kruszonką, czyli crumble, przygotuje każdy kuchenny laik. Także, zakasać rękawy i do dzieła. Weekendowy deser macie zaplanowany. Wybierzcie ulubione mrożone owoce i pieczcie. Ja polecam mix truskawek, malin i jagód od Poltino . Ale Wy możecie wykorzystać też inne mrożone owoce z oferty Poltino. Do wyboru macie jeszcze porzeczki czarne i wiśnie. PRZEPIS NA OWOCE ZAPIEKANE POD MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ Składniki(...)mrożonych truskawek Poltino 100 g mrożonych malin Poltino 100 g mrożonych jagód Poltino 100 g zimnego masła 120 g mąki 50 g migdałów 6 łyżek cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie crumble: Mrożone owoce wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania lub kilku mniejszych naczynek ceramicznych. Zimne masło pokroić w nieduże kawałki. Migdały drobno posiekać. W miseczce umieścić mąkę
kolorowotorcikowożyczę Wam miłego dnia Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej szczypta soli 2 jajka M olej kokosowy do smażenia konfitura z jagód Nasze Domowe ulubiony sos – u mnie wiśniowy Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko, wodę, wbijamy 2 całe jajka, dodajemy szczyptą soli. Składniki miksujemy lub mieszamy dokładnie ręczną trzepaczką(...)uzyskania jednolitej masy. Porcje masy wylewamy na natłuszczoną patelnię. Smażymy z obu stron na złoto. Każdy naleśnik smarujemy konfiturą z jagód, składamy i polewamy sosem np. wiśniowym. Smacznego Naleśniki podałam na przepięknym talerzyku od Galeria Cuda Świata – antyki&design To tylko niektóre cuda, które znajdzie w ofercie „Galerii Cuda Świata
Słodkie okruszkichyba najprostszy proces przygotowania w mojej „dżemowej karierze” Trochę obawiałam się koloru, ale tylko na początku. Skórka nadaje po obróbce pięknego koloru. Nie tak ciemnego, jak jagody, ale można się pomylić Smak i zapach na piątkę z plusem, a dodatkowo (jak zwykle u mnie) jest niskokalorycznie i bezcukrowo. Dżem z borówki amerykańskiej (bez cukru) 9 słoiczków
Fitkotdzięki łączeniu go z mlekiem *** Jak się pozbyć zapachu czosnku Jak podaje prof. dr hab. Jerzy Lutomski, wydobywający się z ust zapach czosnku można zredukować żując natkę pietruszki, jagody jałowca, ziarna kolendry lub kawy, albo pijąc mleko. Podobny efekt uzyskamy poprzez ssanie cukierków mentolowych lub goździkowych. W Prowansji (Francja) jako skuteczne antidotum na zapach czosnku poleca się picie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawitaminy i minerały szybko ulegają degradacji. Jak wyciskarka wolnoobrotowa radzi sobie z cytrusami, miękkimi owocami i warzywami liściastymi? W przypadku sokowirówki niemal niemożliwością było wyciśnięcie soku z miękkich owoców (jagody, maliny, borówki, etc.) czy też z liściastych warzyw (szpinak czy jarmuż). Cytrusy także nie za bardzo się sprawdzały, więc aby zrobić sok także z cytrusów, musiałam wyjmować dodatkowo wyciskarkę
Codzienna kuchnia niecodziennakażdy je zna! ) oraz z innymi dodatkami. Nie byłabym sobą gdybym nie eksperymentowała, zmieniała smaki, farsze, dodatki. Wypróbowałam i polecam (oprócz świeżych owoców, jak jabłka, gruszki, banany, sezonowe borówki, jagody, maliny czy wiśnie) wersje placuszków z suszonymi owocami, szczególnie rodzynkami, żurawiną czy miechunką, tartymi orzechami, makiem, wiórkami kokosowymi. Ciasto baza już jest, teraz dodatki, do woli Racuchy drożdżowe
