masła orzechowego oraz węglowodany z płatków owsianych. Więcej o białku wegańskim tej marki pisałam TUTAJ . Składniki (6 batoników) 3 miarki wegańskiego białka o smaku dzikiej jagody (Siła Roślin) 70 g masła orzechowego naturalnego 40 g płatków owsianych 200 ml napoju roślinnego 1,5 łyżki kakao Przygotowanie: Płatki zmiel na mąkę lub użyj gotowej mąki owsianej
Zdrowie na języku :Pmojego przepisu. Uwielbiam orzechy dlatego w mojej kutii jest ich sporo, ale dobranie dodatków tak na prawdę jest indywidualną sprawą. Można dodać rodzynki, żurawinę, daktyle, suszone morele, jagody goji, mnie osobiście starczyły te bakalie które były zawarte w masie makowej, a były w niej rodzynki i skórka pomarańczowa. Zapraszam do zapoznania się z przepisem Przepis Składniki
Mój pomysł naŻurawina to zimozielona krzewinka, wydająca wielonasienne jagody, z których najczęściej robi się sosy, musy i galaretki. słodko-kwaśny dodatek do naleśników Czytaj więcej
Kasia Sarnadziczyzny) 400 g świeżej biodrówki lub karkówki (mogą być też resztki mięs pieczonych ze Świąt) 300 g surowego lub lekko podwędzanego boczku 4 średnie cebule 4 ząbki czosnku 4 jagody jałowca 6 liści laurowych 8 ziaren ziela angielskiego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki majeranku 2 łyżki słodkiej papryki pół szklanki czerwonego, wytrawnego wina pół szklanki suszonych borowików
Poezja smakułyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 250 ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone 1 ½ łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu wanilii Frużelina: 250g owoców lata ( truskawki,maliny,jagody,czereśnie itp.) 1 ½ łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości gorącej wody ½ szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce wody Dodatkowo: dowolne
Słodkie zapomnieniełyżki cynamonu ( można dać mniej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli morskiej 1 jajko 60g rozpuszczonego oleju kokosowego 50 ml mleka garść żurawiny lub jagód goi lub rodzynek Wykonanie: banany rozgniatamy widelcem na papkę, następnie dodajemy do nich wszystkie pozostałe składniki czyli mąkę, kakao, ksylitol, cynamon, proszek do pieczenia, sól, jajko, olej kokosowy
Słodkie zapomnienieczerwonej fasoli bez zalewy 1 dojrzały banan 2 średnie jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 2-3 łyżki miodu 3 łyżki ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia garść jagód goi lub żurawiny dodatkowo na polewę potrzebujemy 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% Wykonanie: do malaksera wkładamy : czerwoną fasolę, banan, jajka, cukier trzcinowy, miód, kakao oraz proszek do pieczenia , miksujemy(...)uzyskamy gładką masę do której dodajemy garść jagód goi ,mieszamy ciasto przekładamy do keksówki (24x15cm) wyłożonej papierem do pieczenia ( warto posmarować go olejem, ponieważ ciasto nie ma tłuszczu i może być problem z odklejeniem go później od papieru) pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C do suchego patyczka. gotowe ciasto polewamy roztopioną czekoladą. Źródło: Magazyn
