jogurt naturalny z kawą toffee i gumą guar *, z truskawkami i jagodami~ *to ona tak fajnie zagęściła jogurt! :) No to do zobaczenia za dwa tygodnie! :) Pierwszy raz lecę samolotem i szczerze mówiąc...trochę się boję :D P.S. Zaktualizowałam zakładkę z przepisami i ulubionymi śniadaniami, tak wiec pod moją nieobecność inspirujcie się
breakfast of dreamsdyniowe placki z kawowym jogurtem* i jagodami goji ; zielona herbata jaśminowa ~ *jogurt naturalny + stevia + kawa malibu Pierwszy raz zrobiłam "zwykłe" placki dyniowe. Nie wiem czemu dopiero teraz...Ciągle kombinowałam z dynią i robiłam najróżniejsze wypieki i dania, a o tych plackach, których ciągle chciałam spróbować, zawsze zapomniałam... No ale "lepiej późno niż wcale" :) Miłego poniedziałku! Ja jak zwykle
breakfast of dreamskaszka kukurydziana na mleku migdałowym z mandarynką i suszonymi jagodami inkaskimi ~ Drugi dzień z kaszką kukurydzianą. Wczoraj ją smażyłam, dzisiaj jem w "tradycyjnej" gotowanej wersji, na ulubionym mleku migdałowym. Uwielbiam ten lekki posmak migdałów! ♥ Po przerwie świątecznej zmienił nam się plan i teraz sobotnie praktyki będę mieć na rano - czyli od 8.00 do 12.00/13.00 :( A było
breakfast of dreamskaszka kukurydziana z jagodami i domową kakaową tahini*~ *tahini wymieszana z kakao i małą ilością wody Ostatnie 5 dni i ferie
breakfast of dreamsjaglana "pizza" z twarożkiem, malinami, jagodami i chocolate chips~ PRZEPIS /1 porcja/ ~50g kaszy jaglanej + szklanka mleka/wody ~2 łyżki mąki jaglanej ~łyżka mielonego lnu ~cukier/stevia do posłodzenia, opcjonalnie ~100g mielonego twarogu (w wersji wegańskiej zblendowane tofu) ~łyżka cukru waniliowego ~dowolne owoce, ok. 150-200g ~łyżka chocolate chips Kaszę gotujemy na mleku/wodzie - wieczorem, po ugotowaniu zalewamy ją jeszcze
breakfast of dreamsjaglane muffiny z jagodami i proszkiem maca podane z jogurtem naturalnym~~ Udało mi się w końcu zaszantażować namówić Mamę żeby poszła ze mną na zumbę i wczoraj byłyśmy razem! :D W dodatku Mama zdecydowała się że spróbuje swoich sił i raz w tygodniu ze mną pójdzie, super! :) Może złapie bakcyla i dołączy do mnie dwa razy w tygodniu
breakfast of dreamsplacki z ricotty z jagodami*~ *lekko rozgniecione widelcem, wymieszane z ekstraktem waniliowym Zazwyczaj placki, które smażę są małe i grube. Dzisiaj postanowiłam nieco odwrócić tę "tradycję" i zrobiłam nieco cieńsze i większe placuszki. W smaku tak samo dobre! Zwłaszcza, że mają w sobie ricottę, którą uwielbiam :) Mama kupiła mi dwa opakowania nie zauważając daty spożycia, która niedługo się
breakfast of dreamsmnie sojowe) ~cukier/stevia do smaku ~100g jagód (mrożone rozmrozić) ~słoiczek po maśle orzechowym ;) opcjonalnie ;) możecie podać budyń w miseczce 200ml mleka zagotowujemy, w reszcie mieszamy mąkę i cukier/stevię. Gdy mleko będzie się gotować dodajemy rozmieszaną mąkę i gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania gęstej, budyniowej konsystencji. Zdejmujemy garnek z palnika, dodajemy jagody, mieszamy i podajemy. Smacznego
breakfast of dreamsbędzie i nie mogę się doczekać! :) Oczekujcie relacji na blogu :) Lato coraz bliżej...Wykorzystuję zapasy mrożonych owoców bo zaraz będą świeże! Zapraszam na cytrynowe ciasto z jagodami! :) *bezglutenowe* KLIK TUTAJ lub na zdjęcie
