maliny, wiśnie, porzeczki i świeże jabłka pod przepysznym ciastem migdałowym. Takie owoce podawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce np. maliny, jagody, wiśnie, borówki, porzeczki, jabłka, banany - 1 łyżeczka cukru trzcinowego - masło/ olej kokosowy Naczynie żaroodporne wysmaruje tłuszczem ułóż owoce posyp cukrem. CIASTO na 4 porcje: - 100 g masła
SMYKWKUCHNIserek śmietankowy, ser mozzarella, sery żółte i pleśniowe Orzechy; migdały, brazylijskie, pecan, włoskie, laskowe Mąka kokosowa i migdałowa Mleko i śmietanka kokosowa, wiórki i chipsy kokosowe Owoce jagodowe: borówki, jagody, jeżyny, maliny, truskawki. Słodziki i odżywki białkowe dobrej jakości (patrz skład). Przepisy polecane przeze mnie na adaptacji: ŚNIADANIA i KOLACJE: Jajko w chmurce Bekonowe gniazdka jajeczne – bez nabiału Rollsy
Ola la LCHFSkładniki: - 150g daktyli (lub świeżych) -100g płatków owsianych (bezglutenowych) -3 łyżki melasy z karobu -4 łyżki kakao -2 miarki roślinnej odżywki białkowej Siła roślin ( u nas o smakudzikiej jagody ) -1/2 szkl. orzechów laskowych Dodatkowo do ozdoby -ubita śmietanka kokosowa z ksylitolem -mrożone maliny -orzechy laskowe -2 kostki gorzkiej czekolady RAW BROWNIE Daktyle namoczyć w gorącej wodzie
Candy Pandasczekoladę bym zostawił Orzechy nerkowca w sumie też bo świetnie się z nimi komponują. Jeśli akurat ich nie macie, to inne też się nadadzą np. laskowe, a zamiast jagód goji np. żurawina. Składniki można modyfikować i się nimi bawić Batony energetyczne są nadziane prawdziwymi superfoods i dają duży zastrzyk energii. Idealna przekąska do zabrania do pracy czy szkoły Przepis poniżej(...)więc jeśli posiadacie mniejszy to możecie zmodyfikować ilość składników, albo po prostu zrobić więcej batonów Składniki: 1 ½ szklanki orzechów nerkowca 2 szklanki pestek dyni 1 szklanka jagód goji 1 ½ szklanki migdałów 1 szklanka rodzynek 1 ½ szklanki masła orzechowego (u nas migdałowe) gorzka czekolada Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w wolnowarze, wstawiamy na ok 1-2 godziny na low. Po tym czasie
PaleoLifekokosowe lub inne ulubione składniki. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki orzechów (włoskich, laskowych, nerkowca, lub inne) 1/2 szklanki ulubionych suszonych owoców (żurawina, morele, śliwki, rodzynki, jagody itp) 2 łyżki pokruszonych płatków migdałowych 3 łyżki łuskanych nasion słonecznika 4 łyżki sezamu 1 łyżka kakao 6 łyżek miodu (zamiennie można użyć syropu klonowego lub syropu z agawy
Blog z ApetytemSkładniki smoothie: 1/2 mango 150 gram jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 kaki Dodatki: mango kokos chia kaki mandarynka jagody goji orzechy laskowe Mango, jogurt, kaki i mleko kokosowe zmiksuj na gładkie smoothie. Przelej smoothie do miseczki i udekoruj dodatkami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajawarianty Rice & More 90 sek., z których moim ulubionych jest 7 Ziaren zawierający prawdziwy mix bogatych w składniki odżywcze kasz i strączków - ryż biały długoziarnisty, jagody pszenicy, quinoę białą, quinoę czerwoną, ryż czerwony, ryż dziki, kaszę bulgur z pszenicy oraz soczewicę. Ma naprawdę fajny smak, nawet bez żadnych dodatków. Oczywiście dzięki doprawieniu solą i oliwą, ale także
Chilli Czosnek i Oliwamasła orzechowego oraz węglowodany z płatków owsianych. Więcej o białku wegańskim tej marki pisałam TUTAJ . Składniki (6 batoników) 3 miarki wegańskiego białka o smaku dzikiej jagody (Siła Roślin) 70 g masła orzechowego naturalnego 40 g płatków owsianych 200 ml napoju roślinnego 1,5 łyżki kakao Przygotowanie: Płatki zmiel na mąkę lub użyj gotowej mąki owsianej
Zdrowie na języku :Pmojego przepisu. Uwielbiam orzechy dlatego w mojej kutii jest ich sporo, ale dobranie dodatków tak na prawdę jest indywidualną sprawą. Można dodać rodzynki, żurawinę, daktyle, suszone morele, jagody goji, mnie osobiście starczyły te bakalie które były zawarte w masie makowej, a były w niej rodzynki i skórka pomarańczowa. Zapraszam do zapoznania się z przepisem Przepis Składniki
Mój pomysł napowstałej masy formujemy kulki, odstawiamy do lodówki aby stwardniały, przed schłodzeniem możemy kulki nadziać na patyczki, aby powstały nam świąteczne “lizaki”. Kulki możemy obtoczyć w rozpuszczonej czekoladzie, wiórkach kokosowych, jagodach goji lub różnych innych nasionach itp. Wesołych Świąt! Artykuł Świąteczne kulki mocy, piernikowe pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeŻurawina to zimozielona krzewinka, wydająca wielonasienne jagody, z których najczęściej robi się sosy, musy i galaretki. słodko-kwaśny dodatek do naleśników Czytaj więcej
Kasia Sarnadziczyzny) 400 g świeżej biodrówki lub karkówki (mogą być też resztki mięs pieczonych ze Świąt) 300 g surowego lub lekko podwędzanego boczku 4 średnie cebule 4 ząbki czosnku 4 jagody jałowca 6 liści laurowych 8 ziaren ziela angielskiego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki majeranku 2 łyżki słodkiej papryki pół szklanki czerwonego, wytrawnego wina pół szklanki suszonych borowików
Poezja smakułyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 250 ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone 1 ½ łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu wanilii Frużelina: 250g owoców lata ( truskawki,maliny,jagody,czereśnie itp.) 1 ½ łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości gorącej wody ½ szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce wody Dodatkowo: dowolne
Słodkie zapomnieniełyżki cynamonu ( można dać mniej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli morskiej 1 jajko 60g rozpuszczonego oleju kokosowego 50 ml mleka garść żurawiny lub jagód goi lub rodzynek Wykonanie: banany rozgniatamy widelcem na papkę, następnie dodajemy do nich wszystkie pozostałe składniki czyli mąkę, kakao, ksylitol, cynamon, proszek do pieczenia, sól, jajko, olej kokosowy
Słodkie zapomnienieczerwonej fasoli bez zalewy 1 dojrzały banan 2 średnie jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 2-3 łyżki miodu 3 łyżki ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia garść jagód goi lub żurawiny dodatkowo na polewę potrzebujemy 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% Wykonanie: do malaksera wkładamy : czerwoną fasolę, banan, jajka, cukier trzcinowy, miód, kakao oraz proszek do pieczenia , miksujemy(...)uzyskamy gładką masę do której dodajemy garść jagód goi ,mieszamy ciasto przekładamy do keksówki (24x15cm) wyłożonej papierem do pieczenia ( warto posmarować go olejem, ponieważ ciasto nie ma tłuszczu i może być problem z odklejeniem go później od papieru) pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C do suchego patyczka. gotowe ciasto polewamy roztopioną czekoladą. Źródło: Magazyn
Słodkie zapomnienie