z fileta z indyka - 500 przepisów (strona:18/34)

INDYK FASZEROWANY KURCZAKIEM 191

SKŁADNIKI: Mięso 2 kg udźca z indyka 1 podwójny filet z kurczaka Siatka do pieczenia wędlin rękaw do pieczenia Marynata 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku 4 łyżki suszonej cebuli 2 łyżki czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka sosu sojowego ciemnego PRZYGOTOWANIE:  Mięso myję, wycinam kości(...)Filet z kurczaka drobno kroję w kostkę. Przygotowuję marynatę. Nacieram dokładnie udziec z indyka. Na środek kładę mięso z kurczaka. Dokładnie zawijam i wkładam w siatkę do pieczenia mięsa. Zawiązuję. Pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Mięso w siatce przekładam do rękawa do pieczenia. Zawiązuję z obu stron. Wkładam do piekarnika. Piekę

Gotowanie Patki
Lekki gulasz z indyka 255

kaszą pęczak Składniki 40 dkg fileta z piersi indyka 1 młoda cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora 1 łyżka czerwonej czubrycy 1/2 łyżeczki chili sól 1 jogurt naturalny (200 … Czytaj dalej Lekki gulasz z indyka

czarrna od kuchni
Gulasz z indyka 156

sucharem. Wcale tak być nie musi. Wystarczy krótko je potraktować, szczególnie filety z kurczaka. Najbardziej soczyste są udka, i tutaj postawiliśmy na jakość i smak. Mięso wyszło kruche, delikatne, a połączenie z kaszą i jajkiem dodało barw.  Składniki 400 g filetów z udźca indyka 1 cebula 3 łyżki oleju 300 ml bulionu drobiowego 1 liść laurowy

R'n'G Kitchen
Indyk z marynacie miodowo-musztardowej 217

komponuje się z brązowym ryżem i lekką sałatką. Składniki (4 porcje): 500 g filetów z piersi   indyka  2 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego szczypta chili sól, pieprz 1. Filety umyć, osuszyć. Pokroić na szerokie plastry. 2. Przygotować marynatę. Miód, musztardę i olej

Powiedz dietom nie
Indyk w zielonym sosie 247

Mięso w delikatnym sosie z kaszą :) Składniki 0,5 kg fileta z udka indyka 1 średni brokuł 1 mały jogurt naturalny 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka … Czytaj dalej Indyk w zielonym sosie

czarrna od kuchni
Indyk pieczony w gruszkach i warzywach 305

Smaczne mięso na obiad i do kanapek :) Składniki 1 filet z piersi indyka, ok 1,5-2 kg 1 pęczek marchewki 1/2 cukinii 1/2 główki białej kapusty 1 słoik gruszek w … Czytaj dalej Indyk pieczony w gruszkach i warzywach

czarrna od kuchni
Risotto z indykiem i pomarańczą 209

mięsem z indyka i pomarańczą. Danie doprawione ostrymi przyprawami przełamane zostało słodyczą pomarańczy. Propozycja idealna na zimowy obiad. Składniki (1 porcja) - torebka ryżu białego długoziarnistergo - filet z piersi z indyka - połówka pomarańczy - chilli - curry - oregano - pieprz - 1 łyżka masła Przygotowanie : 1. Fileta pokroić w kostkę, następnie obtoczyć w curry, dodać odrobinę chilii, a następnie doprawić oregano

Kuchenne innowacje
Filet z indyka z bułeczkami naleśnikowymi 205

Proponujemy ciekawe danie obiadowe, z wykorzystaniem naleśnikowych bułeczek (Pudding Yorkshire -  według Marco Pierre White'a ).       Składniki: -ok. 1 kg fileta z piersi indyka -woda, sól, pieprz, ząbek czosnku, wędzona papryka - 2-3 dkg masła   Do wykonania bułeczek musimy zachować proporcje: -ważymy 3 rozbite jajka - u nas było to 16,5 dkg -ważymy tyle(...)Fileta przez 2-3 godziny moczymy w osolonej wodzie z dodatkiem mielonego, czarnego pieprzu i pokrojonego w kostkę czosnku.    Po tym czasie wyjmujemy z wody i osuszamy. Posypujemy papryką, układamy na folii aluminiowej, na wierzchu układamy masło, zawijamy,  przekładamy do blaszki i pieczemy ok. 75 minut w temperaturze 170 st. C. Pod koniec pieczenia indyka

