Pora obiadowa więc dziś już raczej nie przygotujecie tego dania, mimo iż jest bardzo szybkie! ale jutro to już koniecznie! Zapraszam! Składniki; 1 duży filet z kurczaka ( może być też z indyka) 2 szkl. zielonego groszku (może być mrożony) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka pasty ajvar kilka suszonych pomidorów z oleju 1 łyżka śmietany
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki: 1 kg mięsa od szynki 1/2 kg boczku świeżego 1/2 kg fileta z kurczaka 1/2 kg golonki z indyka 40g peklosoli / można dodać zwykłą sól / 25 g żelatyny pieprz czarny do smaku majeranek 7g pieprz ziołowy do smaku 1 kopiasta łyżka cukru 6 ząbki czosnku roztartych z szczypta soli w moździerzu 1 szklanki
w mojej kuchnipieczarkami i zielonymi ziarenkami pieprzu. Pieczeń doskonale kroi się na zimno i świetnie smakuje jako wędlina do pieczywa Składniki: udziec z indyka ( ok 1,5 kg )można zastąpić filetem 1 mała cebula 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera
Zakamarki mojej kuchnizwlekajcie, koniecznie przygotujcie ją dla siebie i swoich bliskich. Składniki: • 1 łyżeczka masła • 2 jajka • 3 plasterki wędzonej piersi indyka • 3 kawałki papryki: żółtej, czerwonej i zielonej • sól Sposób przygotowania: 1. Filet z piersi pokroić w kostkę. 2. Jajka rozkłócić w miseczce, posolić. 3. Na patelni roztopić masło. 4. Dodać kawałki indyka oraz paprykę pokrojoną w dużą
W mojej kuchniZdrowy i niskokaloryczny filet z kurczaka może być podstawą do wykonania pysznego gulaszu. Dziś w wersji z kiszonym ogórkiem i sosem pomidorowym. Danie proste i
Walijskie Pichceniemałą ilością białego ryżu. Oczywiście wszystko można zmodyfikowaćnie tracąc aromatu i smaku dania, a zdecydowanie zmniejszając ilość kalorii i tłuszczu! Wystarczy zamienić wieprzowinę na chude mięso z kurczaka lub indyka. Nie trzeba mięsa drobiowego wcześniej podsmażać – upiecze się w piekarniku. Nie trzeba tez dodawać ciężkostrawnego sera. Dzięki takim zabiegom pieczona papryka nafaszerowana mięsem z kurczaka i brązowym ryżem(...)rozgrzanego do 180 stopni na ok. 40 min. Podaj na sałacie prosto z piekarnika i jedz na zdrowie ; ) Składniki 2 duże czerwone lub żółte papryki filet z piersi kurczaka lub ½ kg mięsa z indyka (jeśli kupicie mielone zmielcie sami lub zwróćcie uwagę na skład!) 3/4 woreczka ryżu (pełnoziarnistego/brązowego) 2 jajka nieduża cebulka 2 ząbki czosnku
Eat me! Fit me!sumak, kmin, kolendrę i suszone płatki chili, brukselkę i dynię umieść w misce i wymieszaj z marynatą. Przełóż warzywa do metalowej formy do pieczenia. Indyka oczyść, umyj i osusz, a następnie rozkrój filet tak, aby powstał duży płat mięsa - możesz go rozbić trochę tłuczkiem. Na wierzch filetu rozłóż gorgonzolę, świeży tymianek, płatki chili, pieprz i starty ser granda
Plate of Joyjakoś zawsze brakuje czasu. Dzisiaj polecam szynkę drobiową. Podobne wyroby można również znaleźć tu:Domowa szynka z szynkowaraDomowa milonkaSKŁADNIKI:1/2 kg udźca z indyka, bez kości30 dag piersi z kurczaka20 dag. filet z indyka2 łyżeczki żelatyny1 łyżeczka soli peklowanej1/2 szklanki wody2 łyżki przyprawy do drobiu ziele angielskie 3 ziarenka, liść laurowy WYKONANIE:Mięso płuczemy , osuszamy ręcznikiem
W kuchennym oknie EwyDawno już nie pisałam i powiem Wam, że brakowało mi tego.Dlatego od dziś znowu regularnie będzie tutaj coś "błyszczeć".Dzisiaj pora na indyka w pieczarkach. Indyk w towarzystwie gorących pieczarek kilka kawałków kurczaka (filety) 2 cebule 6 dużych pieczarek sól pieprz mąka 3 łyżki śmietany. Przygotowujemy mięso jak na kotlety, następnie przekrawamy na kawałki średniej wielkości, obtaczamy
Kuchnia moimi oczamiwięcej jak płaska łyżeczka, zawsze można dodać :) garść drobnego makaronu 20 dag pieczarek lub innych grzybów koperek, olej do smażenia sól, pieprz, sos sojowy filet z kurczaka lub około 20 dag mięsa z indyka ewentualnie przyprawa chińska lub kostka rosołowa, a jeszcze lepszy rosół domowy Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, posypać obficie chili i podsmażyć
Proste PotrawySkładniki:300-400 g mięsa - filet z kurczakapapryka żółta - średnia wielkość1 mała cukinia1/2 średniego pora 3 łyżki kukurydzy 2 łyżki groszku zielonego konserwowego3 łyżki
kolorowotorcikowołyżki oliwy z oliwek3 pełne łyżki musztardy sarepskiej1 łyżka miodu wielokwiatowego 1 łyżka startego sera dojrzewającego1 łyżka posiekanej kolendry sólpieprzWykonanie:Mięso z indyka umyć, pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić pokrojony filet - usmażyć na złoto.Mięso zalać winem - poczekać aż alkohol odparuje.Wlać śmietankę, dodać musztardę, miód i ser - wszystkie składniki dobrze rozprowadzić(...)koniec dodać kapary i kolendrę - doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą.Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.Na porcję makaronu wykładać indyka w sosie kaparowo-musztardowym. Smacznego
kolorowotorcikowowłaśnie na bazie tego mięsa. Przypomnę, że na blogu już są – najlepsza szynka drobiowa i szynka drobiowa . Kolejną propozycją będzie mozaika drobiowa z pieprzem syczuańskim. Składniki: - 2 duże filety bez skóry (wykroiłam z kurczaka o wadze 1,9kg) – ok. 600g - mięso z udek – ok. 400g (bez skóry) - 17g soli peklowej - 2 łyżki żelatyny w proszku(...)chilli - 2 łyżeczki czosnku granulowanego - 1 łyżeczka cukru pudru - kilka suszonych pomidorów - 100ml zimnej wody Dodatkowo: - folia spożywcza - 1 worek do pieczenia indyka (jest duży) - siatka masarska Umyte, osuszone, pozbawione ścięgien (udka) i tłuszczu mięso kroimy. Filety w kostkę (ok. 2,5 x 2,5 cm), a udka drobniej. Dodajemy pozostałe składniki (kolejność dowolna) – sól peklową, podprażony
mojewypiekiinietylkokawałku rozprowadzić mięso mielone. – 2 płaty przeciąć na 4 części. W 6 ćwiartek zawinąć paski carpaccio z indyka i położyć na środku mięsa mielonego. – Zwijać roladki mięsa mielonego z filetem w środku tworząc rolkę. – Każdą rolkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą, tworząc kiełbaskę, którą należy powtórnie zawinąć
To co kochamCiekawy pomysł na kurczaka lub indyka w nieco innej formie. Przepis ten znam już od dawna, dostałam go od mojej mamy
KuchniaWeDwoje.pl