breakfast of dreamspłatków owsianych ~50g płatków jęczmiennych BIO ~30g otrębów (dowolny rodzaj) ~200g gęstego puree z dyni ~80g miodu (użyłam gryczanego) ~50g ziaren słonecznika ~30g orzechów nerkowca ~20g orzechów włoskich ~30g jagód inkaskich BIO ~30g suszonej żurawiny ~1/2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika (opcjonalnie) Orzechy grubo siekamy. Mieszamy płatki, otręby, ziarna słonecznika i orzechy. W garnuszku rozpuszczamy miód z puree dyniowym(...)papierem do pieczenia i pieczmy ok. 30-40 minut w 180*C co ok. 10 minut mieszając aby granola się nie spaliła i równomiernie upiekła. Po ostudzeniu dodajemy jagody inkaskie i żurawinę. Smacznego! :) -------------------------------------------------- CHILI&SUGAR bierze udział w konkursie na Blog Roku 2014 . Jeśli lubicie mojego bloga, podobają się Wam przepisy i chcecie sprawić mi ogromną przyjemność zachęcam
chili & sugarsody oczyszczonej 1 płaska łużeczka proszku do pieczenia 80 g cukru 150 g jagód 1 jajko 180 ml mleka 125 ml oleju W jednym naczyniu naczyniu mieszamy suche składniki: mąkę sodę, proszek, cukier. W drugim mokre: jajko, mleko, olej. Łączymy zawartość obu naczyń i wrzucamu jagody. Mieszamy tak troszkę żeby się połączyło wszystko. Wykładamy papilotkami formę do muffinek, nakładamy
Marder&Marder Manufactureśmietanki kremowej 30% 3 łyżki żelatyny spożywczej 15 ml likieru miętowego 2 limonki odrobina zielonego barwnika w żelu Dodatkowo: 1 granat Sos owocowy: 15 dag malin 10 dag jagód lub jeżyn 1 łyżka cukru 100 ml wody Sposób przygotowania: Herbatniki mielimy w malakserze łączymy z musli, wlewamy roztopione w mikrofalówce masło, mieszamy,foremkę o wym 27/14 cm wykładamy folią spożywczą(...)barwnika, miksujemy na gładką masę, dodajemy obranego granata-połowę mieszamy wylewamy na ciasteczkowy spód. Resztą owocu posypujemy wierzch sernika. Odstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Sos: Jeżyny lub jagody i maliny podlewamy wodą dodajemy cukier i gotujemy około 10 minut, po tym czasie sos przecieramy przez sito. Przed podaniem polewamy sosem stężony sernik
Wanilia i Kardamon200g kiełbasy jałowcowej 100g suszonych śliwek garść suszonych grzybów 1 spora cebula 3 duże ząbki czosnku pół szklanki czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego ok. 10 sztuk jagód jałowca kilka ziaren pieprzu czarnego i ziela angielskiego 3 liście laurowe masło klarowane do smażenia sól, pieprz Białą kapustę szatkujemy dość drobno lub ścieramy na tarce do kapusty. Kapustę kiszoną(...)kiszoną podsmażamy na maśle, po czym przekładamy do garnka i zalewamy wywarem z grzybów oraz, jeśli zachodzi potrzeba, większą ilością mięsnego wywaru. Dorzucamy do niej również pokrojone grzyby oraz jagody jałowca, mieszamy i gotujemy do miękkości kiszonej kapusty. Na patelnię z masłem wrzucamy poszatkowaną drobno cebulę. Gdy się zeszkli dokładamy do niej koncentrat pomidorowy i przesmażamy całość kilka minut
Kuchenna Kontrrewolucyabananem i miodem Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem
Moja smaczna kuchnia