Słodkie zapomnienieskórka otarta z połowy pomarańczy 3 łyżki (45 ml) ciemnego rumu szczypta soli 300 – 400 g ulubionych bakalii (u mnie: 100 g rodzynki + mieszanka suszonych wiśni, żurawiny i jagód; 100 g suszonych moreli; 100 g kandyzowanych owoców; 50 – 70 g mieszanych orzechów: włoskich, pekan i laskowych) RADA: Pamiętajcie, aby bakalie (poza orzechami) były dokładnie pokryte mąką, inaczej rozłożą(...)ciasta. Lukier: 1 szklanka (120 g) cukru pudru 3 – 4 łyżki (ok. 50 ml) soku z pomarańczy Przygotowanie: 1) Rodzynki oraz mieszankę suszonych wiśni, żurawiny i jagód zalać goracą wodą i odstawić na 15 min, następnie dobrze odsączyć, osuszyć i obtoczyć w mące. 2) Suszone morele pokroić w kostę i razem z mieszanką kandyzowanych owoców obtoczyć w mące
Fitsweet.meskórka otarta z połowy pomarańczy 3 łyżki (45 ml) ciemnego rumu szczypta soli 300 – 400 g ulubionych bakalii (u mnie: 100 g rodzynki + mieszanka suszonych wiśni, żurawiny i jagód; 100 g suszonych moreli; 100 g kandyzowanych owoców; 50 – 70 g mieszanych orzechów: włoskich, pekan i laskowych) RADA: Pamiętajcie, aby bakalie (poza orzechami) były dokładnie pokryte mąką, inaczej rozłożą(...)ciasta. Lukier: 1 szklanka (120 g) cukru pudru 3 – 4 łyżki (ok. 50 ml) soku z pomarańczy Przygotowanie: 1) Rodzynki oraz mieszankę suszonych wiśni, żurawiny i jagód zalać goracą wodą i odstawić na 15 min, następnie dobrze odsączyć, osuszyć i obtoczyć w mące. 2) Suszone morele pokroić w kostę i razem z mieszanką kandyzowanych owoców obtoczyć w mące
Fitsweet.meJuż starożytni Egipcjanie zachwycali się bogactwem właściwości odżywczych i unikalnym smakiem rodzynków. Suszone winogrona, szczególnie te, pochodzące ze słonecznej Turcji, to pełnowartościowy produkt, który świetnie sprawdza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jedna z moich ulubionych przypraw - uwielbiam ją w pasztetach, bigosie, ale także jako dodatek do gorzkiej czekolady i kakaowych ciast :) Jałowiec to zimozielony krzew (czasem wyrastający w drzewko), którego jagody oraz igły są bogate w olejki eteryczne - rozdrobnione ziarna szybko wietrzeją i tracą właściwości smakowe jak i lecznicze, dlatego zawsze świeżo ucieramy go w moździerzu. Czytaj więcej
Kasia Sarnawśród naszych rodzimych produktów również znajdziemy takie, które zawierają substancje bioaktywne korzystne dla naszego zdrowia i zasługują na miano "superfoods". Udowadnia, że nie trzeba poszukiwać egzotycznych produktów (nasiona chia, jagody goji czy sok z noni ) , które nadwyrężają nasz portfel, bo możemy zaopatrzyć się w superżywność u naszych krajowych producentów. Książka zawiera 18 rozdziałów, a w każdym jeden superprodukt pochodzenia
Kuchnia MagdaLenyproszku do pieczenia 2 jajka (żółtka i białka osobno) 2/3 szklanki mleka (w moim przepisie użyłam sojowego, każde inne też się nadaje) 25 g miękkiego masła owoce (na przykład jagody) syrop klonowy masło do smażenia Wykonanie: 1. Najpierw w misce mieszamy wszystkie suche składniki. 2. W osobnej misce mieszamy wszystkie mokre składniki (w tym żółtka, z białek z odrobiną
Kawa z mlekiempół ekspandowanej, wystarczy zalać ją gorącym mlekiem i odczekać kilka minut, polecam. Składniki: 1 szklanka kaszy orkiszowej półekspandowanej Cenos 1 szklanka mleka 1 łyżeczka miodu 1 banan Maliny Jagody Porzeczki Sposób przygotowania: Kaszę wsypujemy do miski, mleko zagotowujemy, gorącym mlekiem zalewamy kaszę i odstawiamy na 10 minut. dodajemy miód i dokładnie mieszamy, kaszę przekładamy do miseczek lub pucharków
Bajeczna Kuchnia