kosteczki, układamy na cieście posypujemy kruszonką pieczemy w temp 175"C około 40- 45 minut po ostygnięciu oprószamy cukrem pudrem, SMACZNEGO! P.S rabarbar możecie oczywiście zastąpić wiśniami, jagodami lub truskawkami nawet w wersji mrożonej
Luźna Kuchniaborówek lub jagód 0,5 – 1 łyżki miodu (10 – 25 g)* * Ilość miodu wedle Waszych preferencji smakowych. Jeśli używamy bardzo dojrzałego banana, dajmy mniej miodu np. pół łyżki lub wcale. 1 łyżkę miodu dajmy w przypadku banana słabo dojrzałego. Przygotowanie: Do blednera włożyć jogurt naturalny, dobrze umyte i osuszone borówki lub jagody oraz obranego banana
Moja DelicjaPłatki jęczmienne; z bananem i truskawkami; nerkowce i jagody goji O dziwo pierwszy raz w czystej postaci, zawsze były jako dodatek do innych, dzisiaj to one grają główną rolę ^^ coś mnie dzisiaj czas nie kocha. Nadal nie wierze, że tak trafiłam, że pisząc do kogoś po 22, że mam gorszy humor zjawi się pod moimi drzwiami tylko
More food, love and dreamsmaślanki dostarcza tylko 34 kcal) Składniki: 1 kg dyni 2 szklanki maślanki 6 dag cukru 20 dag czarnych jagód Wykonanie: Dynię obrać, pokroić w plastry i przetrzeć blenderem. Następnie wymieszać z maślanką, posłodzić i wrzucić zmiażdżone jagody, po czym mocno schłodzić
Tradycyjna Kuchniapolecam ugotowanie gruszek w białym lub czerwonym wytrawnym winie. A oto kilka innych, smacznych gruszkowych propozycji: Gruszki pijaczki Karmelowe gruszki Tarta gruszkowo- orzechowa Gruszki w occie Ciasto z jagodami i gruszkami Wieprzowina w gruszkach Sernik z gruszkami Gruszki waniliowe
Tradycyjna KuchniaTruskawkowego szaleństwa ciąg dalszy ;) Tym razem zapraszam na pyszny, baardzo puszysty omlet w nadziany masą mascarpone i truskawkami. Oczywiście truskawki możecie zastąpić jagodami lub poziomkami. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 1 porcję: 2 jajka szczypta soli 1 łyżka mleka 1 łyżka mąki masło do wysmarowania patelni 2 łyżki mascarpone 1 łyżka drobnego cukru 6 truskawek CZAS PRZYGOTOWANIA
My Culinary ArtSkładniki: (na 2 porcje) śmietana kremówka 36% ubita na sztywno 200 ml 50 g jagód/borówek amerykańskich 2 łyżki cukru białego 15-20 ml wody 40 g gorzkiej klasycznej czekolady Goplany rozpuszczonej w kąpieli wodnej pół łyżeczki soku z cytryny starta skórka z 1/4 cytryny chips czekoladowy- odrobina czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej, polana na papier śniadaniowy/pergamin(...)łyżeczki żelatyny na 2 łyżki wody 1 łyżeczka whisky Przygotowanie: 1. Śmietankę podzielić na 2 części. 2. Do połowy śmietanki dodać roztopioną czekoladę i whisky. Dokładnie wymieszać. 3. Jagody podgrzać na patelni z wodą i cukrem aż do momentu aż całkowicie rozmiękną i puszczą sok, woda zacznie odparowywać a syrop który się utworzy musi bardzo zgęstnieć aż do utworzenia
KreatywnePinypół zjadła Miśka) 100 g jagód Goi (namoczonych) 50 g ziaren słonecznika (uprażonych na suchej patelni) 1 jabłko (starte grubych oczkach tarki) łyżeczka oliwy, sól, odrobina pieprzu suszonego czosnku Przygotowanie: Umyty szpinak w całości wrzucić na patelnię, lekko posolić i dusić aż przywiędnie (5 minut). Zdjąć z ognia. Dodać starte jabłko i odsączone jagody. Podawać skropiony delikatnie oliwą
greenscarfWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na koktajl z truskawek i jagód. W sezonie mamy już świeże truskawki więc idealnie nadadzą się do takiego koktajlu Post Koktajl z truskawek i jagód pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujezmielone migdały i orzechy oraz brak cukru przemawiają na jej korzyść i wspaniale komponują się z serowo-śmietanową masą kremową. Całość udekorowana została sezonowymi owocami, w moim przypadku jagodami, ale z powodzeniem sprawdzą się też maliny (których także odrobinę użyłam) lub jeżyny
Milion SmakówPrawdziwe ciasteczka owsiane bez zbędnych dodatków. Tylko płatki i ulubione bakalie. U mnie oczywiście bez rodzynek, ale za to z migdałami, orzechami, wiórkami kokosowymi, daktylami i jagodami goji osłodzonymi odrobiną miodu. Samo zdrowie! Ciasteczka z moimi modyfikacjami zainspirowane przepisem ze strony www.garnkofilia.blogspot.com
Milion Smakówatarze, którym zainpirowaliśmy się do wykonania tego wpisu - ( klik ). Ponownie na końcu działu znajdziemy słodkie przepisy - ciasto czekoladowe, tosty francuskie, przepis na ciasto z jabłkami i jagodami, babeczki w czekoladzie, lody, płynna czekolada na zimno czy choćby pieczoną ricottę z miodem waniliowym! Wszystko wygląda pięknie i bardzo apetycznie! Kiedy przejdziemy przez główne działy na końcu książki znajdziemy dział
Plate of Joygrillowaną wołowiną z ogórkiem, kolendrą i orientalnym sosem słodko kwaśnym czy chociażby ich nowy tajski vege burger! O deserach chyba nawet nie powinniśmy wspominać - sernik amerykański z jagodami i kruszonką, tarta cytrynowa z bezą czy ich własne lody waniliowe podawane z owocami! Wszystko brzmi świeżo, smacznie i zdecydowanie pobudza ślinianki ;) Będąc następnym razem w Krakowie z chęcią
Plate of Joydodatkiem jagód i galaretki o smaku owoców leśnych. Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 100 g herbatników, drobno pokruszonych 70 g roztopionego masła Składniki na masę piankową: 70 g pianek JoJo 250 ml śmietanki 30% 100 ml mleka 2 łyżeczki cukru 1 czubata łyżeczka żelatyny Składniki na wierzch: 1 owocowa galaretka (u mnie owoce lasu) owoce (u mnie jagody
My Culinary Artciasteczka z żelem jagodowym. Bardzo delikatne, pyszne jeszcze ciepłe. Zapraszam. SKŁADNIKI: 1 płat gotowego ciasta francuskiego pół słoiczka jagód w żelu kilka mrożonych wiśni papier do pieczenia WYKONANIE: Płat ciasta rozkładamy na blacie. Okrągłą foremką kroimy kółka. Na każde kółko układamy jagody w żelu, na środek wisienka. Z pozostałych części ciasta kroimy paski i układamy w szachownicę na ciastku
W kuchennym oknie Ewy