się nie chce, tylko łóżko i ciepła kawusia siedzi mi w głowie ;)) he he. Wiecie, że ostatnio staram się jeść i kupować mniej mięsa z kurczaka, zamiast tego wolę indyka - zdrowszy. Tym razem z cebulką, czosnkiem i porem, do niego dodałam łyżkę mascarpone i trochę śmietanki, doprawiłam solą i pieprzem. Jako dodatek ryż wymieszany z kurkumą i rukola(...)słonecznikiem. Nie podaję dokładnie gramatury, bo każdy dopasuje pod siebie, por u nas na 3 osoby, ale można spokojnie dać więcej. Nam smakowało :) Miłego dnia Wam życzę :)) Składniki: filet z indyka większy por cebula czerwona 2 ząbki czosnku 1 łyżka mascarpone 1/2 szklanki śmietany 18% sól różowa pieprz ryż biały długoziarnisty u mnie Halina troszkę kurkumy rukola
kruche babeczkizdrowych sałatek nie ma u mnie granic. Są pyszne, cieszą oko i podniebienie. Polecam! Składniki: 1 opakowanie miksu sałat 200 g mini mozarelli 15 dag wędzonego fileta z indyka Hańderek 1 świeży ogórek 2 pomidory 3 łyżki kukurydzy Sos winegret cebulowy: 5 łyżek oliwy z oliwek lub oleju lnianego 2 łyżki białego octu winnego 1 łyżka wytrawnego(...)łyżeczka musztardy ½ cebuli Sól i pieprz do smaku Sposób wykonania: Miks sałat wsypujemy do miski, dodajemy pokrojonego w pół plasterki ogórka oraz pomidora, posypujemy osączoną z zalewy kukurydzą, wędzonego fileta z kurczaka kroimy w kostkę łączymy z pozostałymi składnikami, dodajemy kuleczki mozzarelli, delikatnie mieszamy . Przygotowujemy sos: Cebulkę drobniutko siekamy umieszczamy w słoiku, wlewamy oliwę , ocet winny i wino, dodajemy
Wanilia i Kardamondaniem stworzyłem jedną dużą roladę, którą nadziałem pięcioma jajami, a cebulę i pieczarki wykorzystałem również do nadzienia. Samo mięso piekło się w lubczyku i warzywach.... Czego użyłem? -filet z indyka -15 pieczarek drobno posiekanych -2 cebule drobno posiekane -5 jaj od kur zielononóżek -marchewka i pietruszka obrane i pokrojone w grube plastry -świeży lubczyk -liść laurowy -pierz, sól(...)masło klarowane -sos sojowy Cebulę wrzucamy na rozgrzane masło. Pieprzymy i solimy, po chwili wrzucamy pieczarki. Smażymy na wysokim ogniu 3-4 minuty. Dodajemy łyżeczkę sosu sojowego, redukujemy płyn. Filet kładziemy na foli spożywczej. Rozbijamy go delikatnie tłuczkiem do równej grubości. Smarujemy warstwą pieczarek i cebuli i po szerokości układamy prostopadle jaja. Filet zamykamy za pomocą foli, zwarcie
BaRepassmaczna sałatkę lunchową. Można śmiało zapakować w pojemniczek i wziąć do pracy bez potrzeby latania po restauracjach w porze drugiego śniadania. Składniki: jeden mały filet z indyka 1 główka sałaty masłowej 4 pomidory 2 ogórki zielone 150 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy czosnek, kolendra, ostra papryka, sól, pieprz płatki kukurydziane
pieprzny smaczekdyni, twarogu, cebuli i czosnku doskonale pasuje do makaronu i jest pełnowartościowym obiadem lub kolacją. Składniki dla 2 osób: 300 g makaronu (świderki, penne itp.) 400 g filetu z indyka 400 g surowej, obranej dyni 200 g twarogu (lub serka śmietankowego) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki mleka 1/2 - 2 szklanki bulionu 4 łyżki oleju 40 g twardego(...)ostrej papryki sól i pieprz do smaku W czasie przygotowywania sosu dyniowego gotujemy makaron. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dynię kroimy w niewielką kostkę. Filety z indyka kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i szklimy na nim cebulę soląc ją odrobinę. Dodajemy czosnek. Po minucie do cebuli dodajemy dynię i chwilę
Trzeci talerzwracam z nowymi przepisami. Ostatnio dużo się działo dlatego nie było częstych aktualizacji na blogu. Dzisiaj dla Was taka mała inspiracja po mojej ostatniej podróży ;) Grillowany filet z indyka, a do tego sos bananowy. składniki na sos: 3 banany mała cebula 1 łyżka masła 1 szklanka wody 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka pieprzu(...)maśle, aż się zrumieni. Dodajemy banany, zalewamy wodą i dusimy na małym ogniu, dodajemy przyprawy, gotujemy do momentu, aż uzyskamy gęstą jednolitą konsystencję. Sos miksujemy blenderem. Przelewamy do sosjerki. Filety posypujemy solą, pieprzem, papryką słodką i grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej do momentu, aż mięso będzie zrumienione i soczyste. Po upieczeniu owijamy w folię aluminiową i pozostawiamy
noteskulinarnyfiganiego okazało się niesmaczne - możliwe, że zbyt suche ;) Z resztą przeczytajcie i sami oceńcie czy to przepis dla Was. Składniki: na roladki indycze ok. 1/2 kg piersi z indyka 3-4 suszone pomidory z oliwy 3-4 czarne oliwki łyżka posiekanej drobno cebuli łyżka posiekanego drobno ogórka kiszonego łyżka serka topionego (u mnie szczypior z cebulą) sól, pieprz, szafran(...)papryki czerwonej posiekanej w kostkę kilka różyczek kalafiora (u mnie mrożony) kilka strąków fasoli szparagowej zielonej (u mnie żółta - mrożona) 1/2 litra bulionu z duszenia roladek Przygotowanie: Filet z indyka kroimy na plastry. Rozbijamy na cienkie kotlety. Jeśli są duże - kroimy na pół. Solimy, pieprzymy i posypujemy lekko szafranem. Każdy kotlet smarujemy cienko serkiem topionym. Układamy
Kuchnia po mojemuDeszczowa i chłodna aura za oknem sprawia, że talerz gorącej zupy jest tym czego potrzeba nam na obiad. Delikatna w smaku, gotowana na indyku z warzywami sprawia że jest znakomitym posiłkiem także dla dzieci. Zupę ugotowałam w garnku Fissler-Profi Collection i dodatkowo przetestowałam szklane pojemniczki GLASSLOCK które doskonale nadają się do przechowywania żywności. Specjalnie(...)wysokiej jakości szkła hartowanego umożliwia mycie pojemników w zmywarce, przechowywanie w zamrażarce oraz stosowanie ich w kuchence mikrofalowej. Więcej do poczytania na stronie internetowej. Polecam. Składniki: 30 dag fileta z indyka 3 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka ½ pora 15 dag mrożonego groszku 10 dag brukselki 10 dag fasolki szparagowej 10 dag kalafiora Kawałek selera ½ szklanki drobnego makaronu
Wanilia i Kardamonsuper pasuje do makaronu, kasz i ryżu, ostatnio męska część mojej rodzinki zjadła po prostu z chlebem i też zadowoleni :-).W wersji oryginalnej z kurczakiem, ja miałam filet z indyka. Miłego dzionka :-) Składniki : 800 g filetu z indyka lub kurczaka 200 g w miarę cienko pokrojonego boczku 150 g suszonych śliwek 1 duża cebula (u mnie
kruche babeczkiustępują potrawom zrobionym przez rodowitego Azjatę. (psst... w tytule napisane celowo jest wok, to nie błąd ortograficzny) AZJATYCKA PORTAWKA Z INDYKA Z QUINOA Składniki: 1/2 filetu z indyka 1 szklanka fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) 1/2 puszki pomidorów w puszce 1/2 cebuli białej 1/2 cebuli czerwonej 2 ząbki czosnku 1,5 cm świeżego imbir 1 łyżeczka garam masala(...)woku lub patelni rozgrzewamy olej kokosowy, na którym szklimy cebulę z czosnkiem dodając następnie imbir i pastę curry aby puściły smak. Na podsmażone przyprawy wrzucamy pokrojony filet z indyka. Obsmażamy z każdej strony. Do obsmażonego indyka dodajemy pocięte na kawałki pomidory z puszki wraz z sokiem. Kiedy pomidory ładnie się połączą z resztą
Bon appetit mon amieśrednia cebula 1 łyżka soku z cytryny bazylia, papryka ostra mielona, pieprz, sól mąka żytnia pełnoziarnista (może być każda inna) wrzątek 4 łyżki śmietanki 18% Pierś z indyka kroimy w plastry, jeśli mamy kupioną już pokrojoną to oczyszczamy z niepotrzebnych rzeczy. Płuczemy pod wodą oblewamy olejem i posypujemy z każdej strony pieprzem i solą - odstawiamy do lodówki(...)marchewkę na odrobinie oleju, po chwili dodajemy cebulkę a kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki. Kiedy trochę zmiękną solimy i posypujemy pieprzem i wyciskamy czosnek. Po chwili dodajemy usmażone filety z indyka zalewamy wrzątkiem, tak aby woda przykryła nam piersi. Przelewamy tłuszcz z patelni na której smażyliśmy indyka. Doprawiamy papryką i bazylią. Dusimy przez 15 minut.Dodajemy śmietankę
Moje-pitraszeniebył fantastyczny przepis na roladę w szynce parmeńskiej. Bez zwłoki postanowiłyśmy go wypróbować. Rezulatat był znakomity, a dzisiaj prezentujemy Wam efekty naszego kucharzenia :) Ilośc porcji: 5Składniki:Rolada: pierś z indyka o wadze ok. 800g oliwa pół szklanki bulionu szklanka soku pomarańczowego łyżka miodu 100 g szynki parmeńskiej sól i świeżo zmielony czarny pieprz Nadzienie(...)garnek z ognia. W tym czasie płatki migdałów mielimy na proszek np. przy pomocy blendera. Po około 10 minutach do powstałej masy dorzucamy migdały i jajko. Całość mieszamy. Filet z indyka rokładamy na blacie i rozbijamy w kształt mniej więcej prostokąta. Pamiętamy by nie rozbijać zbyt cienko, gdyż przy zwijaniu rolady mięso będzie się "drzeć". Indyka solimy
Kolizje Smakówzauważyłam miseczkę z żurawiną. Cóż, zdarza się;) Dlatego w tytule tego wpisu ową żurawinę umieściłam w nawiasach. Pasztet natomiast podałam z domową żurawiną ze słoika. Składniki: 300g fileta z indyka 200g podudzia z indyka 200g podgardla wieprzowego lub tłustego boczku 200g wątróbki drobiowej lub indyczej 2 cebule 8 plastrów suszonego jabłka 1 czerstwa kajzerka 1 szklanka białego
Obiad gotowyskosztuje szybko się zakochuje. Przez żołądek do serca to łatwa sprawa i pomóc Wam może w miłości moja grillowa potrawa. Składniki: 200 g mięsa mielonego z indyka, 1 szarlotka, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, 2 łyżki groszku gotowanego lub konserwowego, świeży tymianek, świeży lubczyk, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 2 łyżki bulionu(...)Cukinie podajemy z papryczkami i tostem posmarowanym serem camembert przygotowanym na grillu. Możemy użyć gotowego mięsa mielonego lub samemu zmielić filet z indyka. Pamiętać należy o dodaniu bulionu do nadzienia, żeby po upieczeniu mięso było soczyste
Moniki Smakołykiwędzonego, czy też nóg z kurczaka. Może to być filet, także pieczony, smażony czy gotowany. Prawdę mówiąc, nie musi to być nawet kurczak – możemy wykorzystać np. filet z indyka. Tutaj wszystko zależy od upodobań. Sugerujemy użycie żelatyny w nieco nadmiarowej ilości, ok. 1,5x porcji zalecanej przez producenta na daną ilość bulionu. Chodzi o to, żeby nasze(...)warstwami, czy też mieszając je ze sobą wg takiego lub innego wzorca – w ten sposób decydujemy jak nasza przystawka będzie finalnie wyglądała. Zależnie od upodobań, możemy użyć również wędzonego fileta z kurczaka, albo kurczaka pieczonego, smażonego lub gotowanego. Pokrewne inspiracje Szynka w galarecie ze szparagami Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-159 {margin: auto;} #gallery-159 .gallery-item {float
Kulinarna PokusaObiad w wersji light, dla miłośników zdrowej diety :) Składniki: ½ kg fileta z indyka 1 por sól i pieprz do smaku masło kokosowe (lub zwykłe) do smażenia 1,5 łyżeczki folia spożywcza Wykonanie: Mięso dokładnie oczyścić z żyłek, posypać solą i pieprzem do smaku i dokładni utłuc, odstawić na pół godziny aby mięso trochę skruszało. W między
Tradycyjna Kuchniakonsystencję przyrządzonych wędlin, a przede wszystkim za zdrowie. Nie ma nic lepszego niż mięsko przyrządzone bez chemii, z ulubionymi przyprawami. Do tej pory w szynkowarze robiłam filet z indyka , schab z majerankiem i schab ze śliwką , dziś pokusiłam się o mielonkę z indyka z dodatkiem papryki. Wyszła przepyszna, musicie koniecznie spróbować! 0,5 kg. udźca z indyka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepolecana dla miłośników surowego kalafiora, do których zalicza się moja córka Monika. Idealnie smakuje z młodymi ziemniakami z masełkiem i bitką z fileta z indyka, bo tym właśnie delektowaliśmy się na obiad. Składniki: • 1 mały kalafior • garść orzechów włoskich lub pekanów • pęczek natki pietruszki • 3 łyżki majonezu
To co kochamjest podawany w najlepszych restauracjach ! a my możemy zrobić sobie sami , za niewielkie pieniądze. Składniki : 4 filety z kurczaka lub duże sznycle cielęce, schab wieprzowy lub filety z indyka,. 4 plastry szynki gotowanej, 4 plastry sera ementaler, ( ja miałam inny ) jajko, mleko. mąka, bułka tarta olej do smażenia, 60 dag frytek mrożonych, sól, pieprz, brokuły . Sposób przygotowania
Pysznosci Babci Basiprawdę dobry, dlatego polecam tym, którzy myśleli, że muszą z niego zrezygnować przechodząc na dietę czy zdrowe odżywienie :) Składniki (3 kotlety): 3 szt. sznyclów z fileta z indyka 1 jajko sól i pieprz do smaku 2 garści migdałów 1,5 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Migdały przełóż do blendera/malaksera i miksuj do momentu uzyskania mączystej
Zdrowie na języku :Psię stać długo w kuchni ;-))) Zerknijcie na listę składników i zabierzmy się za tego kurczaka! SKŁADNIKI: - 2 filety z kurczaka (mogą też być wydrylowane udka, bądź filet z indyka) - 3 ząbki czosnku - 5 łyżek oliwy z oliwek - 2 gałązki rozmarynu świeżego (możesz też użyć innych świeżych ziół takich jak bazylia lub oregano, bądź tymianek cytrynowy) - 4 średnie
SMYKWKUCHNILekka, zdrowa i aromatyczna sałatka ze ślimaczkami z fileta z indyka i ziołowego serka kanapkowego w połączeniu z malinami to hit lata, prosta i szybka w przygotowaniu, zachwyci amatorów niebanalnych smaków. Tak niewiele składników potrzeba do stworzenia pysznego dania. Polecam, bo jest godna uwagi. Składniki: 6 plastrów piersi pieczonej z indyka Hańderek 6 łyżek ziołowego
Wanilia i Kardamonspokojnie je zje. Tym razem do pulpecików dodałam spora ilość sezamu. Fajnie smakowały i wszystko było szybciutko zjedzone :)) Składniki pulpeciki: mięso mielone z indyka lub filet (500g) 2 łyżki ketchupu 1 łyżka musztardy miodowej sezam łuskany (ilość wedle uznania) jajko bułka tarta sól pieprz Jeśli mamy filet to go przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, jeśli mielone
