z fileta z indyka - 500 przepisów (strona:26/34)

Sałatka z pieczonym indykiem 179

Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, musztardą oraz papryką w proszku. Na talerzach wyłożyć sałatę, pokrojone warzywa i indyka. Całość polać sosem

Bullio
Sałatka z pieczonym indykiem 130

Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, musztardą oraz papryką w proszku. Na talerzach wyłożyć sałatę, pokrojone warzywa i indyka. Całość polać sosem

Bullio
Sałatka z pieczonym indykiem 281

Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, musztardą oraz papryką w proszku. Na talerzach wyłożyć sałatę, pokrojone warzywa i indyka. Całość polać sosem

Bullio
INDYCZA ROLADA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ 259

smak wzbogaca biała kiełbasa, która tutaj jest bardzo trafnym farszem.  Składniki: 1 kg piersi indyka sól pieprz tymianek 3 ząbki czosnku słodka papryka 2 cebule 3 łyżki masła 2szt surowej białej kiełbasy 2 łyżeczki  2 łyżki oleju bulion Wykonanie: Filet naciąć tak, aby powstał  plaster mięsa. Dokładnie natrzeć solą, pieprzem, papryką, tymiankiem i przeciśniętym przez

Walijskie Pichcenie
PIERŚ KURZĘCA W SOSIE Z CHORIZO,PAPRYKĄ I PIECZARKAMI 210

Warzywny sosik, z dużą ilością papryki, cebuli, pieczarek oraz pikantnym chorizo wspaniale komponuje się z delikatnym filetem z kurczaka.  To połączenie to strzał w 10

Walijskie Pichcenie
Kurczak Caprese z piekarnika 137

wiecie ja kurczaka często nie jem, nasłuchałam się, naczytałam i dlatego przestawiłam się na indyka, ale czasem mój syn chce, więc czas od czasu robię. Przepis znalazłam na blogu kwestia smaku . Miłego i smacznego dnia :-). Składniki na 3 porcje: 3 filety z kurczaka 1 kulka mozzarelli kilkanaście listków świeżej bazylii 1 duży pomidor oliwa z oliwek sól pieprz

kruche babeczki
Ziemniaki faszerowane indykiem z pieczarkami i żółtym serem 147

faszerowane indykiem z pieczarkami i żółtym serem SKŁADNIKI: 4 duże ziemniaki 130 g filetu z indyka 4-5 pieczarek - kapelusze przyprawa do kurczaka 1-2 plastry żółtego ser sól szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach tak około 20 minut.  Filet kroimy w kostkę, pieczarki również, ser w paseczki.  Na patelni podsmażamy filet

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Mięsa 211

cieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Schab z jabłkami i pomarańczą Rolada z indyka z papryką i marchewką

Ala piecze i gotuje
Kurczak w kapuście 298

składniki* 50 dag piersi z kurczaka lub indyka* 2 cebule* 2 marchewki* 1 mała kapusta pekińska lub ćwiartka średniej białej kapusty* ok. 3 łyżki orzechów

Mix smaku
KASZA PĘCZAK Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 395

kaszą jęczmienną perłową. Z mięsem też możecie poszaleć i użyć raz kurczaka, raz indyka albo poledwiczki, a nawet cielęcinki. Wszystko zależy od Waszej fantazji:) Gorąco polecam! SKŁADNIKI (porcja dla 2-4 osób):2 torebki kaszy pęczak (2 x 100 g)300 - 400 g filetów z piersi kurczaka250 g pieczarek2 czerwone lub białe cebule5 łyżek oliwy z oliweksólświeżo zmielony(...)pieprz1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku (opcjonalnie, można pominąć)pół pęczka natki pietruszkiWYKONANIE:Kaszę pęczak ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź.Filety z kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i obierz z białych błonek. Następnie pokrój w większą kostkę. Posól, popieprz i ewentualnie posyp słodką paryką. Wymieszaj.Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Wrzuć na nią przyprawionego kurczaka

Słodko-Słony Świat Ilony
Świąteczny tort z indyka z makaronem, papryką i pomidorkami koktajlowymi 124

zrobić dosyć sprawnie :) Składniki: 70 dag piersi z indyka 250 g makaronu typu łazanki 1 duża papryka 2 duże cebule 3-4 ząbki czosnku 10-12 żółtych pomidorków koktajlowych cherry 300 g jogurtu naturalnego typu greckiego 2 jajka 20 dag sera żółtego masło do wysmarowania formy Przyprawy do fileta: ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu czarnego ½ łyżeczki pieprzu ziołowego(...)odrobiną oleju. Ugotowany przelewamy na rondelku zimną wodą i częścią (około 2/3) wylepiamy spód i boki tortownicy (śr. 24-26cm). Tortownicę uprzednio dokładnie smarujemy masłem. Pierś z indyka kroimy w kostkę, obsmażamy na patelni z łyżką oleju wraz z przyprawami. Kawałki indyka przekładamy do formy wyłożonej makaronem. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu z przyprawami rumienimy posiekaną

Kolorowy Przepisownik
Filet z indyka z truskawkami w sosie balsamicznym 142

dużych truskawek • sos balsamiczny • rozmaryn Wykonanie: • Plastry piersi z indyka posypać solą i pieprzem, ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia. • Każdy posypać startym parmezanem. • Piec w temp. 200 st.C przez 15 minut, następnie wyjąć i położyć na filetach truskawki pokrojone w plastry. • Zapiekać jeszcze 5 minut. • Gotowe polać

To co kocham
Eskalopki z indyka w cieście 231

buraczków i warzyw z rosołu. Składniki: 8 niewielkich, cienkich kotletów z indyka przyprawa do drobiu olej do smażenia Ciasto: 200-250 g mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki gazowanej wody 1 duże jajko szczypta proszku do pieczenia szczypta soli i cukru pudru Filety przyprawić z obu stron. Włożyć do lodówki na minimum 1/2 godziny. W misce umieścić

Czerwień i błękit
Pierś indyka z wędzonym serem i pieczarkami 144

łyżki margaryny zwykłej (Palma, Kasia) Sposób przygotowania: 1. Pierś z indyka rozbijamy na cienki płat. Oprószamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.  Pieczarki smażymy na margarynie do zrumienienia. Przekładamy na mięso i układamy obok siebie. Ser kroimy w kostkę i posypujemy po całości fileta.   2. Mięso zwijamy w roladę. Raz jeszcze delikatnie oprószamy solą

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania