Składniki: ciasto: 150 g mąki 80 g masła 1 żółtko 1-2 łyżki śmietany dodatki: 15 dkg kurek 1 cebula olej, 1 łyżka masła 20 dkg fileta z indyka sól, pieprz, … Czytaj dalej Tartinki z kurkami
czarrna od kuchniSZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO-TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE FILET Z INDYKA W WARZYWACH SZPARAGI
W kuchennym oknie Ewypieprz oliwa z oliwek Dodatkowo: 20 dag sera długodojrzewającego - Maasdam (lub dowolnego) sól pieprz Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę, zeszklić, następnie dodać filet z indyka pokrojony w niedużą kostkę, doprawić solą i pieprzem. Smażymy kilka minut, a następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy całość ok. 15 -20 minut. W międzyczasie szpinak wrzucamy
Delicious Titbitssoli, szczypta pieprzu, oliwa do natłuszczania. Przygotowanie: Przygotowanie rolady: Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy na kilka minut, następnie odsączamy. Migdały drobno rozdrabniamy, morele i śliwki kroimy w paski. Filet z indyka kroimy na małe kawałki i miksujemy. Do mięsa dodajemy, rodzynki, migdały, morele i śliwki. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy, uformujemy dwie rolady, zawijamy w natłuszczoną folię
Moniki SmakołykiBędąc na diecie powinniśmy spożywać mięso o niskiej zawartości tłuszczu, najlepiej białe, jak filet z indyka czy kurczaka (zawsze bez skórki), ale również ryby, takie, które w swoim składzie mają niską zawartość tłuszczu, np. mintaj, miruna, dorsz. Będą nam dostarczać odpowiedniej ilości białka w diecie. Pamiętajcie też, że chociaż raz w tygodniu głównym źródłem białka powinny być(...)blendera miksujecie pokrojoną w kostkę cukinię, solimy, odstawiamy na 5 minut, wyciskamy w dłoniach masę, odciskając nadmiar wody. Masę z cukinii mieszamy z zmiksowanym za pomocą blendera jajkiem i filetami z mintaja. Płatki owsiane mielimy w młynku, dodajemy do masy, jak i łyżkę mąki pszennej. Doprawiamy solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Wyrabiamy masę w dłoniach. Tworzymy małe pulpeciki
SMYKWKUCHNIradę, na szybko powstało danie z makaronem, cukinią, do tego czarne oliwki, kukurydza i kilka kaparów. Trochę śmietanki, papryka słodka wędzona i cheddar. Obiad został ogarnięty :))) Składniki: 2 filety z indyka 1/2 cukinii kukurydza czarne oliwki kapary ser cheddar ząbek czosnku papryka słodka wędzona kurkuma sól pieprz 1/2 szklanki śmietana 30 % makaron kokardki natka pietruszki Indyka wcześniej
kruche babeczkichwila by wypróbować tę recepturę. Tym bardziej, że chciałam mieć obiad na dwa dni, żeby móc więcej czasu poświecić Synkowi. Cudownie się złożyło bo w zamrażalniku miałam duży filet z indyka... Oto moja interpretacja: Składniki (na dwa lub trzy solidne obiady dla modelu 2+1): ok 1,5 kg filetu z indyka po 1/3 papryk w różnych
Kuchnia po mojemujedno danie kojarzone w Polsce z weselami i komuniami. Doskonale sprawdzi się jednak również w roli obiadu dla rodziny bez szczególnej okazji. Do przygotowania mini kotletów potrzebujemy: Filet z indyka Masło Czosnek Jajko Bułka tarta Przyprawa do drobiu Ja zdecydowałem przygotować się devolay w wersji mini, dlatego potrzebowałem niedużych porcji mięsa. Małe kotlety są trudniejsze do przygotowania, ponieważ
MarcinChefmasło z dobrym składem, bo tylko 100% prażone orzeszki arachidowe :-). Miłego dzionka Wam życzę, mimo tego zimna brrrrr :-). Składniki na 3 porcje: około 500 g fileta z indyka 1 brokuł 4-5 łyżek masła orzechowego crunchy u mnie Primavika kilka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 1/3 szklanki sosu sojowego sól pieprz olej kokosowy
kruche babeczkiSKŁADNIKI 400 g fileta z indyka 1/4 papryki czerwonej, żółtej i zielonej sok z 1/2 limonki 1/2 puszki mleczka kokosowego 4 łyżki mąki z amarantusa 2 jajka 4 łyżki sosu sojowego TaoTao 1 łyżeczka czerwonej pasty curry TaoTao 3 łyżki sosu chilli czosnkowego TaoTao 3 łyżki sosu z czosnkiem i miodem TaoTao do smażenia olej ryżowy do smaku(...)pieprz cayenne PRZYGOTOWANIE Fileta umyj i pokrój w kostkę (kawałki około 2 cm). Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Mięso w misce dopraw sokiem z limonki, pokrojoną papryką,sosem sojowym, sosem chilli, sosem czosnkowym i pastą curry. Teraz przygotuj ciasto. Mleczko wymieszaj z mąką z amarantusa, jajkami, pieprzem cayenne. Dobrze wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Masę przelej