kruche babeczkisposoby. Ps. do zakładki Lunchbox wrzuciłam starsze przepisy, które wg mnie nadadzą się do zabrania w pojemniku do pracy. Składniki na roladki – 5 sztuk: 400 g fileta z indyka np. w plastrach 150g szpinaku 1,5 łyżki jogurtu naturalnego (ewentualnie śmietanę) 2 ząbki czosnku sól pieprz 2 łyżki oleju przyprawa do drobiu lub ulubione przyprawy (np. słodka papryka
Fabryka pomysłówkształcie ryżu (waga 250 g); 1 średni ogórek wężowy; Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odcedzeniu 285 g); 150 g dobrej jakości szynki (u mnie wędzony filet z indyka); 3 jaja; 1/2 peczka koperku; 3 łyżki majonezu; 1 ząbek czosnku; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Wystudzić. Przełożyć do miski. Jajka ugotować
Gospodyni Miejskaspecjalnością kuchni indonezyjskiej. Przyrządza się je z różnych rodzajów mięsa, które nadziewa się na patyczki, marynuje , piecze na grillu ( najczęściej ) i podaje z ostrym sosem. SKŁADNIKI: * filet z indyka – 300 g * czerwona pasta curry – 50 g * mleczko kokosowe – 250 ml * limonka – 1 szt * cukier trzcinowy – 1 łyżka * orzeszki ziemne – 150 g * olej
Ostra na Słodkokcal, a to już sporo jak na jeden posiłek. Jednak jeżeli pozostaniemy przy porcji 100 g plus łyżka ketchupu (15 kcal), dodamy do tego grillowany filet z indyka (123 kcal) i sałatę skropioną sokiem z cytryny (34 kcal), wyjdzie nam: 314 + 15 + 123 + 34 = 496 kcal, a to całkiem normalny posiłek, dlatego frytki jeść można, ale rozsądnie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSkładniki garść szpinaku 1 marchewka 1 ziemniak kawałek pora żółtko jaja 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka masła lub oleju rzepakowego 100 g fileta z indyka Zupka szpinakowa dla niemowląt Wykonanie Warzywa myjemy i obieramy ze skórki. Marchewkę i pora kroimy w talarki, a ziemniaka w kostkę. Przekładamy do garnka i zalewamy
Pyza i SurówkaSkładniki : 50-70 dag fileta z indyka 2 małe jajka kasza manna lub bułka tarta około 8 średnich pieczarek mała cebula sól, pieprz czarny mielony, kilka kropel maggi Przygotowanie : Do zmielonego mięsa dodałam drobno pokrojone pieczarki i cebulę, jajka, kaszę, sól, pieprz mielony i maggi, dokładnie połączyłam składniki i pozostawiłam mięso na chwilę by smaki się połączyły Moje
Proste PotrawyRolady mięsne to moja miłość. Względy smakowe są oczywiste, jednak szczególnie darzę sympatią fakt, że na zimno idealnie pasują do kanapek. Nie są suche, również idealnie
Kuchenna Kontrrewolucyamyślę, będę jakieś zwykle zapiekanki robił i wymyśliłem sobie lazanię z tymi produktami. Co i jak? (na dwie rynienki, czyli około 4-6 porcji) -300 gram mielonego fileta z indyka -brokuł -papryka czerwona słodka -sól, pieprz -3 ząbki czosnku -3 duże łyżki startego parmezanu -cheddar w plastry pokrojony -śmietana 12% -śmietanka 18% -jogurt naturalny -łyżka oliwy -cebula posiekana
BaRepasjednolitego kształtu. Smażymy na rumiano z każdej strony Gulasz. -cebula czerwona i zwykła, posiekana -pieczarki posiekane -papryka zielona i czerwona, obrana i posiekana -śmietanka 30% -sos sojowy -filet z indyka, pokrojony w kostkę -czosnek niedźwiedzi -masło klarowane Cebulę smażymy na maśle, dorzucamy mięso, solimy, pieprzymy i dodajemy czosnku niedźwiedziego. Podsmażamy, dodajemy paprykę i pieczarki oraz łyżkę sosu sojowego
BaRepasFilet z indyka, który rozmroziłam na bitki był ogromny. Prawie dwa kilo. Na same bitki to o wiele za wiele. Mimo, że wyszły przepyszne to ze względu na ilość by nam się przejadły, delikatnie mówiąc. I tak jutro będzie trzeci obiad "bitkowy". Nikt wprawdzie nie narzeka. A wręcz przeciwnie - Mąż dalej chwali, a Syn wyjada nam z talerza
