z jagodami - 7023 przepisów (strona:259/469)

Kisiel z lnu z jabłkiem 120

Składniki: - 3 łyżki siemienia lnianego (nie mielonego) - 3 szklanki wody - 2 jabłka - 1/2 łyżeczki cynamonu - dodatki: suszona morwa, nerkowce, jagody goi, orzechy laskowe. Przygotowanie: 3 łyżki siemienia lnianego zalewamy 3 szklankami wody. Gotujemy 15 minut, na małym ogniu, od czasu zagotowania wody. Od razu przecedzamy przez sitko, gdy odczekamy kisiel zgęstnieje i będzie problem z oddzieleniem go od ziaren

Szkrab Je Sam
CIASTO RAFAELLO 286

Biszkopt najlepiej upiec sobie dzień wcześniej. Biszkopty najlepiej nasączyć np. wodą z sokiem z cytryny lub herbatą. Jeśli jednak nie lubicie ciast z kokosem polecam  CIASTO JAGODY . Jest przepyszne

Pani na deser
Babeczki serowe 130

Bardzo prosty przepis na smaczne babeczki serowe. Są delikatne i puszyste. Polecam podawać je z owocami (u mnie jagody). Można je również zabrać jako deser do pracy. W związku z tym, że w składzie jest twaróg, to po wyjęciu babeczek z piekarnika, opadają one nieznacznie. Jeżeli zależy Wam na pięknie wyrośniętych, to należy postępować z nimi podobnie

Passions hobbies life
Owsiane ciasto ze śliwkami i migdałami 140

Wszystko w tym roku wcześniej dojrzewało – wcześniej były truskawki, potem zaraz maliny, morele i jagody, wszystko się przesunęło w czasie. I o ile na początku to bardzo mnie cieszyło, wszystkich chyba wyposzczonych po zimie ale teraz z tym gorzej gdy w połowie lata mieliśmy już jesień na stole. Na śliwki już dawno się zaczął sezon, a już widzę

Cooking for Emily
Smaki Bieszczadów 192

przywitała nas rano jagodziankami. Blachą jeszcze gorących, pięknie pachnących jagodzianek. Owoce oczywiście zbierane w pobliskim lesie. Po takim śniadaniu miało się zapas siły by ruszać dalej na szlak. Jagody też są wszechobecne w dzisiejszej kuchni Bieszczadów. Od jagodzianek, przez pierogi, naleśniki (szczególnie te Gigantyczne, ale o nich innym razem), aż po rozmaite przetwory. A jeśli w głowie wam coś

Gotuj z Rumcajsem
Jagodzianki 135

Borówki vel jagody nie są teraz w top 5 owoców sezonu, ale warto zachować przepis na lepsze czasy :) te jagodzianki wychodzą dobrze z borówek jak i borówek amerykańskich, które są dostępne w sklepach cały rok. Przepis na ciasto drożdżowe podpatrzyłam na blogu  domowe-wypieki.pl , natomiast "farsz" był złączeniem chyba wszystkich przepisów w internecie. Liczba porcji: 16 bułeczek 500 gram

Czerwony Gupik
Trzy proste przepisy na jedzenie do pracy i KONKURS 131

moim użyłam jogurtu naturalnego, ale Ty możesz użyć np mleka roślinnego. Owoce w sumie mogę być każde. Dobrze w takich kombinacjach spisuje się banan, drobne owoce jak maliny czy jagody. W sumie tu też jest pełna dowolność. Ja zawsze dodaje płatki owsiane żeby zapewnić sobie dawkę błonnika, dodaje też ziarna słonecznika czy siemię lniane. W tak przygotowanym koktajlu

