Masę serową wyłożyć na herbatniki i całość wstawić na 20 minut do lodówki. Mandarynki umyć, obrać, podzielić na części i dekoracyjnie ułożyć na tężejącej masie serowej. W dwóch szklankach wody rozpuścić(...)pozostałe dwie galaretki i po wystygnięciu wylać na zastygłą masę serową. Całość wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku. Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :) Drogi internauto - jeżeli przepisy

Świat Smaku
Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem 155

średnicy 23 cm   Składniki Karmelizowany rabarbar: 500 g rabarbaru 100 g cukru Spód sernika: 180 g   ciasteczek jęczmiennych z siemieniem lnianym Sante  60 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 90 g cukru pudru 1 laska wanilii 7 łyżeczek żelatyny 1 truskawkowa galaretka opcjonalnie odrobina czerwonego barwnika spożywczego(...)puder.  Do lekko przestudzonej żelatyny dodajemy 2  łyżki karmelizowanego rabarbaru i mieszamy. Zahartowaną żelatynę dodajemy do pozostałej części rabarbaru, cały czas miksując. Następnie uzyskaną masę dodajemy do masy serowej i również miksujemy. Opcjonalnie dodajemy czerwony barwnik dla podkreślenia koloru. Gotowa masę wylewamy na ciasteczkowy spód i chowamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Galaretkę przygotowujemy według

Kulinarne przygody Gatity
sernik z borówkami i czarną porzeczką bez pieczenia 378

masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy na okruszki, dodajemy masło i mieszamy. Następnie równomiernie rozkładamy i ugniatamy w tortownicy (21 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia. składniki na masę serową: 700 g ser białego (ja użyłam domowego i miksowałam go na gładką masę) 125 ml śmietany kremówki 180 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 czubate łyżki żelatyny(...)owoców wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Ser miksujemy ze śmietanką, sokiem z cytryny oraz cukrem. Następnie dodajemy żelatynę i dokładnie miksujemy. Owoce blendujemy z cukrem (cukru wg smaku). Masę serową dzielimy na 2 części. Jedną część wylewamy na przygotowany wcześniej spód z herbatników i wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Do drugiej części wlewamy mus owocowy i miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Sero - mak 265

mielimy. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, olejek migdałowy, wódkę oraz mak. Dobrze ucieramy całość. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z makiem. Ostatnim etapem jest przygotowanie masy serowej. Ser dwukrotnie mielimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo żółtka, ser, proszek do pieczenia, budyń oraz ekstrakt cytrynowy. Mieszamy dokładnie. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą(...)serową. Na wysmarowaną blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm przekładamy ciasto, na to masę makową a następnie masę serową. Pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę

Zainspirowana w kuchni
Sernik chałwowy bez pieczenia 3134

składnik dominuje w smaku sernika, można go przygotować z większą lub mniejszą ilością cukru, jednakże chałwa sama w sobie jest mocno słodka, więc nie ma potrzeby, by dosładzać masę serową zbyt dużą ilością cukru.Górę sernika zwieńczyła polewa chałwowa, w tym przepisie nie przełamujemy smaku inną warstwą, jak lubię to robić w niektórych sernikach, takich jak sernik łaciaty lub sernik(...)cynamonowy.Przepis jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 18cm, na większą tortownicę należy wykorzystać większą ilość składników. Sernik chałwowy bez pieczeniaSkładniki:masa serowa 10 okrągłych biszkoptów0,5 szklanki śmietanki 30%0,5 kg twarogu sernikowego z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego250g chałwy waniliowej4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny0,5 szklanki wodypolewa chałwowa 150ml śmietanki 30%200g chałwy waniliowejtłuszcz do wysmarowania

Smakołyki Bereniki
SERNIK BUDYNIOWY Z MANGO 310

tego tradycyjnego, serowego ciasta. Smakuje raczej jak delikatna budyniowa rozkosz i...no nie potrafię tego opisać słowami. Spróbujcie, a sami się przekonacie:)Przepis jest na tortownicę 26cm. Składniki na masę serową: -1250g serka mascarpone -6 jajek -210g ksylitolu(dałam niepełną szklankę) -3 łyżki budyniu -2 opakowania cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej(...)Dodać serek mascarpone i dokładnie zmiksować, by nie było grudek. Dodać cukier waniliowy i budyń w proszku, zmiksować. Formę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Przełożyć masę serową. Wyrównać. Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową-sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej.  Piekarnik nagrzać do temp. 170 stopni C. Formę z masą serową włożyć do piekarnika

Smaczne Zdrowe
Troszkę egzotyczny, bardzo letni. Serniczek 175

tortownicę o średnicy 20 cm)spód:120 g ciastek digestive60 g masłamasa serowa:500 g serka kremowego300 g jogurtu naturalnegosok z 1/2 cytryny125 g cukru250 g papai z puszki10 płatków żelatynydodatkowo:skórka z 1 cytrynyMasło rozpuścić i przestudzić. Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z masłem. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie ugnieść na spodzie. Schłodzić w lodówce(...)dokładnie odcisnąć, a następnie rozpuścić na parze. Ostudzić.Serek utrzeć z jogurtem, sokiem z cytryny i cukrem na gładką masę. Owoce z puszki osączyć. Połowę zmiksować blenderem, dodać do masy serowej, wymieszać. Dodać ostudzoną żelatynę, zmiksować. Dodać resztę owoców pokrojonych w kostkę, delikatnie połączyć z masą serowąMasę przełożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię. Schłodzić w lodówce przynajmniej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarteletki z serem, kajmakiem i orzechami 193

średnicy 7 cm) Babeczki: 1 i 1/2 szklanki mąki 75 g cukru 125 g  zimnego masła 16 g cukru waniliowego 1 duże jajko Masa serowa: 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 220 g serka homogenizowanego waniliowego 1 łyżka żelatyny + 3 łyżki ciepłej wody Wierzch: masa kajmakowa (wykorzystałam kajmak solony ze słoika) 5 dag orzechów włoskich 5 dag orzechów nerkowca(...)serek homogenizowany przełóż do misy miksera, ubijaj przez 2 minuty mikserem. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i jeszcze ubijaj przez kilkanaście sekund, by wmieszała się w masę.  Ostudzone babeczki wypełniaj masą serową (pozostaw trochę miejsca jeszcze na kajmak i orzechy). Kiedy babeczki będą wypełnione serem, wstaw je na min. godzinę do lodówki. Po godzinie sprawdź, czy masa stężała - jeśli tak - możesz

Moje Qulinaria
Sernik z brzoskwinią 132

przywoity sernik przystało! Serniczek z brzoskwinką Ciasto: 100 g cukru 400 g mąki pszennej 250 g margaryny 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao   Masa serowa: 1 kg sera półtłustego 250 g masła 300 g cukru 5 jajek 2 budynie śmietankowe olejek cytrynowy 1 puszka brzoskwiń   Piana: 5 białek 200 g.cukru 1 łyżka mąki(...)włożyć do lodówki, większą wyłożyć na przygotowaną dużą blachę, posypać kakao.Masa serowa :Ser zemleć dwukrotnie, dodać pozostałe składniki (poza brzoskwiniami)  i wyrobić na jednolitą pasę. Gotową masę serową wyłożyć na balchę na warstwę ciasta a na nią osączone i pokrojone w plastry brzoskwinie.Białko ubić na sztywno, w trakcie ubijania dodać cukier i mąkę ziemniaczaną.Gotową

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Malinowy sernik i owoce leśne 157

żadnej grudki, z idealnym spodem, mam dla Was malinowy sernik, z garścią (niestety mrożonych) owoców leśnych.  Składniki na spód  200 g herbatników 100 g masła  na masę serową 750 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 1 opakowanie budyniu malinowego 4 jajka 120 ml śmietanki kremówki 2/3 szklanki cukru pudru Dodatkowo 100 g czekolady mlecznej 100 g owoców leśnych(...)masło. Dno tortownicy (moja ma 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a boki nasmarować tłuszczem. Pokruszone ciasteczka wysypać i wcisnąć w dno tortownicy. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.  Do miski wbić całe jajka, dodać cukier, proszek budyniowy i miksować na puszystą masę. Dodawać porcjami twaróg, miksować na najwyższych obrotach. Na sam koniec wlać śmietankę i wymieszać

pink envelope
Sernik pomarańczowo-dyniowy / Z dynią 135

sprawą intensywnego, pomarańczowego zapachu i koloru z pewnością pięknie by się na wigilijnym stole prezentował. Do jego przygotowania użyłam puree z dyni hokkaido, które ma bardzo żywy kolor. Do masy serowej dodałam sok i skórkę z pomarańczy, spód przygotowałam z domowej, dyniowo-pomarańczowej granoli, a wierzch udekorowałam zawijasami z dżemu z czerwonych pomarańczy. Wyszło bardzo aromatycznie, a barwa kusi ogromnie(...)więcej. To jak, skusicie się...? Sernik dyniowo-pomarańczowy na spodzie z granoli Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 175 g granoli dyniowo-pomarańczowej 30 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 2 jajka 250 g puree z dyni skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 65 g cukru 150 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wyjątkowo delikanty sernik z truskawkami 265

chciałam. Kruche ciasto (skorzystałam z mojego ulubionego przepisu z Ciast pikantnych i słodkich Michela Roux), które trzyma wszystko razem, warstwa kwaskowego rabarbaru, rozpływająca się w ustach, delikatna jak chmurka masa serowa, a to wszystko przykryte soczystymi truskawkami i cienką warstwą galaretki. Czyż nie brzmi cudownie...?Muszę przyznać, że to pierwszy pieczony sernik, który aż tak zasmakował C. Jest bowiem wyjątkowo(...)Zdjąć z garnka pokrywkę, gotować jeszcze 3 minuty, zdjąć z ognia i ostudzić.Ser utrzeć z cukrem, żółtkami, kremówką i budyniowym proszkiem. Białka ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z masą serową.Ostudzony spód równomiernie posypać bułką tartą, na to wyłożyć rabarbar. Całość przykryć masą serową, wyrównać powierzchnię.Piec w 160 st. C. (bez termoobiegu) przez 1,5 godziny.Ostudzi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno z truskawkami 161

Ciastka powinny mieć konsystencję mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć pokruszonymi ciastkami i ugnieść łyżką, aby dokładnie przylegały do dna. Wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować masę serową Do miski przełożyć serki homogenizowane, dodać cukier puder, mleko.Wszystko zmiksować. Żelatynę rozpuszczoną w 50 ml wody i wystudzoną  wlać do sera i ponownie zmiksować. Masę serową wlać(...)lodówki do zastygnięcia. Truskawki zmiksować, zasypać cukrem i zagotować. Odstawić z palnika , wsypać galaretkę oraz żelatynę rozpuszczoną w trzech łyżkach wody. Dokładnie wszystko wymieszać i wystudzić. Wlać na masę serową i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Wierzch ozdobić truskawkami i listkami mięty. sernik na zimno z truskawkami

O kuchni z uczuciem