Kuchnia po mojemupasztet ( kupny ,,Kapelana,, z Krakowskiego Kredensu) - biała kiełbasa opiekana na gorąco ( 4 sztuki) - żurek z jajkami i białą kiełbasą - polędwica surowa wędzona -szynka wędzona ( z pieca - ,, Tarczyńskiego,,) - filet z indyka pieczony - ciasto ( chyba sernik i coś tam ) * wędliny w ilościach po kilka plasterków *obiadów nie robię- podgrzejemy żurek albo białą kiełbasę * ciast trochę musi być bo w drugi
Buniabaje w kuchnizdrowe, wręcz dietetyczne :) Marynata i mięso: 5 łyżek oliwy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub rozgniecione 1 łyżka tymianku 1 łyżka soku z cytryny 600 g fileta z indyka lub kurczaka sól Mięso umyć, osuszyć. Przekroić na kawałki ok. 10 cm długości. Posypać delikatne solą. W misce wymieszać składniki na marynatę. Włożyć mięso i natrzeć dokładnie każdy
Chocolate Muffin Blogdrugi dzień również bardzo dobre, powiedziałabym, że nawet lepsze bo bardziej aromatyczne, dzięki przegryzieniu się smaków. Inspiracją była stronka MniamMniam . Serdecznie polecam;) Składnik klopsy: 0.5 kg fileta z indyka 0.2 kg mięsa wieprzowego 2 łyżki wody 6 ząbków czosnku jajko sól do smaku pieprz do smaku duża marchew Wykonanie: Mięso zmielić, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek
Krakowskie smaki Anikolejny post z cyklu "Rok bloga". Dziękuję wszystkim,którzy odwiedzają mojego bloga. Dzisiaj zamieszczam popularne przepisy na dnia obiadowe. Może zajrzycie. FASZEROWANY FILET Z INDYKA MIELONE Z PIECZARKAMI PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM SPAGHETTI BOLOGNESE KACZKA ZAPIEKANA Z MORELĄ MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA SMACZNEGO Czekam
W kuchennym oknie EwyPeklujemy: 1,3 kg szynki wieprzowej 1,3 kg boczku ze skórką 1,3 fileta z indyka 1,3 karkówki 1,3 łopatki sól gruba morska 5-8 ząbków czosnku 5-8 liści laurowych 5-8 ziaren jałowca 5-8 ziela angielskiego 5-8 ziaren pieprzu 1 opakowanie suszonego majeranku Wykonanie: Mięso myjemy oraz osuszamy, nożem o ostrym
kgwjanczewoskładniki* 1/2 opakowania makaronu w kształcie ziarenek ryżu* 30 dag wędliny drobiowej, najlepszy filet z indyka* 2 ogórki wężowe* 1 pęczek koperku* 5 łyżek majonezu* 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany* 1-2 ząbki czosnku* sól, pieprzSposób wykonaniaUgotować makaron według przepisu na opakowaniu.Ogórki i koperek umyć.Ogórki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, koperek drobno posiekać
Mix smakustaropolskich przepisach ;) Składniki: kiszona kapusta 2 kg świeża kapusta 1 główka około 2 kg grzyby suszone około 50 g śliwki suszone 200 g kiełbasa około 400 g filet z indyka lub kurczaka około 400 g pieczona wieprzowinalub wołowina (ew. surowe) około 300 g czosnek 1 ząbek koncentrat pomidorowy (niekoniecznie) puszka 70 g ziele angielskie, liść laurowy, jałowiec
głodny alergikczęsto inspirowane tym , co mamy. Warto jednak po nie sięgać, mają sporo witamin i na pewno są zdrowe. Moja surówka była podana do obiadowego dania faszerowany filet z indyka. A oto przepis na surówkę. Czego potrzebujemy: 1/2 główki małej białej kapusty 1 marchewka 2 jabłka koperek lub natka pietruszki majonez, jogurt naturalny, cukier , sól Wykonanie: Kapustę szatkujemy
W kuchennym oknie EwyPodaję linki do kilku dań obiadowych , które już prezentowałam na moich blogach. Warto odświeżyć stare przepisy. Faszerowany filet z indyka Zapiekanka
W kuchennym oknie Ewy