Zasmakuj Kuchninabiałem: 200 ml śmietany 36% 200 g sera mascarpone opcjonalnie słodzik lub ksylitol szczypta wanilii 25 g gorzkiej czekolady min 80% (u mnie 81%) Dodatki: owoce jagodowe: maliny, jagody, borówki, truskawki listki świeżej bazylii Kilka uwag: 1. Beza z ksylitolu jest lekko złota/beżowa i nie uzyskamy białej czystej barwy. Po upieczeniu jest lepka i miękka, dlatego
Ola la LCHFszklanki płatków owsianych błyskawicznych, 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego, Krem czekoladowy: 2 puszki mleczka kokosowego (o pojemności 400 ml), 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao, dowolne owoce (jagody, wiśnie, maliny – u mnie nektarynki pokrojone na cząstki). Przynajmniej na 24 godziny przed przygotowaniem tego ciasta wstaw mleko kokosowe do lodówki – tylko mocno schłodzone się rozwarstwi. Na kilka godzin
blog.moje-pasje.infostrączkowych oraz bogatymi w błonnik jest czosnek, bób, groch, fasola, seler, korzeń pietruszki itd.; - w owocach błonnik w większej ilości znajduje się m.in. w porzeczkach, malinach, awokado, kiwi, czarnych jagodach, jeżynach, agreście, jabłku - (pamiętajmy, że więcej błonnika będą miały całe, nieobrane owoce niż np. sok z owoców). Co jest ważne – należy pamiętać o tym, że im więcej błonnika
MintTasteDyniowego szaleństwa ciąg dalszy. Dziś ciasto dyniowo - marchewkowe ale z dodatkami. Tymi dodatkami są suszone daktyle, jagody goji i suszone zielone mango. Ciacho wyszło wilgotne, puszyste i smaczne. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniLato tak szybko przeleciało... nawet nie zauważyłam kiedy ze straganów zniknęły moje ukochane maliny, jagody i jeżyny, a ich miejsce zajęły złociste dynie, słodkie śliwki i chrupiące gruszki. Czas leci zdecydowanie zbyt szybko. Ale tak się złożyło, że całkiem niedawno w moje ręce wpadło kilka pysznych, słodkich gruszek prosto z przydomowego sadu. Niektóre z nich zniknęły już po paru
DefinicjaSmakuwpis bardzo zdrowy. Mam to szczęście, że moja działka graniczy z lasem, do którego co jakiś czas udaje się mi wyskoczyć po dobrodziejstwa natury – nie tylko grzyby, czy jagody. Tylko przez ten tydzień macie okazję zrobić sobie na cały rok syrop z sosny. To domowy sposób na poprawę naszej odporności. Przy tym jest on wyjątkowo niedrogi. Moja propozycja
Kuchennyviral.pldodatkiem płatków owsianych z suszonymi owocami i świeżą borówką – nie może nie smakować! Smacznie i kolorowo Można dowoli dodawać bakalie, świeże owoce, jak banany, kiwi, pieczone jabłka, jagody goji, nasiona chia, orzechy, zwieńczyć porcję miodem lub syropem klonowym z dodatkiem cynamonu Mleko sprawdzi się idealnie także z płatkami kukurydzianymi, otrębami, słonecznikiem, czekoladą, siemieniem lnianym i wiórkami kokosowymi. Kombinujcie
Zasmakuj Kuchniprowitaminy A, C, H, z grupy B ) *Kwasy ( chinowy, octowy, jabłkowy) *Sole Mineralne ( wapń, potas, glin, żelazo, sód ) Owoce czarnego bzu zbiera się w sierpniu i wrześniu, gdy wszystkie jagody są dojrzałe i czarne ) Dlaczego warto go stosować ? Czarny bez działa przeciwgorączkowo, przy zapaleniu gardła i krtani . Łagodzi również kaszel i działa napotnie . Dzięki dużej ilości witamin, soli
Domowa Kuchnia u Mamy