szybko przygotować na patelni. Płatki owsiane przesmaża się na zdrowym oleju kokosowym, następnie dodaje odrobinę miodu. Gdy całość się ze złoci zdejmujemy z ognia, dodajemy cynamon, płatki migdałów i jagody goji (lub żurawinę albo rodzynki). Otrzymujemy chrupiącą, szybką, domową granolę. Na dodatek pyszną i zdrową. Gdy podamy ją w towarzystwie jogurtu naturalnego i malin (o tej porze używam mrożonych
Moja Delicjajakieś słodkości. Tym razem były to ciastka z ciasta francuskiego z twarogiem i owocami. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego owoce (ja miałam mrożone owoce :truskawki, porzeczki, jagody) 250gr mielonego twarogu 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: Twaróg wymieszać z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Ciasto francuskie
Amatorka kuchennaekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: owoce na wierzch babeczek (np. truskawki, maliny, jagody) Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Do masy dodać jogurt, ekstrakt z wanilii i zamieszać. Na koniec zmiksować dokładnie z sypkimi składnikami
BullioAksamitny sernik z białą czekoladą. Spód wykonany z ciasteczek owsianych. Na wierzchu maliny. Można też wykorzystać truskawki, jagody czy poziomki. Najlepiej smakuje po co najmniej kilku godzinach w lodówce. Spód: 180 g ciastek owsianych (użyłam ciastek owsianych z orzechami) 80 g masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników 250 g mascarpone
Bulliolaktozę. Kuchnia polska, czyli cudze chwalicie, swego nie znacie. Nasza kuchnia pełna jest wspaniałych niedocenianych potraw. Kiszona kapusta, kiszone ogorki, zsiadłe mleko (na bazie mleka nie pasteryzowanego), grzybki, buraczki, jagody, maliny. No i bezmięsny piątek (żeby organizm sobie trochę odpoczął). Pozdrawiam serdecznie Beata Kuchnia perska versus kuchnia francuska: Inne wpisy o kuchni perskiej Sekrety kuchni
MODA NA BIOnadprogramowe ilości owoców w mojej kuchni postanowiłam je nafaszerować gruszkami. Oczywiście to z czym podacie naleśniki zależy w zupełności od Was. Może macie akurat ochotę na krem czekoladowy, jagody, truskawki, a może twaróg. Nie ważne z czym, bo te naleśniki smakować będą bajecznie z każdym dodatkiem. Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu
rabarbarowoSłodkie wspomnienie lata" taką etykietkę mogłabym zawiesić na każdym słoiku w mojej spiżarce. Truskawki, czereśnie, morele, jagody - są z nami tak krótko, że koniecznie trzeba zamykać je w słoikach aby cieszyć się ich smakiem nawet w środku szalejącej zimy. Zamieniając owoce w słodkie dżemy, konfitury czy kompoty tworzymy kolorową mapę smaków lata, dający sobie możliwość urozmaicenia dajmy
Słodki Kompromisgalaretki cytrynowe - 1 szklanka śmietany kremówki 30-36 % - 2 szklanki wrzątku do rozpuszczenia galaretek Wierzch: - 4 łyżki wiórek kokosowych Można również użyć do dekoracji dostępne sezonowe owoce: truskawki, maliny, jagody. Do sera można również dodać wanilię, ale wtedy nie będzie już śnieżno biały, ale w zamian zyska nowe walory smakowe. Dodatki i przyprawy znajdziecie u sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl
Apetyczna babeczkaszklanka mąki jaglanej -pół szklanki cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -150 ml oleju -1 szklanka mleka roślinnego ( ja użyłam mleka ryżowego i kokosowego) -mrożone maliny, jagody -gruby cukier do udekorowania Do miski dodać obydwie mąki, proszek do pieczenia, cukier i wymieszać. Do miski dodawać na zmianę olej i mleko, energicznie wymieszać. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami
Receptura smakuzacząć od wersji słodkich, które wydają się łatwiejsze do zaakceptowania przez osoby, którym generalnie kasze na śniadania nie pasują. Prostą słodką wersję śniadaniową przygotujecie z kaszy jaglanej dodając gruszkę, jagody goji i miód. Smacznego
Milion Smakówwczesnych (które zaczynają dojrzewać na początku lipca) przez średnie, do późnych (które kończą dojrzewać pod koniec września) nie ma problemu z ciągłością dostaw. Drugą gałęzią produkcji są sadzonki borówki, jagody kamczackiej, żurawiny wielkoowocowej. Sadzonki produkowane są metodą tradycyjną, czyli z pędów półzdrewniałych, pobieranych z własnego matecznika. Sadzonki są ukorzeniane w lipcu, a w maju następnego roku ukorzeniony materiał
Słodkie okruszkirównież tryptofan, który jest wykorzystywany przez nasz mózg do wytwarzania serotoniny (hormon szczęścia, czekoladowa ecstazy!). Dodatkowo ziarna kakao są skarbnicą przeciwutleniaczy, te surowe mają ich nawet więcej niż czarne jagody czy czerwone wino. Mogą też pomóc w leczeniu chorób układu krążenia, a jego indeks glikemiczny wynosi jedynie IG=20. Gorzka czekolada pomaga również w łagodzeniu kaszlu i chrypy
Gawron w rosolepierś jego jest raczej nieduża. Pierś gołębia można traktować jako przystawkę. Na danie główne to chyba za mało :( 2-3 gołębie, 2 szalotki, 2 ząbki czosnku, 4 jagody jałowca, 6 ziaren pieprzu czarnego, 2 ziarna ziela angielskiego, 200 ml mocnego bulionu (u mnie z gołębi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, tłuszcz do smażenia (tłuszcz gęsi, smalec), sól, cukier
królestwo garówopakowanie jaja 3 szt. mąka kukurydziana 3 łyżki maliny mrożone 1 garść herbatniki pełnoziarniste 6- 7 szt. aromat waniliowy kilka kropel sok z cytryny 2 łyżki owoce (maliny, jeżyny, jagody, borówki, truskawki, porzeczki czerwone) Sposób przygotowania: 1. W misie miksera umieścic jogurt, jaja, budyń, mąkę, sok z cytryny i aromat. Zmiksować do połączenia się składników. 2. Dodać
Kuchnia Paulettespostanawia znaleźć pracę. Pracuje więc na dwa etaty - jeden w domu, drugi w agencji. Nadal jednak nie jest doceniana przez męża, a na domiar złego pomiatana przez teściową. Jagoda z kolei wyszła za mężczyznę, licząc na to, że zostanie on wziętym malarzem. A on woli sprzedawać rowery i malować dla przyjemności obrazy z Jagodą na pierwszym planie. Kobieta zaczyna nudzić
Weekendy w domu i ogrodzie