Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, musztardą oraz papryką w proszku. Na talerzach wyłożyć sałatę, pokrojone warzywa i indyka. Całość polać sosem
BullioMięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, musztardą oraz papryką w proszku. Na talerzach wyłożyć sałatę, pokrojone warzywa i indyka. Całość polać sosem
BullioMięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, musztardą oraz papryką w proszku. Na talerzach wyłożyć sałatę, pokrojone warzywa i indyka. Całość polać sosem
Bulliosmak wzbogaca biała kiełbasa, która tutaj jest bardzo trafnym farszem. Składniki: 1 kg piersi indyka sól pieprz tymianek 3 ząbki czosnku słodka papryka 2 cebule 3 łyżki masła 2szt surowej białej kiełbasy 2 łyżeczki 2 łyżki oleju bulion Wykonanie: Filet naciąć tak, aby powstał plaster mięsa. Dokładnie natrzeć solą, pieprzem, papryką, tymiankiem i przeciśniętym przez
Walijskie PichcenieWarzywny sosik, z dużą ilością papryki, cebuli, pieczarek oraz pikantnym chorizo wspaniale komponuje się z delikatnym filetem z kurczaka. To połączenie to strzał w 10
Walijskie Pichceniewiecie ja kurczaka często nie jem, nasłuchałam się, naczytałam i dlatego przestawiłam się na indyka, ale czasem mój syn chce, więc czas od czasu robię. Przepis znalazłam na blogu kwestia smaku . Miłego i smacznego dnia :-). Składniki na 3 porcje: 3 filety z kurczaka 1 kulka mozzarelli kilkanaście listków świeżej bazylii 1 duży pomidor oliwa z oliwek sól pieprz
kruche babeczkifaszerowane indykiem z pieczarkami i żółtym serem SKŁADNIKI: 4 duże ziemniaki 130 g filetu z indyka 4-5 pieczarek - kapelusze przyprawa do kurczaka 1-2 plastry żółtego ser sól szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach tak około 20 minut. Filet kroimy w kostkę, pieczarki również, ser w paseczki. Na patelni podsmażamy filet
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkicieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Schab z jabłkami i pomarańczą Rolada z indyka z papryką i marchewką
Ala piecze i gotujeskładniki* 50 dag piersi z kurczaka lub indyka* 2 cebule* 2 marchewki* 1 mała kapusta pekińska lub ćwiartka średniej białej kapusty* ok. 3 łyżki orzechów
Mix smakukaszą jęczmienną perłową. Z mięsem też możecie poszaleć i użyć raz kurczaka, raz indyka albo poledwiczki, a nawet cielęcinki. Wszystko zależy od Waszej fantazji:) Gorąco polecam! SKŁADNIKI (porcja dla 2-4 osób):2 torebki kaszy pęczak (2 x 100 g)300 - 400 g filetów z piersi kurczaka250 g pieczarek2 czerwone lub białe cebule5 łyżek oliwy z oliweksólświeżo zmielony(...)pieprz1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku (opcjonalnie, można pominąć)pół pęczka natki pietruszkiWYKONANIE:Kaszę pęczak ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź.Filety z kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i obierz z białych błonek. Następnie pokrój w większą kostkę. Posól, popieprz i ewentualnie posyp słodką paryką. Wymieszaj.Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Wrzuć na nią przyprawionego kurczaka
Słodko-Słony Świat Ilonyzrobić dosyć sprawnie :) Składniki: 70 dag piersi z indyka 250 g makaronu typu łazanki 1 duża papryka 2 duże cebule 3-4 ząbki czosnku 10-12 żółtych pomidorków koktajlowych cherry 300 g jogurtu naturalnego typu greckiego 2 jajka 20 dag sera żółtego masło do wysmarowania formy Przyprawy do fileta: ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu czarnego ½ łyżeczki pieprzu ziołowego(...)odrobiną oleju. Ugotowany przelewamy na rondelku zimną wodą i częścią (około 2/3) wylepiamy spód i boki tortownicy (śr. 24-26cm). Tortownicę uprzednio dokładnie smarujemy masłem. Pierś z indyka kroimy w kostkę, obsmażamy na patelni z łyżką oleju wraz z przyprawami. Kawałki indyka przekładamy do formy wyłożonej makaronem. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu z przyprawami rumienimy posiekaną
Kolorowy Przepisownikdużych truskawek • sos balsamiczny • rozmaryn Wykonanie: • Plastry piersi z indyka posypać solą i pieprzem, ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia. • Każdy posypać startym parmezanem. • Piec w temp. 200 st.C przez 15 minut, następnie wyjąć i położyć na filetach truskawki pokrojone w plastry. • Zapiekać jeszcze 5 minut. • Gotowe polać
To co kochamburaczków i warzyw z rosołu. Składniki: 8 niewielkich, cienkich kotletów z indyka przyprawa do drobiu olej do smażenia Ciasto: 200-250 g mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki gazowanej wody 1 duże jajko szczypta proszku do pieczenia szczypta soli i cukru pudru Filety przyprawić z obu stron. Włożyć do lodówki na minimum 1/2 godziny. W misce umieścić
Czerwień i błękitłyżki margaryny zwykłej (Palma, Kasia) Sposób przygotowania: 1. Pierś z indyka rozbijamy na cienki płat. Oprószamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki. Pieczarki smażymy na margarynie do zrumienienia. Przekładamy na mięso i układamy obok siebie. Ser kroimy w kostkę i posypujemy po całości fileta. 2. Mięso zwijamy w roladę. Raz jeszcze delikatnie oprószamy solą
Kuchnia w czekoladzie