Kuchnia na wzgórzu
Chroń jedzenie i oszczędzaj 129

Sery twarde (cheddar, parmezan, Edam, Gouda, itp.) 2 do 3 tygodni 4 do 8 miesięcy Miękkie owoce jagodowe (maliny, jeżyny, truskawki, itp.) 2 do 3 dni 1 tydzień Twarde jagody (borówki, żurawiny, itp.) 5 do 7 dni 2 tygodnie Świeże mięso (wołowina, wieprzowina, drób) 2 do 3 dni 7-10 dni Szparagi, brokuły, marchew, kalafior, kapusta, brukselka, fasolka szparagowa

Cztery Fajery
Domowy syrop z czosnku 109

dzięki łączeniu go z mlekiem *** Jak się pozbyć zapachu czosnku Jak podaje prof. dr hab. Jerzy Lutomski, wydobywający się z ust zapach czosnku można zredukować żując natkę pietruszki, jagody jałowca, ziarna kolendry lub kawy, albo pijąc mleko. Podobny efekt uzyskamy poprzez ssanie cukierków mentolowych lub goździkowych. W Prowansji (Francja) jako skuteczne antidotum na zapach czosnku poleca się picie

Cztery Fajery
Prosty omlet bezglutenowy z mąki jaglanej :) 200

Dzięki niej, a także dodatkom omlet był słodziutki i pyszny.  Składniki: 60 g mąki jaglanej (NaturAvena) 1 jajko 50 ml mleka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: banan, jagody inkaskie, wiórki kokosowe, melasa morwowa (NaturAvena) Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.  Rozgrzej lekko natłuszczoną patelnię i wlej masę. Smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez

Zdrowie na języku :P
Gyszynk ze lasa (Leśny dar) 117

Mōm nadzieja, że żołdyn1 z Wołs2 niy wejźnie3 tego miana4 dosłownie i niy bydzie5 szukoł we lejsie6 pod krzokym7 takego kōnska maszkytōw. Licentia poetica moge [...] Artykuł

Chop w kuchni
Naleśniki z mąki ryżowej i gryczanej 87

mleka ryżowego 1 szklanka wody - może być gazowana  szczypta soli himalajskiej  1 łyżka cukru kokosowego lub miód  1 łyżeczka masła klarowanego owoce mrożone (np. maliny, truskawki, jagody)  syrop klonowy 1 łyżka masła orzechowego  jogurt naturalny Jak zrobić naleśniki z mąki ryżowej i gryczanej Do miski przesypuję mąkę. Do mąki dodaję szczyptę soli, łyżkę cukru

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto makowa Bonanza 175

Ciasto makowa bonanza O czym warto pamiętać przygotowując makową bonanzę. Forma do pieczenia, której użyłam była prostokątna i miała wielkość 21 na 30 centymetrów. Morele zastąpić możemy innymi owocami. Jagody, jeżyny, porzeczki, maliny czy truskawki sprawdzą się równie fajnie jak morele. Lubisz morele? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Ciasto ucierane z morelami . The post Ciasto makowa

mecooks
Owsiane ciasto ze śliwkami i migdałami 149

Wszystko w tym roku wcześniej dojrzewało – wcześniej były truskawki, potem zaraz maliny, morele i jagody, wszystko się przesunęło w czasie. I o ile na początku to bardzo mnie cieszyło, wszystkich chyba wyposzczonych po zimie ale teraz z tym gorzej gdy w połowie lata mieliśmy już jesień na stole. Na śliwki już dawno się zaczął sezon, a już widzę

Cooking for Emily
Mini serniczki z owocami lata 149

owoców. Mieszamy do połączenia się składników. Nie gotujemy! Odstawiamy na bok do wystudzenia. Na każdy serniczek nakładamy porcję frużeliny. Smacznego !!! * użyłam ciastek degistive ** użyłam mrożonej mieszanki owoców: maliny, jagody, wiśnie, czarna porzeczka, truskawki, jeżyny Notes - wszystkie składniki masy serowej powinny mieć temperaturę pokojową - masy serowej nie należy zbyt długo miksować. W przeciwnym wypadku serniczki mocno urosną, a potem opadną

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania