mówi? W każdym razie na zdjęciach widzicie moją ulubioną potrawę z dzieciństwa :) Najlepiej smakują oczywiście z musem ze świeżych owoców, ja uwielbiam z truskawek lub jagód. O tej porze roku korzystam z mrożonych owoców i też spisują się całkiem dobrze. Z podanych proporcji wyszło mi 15 klusek wycinanych od szklanki. Składniki: 250 g mąki 25 g drożdży 1 łyżeczka cukru
Ciastkozercygarście szpianku baby -> 2 jajka -> 3-4 łyżki mąki -> 1 miarka białka -> 1 łyżeczka proszku do pieczenia -> 1 serek homogenizowany -> ½ brzoskwini -> Jagody mrożone -> 1 łyżeczka płatków migdałowych Wykonanie: Mleko należy zblendować dokładnie ze szpinakiem. Zawartość wymieszać z jajkami, mąką oraz proszkiem do pieczenia. Dosypujemy białko i mieszamy na jednolitą masę
Jedz zdrowo żyj zdrowo!tylko trochę, ponieważ to danie chroni wzrok i może się realnie przyczynić do poprawy ostrości widzenia w ciemnościach. Dlaczego? Dlatego, że ciemne owoce, takie jak jeżyny, borówki, jagody, czarny bez, winogrona itp. zawierają antocyjany, które uszczelniają naczynia krwionośne w oku, dzięki czemu nasze oczy są bardziej ukrwione, odżywione i nawilżone. Mają też działanie przeciwzapalne i wspomagają regenerację siatkówki
Quinoa Raz!szklanki cukru, 3 jajka, 1 1/3 szklanki oleju, 2 szklanki mąki krupczatki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 600 ml śmietany 30%, 2 śmietan-fix, cukier wanilinowy, granat lub jagody do ozdoby. Przygotowanie: Rozmrażamy szpinak i odsączamy z wody. Miksujemy jajka z cukrem, wlewamy powoli olej dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej masy dodajemy
Państwo Wojtczuk gotująKolejny koktajl zagościł dziś na stole. Składniki: banan, truskawki, jagody, ewentualnie woda gazowana. Przygotowanie: Wszystkie owoce włożyć do blendera i zmiksować. koktajl jest pełen słodyczy, o kremowej konsystencji. Jeżeli ktoś chce coś bardziej do napicia się można dodać gazowanej wody i też jest pyszny
Państwo Wojtczuk gotująprzygotuj go w ładnym słoiku, który po wypiciu po prostu wyrzucisz. Składniki: łyżka masła orzechowego 200 g mrożonych truskawek (mogą być też pół na pół truskawki i jagody) banan duże opakowanie kefiru lub maślanki (tyle ile mieści się do Waszego słoika) kupny sos czekoladowy bita śmietana w sprayu pączek z dziurką wafelek Lusette słomka, słoik
Ugotowane pozamiataneweekend upiekłam ciasto kruche z pyszną, lekką budyniową pianką i owocami. Ja wykorzystałam tu truskawki z kompotu, jednak z powodzeniem można wykorzystać każde inne owoce, czy będą to jagody, brzoskwinie, maliny czy inne ulubione (jednak pamiętajcie, by mrożone owoce ułożyć na ciasto bez ich rozmrażania). Ciasto jest przepyszne a co ważne szybko przygotowane, nie wymaga specjalnie dużo czasu
Zrób to smacznieWarszawa rozpoczyna ferie, a ich pierwsze dni przepełnione są słońcem. Jego promienie przyjemnie muskają mi twarz, gdy siedzę na parapecie z kubkiem kakao w ręce. W pokoju wiruje zapach jagód, a ja nie mogę przestać się uśmiechać do świata za oknem. Jak wspaniale żyć z myślą, że jedyną książką którą otworzę w najbliższym czasie będzie wciągająca powieść beletrystyczna
Gawron w rosolemleczna czekolada banany pełnoziarniste muszelki Wszyscy domownicy kochają tą kompozycje smaków. I często słychać… chrupanie Druga tuba jest w wersji fit błonnikowe musli borówki maliny żurawina siemię lniane jagody goji Samo zdrowie! Polecam. Moi drodzy jeśli kochacie tak jak ja musli, to zapraszam Was serdecznie na stronę mojemusli.pl Już niedługo na blogu ciekawe przepisy z wykorzystaniem musli Zaglądajcie
Słodkie okruszkiszklanki kaszy jaglanej - 2 łyżki cukru - 1,5 szklanki mleka roślinnego - 1,5 szklanki wody - 1,5 łyżki roztopionego oleju kokosowego - 1/4 szklanki wiórków kokosowych - 1 jabłko - maliny mrożone - jagody mrożone - wiśnie w syropie - płatki migdałowe do posypania Do miski wsypuję suchą kaszę jaglaną, cukier, wiórki kokosowe, następnie wlewam mleko, wodę i olej kokosowy. Wszystkie składniki mieszam. Jabłko
Receptura smakupyszniejszego 😋 Koniecznie spróbujcie! Składniki: -trzy galaretki w rożnych kolorach: czerwona, pomarańczowa i zielona -200 ml śmietany 30% -dowolna mieszanka owoców w syropie ( u mnie:jagody, maliny, porzeczki oraz wiśnie ) -cząstki mandarynek lub pomarańczy - kilka wafelków mlecznych LUSETTE Rozpuszczamy galaretki każdą osobno w 1 i 1/2 szklance wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Odsączamy
Kulinarne przemysleniadodaje mi dużo energii. Składniki: 4 łyżki płatków owsianych Cenos 4 łyżki płatków orkiszowych Cenos 100 gram jogurtu naturalnego 0,5 łyżeczki ksylitolu Dowolne mrożone owoce (maliny, śliwki, jagody) Łyżeczka rodzynek Kilka orzechów Sposób przygotowania: Do miseczki wsypujemy płatki owsiane i orkiszowe, zalewamy gorącą wodą w takiej ilości żeby były przykryte wodą. Odstawiamy na kilka minut żeby wchłonęły wodę
Bajeczna Kuchniażytniego. Smacznego! Składniki: (na 2 porcje) 4 kromki chleba żytniego 1 duże jajko 1 łyżka mleka 1 łyżeczka oleju rzepakowego dowolne owoce (u mnie banan, truskawki, jagody i czerwona porzeczka) miód do polania lub cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Jajko roztrzepać z mlekiem. Patelnię z nieprzywierającym dnem wysmarować łyżeczką oleju, rozgrzać. Kromki chleba maczać
Nastoletnie WypiekanieSezon na owoce w pełni. Granatowe jak niebo przed burzą jagody, porzeczki ukryte pod liśćmi to wymarzony dodatek do ptysi z bitą śmietaną. Ptysie możemy podać latem w formie deseru dla dzieci i dorosłych. Ptysie podajemy z kieliszkiem czerwonego słodkiego wina Monte Santi Original.Nie jestem zbytnio fanką wina, nie lubię wytrawnych i pół wytrawnych. Czasami sięgam po wina słodkie
Kulinarne pyszności Molki