Maminek kulinarny
Roladki indycze z suszoną żurawiną 425

piersi indyka, 100g żurawiny suszonej MAKAR , 1 łyżka papryki ostrej mielonej, 1,5 łyżeczki soli, 1/2 łyżki pieprzu, 2 łyżeczki majeranku, 5 łyżek oleju. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z piersi indyka kroję w grubsze plastry. Rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam odrobiną soli i pieprzu.  2. Na każdy płat mięsa kładę porcję suszonej żurawiny. Mięso zwijam w roladki. Spinam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Urugwaj od kuchni. INDYK W MARCHEWCE. 230

Poznawajcie nowe smaki! Bo czasem możecie być bardzo pozytywnie zaskoczeni :] INDYK W MARCHEWCE. /potrawa z Urugwaju; z moimi modyfikacjami;/ 4-6 porcji 1 kg marchwi 2 białe części porów  2 szklanki osolonej wody 1 szklanka białego wina (nie jest konieczne) podwójny filet z piersi indyka (w oryginale: wieprzowina) odrobina oleju sól, pieprz, curry Marchewkę pokroiłam w grube

W kuchni Karmel-itki
Pieczone szaszłyki z piersi indyka 221

papryki np. czerwonej - 2 cebule - ulubione przyprawy (u mnie mieszanka: papryki słodkiej, ostrej, pieprz, czosnek, sól) - 9-10 patyczków do szaszłyków Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. Filet z piersi indyka i boczek lub szynkę kroimy w kostkę. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w szerokie paski, a następnie każdy pasek dzielimy na 3 części. Cebulę kroimy na ósemki

Be Fit Be Strong
Indyk z suszonymi pomidorami, młode ziemniaczki i fasolka szparagowa 187

dłuuuuuuższego czasu cierpię na jego brak. Jak mam to korzystam ile mogę :). Mam nadzieję, że Wy macie trochę więcej ?? ;). Udanego dnia i do jutra :)) Składniki: filet z piersi indyka suszone pomidory w oleju z ziołami fasolka szparagowa ziemniaki sól pieprz koperek masło bułka tarta Indyka marynuję tak z godzinę wcześniej w pomidorach i zalewie w której(...)rozpuszczam troszkę masła, dodaje 2 łyżki bułki tartej, mieszam. Do odcedzonych ziemniaczków daję również ciut masła, troszkę soli, wrzucam pokrojony koperek i mieszam. Filet kroję

kruche babeczki
Szaszłyki z indyka w piwnej marynacie 163

taka sucha jak pierś. Ale nie mamy problemu z podziałem tuszki, bo u nas chłopaki jedzą piersi, a dziewczyny nogi. Składniki: • 2 filety z udźca indyka Marynata • 1/2 szklanki miodu • 1/2 szklanki piwa porter • 1/4 szklanki sosu sojowego • 1 łyżeczka musztardy • 1 łyżka oleju • 1/4 łyżeczki pieprzu • 2 ząbki czosnku • 1 duża cebula

To co kocham
Pieczona pierś z indyka (dla dzieci) 170

solonych rzeczy dzieci nie powinny jeść. Domową wędlinką Córcia się zajada! W upieczonym mięsie nie czuć cebuli, ale nadała pewien smak i aromat. Składniki: 1 duży filet z piersi indyka (około 1,5 kg) Marynata: 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 płaska łyżeczka soli 3 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego

Kolorowy Przepisownik
Roladki z indyka z warzywami 241

Składniki filet z piersi indyka, 1 sztuka około 800g cebula, 1 duża sztuka marchewka, 2 sztuki pietruszka, 1 sztuka seler, 1 malutka sztuka papryka czerwona, 1 sztuka cukinia, 1 mała sztuka jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierki margaryna lub olej, do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filet myjemy, osuszamy i kroimy tak aby powstały 4 plastry. Rozbijamy

Gotowanie moimi oczami