z jagodami - 7023 przepisów (strona:289/469)

Piaskowe babeczki z borówkami 226

miksera, potem wystarczy umieścić je w papilotkach i piekarniku! Prawda, że proste?! Borówki dostaniesz dziś praktycznie w każdym warzywniku czy większym sklepie spożywczym, ale jeśli uda Ci się zdobyć jagody - nie wahaj się ich użyć! Będą równie pyszne!  Zobacz również inne przepisy na -----> babki Piaskowe babeczki z borówkami - przepis: Składniki: (na 12 babeczek) 1 szklanka mąki pszennej

Moje Qulinaria
Proste ciasto drożdżowe z owocami 147

zdjęciach na super wyrośnięte, ale z tej w sumie niewielkiej porcji ciasta piekłam dwie blaszki. Ciasto drożdżowe możecie wykonać z dowolnymi owocami. Ja użyłam mieszanki jeżyn, malin, borówek i jagód, bo akurat takie owoce miałam pod ręką. To od Was zależy, ile owoców dodacie. Im więcej, tym smak ciasta jest lepszy. Uwalniający się z owoców sok, nie wpływa również

Mieszam w Garnku
Jagodzianki 165

Pyszne, można je dosłodzić wedle własnego gustu albo posypać kruszonką, dodać odrobinę czekolady itp. Można wykorzystać borówki (jak kto woli: jagody) lub borówki amerykańskie, choć te pierwsze są znacznie bardziej soczyste. Oryginalny przepis pochodzi stąd.  Proporcje na 8 jagodzianek 500 gram mąki 1/5 szklanki wody 1/2 szklanki maślanki 25 gram drożdży 50 gram masła 2 jajka 50 gram

Czerwony Gupik
Tosty francuskie z syropem z maślanki. 127

Dodatek borówek amerykańskich chyba przeważa na stronę USA ;) Składniki: Tosty: 1 chałka (może być jednodniowa) 2 jajka 150 ml mleka szczypta soli szczypta gałki muszkatołowej szczypta cynamonu masło borówki, jagody lub inne owoce Syrop: 100 ml maślanki 6 łyżek cukru 2 łyżki masła ziarenka z 1 laski wanilii 1/4 łyżeczki sody  Wykonanie: Przygotować syrop. Połączyć składniki (oprócz sody

zadanie-gotowanie
Lemoniada z owocami 161

zamierzamy przygotować pomarańczowych kostek lodowych. Jak przygotować lemoniadę z owocami? Do każdego okienka pojemnika na kostki lodu wkładamy po kilka sztuk drobnych owoców świeżych lub mrożonych (np. maliny, jagody, poziomki, borówki porzeczki), dodajemy do każdego „okienka” po 1 listku mięty i 1 listku stewii, wszystko zalewamy sokiem pomarańczowym, zamykamy pojemnik i mrozimy, trwa to przeważnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jagodzianki polane lukrem 137

świeżych drożdży 75 g miękkiego masła 1 płaska łyżeczka soli 1 jajko sok z cytryny tak z połowy Dodatkowo: mleko 50 ml do posmarowania bułeczek przed pieczeniem jagody 10 łyżeczek  cukier puder 100 g młody jęczmień odrobinę   Krok 1 Do misy wsypujemy przesianą mąkę, do miseczki wlewamy szklankę ciepłego mleka,dodajemy drożdże i ksylitol, mieszamy do rozpuszczenia

Różowa kuchnia
rolada bezowa z bitą śmietaną i borówkami 178

małe, zielone kuleczki - cieszyłam się na pierwsze własne jagodowe zbiory! Niestety, w pobliżu mojego ogrodu zamieszkuje jakieś zwierze, które zdaje się uprawnione do częstowania moimi owocami:( Zabiera wyłącznie dojrzałe jagody, jeśli tylko nie zdążymy zerwać ich wcześniej. Wczoraj zaś zauważyłam, że ogołociło z owoców cały krzaczek aronii...owoców było naprawdę dużo, co pozwala mi przypuszczać, że owych rabusiów może