ClauditteMissCookingdzięki czemu jest bardzo krucha i nie wysycha podczas pieczenia. Pasują do niej delikatne dodatki takie jak kasza jaglana i lekka sałatka lub mizeria. Zapraszam :) Składniki: duży filet z indyka bez polędwiczki 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 1/2 opakowania sera feta 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki białego wina 1 opakowanie szynki parmeńskiej/serrano (suszona szynka(...)krojona w cienkie plastry) Szpinak podsmażyć na oliwie, aż woda odparuje. Doprawić przeciśniętym ząbkiem czosnku oraz solą. Pomidory wyciągnąć z zalewy i pokroić na paski. Ser feta pokruszyć. Filet rozłożyć na desce i przykryć woreczkiem foliowym. Roztłuc delikatnie tłuczkiem, uważając, aby nie podziurawić mięsa. Na połowie mięsa ułożyć szpinak, paski pomidorów i ser. Zawinąć roladę po dłuższym boku, obłożyć
Chocolate Muffin Blogświeżo ugotowanymi ziemniakami, ryżem lub kluskami, np. śląskimi ( przepis tutaj ) i świeżą surówką, np. z pomidorów i cebulki. SKŁADNIKI: ( 4 PORCJE) - ok. 600 g filetu z indyka - 1 łyżka oliwy lub masła klarowanego - 1 łyżka masła - 1 średnia cebula - 1 ząbek czosnku - 2 szklanki wody z 3 łyżkami sosu sojowego(...)łyżki śmietanki 30% - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka mąki pszennej - 1 łyżeczka suszonego estragonu - sól - pieprz PRZYGOTOWANIE: Filet z indyka pokroić na cienkie plastry. W garnku na oliwie zeszklić krótko pokrojoną w kosteczkę cebulę, pod koniec dodać pokrojony drobno czosnek oraz masło. Wlać gorący wywar lub wodę
Calzonella.comsklepie to wpadły nam w oko te śliczne cukinie i od razu postanowiliśmy z nich coś przygotować. Do cukini można podać pieczone ziemniaczki Składniki: - 400 g fileta z indyka - 1 żółta papryka - 1 cebula - 1 łyżka masła - 4 małe okrągłe cukinie - przyprawy: pieprz kolorowy, sól, oregano, bazylia, czerwona papryka Prymat Porcja na 4 osoby. Najpierw przygotowujemy sobie farsz
Kuchenne Wariacjerodzinę.Indyk jest soczysty dzięki dodatkom. 800 g filetu z indyka 500 g mielonego z szynki 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku przyprawa do indyka 1 garść suszonych grzybów 1 cebula sól, pieprz masło klarowane 1/2 pęczka koperku Grzyby namaczam w zimnej wodzie przez noc. Na drugi dzień przekładam razem w wodą do garnka(...)miękkości około godzinę i odsączam z wody. Cebule obieram, kroję drobno i przesmażam na maśle. Dodaję pokrojone grzyby i dalej przesmażam, doprawiam solą, pieprzem i studzę. Filet z indyka nacinam tak żeby uzyskać jeden duży płat mięsa, potem rozbijam delikatnie ale nie za mocno. Solę, posypuje przyprawą do indyka. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję sprasowany
wesoła kuchniaPyszna zupa która zachwyca nie tylko smakiem ale i kolorem Składniki • 40 dag fileta z indyka • 1 cebula • 1 marchew duża • 1 pietruszka • 1 ząbek czosnku • 1 łyżka curry • szczypta kurkumy • szczypta chili • pieprz • 1 łyżka domowej przyprawy uniwersalnej • sól • 2.5 l rosołu • 1 łyżka masła • 1 szklanka śmietany • 1 łyżka mąki • 1/2 opakowania tortellini • 1 łyżka posiekanej(...)pietruszki Sposób przygotowania 1. Cebulę pokroić w kostkę Na patelni rozpuścić masło dodać cebulkę smażyć dodać pokrojony filet z kurczaka, posiekany czosnek smażyć aż odparuje woda 2. Do rosołu wkroić marchew i pietruszkę gotować 10 minut dodać przyprawę uniwersalną,curry kurkumę,podsmażone mięso gotować aż zmięknie mięso Wsypać tortellini jeszcze chwilę pogotować Do śmietany dolać
W królestwie smaków Beatyfilet z indyka ok 1 kg 200 g mięsa mielonego garść suszonej żurawiny garść suszonych śliwek sól pieprz pieprz ziołowy staropolski pieprz cytrynowy majeranek na marynatę 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu sojowego szczypta trawy cytrynowej szczypta pieprzu cytrynowego Śliwki suszone pokroić dodać do mięsa , żurawinę dodać bez rozdrabniania, przyprawić(...)smaku i wyrobić. Filet umyć, osuszyć, przeciąć tak by powstał jeden duży płat. rozłożyć nadzienie grubą warstwą, następnie zwinąć i obwiązać sznureczkiem. Produkty na marynatę wymieszać w małej miseczce, natrzeć całe mięso , zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w blaszce i odstawić do lodówki do drugiego dnia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok godzinę, Rozerwać i rozchylić
Gotowanie jest łatwe