6niebo
Jagodowa kasza manna z owocami 174

Kasza manna na inny sposób? Do kaszy manny d odajemy odrobinę jagód i innych sezonowych owoców i mamy wspaniałe weekendowe śniadanie :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Jagodowa kasza manna z owocami 174

Kasza manna na inny sposób? Do kaszy manny d odajemy odrobinę jagód i innych sezonowych owoców i mamy wspaniałe weekendowe śniadanie :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Smoothie bowl 116

Smoothie bowl to rodzaj śniadania, ostatnio zresztą bardzo modnego. Koktajl owocowy podajemy w miseczce i posypujemy ulubionymi dodatkami, najczęściej popularnymi superfoods, takimi jak: nasiona chia, młody jęczmień, jagody goji itp.  Po koktajlach w słoiczkach pora na takie pyszne, letnie desery. Nie ma nic prostszego i szybszego w przygotowaniu, w dodatku zdrowego!  Sierpień rozpoczęty, kilka dni temu wybrałam

Moja smaczna kuchnia
WANILIOWE JAGODZIANKI 105

może być zbyt gorące). Wyrabiamy aż powstanie gładkie ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.  Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10-12 części. Każdą część rozpłaszczamy, na środku kładziemy jagody wymieszane z cukrem, zlepiamy dokładnie, układając zlepieniem na formie wyłożonej pergaminem. Odstawiamy na 30 min do wyrośnięcia. Wierzch drożdżówek smarujemy mlekiem, posypujemy kruszonką. Pieczemy

słodki bratek
Jogurtowo-owocowe ciasto z patelni 149

cukru 1 łyżka cukru waniliowego 200 ml jogurtu naturalnego 60 ml oleju 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Dodatkowo: 200 g drobnych owoców (jagód, porzeczek, wiśni, malin itp.) odrobina oleju do wysmarowania patelni cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka ubić z cukrem i cukrem

Nastoletnie Wypiekanie
Blondie z borówką amerykańską (proteinowe) 156

smaku białej czekolady (łącznie ok. 150g) 4 łyżki cukru trzcinowego wiórki kokosowe mokre 2 jajka  4 łyżki roztopionego oleju kokosowego szklanka mleka (można użyć roślinnego) + borówki lub jagody Przygotowanie: KROK 1 : Jajka rozbijamy ze sobą w miseczce.  KROK 2 : Wlewamy wcześniej roztopiony olej kokosowy (wystarczy podgrzewać przez 10 s w mikrofalówce). Mieszamy. KROK 3 : Do oddzielnej miski

Kuchnia Ellie
7 powodów dlaczego warto jeść kiszonki + przepis 323

wnet depresja staje się najmniejszym z twoich zmartwień.” Andrzej Sapkowski “Wiedźmin” Czy jecie kiszone warzywa? To nasze Polskie superfood , często niedoceniane, a właściwościami zdrowotnymi biją hipsterskie jagody goji na głowę A oto lista 8 powodów dlaczego warto jeść kiszonki: 1. Są doskonałym źródłem kwasu mlekowego, który powstaje w wyniku rozkładu cukrów przez bakterie. Niezwykle cenny naturalny probiotyk, który

PaleoLife
Kasza jaglana z sokiem z jagód goji , żurawiną i delikatną nutą kokosa 136

Podaję śniadanko zdrowe i aromatyczne, takie, które naładuje Wam baterie -do południa minimum! Proste i pyszne, mało skomplikowane i zdrowe! Składniki kasza jaglana suszone jabłka suszona żurawina sok z jagód goji oraz mąka kokosowa  SYMBIO Gotujemy kaszę jaglaną na wodzie i dodajemy międzyczasie suszone, pokruszone jabłka.Możemy dosmaczyć miodem. Po chwili dokładamy żurawiny suszonej. Kiedy jaglanka jest już gotowa(...)przekładamy do miseczek. Dodajemy żurawinę, sok z jagód goji i posypujemy całość mąką kokosową. Wspaniały dodatek, zastępuje cukier, a przy okazji dopieszcza smak jaglanki. Mąka kokosowa w odróżnieniu od innych mąk może być spożywana na surowo. I bardzo zdrowe śniadanie gotowe! Dzień dobry! Ślinka leci Ci po brodzie? Zdrowie zawsze będzie w modzie

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania